Poginuo učenik na ekskurziji

Kako je uzasno napisan ovaj text, ukoliko izuzmem patetiku nista nisam saznala...da li je bio pijan, da li se svadjao sa nekim, da li je pusio travu te noci, kako je bio raspolozen, ko je od profesora bio nadlezan za taj sprat, da li je bio u konfliktu sa nekim od ucenika od ranije, sta su radili na zurci...gde li nalaze ovakve novinare da mi je znati, kako sestra brise suze i kako baki klecaju kolena nisu novinarska vest pobogu.

Književnoumjetnički stil umjesto publicističkog...

Te maturske ekskurzije treba organizovati na kraju IV godine srednje (kao sto im ime i kaze - maturska - pred samu maturu) a ne kao do sada u septembru/oktobru.

Na kraju IV razreda, kada se zavrsi nastava, 99% ucenika je punoletno i (bar formalno) odgovorno za svoje postupke.

Skola ne treba da ima nista sa organizacijom, to treba da bude organizovano od strane neke asocijacije ucenika i nijedan profesor ne treba da ide na tu zavrsnu ekskurziju.

Pre toga, ekskurzije ne treba ni organizovati. Rekreativnu nastavu do V razreda osnovne - da; ekskurzije u starijim razredima - ne.

Било је тога увек, и биће.
Колегиници моје мајке је погинуо син у 7. разреду основне, на екскурзији.
Прескакао са терасе на терасу на 7. спрату хотела. :sad2:

:roll:

[SIZE=+0]U petak kasno uveče telo dečaka dopremljeno je u porodičnu kuću Marickih u Martincima, nadomak Sremske Mitrovice. Nekoliko sati pre toga roditeljima je javljeno da je obdukcija u mađarskom Institutu za sudsku medicinu završena. Ustanovljeno je da je Đorđe bio u alkoholisanom stanju te kobne noći između utorka i srede kada je pod nerazjašnjenim okolnostima, oko 3.30, pao kroz prozor sobe 523.[/SIZE]

Na sedmom spratu preskače sa terase na terasu... Jel to normalno?
Ne mrzim ja klince.
Krivi su i profesori to stoji, ali čini se da na jednog učenika mora da dođe i jedan nastavnik. Zašto onda svaki roditelj ne uplati "dodatno" obezbeđenje za svoje dete.

То се радило и у мојој генерацији али се није дешавало да рецимо три коњине од 80 кила премлате возача који им није стао ван предвиђеног места или човека који је рекао ''зашто разбијате телефонску говорницу''...Оно што се види код данашњих клинаца је чист бандитизам чопоризам и хроничан недостатак м***...Зато и јесу стално интоксиковани и неартикулисани...

Na sedmom spratu preskače sa terase na terasu... Jel to normalno?
Ne mrzim ja klince.
Krivi su i profesori to stoji, ali čini se da na jednog učenika mora da dođe i jedan nastavnik. Zašto onda svaki roditelj ne uplati "dodatno" obezbeđenje za svoje dete.

Zato sto bi roditelji da im se deca cuvaju besplatno i da nemaju idgovornos kada se nesto desi, jer zaboga nije da oni svoju decu nisu naucili odgovornosti nego su neodgovorni anstavnici koji nisu pazili na decu. Bljak.

Ево гледам клинци код мене у парку долази свако вече нека екипа и дивља ломи клупе а они ко ***** стоје са стране и ни реч...Све отишло у ****

Ja ne znam zašto bi profesori bili krivi? Roditelji su valjda ti koji bi trebalo da nače svoju decu šta je dobro, a šta nije za njih, i da rade na tome da što im pričaju deca i sprovedu u delo. Ne znam na koji način bi mogli da ih spreče da piju, jer i oni sami misle da će deca imati granice, a ispostavi se da nije tako.

Devojčica iz razreda mog sina se toliko napila po danu u Beču, da je do Budimpešte više puta povraćala, i pokvarila taj put i sebi i onima oko nje. :( Juče su iz srpskog pisali pismeni na temu ekskurzije, gde je ona pisala o tom prvom danu provedenom u Beču, da bi dalje napisala: "Onda smo krenuli za Budimpeštu, i ja se više ničega ne sećam." I stavila ovog smajlija na kraj pismenog zadatka :). Čega će se ona sećati sa te ekskurzije? Toga kako je tri dana bila pijana, kako je primala infuziju, kako je povraćala...Čemu potreba za tolikim napijanjem, nije mi jasno. I koji profesor bi sve to mogao da spreči?

То се радило и у мојој генерацији али се није дешавало да рецимо три коњине од 80 кила премлате возача који им није стао ван предвиђеног места или човека који је рекао ''зашто разбијате телефонску говорницу''...Оно што се види код данашњих клинаца је чист бандитизам чопоризам и хроничан недостатак м***...Зато и јесу стално интоксиковани и неартикулисани...

:super:

ne znam što bi bili profesori krivi, on ako će da skače, on će da skače.

Oni su krivi jedino iz razloga što su verovatno i oni sami bili pijani. Rek'o aj da navedem i to, pošto me i ovde proziva(te)š za moje mišljenje o klincima ali 99,9% su krivi đaci.
Eto igrom slučaja, pre par večeri u autobusu sam čula priču 3 devojčice. (nisam "prisluškivala, čuo ih je ceo autobus) koje su onako u čudu komentarisale odluku njihovog razrednog starešine da jednom njihovom drugu zabrani odlazak na ekskurziju jer je prošle nedelje istuk'o nekog u školi i uzeo mu mobilni telefon.
A onda je jedna od njih, ispričala priču kako je prošle godine, ponela u školu skalper!!!??? taj isti drug joj ga je uzeo i (cit) "zezao ih sa njim". Razredni mu ga je uzeo dobili su po ukor a ona je bila u čudu "zašto je ona dobila ukor, kad nije ona šetkala sa njim po kabinetu i zezala se nego on"?????
Alo!!! Koji kreten treba da budeš da ti uopšte padne na pamet da poneseš skalper u školu????

Poslednja izmena:

Back