Koliko vremena u istoriji su Srbi rukovodili Srbijom?

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Citam na Politici da danas Srbi ne rukovode Srbijom.....

Pa mi pade na pamet da ovde upitam nase uvazene polliticare KADA su uopste Srbi rukovodili Srbijom?

Koliko godina od recimo kosovskog boja na ovamo?

Rekao bih - samo par godina...

Da nisu slucajno ZABORAVILI kako se rukovodi drzavom?

Da li bi ZNALI da rukovode sami u ovom vremenu opasnog i globalizovanog sveta?
:think:

Imalo je ali se Srbi proslavise ubistvima svojih vodja jos od Karadjordja. Slede knez Mihailo Obrenovic, kralj Aleksandar i krallica Draga Obrenovic 1903. Kada mi nismo ubijali svoje ubijali su ih drugi, kralj Aleksandar Karadjordjevic 1934. Kada ih nismo ubijali proterivali smo ih, konfiskovali imovinu i zabranjivali da se vrate, kao 1945. Umesto nase kraljevske loze namestali smo hrvate, slovence i muslimane da nas vode a srpski politicari, kojih nije da nije bilo, proslavise se kao dupelisci aminujuci besmislene i pogubne po srpski narod odluke tih istih.

Imalo je ali se Srbi proslavise ubistvima svojih vodja jos od Karadjordja. Slede knez Mihailo Obrenovic, kralj Aleksandar i krallica Draga Obrenovic 1903. Kada mi nismo ubijali svoje ubijali su ih drugi, kralj Aleksandar Karadjordjevic 1934. Kada ih nismo ubijali proterivali smo ih, konfiskovali imovinu i zabranjivali da se vrate, kao 1945. Umesto nase kraljevske loze namestali smo hrvate, slovence i muslimane da nas vode a srpski politicari, kojih nije da nije bilo, proslavise se kao dupelisci aminujuci besmislene i pogubne po srpski narod odluke tih istih.

Od 1918. kraljevi nisu bili kraljevi Srbije, vec Jugoslavije..

Ja sam pitao koliko su Srbi imali SVOJU vlast samo u Srbiji?

Убиство Михајла није расветљено. Сумња се да је налогодавац сарајевски паша, мада се не искључују ни Аустроугари. јер је Србија после убиства почела да води про аустроугарску политику.

Od 1918. kraljevi nisu bili kraljevi Srbije, vec Jugoslavije..

Ja sam pitao koliko su Srbi imali SVOJU vlast samo u Srbiji?

Од косовског боја Стефан Лазаревић, Ђурађ Бранковић, па много касније Карађорђе, па Обреновић, па тако мало Карађорђевићи па обреновићи, да би под Карађорђевићима направили тамницу Српског народа Југославију. Па онда окупација Србије 1944 од стране комуниста са војском Црногораца и Херцеговаца који до данас владају Србијом.

Од косовског боја Стефан Лазаревић, Ђурађ Бранковић, па много касније Карађорђе, па Обреновић, па тако мало Карађорђевићи па обреновићи, да би под Карађорђевићима направили тамницу Српског народа Југославију. Па онда окупација Србије 1944 од стране комуниста са војском Црногораца и Херцеговаца који до данас владају Србијом.

Nabroj bar 5 Hercegovaca iz te vojske ?

Nabroj bar 5 Hercegovaca iz te vojske ?

Они су били у сенци Црногораца.

Зар мислиш, да није било комунистичке окупације да би херцеговци населили Војводину?. Мада, немам ништа против, јер се све ово односи на такозвани руководећи кадар.

Уосталом, питање је сувишно, јер су неке целе јединице које су долазиле из Босне биле углавном херцеговачке.

Nabroj bar 5 Hercegovaca iz te vojske koja vlada ?

Nabroj bar 5 Hercegovaca iz te vojske koja vlada ?

Већ ти написах, Црногорци их претекли, и што си запео као да је то важно, сви су били под црвеном петокраком. Броз их је изманипулисао, они су дошли у уверењу да нас ослобађају, а већина тадашњих Срба у Србији је мислила да долазе ослободиоци.

Они су били у сенци Црногораца.

Зар мислиш, да није било комунистичке окупације да би херцеговци населили Војводину?. Мада, немам ништа против, јер се све ово односи на такозвани руководећи кадар.

Уосталом, питање је сувишно, јер су неке целе јединице које су долазиле из Босне биле углавном херцеговачке.
Lupaš bezveze,gadi mi se da razgovaram s tobom.

Hm... s obzirom da su i Karadjordje i Sloba i Tadic poreklom crnogorci, Lazar po nekim pricama mozda cak i hrvat, ostaju nam samo Obrenovici i Brankovici, ali za Brankovice nisam nasao neko porodicno stablo tako da su i oni pod znakom pitanja.
Znaci od 1830-42 i 58-1903. 57 godina
Obrenovići su škotlanđani od O Brannea, a Brankovići su prodali Kosovski boj pa se ne računaju.

Stefan Lazarevic je bio turski vazal. On se ne racuna.

Djuradj Brankovic je bio samo lokalni vlastelin. Ni on se ne racuna.

Crnogorci se ne racunaju jer su jasno izjavili da nisu Srbi.

JA PITAM SAMO ZA NEZAVISNE SRBE: KOLIKO SU TI SRBI BILI NA CELU SRBIJE, od kosovskog boja na ovamo?

Hm... s obzirom da su i Karadjordje i Sloba i Tadic poreklom crnogorci, Lazar po nekim pricama mozda cak i hrvat, ostaju nam samo Obrenovici i Brankovici, ali za Brankovice nisam nasao neko porodicno stablo tako da su i oni pod znakom pitanja.
Znaci od 1830-42 i 58-1903. 57 godina

Ovo bi mogao biti prilicno tacan odgovor....

U zadnjih SEDAM VEKOVA Srbi su rukovodili Srbijom jedva - POLA VEKA!

A to nije dovoljno da Srbija bude snazna drzava.

Pravo je cudo da je uopste opstala.

Већ ти написах, Црногорци их претекли, и што си запео као да је то важно, сви су били под црвеном петокраком. Броз их је изманипулисао, они су дошли у уверењу да нас ослобађају, а већина тадашњих Срба у Србији је мислила да долазе ослободиоци.

Oni su došli u nadi za boljim životom a dobili su zemlju, krave, lopatu ali i slobodu što je najvažnije.
Niko se nije požalio da ga neko dira ili maltretira kao došljaka ali su svi žalili za svojim kamenom i mnogi su se i vratili, da bar umru u svojoj zemlji.
Da su bili oslobodioci, dobili bi medalju na junačke grudi ili mjesto krave barem dobroga konja.

Oni su došli u nadi za boljim životom a dobili su zemlju, krave, lopatu ali i slobodu što je najvažnije.
Niko se nije požalio da ga neko dira ili maltretira kao došljaka ali su svi žalili za svojim kamenom i mnogi su se i vratili, da bar umru u svojoj zemlji.
Da su bili oslobodioci, dobili bi medalju na junačke grudi ili mjesto krave barem dobroga konja.

Нисам мислио на колонисте, већ на оне у саставу партизанских јединица.

Убиство Михајла није расветљено. Сумња се да је налогодавац сарајевски паша, мада се не искључују ни Аустроугари. јер је Србија после убиства почела да води про аустроугарску политику.

Ovo ne može biti suprotnije od istine, pa valjda je poznato da je tada nastala kriza u odnosima sa A-U (carinski rat, a na kraju i pravi)!

Stefan Lazarevic je bio turski vazal. On se ne racuna.

Djuradj Brankovic je bio samo lokalni vlastelin. Ni on se ne racuna.

Crnogorci se ne racunaju jer su jasno izjavili da nisu Srbi.

JA PITAM SAMO ZA NEZAVISNE SRBE: KOLIKO SU TI SRBI BILI NA CELU SRBIJE, od kosovskog boja na ovamo?

Sad se ništa ne računa... :hahaha:
Koliko puta da se objašnjava da je Srbija nezavisnost izgubila tek 1459. Do tada su Srbi vladali njome. Nakon toga Obrenovići i Karađorđevići do 1918.

Ovo ne može biti suprotnije od istine, pa valjda je poznato da je tada nastala kriza u odnosima sa A-U (carinski rat, a na kraju i pravi)!

Кажеш да не може бити супротније од истине? Дакле ја неистину користим као аргумент.

Да те поучим, царински рат је почео 12. јануара 1906 после неуспелих трговинских преговора. Ето и ти си раскринкан као неко који користи неистину као аргумент.

Sad se ništa ne računa... :hahaha:
Koliko puta da se objašnjava da je Srbija nezavisnost izgubila tek 1459. Do tada su Srbi vladali njome. Nakon toga Obrenovići i Karađorđevići do 1918.

A Stefan Lazarevic (sin CARA Lazara) nije bio turski vazal od 1389. godine?

Nije se borio sa Turcima ?

Bio im je ortak?

Kada je car izgubio bitku Srbija je i dalje bila nezavisna drzava, sve do 1459?

Srbi jesu vladali u Srbiji, ali su Turci NAREDJIVALI.

Sve do 2. srpskog ustanka.

Poslednja izmena:
Jaoooo......... opet ovaj sa svojim trip temama....
Zasto ne postavis pitanje koliko su Hrvati vladali Hrvatskom?
To ti je valjda bliza tematika. Pusti Srbe na miru.

A ovome sto ima alergiju na Hercegovce i Crnogorce.... pa sve to Srbija ima a da nesto vredi je poreklom otuda.
Oduzmi Hercegovce, Krajisnike i Crnogorce... i sta ces dobiti od Srba u Srbiji? Neku kombinaciju Bugara sa Cincarima i Vlasima.
Na zalost, u Srbiji zivi vrlo malo izvornih Srba.

Jaoooo......... opet ovaj sa svojim trip temama....
Zasto ne postavis pitanje koliko su Hrvati vladali Hrvatskom?
To ti je valjda bliza tematika. Pusti Srbe na miru.

A ovome sto ima alergiju na Hercegovce i Crnogorce.... pa sve to Srbija ima a da nesto vredi je poreklom otuda.Oduzmi Hercegovce, Krajisnike i Crnogorce... i sta ces dobiti od Srba u Srbiji? Neku kombinaciju Bugara sa Cincarima i Vlasima.
Na zalost, u Srbiji zivi vrlo malo izvornih Srba
.

Svaki ciga svoga konja hvali, stara narodna koja kaze da je svakom svoje ipak najbolje. Tacno je da u Srbiji ima vrlo malo autohtonog stanovnistva, kad kazem autohtonog mislim na srpsko stanovnistvo koje je zivelo pre turske okupacije na podrucje uze Srbije, takvog stanovnistva ima vrlo malo, iselilo se sa juznjacima tokom velikih seoba u Vojvodini/Slavoniji itd ili se iselilo u druge susedne drzave/drzavice. Po tebi mi Srbi iz centralne sa juga Srbije, Kosova i Metohije smo manje vredni od vas Crnogoraca i Hercegovaca, jer smo po tebi neka mesavina Bugara i Vlaha aaa?? Mene se licno uvredio kao Srbina starosedeaca sa Kosova! Danasnji novokompovani dukljanski Crnogorci su zlo po Srbiji, i oni koji su se doseljavali posle 1945 godine. Zamrzeo sam ih sto su priznali nezavisnost Kosova. Da imam ja neku vlast sve bi ih vratio u njihovu vukojebinu. Pravi Srbi Crnogorci su oni stari doseljenici u Srbiji, a ne ovi novokompovani dukljani koji su stvoreni 1945 godine. Sto se tice Hercegovackih Srba, oni su verni srpstvu najzasluzniji su za oslobodjenje Bosne od Austrougara, moja je prabaka poreklom iz Ljubinja i ponosan sam sto sam malim delom Hercegovac. Jel li ti smatras Crnogorce i Hercegovce drevnim staroseseocima na tim prostorima ili?

Poslednja izmena:

Back