Person of Interest

• Začetnik teme Začetnik teme HYPE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

HYPE

Domaćin
Poruka
4.617
9i8ec4.jpg

CBS-ova serija koja je pocela da se emituje ove jeseni. Dosad je emitovano 7 epizoda, a ja sam juce pogledao prvu. Jedna rec: genijalno. Od J.J Abramsa i Michael Emersona nisam nista manje ni ocekivao. Najbolje bih je opisao kao mesavinu 24 (konstantna akcija) i Prison Break-a (zavera u vladi), sa nekim elementima Lost-a (flashback-ovi).

Radnja:

Nakon teroristickih napada 2001. programer Mr. Finch koji radi za vladu (glumi ga briljantni Michael Emerson, znamo ga iz Lost-a) je dobio zadatak da napise program koji ce pretrazivati sve mejlove, sms-ove, pozive, prakticno svaki vid komunikacije medju ljudima da bi predvidjao buduce teroristicke napade. Medjutim, program je poceo da daje i dosta rezultata o "obicnim" zlocinima koji se planiraju (ubistvima, otmicama obicnih ljudi). Napravljen je filter koji te "nebitne" zlocine odvaja i brise svako vece da ne bi zagusivali bazu podataka, medjutim gospodina Fincha pocinje da muci griza savesti jer su i ti zlocini mogli biti spreceni i zivoti spaseni.

On odluci da izadje iz svega i lazira svoju smrt, medjutim pre toga sebi ostavi backdoor da moze da pristupa podacima kad god bude pozeleo, i to da mu stize maticni broj osobe koja ce biti nekako umesana u sledeci zlocin (da li kao zrtva, pocinilac, saucesnik...), ali posto nije obucen da ide na teren, angazuje bivseg hitmena CIA-e Johna Reese-a koji je takodje razocaran u vladu i za kog se takodje misli da je mrtav, da mu pomogne da spreci zlocine.

Kad saznaju maticni broj osobe koja ce nekako biti umesana u sledeci zlocin, pocinju da rade na slucaju i moraju otkriti na koji je nacin ta osoba umesana, da li je pocinilac, da li je zrtva ili nesto trece. Kroz flashback-ove saznajemo o proslosti obojice glavnih likova, zasto se Reese okrenuo protiv vlade, kako je nastala masina koja otkriva zlocine...

Glavni covek koji radi na seriji je Jonathan Nolan, brat mnogo poznatijeg Christophera Nolana. Njih dvojica su zajedno radili na filmovima Memento, The prestige i Dark Knight, a u kreiranju serije mu pomaze i J.J. Abrams, glavni covek iza Lost-a. Muziku je komponovao Ramin Djawadi, koji je radio muziku za Prison Break, FlashForward, Game of Thrones...

Serija je stvarno fenomenalna. Mi smo tek jesenas 'skinuli' 1.sezonu i odgledali epizode u nekoliko dana. Sada prikazuju 2.sezonu na CBSu, cetvrtkom. Pratimo redovno.
Gluma odlicna, prica jako dobra. Toplo preporucujem svima!

Serija je potpuno jedinstvena, prica je genijalna... ali ono zbog cega mi se najvise svidja je osecaj koji imam dok je gledam, nema sanse da to opisem, ko je gledao zna o cemu pricam. Jedino mi je zao sto moram da iscekujem epizode svake nedelje, ovo je nesto cemu treba da se posveti nedelju dana neprestanog gledanja. Inace, za oni koji ne vole da gledaju sa neta, B92 je poceo da je prikazuje.

Пратим "Сталну мету", и схватио сам зашто су је скинули са Б92 - не слика лепо НУПД и ЦИА!!! Ладно! Да не поверујеш које су то дупеувлаке...

Back