Zadarski župnik pedofil zlostavljao preko stotinu dečaka

Lacibg

Buduća legenda
Poruka
26.498
Hrvatska u šoku: Zadarski župnik tokom 20 godina službe zlostavljao preko stotinu dječaka

thumb.php

Zadarski nadbiskup zabranio je održavanje misa penzionisanom hrvatskom svećeniku Nedeljku Ivanovu /72/ iz Bibinja zbog optužbi da je zlostavljao više od stotinu dječaka, piše "Jutarnji list".

Čitav slučaj izašao je u javnost kada je nekoliko njegovih žrtava, danas već odraslih muškaraca, zajedno prijavilo slučaj.

Bibinjski župnik je više od 20 godina držao mise, ispovijesti, vjenčavao, krstio, a pokrenuo je i izgradnju mjesne crkve, zbog čega je dobio nagradu za životno djelo općine Bibinje i postao njen počasni građanin.

On se sumnjiči da je sve vrijeme sistemski i perfidno seksualno zlostavljao dječake ministrante ili one koji bi su mu dolazili na ispovijest.

Prema njihovim svjedočanstvima, župnik ih je dirao po intimnim dijelovima tijela, skidao im odeću, pipao i grlio. Sumnja se da se župnik prema nekim žrtvama ophodio još okrutnije, nego prema onima koji su prijavili slučaj, jer među mnogima vlada zavjet ćutanja.

Prema dosadašnjim iskazima, župnik je prilikom držanja ispovijesti pozivao dječake u sakristiju umjesto u ispovjedaonicu, te ih zastrašivao da ne odaju da ih je neprimjerno dodirivao, grlio i ljubio.

Slučaj je zadarskom nadbiskupu Želimiru Puljiću prijavio jedan hrvatski iseljenik, a ubrzo nakon toga pokrenuta je istraga i došlo se do ispovijesti više žrtava. Sva dokumentacija je upućena u Vatikan gdje je sada pokrenuta službena istraga

"Jutarnji" piše da bi ovaj pedofilski skandal mogao postati najveći u Hrvatskoj.

http://www.dnevniavaz.ba/globus/reg...sluzbe-zlostavljao-preko-stotinu-djecaka.html

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/183810/Da-Ivanov-nije-svecenik-policija-bi-ga-pritvorila.html

http://www.kurir-info.rs/planeta/svestenik-pedofil-192370.php

-------------------------------------------------------------------------

Da li je neki hrvatski dJečak odrastao a da ga nije dohvatio neki katolički pop ? :eek: Možda u ovim dešavanjima leži sklonost ka nožu, brutalnim zločinima i slično ?

edit
nije biskup nego župnik

Poslednja izmena od moderatora:
Nije Zadarski bisup osumnjičen za pedofiliju nego svečenik unutar zadarske biskupije.
Ali vidi ovo
http://www.index.hr/vijesti/clanak/...godina-starija-su-mu-bila-prljava/557705.aspx
ako ima pedofila među svečenicima to je zbog dugogodišnjeg utjecaja Jugoslavije odnosno Srbije. Eto čak srpski homići dolaze na gay parade u Hrvatkoj i čine 90% svih parada.
Ваши фратри су познати психички болесници.У ратовима кољу као што је био случај у еНДеХа а у миру силују дечаке и од њих стварају педере и психопате.

Сад је јасно зашто су тако брзо улетели у ЕУ.Уклопљени одавно у све јевропејске вредности.Колико оно беше силоване деце по јевропејским државама, (преко 20 000 званично објављено чини ми се) коликио педофила има у "свештеничкој" одежди...колико је пара римокатоличка црква званично исплатила одштете због педофилије....

Laci za sada jako uspešno izbegava hrvatske pedofile, ovo mu je deseti jubilarni beg...
Biće nezgodno ako se spotakne... Ali i ako se spotakne samo da ne bude HR
Znate ovde je naglasak na Hrvatsku a ne na falus u anus
Bacanje prašine u oči sa stvarima koje se Srbije em ne tiču em se ne mažu na lebac
Samo neko životinjsko samozadovoljvanje polupismenog sveta

Hrvatska u šoku: Zadarski biskup tokom 20 godina službe zlostavljao preko stotinu dječaka

thumb.php

Zadarski nadbiskup zabranio je održavanje misa penzionisanom hrvatskom svećeniku Nedeljku Ivanovu /72/ iz Bibinja zbog optužbi da je zlostavljao više od stotinu dječaka, piše "Jutarnji list".

Čitav slučaj izašao je u javnost kada je nekoliko njegovih žrtava, danas već odraslih muškaraca, zajedno prijavilo slučaj.

Bibinjski župnik je više od 20 godina držao mise, ispovijesti, vjenčavao, krstio, a pokrenuo je i izgradnju mjesne crkve, zbog čega je dobio nagradu za životno djelo općine Bibinje i postao njen počasni građanin.

On se sumnjiči da je sve vrijeme sistemski i perfidno seksualno zlostavljao dječake ministrante ili one koji bi su mu dolazili na ispovijest.

Prema njihovim svjedočanstvima, župnik ih je dirao po intimnim dijelovima tijela, skidao im odeću, pipao i grlio. Sumnja se da se župnik prema nekim žrtvama ophodio još okrutnije, nego prema onima koji su prijavili slučaj, jer među mnogima vlada zavjet ćutanja.

Prema dosadašnjim iskazima, župnik je prilikom držanja ispovijesti pozivao dječake u sakristiju umjesto u ispovjedaonicu, te ih zastrašivao da ne odaju da ih je neprimjerno dodirivao, grlio i ljubio.

Slučaj je zadarskom nadbiskupu Želimiru Puljiću prijavio jedan hrvatski iseljenik, a ubrzo nakon toga pokrenuta je istraga i došlo se do ispovijesti više žrtava. Sva dokumentacija je upućena u Vatikan gdje je sada pokrenuta službena istraga

"Jutarnji" piše da bi ovaj pedofilski skandal mogao postati najveći u Hrvatskoj.

http://www.dnevniavaz.ba/globus/reg...sluzbe-zlostavljao-preko-stotinu-djecaka.html

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/183810/Da-Ivanov-nije-svecenik-policija-bi-ga-pritvorila.html

Da li je neki hrvatski dJečak odrastao a da ga nije dohvatio neki katolički pop ? :eek: Možda u ovim dešavanjima leži sklonost ka nožu, brutalnim zločinima i slično ?

Dvojica mladića ispričala "Novinama vranjskim" zašto su protiv episkopa Pahomija podneli krivične prijave za bludne radnje

VRANJE - U Vranju se ne stišavaju strasti posle saznanja da su trojica mladića, budućih sveštenika, podneli krivičnu prijavu protiv episkopa vranjskog Pahomija, tj. Tomislava Gačića (50).

U krivičnoj prijavi koja je upućena Okružnom javnom tužilaštvu u Vranju, jedan maloletnik i dvojica mladića koji su u kritično vreme bili maloletni, terete episkopa vranjskog za bludne radnje povezane sa obljubom ili protivprirodnim bludom, i to zloupotrebom službenog položaja.

Zbog optužbi na račun prvog čoveka Eparhije vranjske, pune ruke posla već danima ima i policija. Nezvanično saznajemo da je u vranjskom SUP-u u poslednjih mesec dana saslušano petnaestak mladića, koji takođe optužuju vladiku Pahomija da je pre nekoliko godina pokušao da ih prinudi na bludne radnje. Policija zasad ćuti i radi, a slučaj će biti prosleđen Opštinskom tužilaštvu u Vranju. Kao što je "Blic" već objavio, mladići M. T, R. S. i I. N. dostavili su advokatskoj kancelariji Aleksandra Stojkovića u Vranju detaljne pisane izjave o svojim nemilim doživljajima sa episkopom Pahomijem pre nekoliko godina. Mladići su naposletku svoje ispovesti izneli i novinaru lokalnih "Novina vranjskih".

Pre šest meseci, M. T. se sa dve drugarice i drugom obreo u manastiru Sveti Prohor Pčinjski. Bilo je to na dan Svetog Jovana, kada se u manastiru slavilo. Pošto su stigli posle 22 sata, javili su se vladiki koji je bio u zgradi Mitropolije.

Posle posluženja, vladika im je obezbedio konak u Mitropoliji, gde su i prenoćili. M. T. tvrdi da ga ubrzo potom episkop Pahomije u nekoliko navrata pokušao da ga prinudi na bludne radnje. Navodno, vladika je ušao u sobu u donjem vešu i legao u krevet pored dečaka.

- Posle pipkanja i maženja, predložio mi je da se "družimo", što sam odbio. Kada je ponovo došao, upitao sam ga: "Preosvećeni, to nikako ne mogu da shvatim. Veliki praznik je sutra. Nema ni 100 metara od vas su svete mošti, vi ih nosite, kao glavni lik Hrista sutra služite, pa kako ćete moći? Mogu ja sve ovo da razumem i da sakrijem, ali vi faktički niste vladika." Odgovorio mi je: "Pa, nemoj da misliš sad o tome. To nije bitno." On je i dalje bio uporan, na šta sam ja zahtevao da smesta izađe iz sobe, da ne bude skandala - rekao je u svojoj ispovesti "Novinama vranjskim" maloletni M. T.

Tada maloletni R. S. je za vreme zimskog i letnjeg raspusta dolazio u crkvu da pomogne sveštenstvu u mnogim poslovima. Za lokalne novine je izjavio da je prvo neprijatno iskustvo sa vladikom imao na dan Svetog Ignjatija Bogonošca, krsne slave episkopa Pahomija. Vladika ga je, navodno, u jednom trenutku pozvao u pomoćnu prostoriju, gde je "u nekoliko navrata pokušao da uspostavi seksualni kontakt".

- Najgore je bilo u njegovim prostorijama, kada se spremio za počinak. Skinuo se u donje rublje i tražio da ga masiram. "Pa, kako se to radi", upitao sam ga u nedoumici, a već je počela i panika da me hvata. Tražio je da ga masiram po nagom telu i ja sam tu nešto petljao, oko ramena, kada je on počeo da zahteva da idem sve niže i niže, ka intimnim delovima. Kada su njegovi zahtevi postali nepodnošljivi, jednostavno sam pobegao - ispričao je R. S. Oštećeni mladići tvrde da su ćutali iz strahopoštovanja prema episkopskoj mantiji i krili u sebi veliku traumu i šok koji ih je godinama mučio.

Advokat Aleksandar Stojković izjavio je za "Blic" da je u ovom trenutku najvažnije da pravosudni organi utvrde istinu. On smatra da ce to najdelotvornije uticati na psihu pomenute dece. A u pravosudnim organima ističu da će odlučno nastojati da se ceo slučaj istera na čistinu.

Pahomije: Hajka na mene

BEOGRAD (FoNet) - Vladika vranjski Pahomije najavio je juče u izjavi FoNetu da će Srpska pravoslavna crkva objaviti zvanično saopštenje povodom vesti o podnošenju krivičnih prijava protiv njega pod optužbom za bludne radnje, zbog čega i nije želeo da komentariše ovaj slučaj.

Vladika Pahomije je, kako FoNet nezvanično saznaje, obavestio Sinod Srpske pravoslavne crkve, čiji je član, da iz zdravstvenih razloga privremeno ne može da učestvuje u njegovom radu. U međuvremenu, vladika je frankfurtskim "Vestima" izjavio da se protiv njega već mesecima vodi kampanja.

- Sve je to neverovatno. Zbog svih tih stresova ja sam trenutno na bolovanju. Načelno sam obavestio Sveti arhijerejski sinod o toj strašnoj kampanji i videćemo šta ce dalje biti - izjavio je za "Vesti" vladika Pahomije.
Glasaj: 12345 5
http://www.gayecho.com/press.aspx?id=2548&grid=3824&page=16

Korov nikne di god stigne...

Hrvatska u šoku: Zadarski biskup tokom 20 godina službe zlostavljao preko stotinu dječaka

thumb.php

Ja iz ovoga jedino vidim tvoju sklonost..

Laci za sada jako uspešno izbegava hrvatske pedofile, ovo mu je deseti jubilarni beg...
Biće nezgodno ako se spotakne... Ali i ako se spotakne samo da ne bude HR
Znate ovde je naglasak na Hrvatsku a ne na falus u anus
Bacanje prašine u oči sa stvarima koje se Srbije em ne tiču em se ne mažu na lebac
Samo neko životinjsko samozadovoljvanje polupismenog sveta
sto ti branis biskupa, da nisi dobio pimpeka malo a? pedercicu?

Back