Britanci zaustavili ruski brod s oružjem namijenjenim Assadu!!!!

Couleman

Primećen član
Banovan
Poruka
853
Britanci zaustavili ruski brod s oružjem namijenjenim Assadu
Brod "Em-ve Alaed" preuzeo je tovar u kojem su helikopteri "Em-i25" poznati kao "leteći tenkovi" u ruskoj luci Kaljiningrad
Autor Srna | Objavljeno 19.06.2012. u 12:23

thumb.php

Ruski brod s oružjem za Siriju

Britanski dnevnik "Daily Telegraph" piše da je Velika Britanija kod obala Škotske zaustavila ruski brod "Em-ve Alaed" za koji se vjeruje da prevozi helikoptere i projektile za Siriju nakon što je osiguranje obustavljeno po nalogu zvaničnog Londona.
Britanska kompanija za pomorsko osiguranje "Standard klub" saopštila je da je povukla osiguranje sa svih brodova u vlasništvu firme za pomorski prevoz "Femko", uključujući i "Em-ve Alaed".
"Svjesni smo navoda da brod prevozi municiju ka Siriji. Već smo o našem postupku obavijestili vlasnika broda da njihovo osiguranje automatski prestaje zbog prirode puta", navodi se u saopštenju "Standard kluba."
Britanski bezbjednosni zvaničnici potvrdili su da su "Standard klubu" saopštili da pružanjem osiguranja za navedenu isporuku najvjerovatnije krši sankcije EU sirijskom režimu.
Zvaničnici su istakli da i dalje nadziru brod, koji je predmet međunarodnog spora od prošle sedmice, kada je američki državni sekretar Hilari Klinton objavila da prevozi naoružanje za snage lojalne sirijskom predsjedniku Bašaru al Sadu, a koje će ga koristiti protiv pobunjenika.
Brod "Em-ve Alaed" preuzeo je tovar u kojem su helikopteri "Em-i25" poznati kao "leteći tenkovi" u ruskoj luci Kaljiningrad.
Helikoptere je sirijskoj vladi prodala Moskva nakon pada SSSR-a.
Brod je išao preko Sjevernog mora ka engleskom kanalu na putu ka Sredozemlju i najvjerovatnije do sirijske luke Tartus, gdje je i ruska pomorska baza.
Međutim, sankcijama uvedenim prošle godine EU ne zabranjuje samo izvoz naoružanja u Siriju već i propratne usluge, poput osiguranja.

Dnevni Avaz
 
Meni je malo ovaj tekst sumnjiv.
1. Helikopteri prodati nakon pada SSSR ?
2. Helikopteri idu iz Kalinjingrada preko sedam mora?
3. Dnevni Avaz

Објавио је британски телеграф. Нејасно је да ли је брод заустављен. Ако јесте, а сумњам, Британија се бави гусарством и већ сутра руски бродови ће уз Британију пловити са војном пратњом.

http://www.telegraph.co.uk/news/wor...ip-carrying-attack-helicopters-for-Syria.html
 
А када се није бавила Врани?Ко оно беше сер Франсис Дрејк?
Овде има јако пуно нејасних и контрадикторних "информација".
Објавио је британски телеграф. Нејасно је да ли је брод заустављен. Ако јесте, а сумњам, Британија се бави гусарством и већ сутра руски бродови ће уз Британију пловити са војном пратњом.

http://www.telegraph.co.uk/news/wor...ip-carrying-attack-helicopters-for-Syria.html
 
Tovar na brodu je osiguravala nega britanska osiguravajuća kuća i sada ga više ne osigurava, možeš misliti mnogo bitna vest, ionako je šansa da se sa tovarom nešto može desiti 1 prema 1000 ili tako nešto, helikopteri će biti isporučeni Siriji - bili osigurani ili ne.

http://www.themoscowtimes.com/news/...n-ship-carrying-choppers-to-syria/460607.html

A London-based maritime lawyer who asked not to be named told The Moscow Times that revoking the insurance will not necessarily force the ship to return to its port of origin.
 
13. 06. 2012. 20:51h
cat_icn_more.png
21:22h
| RTS



Moskva: Zašto Hilari Klinton fantazira?

Rusija ne isporučuje Siriji nove vojne helikoptere, već na osnovu ranije potpisanog vojno-tehničkog sporazuma samo remontuje i popravlja one isporučene pre dvadesetak godina, kažu ruski vojni stručnjaci u odgovoru na optužbe državne sekretarke SAD Hilari Klinton da Moskva naoružava Damask.
52778_158564902_f.jpg
Nema saglasnosti u vezi sa situacijom u Siriji: Hilari Klinton i Sergej Lavrov​




Naime, ruski analitičari smatraju da je izjava Klintonove potpuno netačna i ne predstavlja ništa osim "praznih reči" i predizborne "histerije" u Vašingtonu.

Glavni urednik magazina Izvoz oružja Andrej Frolov navodi da Rusija već dve decenije ne isporučuje Siriji nove helikoptere, već, prema ugovoru o vojno-tehničkoj saradnji, popravlja i modernizuje letelice koje su isporučene pre 20 ili 30 godina.


Predizborna histerija Vašingtona

Predsednik Akademije za geopolitičke nauke i bivši visoki funkcioner Ministarstva odbrane, general-pukovnik Leonid Ivašov istakao je da nema podatke o isporukama helikoptera Siriji, ali da "nema ograničenja u vojno-tehničkoj saradnji Rusije i Sirije" i da Moskva može da isporučuje tamo bilo koje oružje.

"To je pseudooptužba. Kao prvo, Rusija nije ograničena u svom delovanju prema Siriji. Drugo, gospođa državni sekretar nema dokaze, ali sumnja. To je samo predizborna histerija demokrata u Vašingtonu", ocenio je Ivašov.


"Borbeni helikopteri isporučeni su Siriji još u sovjetsko vreme. Poslednje isporuke datiraju iz ranih devedesetih godina. Podataka o novim ugovorima za isporuku helikoptera nema", rekao je Frolov.

Sa njim je saglasan i glavni urednik specijalizovanog časopisa Moskovski odbrambeni izveštaj Mihail Barabanov, i objašnjava da je tu reč o helikopterima "mi-24" ili "mi-17" koji su bili na remontu u Rusiji.

I Pentagon kupuje od Rusije

Uprkos činjenici da napadaju Moskvu da naoružava režim u Damasku, američka vojna komanda ostaje pri svom planu da od Rusa kupi borbene helikoptere "mi-17" za avganistansku vojsku.

Američki senatori zaprepašćeni su zbog dogovora sa ruskom firmom "Rosoboroneksport", ali zvaničnici Pentagona smatraju da je sklapanje ugovora s njom jedini način da se ojača flota borbenih helikoptera ruske proizvodnje u Avganistanu.

"Ne kupujemo helikoptere za sirijski režim. Kupujemo helikoptere kao podršku avganistanskom vazduhoplovstvu", rekao je sekretar Pentagona za štampu Džordž Litl.

Senator Džon Kornin je, međutim, u ponedeljak uputio ljutito pismo ministru odbrane Leonu Paneti, u kojem se suprotstavlja kupovini helikoptera "mi-17" od ruske firme.

SAD planira da kupi 21 helikopter "mi-17" za avganistansku vojsku, od "Rosoboroneksporta" do 2016. godine. Ugovor, kojim helikoteri treba da budu isporučeni do 2016. godine, vredan je 375 miliona dolara, a ostavljena je i mogućnost kupovine dodatnih helikoptera u vrednosti od dodatnih 550 miliona dolara.

**********************************

17. 06. 2012. 15:41h | Srna veličina teksta:+-


Rusija nije poslala ratni brod u Siriju

Medijski izveštaji da veliki ruski amfibijski brod, opremljen oružjem i vojnicima, plovi ka Siriji lažni su, rekao je izvor u ruskoj Crnomorskoj floti agenciji RIA Novosti.
67667_ratni-brod-01_f.jpg
Moskva tvrdi da Rusija na isporučuje ratne brodove ni oružje Siriji​




"Brod je u stanju borbene gotovosti i spreman je za momentalno isplovljavanje kao i svi drugi brodovi u ovoj floti. Na brodu nema vojnika i nije bila nikakva naredba za odlazak za Siriju. Posada na brodu angažovana je na dvodnevnim aktivnostima", navodi izvor.

Neki ukrajinski medijski izvori javili su danas, pozivajući se na Si-En-En i druge zapadne medije, da amfibijski brod "Nikolaj Filčenkov" iz ruske cronomorske flote, koji je stacioniran na Krimu, plovi u pravcu sirijske luke Tartus noseći oružje i vojnike radi odbrane ruskih pomorskih postrojenja. Američki mediji tvrde da je američka obaveštajna služba pratila kretanje broda ka Siriji.


Nekoliko ruskih i zapadnih medija javilo je da je ruski teretni brod "Profesor Kacman" pristao u sirijskoj luci Tartus 26. maja, noseći oružje za snage predsednika Bašara al Asada. Usledila je reakcija američkog državnog sekretara Hilari Klinton i američkog ambasadora u UN Suzan Rajs, koje su napale Rusiju zbog ilegalnog snabdevanja oružjem Sirije.

Moskva je odbacila ove optužbe rekavši da "Rusija ne isporučuje oružje Siriji, niti bilo kojoj drugoj zemlji, koje se može koristiti za napade na mirne demonstrante"

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/232941/Rusija-nije-poslala-ratni-brod-u-Siriju
 
У страха су велике очи,а згодно је и за подгревање анти руског расположења.У исто време се потпуно свесно чачка мечка и затеже канап до пуцања.
То је све омогућила организација УН која се више и не крије да је испостава за трансмисију америчких политичких одлука.Још само да испослују укидање ветоа и увђење конзенсуса као метода одлучивања и Бог да их види.
Тоталитаристичка експанзиона политика на делу и војним средствима ,а овце ћуте и чекају у реду на шишање.
 

Back
Top