Kad je Englez paranoican - Evropski rat 2018

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nije bitni oružje kojim se ide bitan je cilj. Ako su krenuli ekonomijom na svet, ista će im doći glave
Prijatelji sa Rusima će biti dok je to u interesu Rusa i oni odlučuju o tome više nego Nemačka
Ako pogledaš istoriju, Francuzi i Englezi su uvek bili konfrontirani, a period savezništva je trajao kratko i to više formalno
Englezima je nadmenost ostala jedini adut od vremena od kada su prestali biti kolonijalna sila, a tu nadmenost je uvek štitio veliki brat sa druge strane okeana
Jesmo gadno postradali od švaba, nadam se da će oni ovaj put imati drugih zanimacija, a da ćemo mi imati malo više mudrosti da rešimo probleme na svojoj teritoriji.

Nemci su uvek rekli istinu, bila ona nama prijatna ili ne. Oni su dvaput nudili 'pored vas' ili 'preko vas'. Ocigledno je sta smo izabrali. Nemci uvek drze rec, to je retka stvar danas. Mi smo mnogo slabiji po tom pitanju.

Sve je tačno.
Razočarao si na samom kraju.
Uprskade načisto !

Moze tebi da se svidja ili ne, ali Petar Veliki je osnovao Sankt Peterburg 1703. na zemlji koju je ratom oteo od Svedske (koja je tada vladala i danasnjom Finskom). Osnovao ga je i prestonicu preneo tu da bi napravio reforme i uredio drzavu na nacin koji je video na zapadu.
Naravno, ima ruskog duha u svemu tome - ali je glavna stvar da je to bilo okretanje zapadu i ucenja vestina koje tamo postoje.

Sam car je bio na zapadu i prerusen u obicnog coveka je naucio mnoge vestine i zanate, koje je kasnije dobro primenio kod kuce.

Nemci su uvek rekli istinu, bila ona nama prijatna ili ne. Oni su dvaput nudili 'pored vas' ili 'preko vas'. Ocigledno je sta smo izabrali. Nemci uvek drze rec, to je retka stvar danas. Mi smo mnogo slabiji po tom pitanju.

Mi "ne držimo" reč samo onda kada se naša reč bitno razlikuje od reči koju daju nametnuti ili podmenuti nam vladari. Narod je uvek imao svoju reč

Nije bitni oružje kojim se ide bitan je cilj. Ako su krenuli ekonomijom na svet, ista će im doći glave
Prijatelji sa Rusima će biti dok je to u interesu Rusa i oni odlučuju o tome više nego Nemačka
Ako pogledaš istoriju, Francuzi i Englezi su uvek bili konfrontirani, a period savezništva je trajao kratko i to više formalno
Englezima je nadmenost ostala jedini adut od vremena od kada su prestali biti kolonijalna sila, a tu nadmenost je uvek štitio veliki brat sa druge strane okeana
Jesmo gadno postradali od švaba, nadam se da će oni ovaj put imati drugih zanimacija, a da ćemo mi imati malo više mudrosti da rešimo probleme na svojoj teritoriji.

ali ta britanija i francuska o kojoj pišeš više ne postoje. to su zemlje koje danas kontroliše par istih korporacija i pitanje nacionalnog identiteta i nekakve istorije njih ne zanima. zapravo, to više nisu ni francuzi ni englezi. mi živimo potpuno drugu evropu i dok smo se o našem jadu zabavili stvari su se bitno promjenile. oni čak i da žele nešto da promjene jednostavno biološki nisu više u stanju.

autor se zove mark stajn, napisao je knjigu america alone, i njegova teza je da je evropa mrtva i da je više ništa ne može spasiti, jedino amerika (i australija) ima šanse da, eventualno opstane i da sačuva evropsku civilizaciju. ko ima strpljenja neka pogleda, vrlo poučno

ono sto je bitno je da ce do 2017 godine engleska imati vojsku tek malo jacu od srbije od 75.000 vojnika :super:

I to te raduje, jer u tvojoj bolesnoj imaginaciji, kada bi doslo do rata, Srbija bi zbog te "blage" engleske prednosti od "samo" 75.000 mogla da je osvoji, pokori, baci u samrtne ropce, razbije njene brodove, frigate, podmornice, najstariju nezavisnu avijaciju na svetu... dok se zastava radikala viori na Trafalgar skveru, a svet unisono urlice "bravo Srbi, bravo vojskovodjo Tihi, vi ste novi Rimljani, a ti si nas novi Cezar".

Ahahhahaahahahaahahhahahahahaha. Stomak me zaboleo :DDDDDDDDD

Moze tebi da se svidja ili ne, ali Petar Veliki je osnovao Sankt Peterburg 1703. na zemlji koju je ratom oteo od Svedske (koja je tada vladala i danasnjom Finskom). Osnovao ga je i prestonicu preneo tu da bi napravio reforme i uredio drzavu na nacin koji je video na zapadu.
Naravno, ima ruskog duha u svemu tome - ali je glavna stvar da je to bilo okretanje zapadu i ucenja vestina koje tamo postoje.

Sam car je bio na zapadu i prerusen u obicnog coveka je naucio mnoge vestine i zanate, koje je kasnije dobro primenio kod kuce.

Ma,idi - begaj !
Pređi na stripove.
Bajke si prerast'o.

I to te raduje, jer u tvojoj bolesnoj imaginaciji, kada bi doslo do rata, Srbija bi zbog te "blage" engleske prednosti od "samo" 75.000 mogla da je osvoji, pokori, baci u samrtne ropce, razbije njene brodove, frigate, podmornice, najstariju nezavisnu avijaciju na svetu... dok se zastava radikala viori na Trafalgar skveru, a svet unisono urlice "bravo Srbi, bravo vojskovodjo Tihi, vi ste novi Rimljani, a ti si nas novi Cezar".

Ahahhahaahahahaahahhahahahahaha. Stomak me zaboleo :DDDDDDDDD

Глупо је што ограничавају број репутација које је могуће дати.

Не само окретање Западу као Западу, то је подразумевано, Петар Велики је одрастао у немачком делу Петерсбурга и маштао о савезништву и унији Нем и Рус. Са немачке, тачније пруске стране, Фридрих Велики је заједиштво сматрао најбољом идејом и ето то је би било коначно решење...

Не само окретање Западу као Западу, то је подразумевано, Петар Велики је одрастао у немачком делу Петерсбурга и маштао о савезништву и унији Нем и Рус. Са немачке, тачније пруске стране, Фридрих Велики је заједиштво сматрао најбољом идејом и ето то је би било коначно решење...

Rusija i Nemacka su bile bliski saveznici sve do pocetka 20 veka kada je Wilhelm II odlucio da ne obnavlja savez sa Rusijom.

Zato i toliko nemackih princeza na ruskom dvoru

Englez koji je napisao "Europe at war 2018" nije paranoican.

Jednostavno bilo je mnogo receno dosad o tome, a davao sam i jednu temu na osnovu pisanja engleske stampe, Englezi se nalaze ped dve opcije koje su obe lose za Englesku:

1) Da napuste EU

2) Da udju u Evro zonu.

Pre ili kasnije cela EU ce postati Evro zona, stvara se EU superdrzava vodjena Nemackom koja ce imati sve prerogative drzave od ministarstva finansija do ministarstva odbrane i EU armije.

Englezi nemaju sta da traze u takvoj tvorevini, na njihovim forumima se moze citati da sami pisu kako ako se desi nesto u Engleskoj a Engleska je u EU superdrzavi EU policija i EU armija mogu direktno intervenisati a da nikog ne pitaju.

S druge strane nije ni napustanje EU laka opcija jer ostaju bez ikakvog uticaja, na delu ostrva, potpuno okruzeni EU (do tada ce i Skotska biti nezavisna drzava i deo EU).

Значи једна једина репрезентација, лига, укидају се европски шампионати, Лига Шампиона. навећи губитак ипак претрпеће ипак спорт :think:...ах да ...укинуће и еуросног:hahaha:

Значи једна једина репрезентација, лига, укидају се европски шампионати, Лига Шампиона. навећи губитак ипак претрпеће ипак спорт :think:...ах да ...укинуће и еуросног:hahaha:

Eurosnog je već duže vreme azijasong a ligom šampiona i fudbalom suvereno dominira južna evropa. i Englezi i Švabe se uvek domognu četvrtfinala polufinala ili finala i u istom stradaju od Italije, Španije ili njihovih klubova. Još će oni da sanjaju ;)

То је нека наопака фантазија.... Не видим разлог да Русија војно искористи крах ЕУ,ако се то у опште и догоди......
'Europe's crisis is Russia's opportunity,' Putin announced.
'The days of humiliation are over; our empire will be restored.'

Пуно је у тексту навода који се косе са реалношћу.......

Paaaa,ja bih pre Britaniju :)

UK-Map.jpg

njih ce skoti rascvetati, njihovim stopama krenut ce irci i velsani....jer im je pun K. najljigavijeg naroda u evropi...

toplo se nadam da ce 1og dana englezi izdahnuti ,samo se nadam ...daj boze da se desi

Значи једна једина репрезентација, лига, укидају се европски шампионати, Лига Шампиона. навећи губитак ипак претрпеће ипак спорт ...ах да ...укинуће и еуросног

Rusofili postaju smesni kada pocnu da izigravaju anglofile, i obrnuto.

Salu na stranu dolazi vreme kada nece moci biti neopredeljenih (naravno moci ce biti neutralnih ali i njih nece biti narocito mnogo).

Merkel je jasno rekla:

[size=+1]No one should take another 50 years of peace in Europe for Granted. [/size]

Vremena su slozena i zahtevaju razum, razboritost i opredeljenje.

Poslednja izmena:

Back