СРБИЈА, SERBIA или SRBIJA на дресовима српских спортиста?

ГУСАР

Primećen član
Poruka
841
СРБИЈА, SERBIA или SRBIJA на дресовима српских спортиста?​

Приметио сам да на дресовима, тренерицама, баде мантилима, мајцама...српски спортисти имају натпис SRBIJA, док остале репрезентације имају на енглеском језику Croatia, Montenegro... Како би у иностранству читали ово SRBIJA, можда СРБИЏА, опростите ми ако сам у криву, али ме итересује ваше мишљење, зар и Србија није могла на дресовима да има написано име на енглеском SERBIA?

jedino i samo....imamo sad ćirilični domen na internetu a na dresovima treba da bude na jeziku okupatora i dušmana.....z:((

И имена играча, такође на ћирилици.

images

Interesuje me da li bi Engleska nosili na svojim dresovima Engleska ili ЕНГЛАНД ?

Te patuljaste kvazi državiće tipa takozvane hrvatske ili Crne Gore od samog postanka trude se da se stave u vazalni položaj i spremene su odmah na čerupanje.

Na srpskom se kaže СРБИЈА a kome se ne sviđa neka nauči srpski jezik i biće svima lakše.

Interesuje me da li bi Engleska nosili na svojim dresovima Engleska ili ЕНГЛАНД ?

Te patuljaste kvazi državiće tipa takozvane hrvatske ili Crne Gore od samog postanka trude se da se stave u vazalni položaj i spremene su odmah na čerupanje.

Na srpskom se kaže СРБИЈА a kome se ne sviđa neka nauči srpski jezik i biće svima lakše.

говори СРПСКИ да те цео свет разуме......узгред,да ли неко зна откуд Енглези дају титуле племићима СЕР........????

Приметио сам да на дресовима, тренерицама, баде мантилима, мајцама...српски спортисти имају натпис SRBIJA, док остале репрезентације имају на енглеском језику Croatia, Montenegro... Како би у иностранству читали ово SRBIJA, можда СРБИЏА, опростите ми ако сам у криву, али ме итересује ваше мишљење, зар и Србија није могла на дресовима да има написано име на енглеском SERBIA?

Kako vam samo padne na pamet da otvarate ovakve debilne teme?:zblesav:
cuj, primetio si, pa jesi onda primetio sta stoji na dresovima Nemaca?

Interesantna tema!

Smatram na na dersovima treba da pise SRBIJA (CIRILICOM !)

Ja pisem latinicom jer nemam cirilicnu testaturu.

Kao sto je nekada na dresovima Sovjetskog saveza pisalo CCCP

Poslednja izmena od moderatora:
СРБИЈА

Ako već postoji neko pravilo da naziv države mora biti ispisan na latinici,onda neka bude SERBIA.Koliko znam,i kod Grka piše HELLAS a ne GREECE,doduše na latinici pa nisam siguran da se može pisati ime države po dresovima nekim drugim pismom.
Ko tebe pita,tvoja drzava nije Srbija nego BiH...

Ko tebe pita,tvoja drzava nije Srbija nego BiH...

Sine,svi Srbi iz RS gledaju na BiH kao na raspalu kurvu koju satire ko stigne.Naša država će uskoro biti Republika Srpska,a Srbija nam je matica oduvijek.Primjetio si da se moj narod i sa jedne i druge strane Drine zove isto,SRBI,što nekima smeta pa prave neke regionalne podjele.Svi Srbi iz RS (ili bar 99,95%) navija za Srbiju na svim takmičenjima.Bosnu niko ne gleda,a kad je gleda onda navijaju za protivnika.

Ipak,tema nije za koga Srbi iz RS navijaju nego šta je bolje da stoji na dresovima Srbije.Ako te toliko interesuju Srbi (u šta ne sumnjam) izvoli otvoriti temu pa da prodiskutujemo malo.

СРБИЈА

Ako već postoji neko pravilo da naziv države mora biti ispisan na latinici,onda neka bude SERBIA.Koliko znam,i kod Grka piše HELLAS a ne GREECE,doduše na latinici pa nisam siguran da se može pisati ime države po dresovima nekim drugim pismom.

U Srbiji zvanicno pismo je CIRILICNO.

I tako bi MORALO da pise na dresovima.

Prihvatanje latinice na dresovima je PODANICKI CIN i takav nacin UDVARANJA ZAPADU nije pozeljan.

Cak ni oni to bas mnogo ne cene.

Poslednja izmena od moderatora:
U Srbiji zvanicno pismo je CIRILICNO.

I tako bi MORALO da pise na dresovima.

Prihvatanje latinice na dresovima je PODANICKI CIN i takav nacin UDVARANJA ZAPADU nije pozeljan.

Cak ni oni to bas mnogo ne cene.

I slažem se da treba biti ispisano na ćirilici.Samo ne znam da li je na velikim sportskim takmičenjima dozvoljeno da bude drugo pismo osim latinice.Naveo sam primjer Grka koji baš drže do svoga pisma pa je naziv države opet ispisan na latinici.Ako postoji neko ko je napisao ime države na ne-latiničnom pismu onda ne vidim razlog da to i Srbija ne uradi.

I slažem se da treba biti ispisano na ćirilici.Samo ne znam da li je na velikim sportskim takmičenjima dozvoljeno da bude drugo pismo osim latinice.Naveo sam primjer Grka koji baš drže do svoga pisma pa je naziv države opet ispisan na latinici.Ako postoji neko ko je napisao ime države na ne-latiničnom pismu onda ne vidim razlog da to i Srbija ne uradi.

To niko ne moze da zabrani jer bi to bila DISKRIMINACIJA.

Back