Mudri logičar
Ističe se
- Poruka
- 2.969
POSTOVANJE LOGICARU,
molim te nemoj da me pogresno razume da ovde sepidlacim i trazim dlaku u jajetu, nije to, nego bih te zamkolio da nam ovo ovjasnis.
Da li je i u ovome slucaj da su JS nekad tako verovali, a danas ne veruju, ili si ti dao svoje misljenje, koje se ne slaze
za Upravni telo ili je pak nesta trece. Evo o cemu se radi:
Ti ovde odgovaras na izjavu koju sam naveo iz vase literature u kojoj se tvrdi da je Kula strazara kanal istine:
QUOTE=Mudri logičar;20830661]
Ne, Stražarska Kula NIJE ˝ kanal ˝ istine,
nego je to ˝ vjerni i razboriti rob ˝, a naš časopis je samo POMAGALO za proučavanje Biblije, u kojem se iznose raznorazne teme.
O ovome sam već pisao, tako da ne trebate stalno govoriti nešto u naše ime što nije točno.
E vidis Mudri, da li sam ja pogresio (sto nije iskljucivo), ili je pogresio vas predsednik Raderford ili ti ili svatri od nas?
U Knjizi THE FINSHED MISTERY p. 144, Raterford je pisao:
KULA ATRAZARA, NAJVECA KORPORACIJA NA SVETU... KOJU BOG UPOTREBLJAVA KAO KANAL ISTINE."
Logicasru, da li je Raterford govorio jedno, a vi verujet drugo? Ako je tako kad ste to izmernili?
Ili se ti izdvajas od Raderforda i ne verujes kao sto je on mislio?
Il;i sada vidis da si drugacije, mozda i pogresno to meni onjasnio?
Vidis da Raderford izricito tvrdi da kula strazara jeste kanal koji Bog upotrebljava kao kanal istine.
Ili jednostavno ti u to ne verujes?[/QUOTE]
--------------------------------------------------------------
Ne, nije pogrešno objašnjeno.
˝ Vjerni i razboriti rob ˝ iz Mateja 24:45-47 NIJE ČASOPIS, nego ljudi koji služe kao ˝ MEDIJ ˝ za Božju silu svetoga duha PREKO KOJE Jehova objavljuje istine.
Prema tome, ˝ KANAL ˝ je sveti duh = ljudi ( ˝ vodeće tijelo ˝ / ˝ vjerni i razboriti rob ˝ ) = časopis Stražarska Kula.
To znači, da možemo naširoko obuhvatiti sva tri činbenika koja sam naveo.
No, GLAVNI prenosnik istine je Jehova preko svetog duha.
Uzmimo primjer :
Ako jedna tajnica od direktora određene firme piše na mašini pismo koje on diktira, onda se može reći da je KANAL tih informacija sam direktor, tajnica i to pismo.
Međutim, GLAVNI DIO tog kanala informacija je izvor - sam direktor i njegova riječ.
No, nije pogrešno da se kao kanal spomene i tajnica i to pismo.
Ako razumiješ o čemu govorim, onda znaš da Radeford nije pogrešio što je rekao da je Stražarska Kula kanal istine.
No ipak, ljudi i časopis su SEKUNDARNI dio tog kanala, a Jehova, odnosno njegov sveti duh PRIMARNI dio kanala istine.
Poslednja izmena: