SVA NASA TAKMICENJA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
'ajde glasacu da ne ispadne da bojkotujem(iako sam bio u dielmi da ne glasam) ali jako je nezgrapno opisana/definisana tema-sreca je jedna stvar, ritam(bilo cega) nesto drugo a ritam srece skrooooz nesto trece...znaci ako tema glasi u ritmu srece a definise se kao ustvari sreca uopste...jako konfuzno meni bar...P.C. na stranu to sto apsolutno ne vidim kakve veze moze imati maslacak sa srecom jos manje s nekim ritmom al'ajde...Znaci 1-3 glasa druge dve radje ne bih ni glasao jer stvarno ne vidim za sta ali ajde simpaticno je 13 i 14 pa njima idu: 13-2 glasa 14-1 glas
Опусти се понекад, хеј, човече. :D

Jebiha šta da vam kažem, žalite se onima na konkursu za fotke u toku Noći Muzeja koji su imali istu takvu temu i neverovatno, svi učesnici su uspeli da prokljuve poentu i pošalju lepe fotke. Učestvovala nisam ali sam fotkice videla na izložbi i pomislila kako bi bilo zgodno da imamo nešto slično.
Ako su oni stručnjaci osmislili tako nedefinisanu i i nejasnu temu , valjda će se oprostiti meni laiku.

No sad je već počelo da me smara ovo, ako ste imali zamerku na temu mogli ste lepo da je napišete na temi PRE zaključivanja slanja slika ( kao recimo Bilja) i obratiti se lično meni, postavljaču teme pa smo mogli nešto i iskombinovati, doraditi objasniti.
Ali kapiram da je bilo teško reći tada nego je slađe sad zakerati.
A još je genijalnije što nekako uvek isti ljudi zakeraju.

Meni je tema jasna a očigledno i ljudima koji su poslali slike.Valjda što se ne hvataju za svaku reč

A sad da glasam , umalo da okasnim.

slika 6 - 3
slika 13 - 2
slika 11 - 1

Poslednja izmena:
a sto je kritika-osnova za napredak u fotografiji-i nesto krajnje normalno ck pozeljno u foto-svetu-a ovde nepozeljno(eh ta sujeta))znak da nisam opusten?sto moram da prkomentarsem nesto sto mi se svidja ili ne?imam pravo pa i obavezu rekao bih, mozda-na to...

Rekao si sta si imao i to je dovoljno..necemo dalje da polemisemo
Svako je doziveo na svoj nacin Ritam srece..i ja u svemu tome
ne vidim nista lose..a najmanje da to budu profesionalno odradjene
fotografije ili obradjene u foto sopu....meni se bas svidja ovako kako je
licno i amaterski....za profesionalne fotografije koje po tebi "ubodu"
temu iz prve postoje i profi takmicenja...uostalom umesto kritike
trebao si da posaljes svoju fotografiju i pokazes svima na primeru
kako se to radi u ritmu srece

@wild_child-vidi ja temu ne mogu niti zelim da zabranim ponistim sta god-ali imam pravo da prokomentarisem! >a to sto je tema "ukradena" Ti posebno ne sluzi na cast...mislim sta ja cu sad posle Tolkina da pisem ponovo LOTR ali ja cu bolje...?i to pod istim naslovom...?!? originalnosti gde nesta...
@emocija-fotografija je interaktivna umestnost- i ako ja treba da objasnim neom fotku da bi neko to shvatio...dzaba te fotke ko i da je nema-tj to je pisanje a ne fotografija...meni je kad vidim neki cvet kao ne znam koji broj fotka asocijacija lepota ali sreca...?hmmm...ritam srece...?ni blizu al'ajde tapsite se po ramenima zivite u svojim iluzijama ali fotografiji tj. njenoj sustini prisli niste
Od mene toliko dalje se ne upustam u raspravu over and out

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: Em.
a sto je kritika-osnova za napredak u fotografiji-i nesto krajnje normalno ck pozeljno u foto-svetu-a ovde nepozeljno(eh ta sujeta))znak da nisam opusten?sto moram da prkomentarsem nesto sto mi se svidja ili ne?imam pravo pa i obavezu rekao bih, mozda-na to...

Može biti više vrsta kritike,
-da li odgovara zadatoj temi
-o umetničkom doživljaju(da li ga ima ili nema)
-o tehničkoj izvedbi
......itd

Ja uvek volim da pročitam komentare zašto je glasano upravo za tu fotografiju.Navodi me na razmišljanje,i o fotografiji,njenom autoru,kao i o osobi koja glasa.

Ali ne volim da često komentarišem.:)

@wild_child-vidi ja temu ne mogu niti zelim da zabranim ponistim sta god-ali imam pravo da prokomentarisem! >a to sto je tema "ukradena" Ti posebno ne sluzi na cast...mislim sta ja cu sad posle Tolkina da pisem ponovo LOTR ali ja cu bolje...?i to pod istim naslovom...?!? originalnosti gde nesta...
@emocija-fotografija je interaktivna umestnost- i ako ja treba da objasnim neom fotku da bi neko to shvatio...dzaba te fotke ko i da je nema-tj to je pisanje a ne fotografija...meni je kad vidim neki cvet kao ne znam koji broj fotka asocijacija lepota ali sreca...?hmmm...ritam srece...?ni blizu al'ajde tapsite se po ramenima zivite u svojim iluzijama ali fotografiji tj. njenoj sustini prisli niste

Možda si shvatio suštinu fotografije,ali ne i to ,da ne treba sve napisano bukvalno shvatati.;)

Није непожељно, штавише, врло је корисно, али осим тога ваља се понекад и опустити, а не стално бити у грчу неком, оптерећен, идејом, композицијом, златним резом, вертикалама, хоризонталама... :)

Али се увек упушташ. :D

Па добро, шта је по твом мишљењу суштина фотографије?

(Осим онога што и сами већ знамо и о чему смо већ разговарали, у теорији, али није све ни у теорији, а још мање је циљ да се теорија претвори у теРорију). :)

(Можда одговор на другој теми, Саветодавном кутку, да не спамујемо ову, иако мени не смета дискусија ни овде, но, можда, да поштујемо формалности, ако се тако тражи?)

Није непожељно, штавише, врло је корисно, али осим тога ваља се понекад и опустити, а не стално бити у грчу неком, оптерећен, идејом, композицијом, златним резом, вертикалама, хоризонталама... :)

Meni ne smeta da svako komentariše ono u šta se razume,ili misli da se razume.Sve je poučno.:)

Jedino bi mi bilo žao da odu sa teme ljudi koji vole fotografiju,svako na svoj način.

:bye:

1 mesto

Foto br.13
LJILJA MMM

image057-1.jpg

2 mesto

Foto br.1
lanavi

3 mesto

Foto br.6
Serpent Saint

mesto br.fotke autor br.gl

1. 13 LJILJA MMM 62
2. 1 lanavi 56
3. 6 Serpent Saint 55
4. 14 LJILJA MMM 30
5. 11 Emocija 28
6. 12 Nina 25
7. 10 Emocija 21
8. 4 Milunka Savic 12
9. 2 lanavi 9
10. 9 Tab503 7
11. 7 Sceliano 3
12. 5
<Srdjan> 3
13. 3 Milunka Savic 1

14. 8 Sceliano 0

Cestitam pobednicima i ostalim ucesnicima..

Od LJILJE MMM ocekujemo novu temu za fotkanje preko leta
jer se takmicenja kako redovno tako i vanredno nastavljaju od 1.septembra..

pravimo letnju pauzu

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back