DUHOVNI RAT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
POSTOVANJE LOGICARU,

molim te nemoj da me pogresno razume da ovde sepidlacim i trazim dlaku u jajetu, nije to, nego bih te zamkolio da nam ovo ovjasnis.
Da li je i u ovome slucaj da su JS nekad tako verovali, a danas ne veruju, ili si ti dao svoje misljenje, koje se ne slaze
za Upravni telo ili je pak nesta trece. Evo o cemu se radi:

Ti ovde odgovaras na izjavu koju sam naveo iz vase literature u kojoj se tvrdi da je Kula strazara kanal istine:

QUOTE=Mudri logičar;20830661]

Ne, Stražarska Kula NIJE ˝ kanal
˝ istine,

nego je to ˝ vjerni i razboriti rob ˝, a naš časopis je samo POMAGALO za proučavanje Biblije, u kojem se iznose raznorazne teme.

O ovome sam već pisao, tako da ne trebate stalno govoriti nešto u naše ime što nije točno.

E vidis Mudri, da li sam ja pogresio (sto nije iskljucivo), ili je pogresio vas predsednik Raderford ili ti ili svatri od nas?

U Knjizi THE FINSHED MISTERY p. 144, Raterford je pisao:

KULA ATRAZARA, NAJVECA KORPORACIJA NA SVETU... KOJU BOG UPOTREBLJAVA KAO KANAL ISTINE."

Logicasru, da li je Raterford govorio jedno, a vi verujet drugo? Ako je tako kad ste to izmernili?

Ili se ti izdvajas od Raderforda i ne verujes kao sto je on mislio?
Il;i sada vidis da si drugacije, mozda i pogresno to meni onjasnio?

Vidis da Raderford izricito tvrdi da kula strazara jeste kanal koji Bog upotrebljava kao kanal istine.
Ili jednostavno ti u to ne verujes?[/QUOTE]
--------------------------------------------------------------
Ne, nije pogrešno objašnjeno.

˝ Vjerni i razboriti rob ˝ iz Mateja 24:45-47 NIJE ČASOPIS, nego ljudi koji služe kao ˝ MEDIJ ˝ za Božju silu svetoga duha PREKO KOJE Jehova objavljuje istine.

Prema tome, ˝ KANAL ˝ je sveti duh = ljudi ( ˝ vodeće tijelo ˝ / ˝ vjerni i razboriti rob ˝ ) = časopis Stražarska Kula.

To znači, da možemo naširoko obuhvatiti sva tri činbenika koja sam naveo.

No, GLAVNI prenosnik istine je Jehova preko svetog duha.

Uzmimo primjer :

Ako jedna tajnica od direktora određene firme piše na mašini pismo koje on diktira, onda se može reći da je KANAL tih informacija sam direktor, tajnica i to pismo.

Međutim, GLAVNI DIO tog kanala informacija je izvor - sam direktor i njegova riječ.

No, nije pogrešno da se kao kanal spomene i tajnica i to pismo.

Ako razumiješ o čemu govorim, onda znaš da Radeford nije pogrešio što je rekao da je Stražarska Kula kanal istine.

No ipak, ljudi i časopis su SEKUNDARNI dio tog kanala, a Jehova, odnosno njegov sveti duh PRIMARNI dio kanala istine.

Poslednja izmena:
E vidis Mudri, da li sam ja pogresio (sto nije iskljucivo), ili je pogresio vas predsednik Raderford ili ti ili svatri od nas?

KULA ATRAZARA, NAJVECA KORPORACIJA NA SVETU... KOJU BOG UPOTREBLJAVA KAO KANAL ISTINE."

Logicasru, da li je Raterford govorio jedno, a vi verujet drugo? Ako je tako kad ste to izmernili?

Ili se ti izdvajas od Raderforda i ne verujes kao sto je on mislio?
Il;i sada vidis da si drugacije, mozda i pogresno to meni onjasnio?

Vidis da Raderford izricito tvrdi da kula strazara jeste kanal koji Bog upotrebljava kao kanal istine.
Ili jednostavno ti u to ne verujes?
--------------------------------------------------------------
Ne, nije pogrešno objašnjeno.

˝ Vjerni i razboriti rob ˝ iz Mateja 24:45-47 NIJE ČASOPIS, nego ljudi koji služe kao ˝ MEDIJ ˝ za Božju silu svetoga duha PREKO KOJE Jehova objavljuje istine.

Logicaru, pa ko je rekao da je to CASOPIS? Ti nemas pojma sta govoris.
Zar nisi razumeo sta je Raterford izjavioa DA JE KULA STRAZARA NAJVECA KORPORACIJA NA SVETU, KOJU JEHOVA UPOTREBLJAVA KAO KANAL ISTINE.
dALI TI NE ZELIS DA RAZUMES ILI SI TOLIKO ZAMUCEN.
Niko ne govori o casopisu nego o ORGABIZACIJI za kojju Predsedik Raterforrd tvrdi daje jedini kanal istine.

Priznajes li to ili ne?
--------------------------------

Prema tome, ˝ KANAL ˝ je sveti duh = ljudi ( ˝ vodeće tijelo ˝ / ˝ vjerni i razboriti rob ˝ ) = časopis Stražarska Kula.

ZNACI DA TI DAJES POTPUNO SUPROTNU DEFINICUJU KANALA ISTINE OD RUTERFORDOVOG.
Pa kako ti mislis da je "KANAL SVETI DUH - LJUDI"?
JE LI DUH ILI SU ljudi? NE MOGU BITI OBOJE.

Ligicaru, poistivetiti Svetoga Duha sa gresnim ljudima moglo bi biti hula na Svetoga Duha

Logicaru, zar ti ne vidid u tome mutljag koji ni tebi nioje jasan?

Da li je KANAL ISTINE SVETI DUH, ili su ljudi?
Meni se cini da je ovo drugo, jer Sveti Duh ne gresi.

Ponovo brkas pojmove, nije samo casopis Kula strazara, nego je to i organizacija koja je korporacija. Da li ti to razumes?
-------------------------

ZNACI DA NIJE KULA STRAZARA KAO KORPORACIJA!
A to jeste suprotno izjavi Raderforda.
------------------------

Ako razumiješ o čemu govorim, onda znaš da Radeford nije pogrešio što je rekao da je Stražarska Kula kanal istine.

Pa i ja tako mislim, nego si ti pogresio sto si rekaoda NIJE.
-------------------

DA LI JE KULA STRAZARA JEDINI KANAL ISTINE?

Jehovini svedoci uce da je organizacija „Kule strazere" jedini nepogresivi kanal istine.

„Nije li Kula strazara, jedan i jedini kanal koji Gospod od samog poccetak upotrebljava da neprekidno objavljuje istinu?" (Watchtower April 1, 1919. p. 6414) A šta je sa onim „istinama" koje su JS odbacili proglasvsi ih zabudama?
Sta su ljudi preko Kule strazare pre toga upoznali?

Pošto su izjavili da je Kula strazra jedini kanali istine dalje savetuju svoje vernike: „Lojalnost je jedan od Bozjih zahteva, a VERNOST Bogu znaci biti veran ovom telu. SUMNJA je veliki neprijatelj. Sumnja vodi samounistenju; a nepoverenje vodi nelojalnosti." (Kula starazara, 1. aprila 1920, str. 99) Uporediti vernost Kuli strazari sa vernoscu Bogu mogla bi biti hula na Boga.

JA SAM MISLIO DA SU ONI VRENI JEHOVI, A ETO ONI MORAJU BITI VERNI KULI STRAZARI.
„S vremena na vreme zasvetli svetlost", tvrdi Kula strazara, „ odsjajuje iz hrama, a ona je data posvecenima koji su klasa hrama; i njima je dozvoljeno da vide i razumeju obecanja koja se posebno odnose na zajednicu na{eg vremena." (Kula strazara 1927. 15 marta str.87) Na ovaj nacin Kula strazara sigura svojim sledbenicima da njene vodje imaju Bozja otkrivenja, da su im otkrivene tajne Bo`je i da vernici nemaju Cega da se pla{e niti da sumnjaju u Bozje vo|stvo. Da li je zaista tako?

„Nase je cvrsto ube|enje da je Kula strazara izabrani kanal koji Jehova, nas Gospod, upotrebljava u nase vreme da poucava ostatak koji drzi zapovesti Bozje i ima svedocanstvo Isusa Hrista." (Kula stra`ara 1. avgusta 1930. str. 232) Ovakve i slicne tvrdnje neprestano se ponavljaju sa propovedaonica u kraljevskim dvoranama Jehovinih svedoka, pa nije nikakvo cudo sto su njihovi vernici uvereni u te izjave.

„Kao sto je sigurno da Jehova ima svoju organizaciju na zemlji, isto tako je sigurno da On hrani clanove te organizacije rukama Isusa Hrista. Cinjenice potvrdjuju da On upotrebljava casopise i knjige Kule strazre da obrati paznju vernog ostatka na istinu.
" (Kula strazara 1. novembra 1933. str. 296)

Mi mozemo ostati BUDNI ako postujemo i slusamo organizaciju drustva Kule strazare i njene postavljene SLUGE. Da, secajte se onih koji upravljaju vama. Tako ostanimo budni kao isprobani robovi, saradjujuci sa vernim i tajnim slugama, najbolje sto možemo." (Kula strazara 1.sept. 1961, str. 539)

„Treba da imamo potpunog POVERENJA u kanal koji Bog upotrebljava
." (Kula strazra, 15. februara 1981. str. 19)

Gajeci postovanje prema Jehovinoj organizaciji i celim srcem obavljajuci posao kojim On upravlja, time dajemo dokaza da je Jehova zaista nas Boga i da smo ujedinjeni u Njegovom Bogosluženju." (United in Worship... str. 124)

Da bismo mogli primiti vecni zivot u Raju na ovoj zemlji, moramo PRIZNATI ovu organizaciju, sluziti Bogu i BITI deo nje." (Kula strazara, 15. februara 1983. Str. 12)

Imajmo na umu da nas nebeski Otac ima odredjeni kanal komunikacije, verne i TAJNE sluge
.
Te sluge su odgovorne koje informacije ce biti stavljene na raspolaganje domacinstvu vere, kao i pravo vreme kad treba da budu podeljene. Ova duhovna hrana na raspolaganju je JEDINO kroz teokratsku organizaciju." (Our Kingdom Ministry, September 2002, p. 8)

Na osnovu ovih izjava tajnog drustav Kukle strazare, mogli smo videti da oni umiruju svoje vernike da slucajno koji od njih ne bi posumnjao u njeno vodjstvo nego da slepo slede uputstva koja im se sa vrha daju. Da li to Kula strazara zasluzuje?

Da li je moguce da neku u savremeno vreme može poverovati u ove ...?

NASTAVAK:

Nekoliko puta poseto me me je jedan mladic, Jehovin svedok. Prethodnog puta dao mi je zadatak da iz njihove knjige proucim njihovo objašnjenje jednog biblijskog prorocanstva, sto sam i ucinio. Pronasao sam vise od deset knjiga, koje sam ima u svojoj biblioteci, dela eminentnih istoricara i u svetu priznatih pisaca, koji nedvosmilseno dokazuju da je njihova poccetna godina, na kojoj se temelje njihovo racunanje, pogresna. Sve te knjige otvorio sam stranicu na kojoj se nalazi informacija i stavio jednu na drugu. Kada je mladic ponovo doSao, ja sam dao kratak uvod i poceo da iznosim istorijske dokaze. Kad sam procitao prvi navod, on me je prekunuo i rekao: „Vi mozete na}i stotine takvih dokaza, nije potrebno da mi ih citate, ja ipak verujem posvecenim slugama Kule strazare. Kula strazara je jedini kanal istine i ja se samo nje držim." Oni su potpuno ubedjeni da imaju istinu i da tu „istinu" „nije"potrebno iztrazivati niti dokazivati, nego jednostavno je prihvatiti takvu kakva je.

Evo šta uce Jehovini svedoci o jedinom kanalu istine:
„Nije li Kula strazara, jedan i jedini kanal koji Gospod od samog pocetak upotrebjava da neprekidno objavljuje istinu." (Watchtower April 1, 1919. p. 6414)
A koliko od onoga sto su tada ucili kasniije su odbacili? Šta je onda Kula strazara prenela svetu?
„Istinu"?

Pošto su izjavili da je Kula strazra jedini kanali istine dalje savetuju svoje vernike: „Lojalnost je jedan od Bozjih zahteva, a VERNOST Bogu znaci biti veran ovom telu. SUMNJA je veliki neprijatelj. Sumnja vodi samounistenju; a nepoverenje vodi nelojalnosti." (Kula starazara, 1. aprila 1920, str. 99) Uporediti vernost Kuli strazari sa vernoscu Bogu mogla bi biti hula na Boga.

Jehovin svedok ne sme izrazavati nikakvu sumnju o vodjstvo i ucenje Kule strazare, njeno ucenje je apsolutno , neprikosnoveno i cvrsto.

Ako jedan od vernika pocne da postavlja sumnjiva pitanja, takav spada pod prismotru i duznost staresina je da posebno vode brigu o njemu. Iz tog razloga oni idu po dvoje od kuce do kuce, da bi jedan drugoga cuvali.

Umiruju vernika da su dobili nopvu svetlost:

„S vremena na vreme zasvetli svetlost, koja odsjajuje iz hrama, a ona je data posvecenima koji su klasa hrama; i njima je dozvoljeno da vide i razumeju obecanja koja se posebno odnose na zajednicu našeg vremena." (Kula strazara 1927. 15 marta str.87)
Na ovaj nacin Kula strazara sigura svojim sledbenicima da njene vodje imaju Bozja otkrivenja, da su im otkrivene tajne Bozje i da vernici nemaju cega da se plase niti da sumnjaju u Bozje vodjstvo. Da li je zaista tako?

Eto svi smo mi svedoci u kakvo stanje padaju oni koji slede tu „svetlost".

NASTAVAK:

Evo još takvih „bisera":
„Naše je cvrsto ubedjenje da je Kula strazara izabrani kanal koji Jehova, nas Gospod, upotrebljava u naše vreme da poucava ostatak koji drzi zapovesti Bozje i ima svedocanstvo Isusa Hrista." (Kula strazara 1. avgusta 1930. str. 232)
A zar oni ne propovredaju da je Hristos ukinuo Bozji zakon i da ga je greh drzati?
Ovakve i slicne tvrdnje neprestano se ponavljaju sa propovedaonica u kraljevskim dvoranama Jehovinih svedoka, pa nije nikakvo cudo sto su njihovi vernici uvereni u tu jeres.

Ovo svakako morate procitati:

„Kao sto je sigurno da Jehova ima svoju organizaciju na zemlji, isto tako je sigurno da On hrani clanove te organizacije rukama Isusa Hrista. Cinjenice potvrdjuju da On upotrebljava casopise i knjige Kule strazre da obrati paznju vernog ostatka na istinu." (Kula strazara 1.novembra 1933. str. 296)

„Mi možemo ostati BUDNI ako postujemo i slusamo organizaciju drustva Kule strazare i njene postavljene SLUGE. Da, secajte se onih koji upravljaju vama. Tako ostanimo budni kao isprobani robovi, saradjujuci sa vernim i tajnim slugama, najbolje sto možemo." (Kula strazara 1.sept. 1961, str. 539)
„Treba da imamo potpunog POVERENJA u kanal koji Bog upotrebljava." (Kula stra`ra, 15. februara 1981. str. 19)

Ovo se neprestano napominje da sluccajno ne bi koji jadnik poceo da sumnja, da mutljag Kule strazare zaistas nije kanal koji Bogu upotreblljava. Ako se nekom tako nesta desi on je sto pre ostranjen da slucajno i drugi vernici ne bi progledali, jer su Upravnom telu potrebni robovi.

Istrazujte istinu
Dok Kula strazara svoje vernike osigurava da je ona jedini Bozji kanal koji sadrzi istinu koja spasava, i da nema razloga da sumnjaju, nego da prihvate ono sto ima se servira; u isto vreme poziva vernike, koji još nisu Jehovini svedoci, da ispituju svoju veru, i kad ustanove da su na pogresnom puti da potraže „pravi" kanal istine.

Zapravo oni i svoje vernike pozivaju da istrazuju istinu, ali samo u njenim knjigama. „Jedino prucavanjem starih izdanja i kopanjem ponovo po starim izdanjima Kule strazare, dolazimo do duhovnog bogatstva..." Tako tvrde njihovi ucitelji.

Medjutim, strogo je zabranjeno vernicima da proucavaju knjige drugih religija i da posecuju tudje bogomolje.

Jehovini svedoci ce vam rado pokloniti svoje knjige i casopise, ali nec'e primiti nijednu vasu knjigu.

Jednom sam jedmom njihovom verniku dao na citanje knjigu u kojoj je bila kritika njihovog verovanja i zamolio ga da mi je vrati, medjutim, njihov staresina mi je rako da mu je doticni istoga dan predao knjigu koju sam mu dao na citanje i vise je nikad nisam dobio natrag. Posteno zar ne?
Da li je to model kako mi treba da postupimaso s anjihovom literaturom?

Savet Kule strazare onima koji traže istinu glasi: „Ako pronadjete da su ucenja ili doktrine lazne, sto pre treba da ih odbacite, bez obzira ko ih uci ili koliko dugo ste verovali u to ucenje da je istinito. Zbog vaseg spasenja vasa duznost prema Bogu zahteva da odbacite neistine, bez obzira ko ih uci, jer za tvorce i one koji podupiru laz je vecna smrt." (Riches, p. 179)
Medjutim, to nikad nece reci i svojim vernicima, a najpre bi se na njih moglo odnositi.

Evo još „mudrosti" iz kanala Kule strazare:

Bog, koji je Bog istine i koji mrzi laz, nece se smilovati na osobu koja se nalazi u organizaciji koja uci laz... Da li bi želeli da budete udruzeni sa religijom koja NIJE ISKRENA prema vama." (Is This Life All There Is? p. 46)
Ovo je zaista jedinstveno. Posle toliko laznih predvidajan od kojih se nijeno nije ispunilo,

Ako ovo ikada procita ijedan Jehovin svedok, neka ovo primeni na Kulu strazaru, pa neka se pita kada je Kula strazra rekla istinu?

Koliko je drustvo Kula straara iskreno prem svojim vernicima, ako im ne dozvoljava da imaju vezu sa vernicima drugih verskih zajednica, zabranjuje im da posecuju tudja bogosluženja i da citaju tudje knjige? Mislim da saveti koji su upuceni onima koji nisu Jehovini svedoci i te kako treba da se odnose i na njihove vernike.

Koliko Kula strazara zasluzuje da u nju imamo poverenja kao jedini kanal istin
e?
Na ovo pitanje najbolje odgovaraju mnogobrojna ucenja, koja su godinama propagirali kao istinu, a i sami su ih se kasnije odrekli.

Posle svega, zaista zao nam je, ALI KULA STRAZARA I VERNI ROB NIJE NIKAKAV KANAL ISTINE NEGO ObicnA MUTLJAVINA.

ponavljham post kako bi razjasnili mogućnosti lečenja beskrvnih metoda i autotransfuzije kod nas. obzirom da neki koji rade 35 godina u zdravstvu to i dalje neznaju.

Koliko ti treba da shvatiš da "autotransfuzija", koja se sastoji od sakupljanja pacijentove krvi i njenom vraćanju u organizam može da se primenjuje u vrlo, vrlo selektivnom broju slučajeva, najčešće pri obavljanju lakših operacija? U slučaju velikog gubitka krvi ("massive blood loss", da ti olakšam guglanje u potrazi za "stručnim" odgovorima), transfuzija krvi je neophodna i ne postoji drugi način da se izgubljena krv nadokandi. Šta misliš, genije, kako vojni lekar nadoknađuje gubitak krvi ranjenicima na prvoj borbenoj liniji, ili nekome koje izgubio veliku količinu krvi u saobraćajnoj nesreći, "beskrvnom metodom"? Vaš bezobrazluk ne poznaje ni granica ni morala.

Poslednja izmena od moderatora:

Pozdrav
Mika šta ovde piše? zašto u toj tvojoj posvećenoj Adventističkoj zlobi izmišljaš da JEHOVINI SVEDOCI kažu kako je KULA jedini kanal istine kada ti je više puta obijašnjeno da si ti u zabludi ili ti je to smišljena LAŽ? Prihvati obijašnjenje jer dolazi iz prve ruke i ne izmišljaj
:mazi:

KANAL ˝ je sveti duh = ljudi ( ˝ vodeće tijelo ˝ / ˝ vjerni i razboriti rob ˝ ) = časopis Stražarska Kula.

Dakle JEHOVIN SVEDOK kaže da kod JEHOVINIH SVEDOKA taj kanal je sveti duh! Sada mene interesira da li ti možeš ili ne možeš to prihvatiti za odgovor :whistling: Uostalom zašto ne izađeš čist i izjasniš ko je taj jedini kanal istine u posvećenom Adventizmu? ne znaš ili šta? :manikir:

Još jednom da citiram šta ti je obijašnjeno u nadi da ćeš i ti to moći svatiti da ne bi gubio svoje vreme uloto ponavljajući istu zabludu, obrati pažnju sada.

GLAVNI prenosnik istine je Jehova preko svetog duha.
jel ti sada jasno ili da ti ja to još jenom ponovim :manikir:

Koliko ti treba da shvatiš da "autotransfuzija", koja se sastoji od sakupljanja pacijentove krvi i njenom vraćanju u organizam može da se primenjuje u vrlo, vrlo selektivnom broju slučajeva, najčešće pri obavljanju lakših operacija? U slučaju velikog gubitka krvi ("massive blood loss", da ti olakšam guglanje u potrazi za "stručnim" odgovorima), transfuzija krvi je neophodna i ne postoji drugi način da se izgubljena krv nadokandi. Šta misliš, genije, kako vojni lekar nadoknađuje gubitak krvi ranjenicima na prvoj borbenoj liniji, ili nekome koje izgubio veliku količinu krvi u saobraćajnoj nesreći, "beskrvnom metodom"? Vaš bezobrazluk ne poznaje ni granica ni morala. .

Šta tebe kako ti to kažeš "ZABOLE" http://forum.krstarica.com/showthread.php/500193-DUHOVNI-RAT?p=20865056&viewfull=1#post20865056 što jedan sektaš u saobraćajnoj nesreći izgubi mnogo krvi i umro? obijasni ti meni to.

Alternatives to Blood Transfusions

Researchers are trying to find ways to make blood. Currently, no man-made alternative to human blood exists.

E a o čemu mi ovde debatiramo? da još niste izmislili kako da napravite KRV ili o tome kako osuđujete JEHOVINE SVEDOKE? Nije poenta izmisliti kako napraviti krv nego jednostavno neće ljudi te vaše transfuzije krvi, svataš?
Njegova je odluka da neće transfuziju i šta sad? hoćete li vi to pa na silu da mu je date i samo zato što vi to tako odlučili.

Da li si pogledao moje priloge, ako jesi gde su ti tvoji komentari?

Pogledaj ovo, edukuj se i naravno daj tvoj stučni komentar

http://media.georgetownuniversityhospital.org/#/video/Bloodless Medicine and Surgery Program/Bloodless Surgery - NBC 4/

Our innovative center has attracted patients not only from the metropolitan area, but from all over the world; in fact, many of our patients come to us after other institutions were unable or unwilling to treat them without the use of blood transfusions. Increasing numbers of patients are choosing to avoid blood transfusions during their care and treatment. We embrace this philosophy of care and are committed to serving the needs of those who do not want blood transfusions.

http://www.slrctsurgery.com/bloodless.html

Da se razumemo ja ne zagovaram da ti ili bio ko drugi ne prima transfuzije, NE! to je vaša individualna i personalna odluka na koju ti ili drugi imate pravo. Mene zanima zašto nemate respekt prema drugima i naravno tim njihovim odlukama? Ko je vas postavio da vi odlučite ko će primiti transfuzije?

Još mi nisi odgovorio na Biblijske stihove koje sam citirao, izjasni šta si ti iz ovoga svatio:

http://forum.krstarica.com/showthread.php/500193-DUHOVNI-RAT?p=20887951&viewfull=1#post20887951
Dela. 20,26. Zato vam svjedočim u današnji dan da sam ja čist od krvi sviju;
Acts 15,29 uzdržavati se od mesa žrtvovana idolima, od krvi, od udavljenoga i od bludništva. Budete li se toga držali, dobro ćete učiniti. Živjeli!

Izvoli

Poslednja izmena od moderatora:
Ako je on čist od krvi, njegova stvar. Svi ti citati i izvori koje si naveo uopšte ne negiraju neophodnost transfuzije krvi. Jel ti dobro?

Normalno da je njegova stvar nije tvoje da ti odlučiš ni u čije ime, nije na tebi odrediti ko će biti čist a ko mora transfuzije.

Nego čitaš li ti ceo moj post? ako čitaš gde ti je argumentovani komentar ili nisi raspoložen za diskusiju :cepanje:

Prokomentariši te stihove što sam ti citirao da vidim ko vama dozvolio da budete NE čisti od krvi ili pak za vas ne važi da se trebate uzdržati o KRVI. Ali ne znaš ti to :manikir:

Izvoli

Nego šta ti kažeš moram li i ja primti te tvoje hitne transfuzije i zašto?

Da li si čuo da posvećeni Adventisti pokušavaju podići mrtve? samo da nadovežem.
Ako ko bude da pronađe način kako da napravi tu KRV to će biti posvećeni Adventizam, njima nedostaju transfuzije za vaskrsavanje mrtvaca
:whistling:

Poslednja izmena:
Pozdrav
Beskrvne operacije se izvode sve više i više zahvaljujući JEHOVINIM SVEDOCIMA

Bloodless surgery, and medicine, is becoming an ever-increasing market for both equipment providers and practitioners. Roughly defined, bloodless surgery is transfusion-free. It was developed in the early 1970s to treat Jehovah's Witnesses, who object to using stored blood, i.e., blood transfusions, based on the Bible's prohibition against taking blood into the body. From those beginnings bloodless surgery has slowly, but increasingly, crossed over to mainstream patients. The rise of deadly diseases such as AIDS and hepatitis C, as well as the attendant publicity, has helped influence patients to seek alternatives to traditional blood transfusions. And, states such as California, New York, New Jersey, and Washington have mandated full disclosure as to the risks involved in open surgery and blood transfusion.

http://findarticles.com/p/articles/mi_m3498/is_1998_Dec/ai_54028777/

Doctors have perfected many bloodless surgery techniques on Jehovah's Witnesses. Consider the experience of cardiovascular surgeon Denton Cooley. Over a period of 27 years, his team performed bloodless open-heart surgery on 663 of Jehovah's Witnesses. The results clearly demonstrate that cardiac operations can be successfully performed without the use of blood.

True, many have criticized Jehovah's Witnesses for their refusal of blood. But a guide published by the Association of Anaesthetists of Great Britain and Ireland calls the Witnesses' position "a sign of respect for life." In truth, the Witnesses' rigorous stand has been a major force behind safer medical treatment becoming available for all. "Jehovah's Witnesses in need of surgery have shown the way and exerted pressure for improvements in an important sector of the Norwegian health service," writes Professor Stein A. Evensen, of Norway's National Hospital.

http://www.watchtower.org/e/20000108/article_03.htm

Pozdrav
Mika šta ovde piše? zašto u toj tvojoj posvećenoj Adventističkoj zlobi izmišljaš da JEHOVINI SVEDOCI kažu kako je KULA jedini kanal istine kada ti je više puta obijašnjeno da si ti u zabludi ili ti je to smišljena LAŽ? Prihvati obijašnjenje jer dolazi iz prve ruke i ne izmišljaj
:mazi:

SLUSAJ SMESKO,
DA LI SI TI TOLIKO GLUP.BESAN ILI NEPISMEN?
PRE SVEGA JA NIGDE NISAM REKAO "da je casopis kula strazara kanal istine".

Navo sam ti najmanje TRIDEST izjava KULE STRAZARE i tvojih vodja sta oni milse ko je Kanal istine. Hoces li da se vratim da ih sve skupim na jedno mesto:

Evo ti nekolioko od niih:

„Nije li Kula strazara, jedan i jedini kanal koji Gospod od samog poccetak upotrebljava da neprekidno objavljuje istinu?" (Watchtower April 1, 1919. p. 6414)
SMESKO, KO TO TVRDI, JA ILI KULA STRAZARA? Sram neka te bude!

SMESKO KO OVO IZJAVLJUJE:
„Nase je cvrsto ubedjenje da je Kula strazara izabrani kanal koji Jehova, nas Gospod, upotrebljava u nase vreme da poucava ostatak koji drzi zapovesti Bozje i ima svedocanstvo Isusa Hrista." (Kula stra`ara 1. avgusta 1930. str. 232)
Ko je vas ucitelj? Jehova, Hristos, Biblija, ili samo Kula strazara? Ajde odgovori!

„Kao sto je sigurno da Jehova ima svoju organizaciju na zemlji, isto tako je sigurno da On hrani clanove te organizacije rukama Isusa Hrista. Cinjenice potvrdjuju da On upotrebljava casopise i knjige Kule strazre da obrati paznju vernog ostatka na istinu." (Kula strazara 1. novembra 1933. str. 296)

Mi mozemo ostati BUDNI ako postujemo i slusamo organizaciju drustva Kule strazare." (Kula strazara 1.sept. 1961, str. 539)

Smesko, da li si ikad cuo da vi nemate samo casopis Kula strazara, NEGO IMATE I ORGANIZACIJU KULE STRAZARE?Treba da imamo potpunog POVERENJA u kanal koji Bog upotrebljava." (Kula strazra, 15. februara 1981. str. 19)

SMESKO, DA LI SI TO RAZUMEO?
PA ONDA KAKO TE NIJE SRAMOTA DA MENE NAPADAS, A U STVARI TO SU IZJAVE I UCENJE TVOJE KULE STRAZARE, KOJA NIJE SAMO CASOPIS, NEGO CELA KOMPANIJE.

SMESKO, DA LI ZNAS DA AKO NEMAS POVERENJA U DRUSTVO kULE STRAZARE DA NEMAS SPOASENJA?

Evo pa nemoj lamatati da ja to kazem. Slusaj paznjivo:

„„Da bismo mogli primiti vecni zivot u Raju na ovoj zemlji, moramo PRIZNATI ovu organizaciju, sluziti Bogu i BITI deo nje." (Kula strazara, 15. februara 1983. Str. 12)
To je jidini uslov spasenja. Kakva sramota!

Smesko, sta kazes o ovoj izjavi? Da li si ikad cuo za nju?

Smesko, ako si posten sada kazi ko iznosi lazi ovde pred ljudima?

Nije li Kula strazara, jedan i jedini kanal koji Gospod od samog pocetak upotrebjava da neprekidno objavljuje istinu." (Watchtower April 1, 1919. p. 6414)

Ko to tvdri Sesko?

Pozdrav
Razlike radi ja tebi posvećenom Adventisti neću reći ni da si nepismen ni besan a ni GLUP meni zasada je to poniženje, ali ako to još samo jednom ponavljaš onda ćemo drugu stranicu, kapiš. Tek da ti dam do znanja koliko je meni stalo do tvoje posvećenosti tog tvog Adventizma drugo.
Ti si kažeš studirao KULU iz 1919 1, Aprila gde na stranici 6414 piše ŠTA?

Kad si rođen prvo mi kaži i naravno gde si ti dragi moj Mika nabavio tu Kuku iz Apila 1919 da vidim dali posvećeni Adventista opet LAŽE?
Kaži mi još jednom koliko strana ima jedna KULA stražara iz 1,Aprila 1914 da li 6414 ili opet nas ovde LAŽEŠ?

Dragi moj MIka ta tvoja KULA stražara iz 1, Aprila 1919 sa 6414 strana mene ne tangira nimalo, šta me brine je to da ovde neprestano LAŽEŠ forumaše tvojim posvećenim Adventizmom ali zato kriješ ko zmija noge taj istiniti kanal istine kod Adventista šta više nisi mi odgovorio ni na jedno postavljeno pitanje, da li je to tačno šta ja kažem?
Mika dok mi ne postiraš photo shop sliku (kako tvoj ljubljeni brat Glasnik radi)KULE stražara iz 1, Aprila 1919 sa 6414 strana i da mi izbrojiš koliko buba švaba ti tamo vidiš a koliko vukodlaka i koliko demona ti za mene si jedan obični sitni LAŽAC i ništa za verovati, razumeš. Sliku da vidim gde to piše, jednostavno za tebe zar ne
:zper:

Dakle da vidimo tačno šta piše u tu Kulu iz 1 Aprila 1914 sa 6414 strana jer mnogo toga bar meni indicira da si ti pakostan neki CINIK i bez prestanka smišljaš neke LAŽI, Izvoli

Nego kada ćeš mi ti kao posvećeni Adventista sa darovima proricanja izjasniti Marka 12,29 ili recimo obijasniti koji je to taj Adventistički jedini posvećeni kanal spoznanja istine, tek da i ti kažeš bar nešto u to tvoje ime

Mika šta ovde piše, ko to ovde napisao i naravno u čije ime piše?

Hajd sad da vidimo šta jedan posvećeni Adentista može ume i zna.

SMESJI ponavlja:

Smeko a ko je rekao DA JE CASOPIS?niko drugi osim Smeska. Znaci izneses neistinu pa je podvaljujes drugome.

Zar nije sramota za vas JS sto ispadate neznalice pa ne znate i kako vam je zjednica organizovaqna.

Zar vi ne znate da postoju DRUSTVO ORGANIZOVANO KAO KULA STRAZARA, A NE SAMO CASOPIS KULA STRAZARA?

ovo su dokazi:

Organization
Main article: Organizational structure of Jehovah's Witnesses

Jehovah's Witnesses are organized under a hierarchical arrangement, which their leadership calls a "theocratic government", reflecting their belief that it is God's "visible organization" on earth.[98][99] The organization is headed by the Governing Body—an all-male group that varies in size, but since December 2010 has comprised seven members,[note 2] all of whom profess to be of the "anointed" class with a hope of heavenly life—based in the Watch Tower Society's Brooklyn headquarters.[100][101] There is no election for membership; new members are selected by the existing body.[102] The Governing Body is described as the "spokesman" for God's "faithful and discreet slave class" (approximately 10,000 self-professed "anointed" Jehovah's Witnesses).
based in the Watch Tower Society's Brooklyn headquarters

GLAVNA UPRAVA DRUSTA KULE STRAZAR U BRUKLINU

Zanimljivo je aa vernici JS ni ne znaju kako im je zajednica organizovana.
Oni neprestano izjavljuju da je samo NAZIV CASOPISA KULA STRAZARA,
a evo dokaza danije tako, nego postoji ORGANIZASIJA DRUSTVA KOJE SE TAKODJE NAZI KULA STRAZARA.

SMESJI ponavlja:

Smeko a ko je rekao DA JE CASOPIS?niko drugi osim Smeska. Znaci izneses neistinu pa je podvaljujes drugome.

Zar nije sramota za vas JS sto ispadate neznalice pa ne znate i kako vam je zjednica organizovaqna.

Zar vi ne znate da postoju DRUSTVO ORGANIZOVANO KAO KULA STRAZARA, A NE SAMO CASOPIS KULA STRAZARA?

ovo su dokazi:

Organization
Main article: Organizational structure of Jehovah's Witnesses

Jehovah's Witnesses are organized under a hierarchical arrangement, which their leadership calls a "theocratic government", reflecting their belief that it is God's "visible organization" on earth.[98][99] The organization is headed by the Governing Body—an all-male group that varies in size, but since December 2010 has comprised seven members,[note 2] all of whom profess to be of the "anointed" class with a hope of heavenly life—based in the Watch Tower Society's Brooklyn headquarters.[100][101] There is no election for membership; new members are selected by the existing body.[102] The Governing Body is described as the "spokesman" for God's "faithful and discreet slave class" (approximately 10,000 self-professed "anointed" Jehovah's Witnesses).
based in the Watch Tower Society's Brooklyn headquarters

GLAVNA UPRAVA DRUSTA KULE STRAZAR U BRUKLINU

Zanimljivo je aa vernici JS ni ne znaju kako im je zajednica organizovana.
Oni neprestano izjavljuju da je samo NAZIV CASOPISA KULA STRAZARA,
a evo dokaza danije tako, nego postoji ORGANIZASIJA DRUSTVA KOJE SE TAKODJE NAZI KULA STRAZARA.

Pozdrav

Mutljivotlino šta ovde piše:

Dragi moj MIka ta tvoja KULA stražara iz 1, Aprila 1919 sa 6414 strana mene ne tangira nimalo, šta me brine je to da ovde neprestano LAŽEŠ forumaše tvojim posvećenim Adventizmom ali zato kriješ ko zmija noge taj istiniti kanal istine kod Adventista šta više nisi mi odgovorio ni na jedno postavljeno pitanje, da li je to tačno šta ja kažem?
Mika dok mi ne postiraš photo shop sliku (kako tvoj ljubljeni brat Glasnik radi)KULE stražara iz 1, Aprila 1919 sa 6414 strana i da mi izbrojiš koliko buba švaba ti tamo vidiš a koliko vukodlaka i koliko demona ti za mene si jedan obični sitni LAŽAC i ništa za verovati, razumeš. Sliku da vidim gde to piše, jednostavno za tebe zar ne

Dakle da vidimo tačno šta piše u tu Kulu iz 1 Aprila 1914 sa 6414 strana jer mnogo toga bar meni indicira da si ti pakostan neki CINIK i bez prestanka smišljaš neke LAŽI, Izvoli

Kažeš: „Nije li Kula strazara, jedan i jedini kanal koji Gospod od samog poccetak upotrebljava da neprekidno objavljuje istinu?" (Watchtower April 1, 1919. p. 6414)

Mutljivotljino hoću da vidim tu Kulu iz 1 Aprila 1919 sa 6414 strana, Sitni prevarantu i LAŽCU pa da ti ja držim lekcije iz poštenja :cepanje:
Da vidimo šta di decenijama studiraš i koje LAŽI ovde postiraš, Ko to tvrdi ti ili Kula stražara sram da te bude sitni LAŽO i manipultantu jedan. Ovaj put nećeš mi veslati unazad mutljivotljino, upecao si se sitni prevarantu u tvojim LAŽIMA
:hahaha:

Hajd pa da ti ja dam taj WEB odakle ti decenijama studiraš JEHOVINE SVEDOKE, smeš, nesmeš :manikir: Kulu Stažaru da vidimo gde to piše to što ti kao opsednut ovde LAŽEŠ!

Samo da napomenem: Ako ti moderacija Krstarice odobrava i dozvoljava da ovde širiš tvoje LAŽI i prevare da bi potpalio tu tvoju mržnju ja ti to sigurno ne dozvoljavam, sram da te bude.

Dakle da ja vidim tu tvoju Kula tražara od 1 Aprila 1919 koja kako ti tvojom posvećenošću Adentizma ovde svedočiš da ima ni manje ni više nego tačno 6416 strana :koto:i ti tamo još pročitao:
„Nije li Kula strazara, jedan i jedini kanal koji Gospod od samog poccetak upotrebljava da neprekidno objavljuje istinu?" (Watchtower April 1, 1919. p. 6414) SMESKO, KO TO TVRDI, JA ILI KULA STRAZARA? Sram neka te bude!

Izvoli sitni prevarantu ili tebi moderacija Krstarice ne traži izvornik? već dovoljno samo tvoja LAŽ

Poslednja izmena:
Postovanje Smesko,

mozes li malo da se smiris?
Posto ne verujes da je Uprava Kule strazare iz Bruklina izdala dobar casopis Kula strazara, pa hajde da ti pomognem.
Pronasao sam isti navodu u knjizi:

KULA SATRAZARA, NAJVECA KORPORACIJA NA SVETU... KOJU BOG UPOTREBLJAVA KAO KANAL ISTINE."

Smesko, znam da meni ne verujes i ja ti ne zamerim, jer mnogo cega ni ja tebi ne verujem, medjutim VERUJES LI IZJAVI SVOGA PREDSEDINKA KOJI JE OVU IZJAVU ZAPISAO U SVOJOJ KNJIZI?

Vidis Smesko, da si cutao, neki na forumu bi mozda i poverovali da ja tu neso mutim, a sada svima je jasno ko muti na forumu.

A sada je vreme, ako si covek i bilo kakav vernik, da se izvines sto si me bespravno napao i okrivio.

Zelim ti sve najbolje

Poslednja izmena:
Eto dokle je Smesko stigao,
sada ne veruje ni Kuli strazari?
Ako ti treba dokaz idi u Drustvo Kule strazare u Bruklinu pa trazi od njih ako ce ti dati.

Mutljivotljino daj mi Kulu stražaju od 1 April 1919 koja ima 6414 strana da proverim to što ti ovde svedočiš kao posvećeni Adventa: „Nije li Kula strazara, jedan i jedini kanal koji Gospod od samog poccetak upotrebljava da neprekidno objavljuje istinu?" (Watchtower April 1, 1919. p. 6414) SMESKO, KO TO TVRDI, JA ILI KULA STRAZARA? Sram neka te bude!

Jer ja kažem da si ti sitni prevarant i LAŽOV :zcepanje:

Postovanje Smesko,

mozes li malo da se smiris?
Posto ne verujes da je Uprava Kule strazare iz Bruklina izdala dobar casopis Kula strazara, pa hajde da ti pomognem.
Pronasao sam isti navodu u knjizi:

Smesko, znam da meni ne verujes i ja ti ne zamerim, jer mnogo cega ni ja tebi ne verujem, medjutim VERUJES LI IZJAVI SVOGA PREDSEDINKA KOJI JE OVU IZJAVU ZAPISAO U SVOJOJ KNJIZI?

Vidis Smesko, da si cutao, neki na forumu bi mozda i poverovali da ja tu neso mutim, a sada svima je jasno ko muti na forumu.

A sada je vreme, ako si covek i bilo kakav vernik, da se izvines sto si me bespravno napao i okrivio.

Zelim ti sve najbolje

Ne zanima me sada The FINSHED Mistery u 144 strana ni tvoja opsesija sa Ruterfordom to sam ti već par puta rekao, nego pošto znaš da ti nije verovati tražim tu tvoju Kulu stražaru od 1 Aprila 1919 sa 6414 strana i da mi onako kako Glasnik radi u znu pržene kafe da vidim šta ti to svedočiš vođen Svetim Duhom posvećenog Adventizma
„Nije li Kula strazara, jedan i jedini kanal koji Gospod od samog poccetak upotrebljava da neprekidno objavljuje istinu?" (Watchtower April 1, 1919. p. 6414) SMESKO, KO TO TVRDI, JA ILI KULA STRAZARA? Sram neka te bude!

Vidi ja kažem da si ti naj naj mizerniji običniji sitni Adventističi LAŽAC i da to ne piše u Kuli stražari od 1 Aprila 1919 pogotovo da manifestiraš posvećeni Adventizam i LAŽEŠ da ta kula ima 6414 strana, šta ti kažeš Mika jesam li ja u pravu što ti dam epitet sitnog prevaranta i LAŽOVA još i dodam: Kakav ti je Adventistički Bog takav ti je i taj Sveti Duh što te voda i zato si ti sitni prevarant i LAŽA
:bljak:

Javio sam se zar ne?
Evo tu sam i čekam da mi ti pokažeš tu tvoju Kulu stražaru i naravno da podržiš ono što kao posvećeni Adventista iz jedine istinite Isusove Crkve zadnjeg vremena sa darovima proricanja ovde govoriš :rotf:

Dragi moj Mika još ti nisi dorastao da bi mene slagao! evo još uvek čekam taj WEB iz kojeg ti decenijama proučavaš JEHOVINE SVEDOKE ili da ti ga ja ovde postiram A Mika sitni prevarantu, može

Moderacija Krstarice može da ti odobrava i dozvoljava ovo tvoje TROLANJE i LAŽI da bi širio tvoju Adventističku mržnju, opsesiju i opsednutost ali kod mene kako vidiš to nema prođu, zato za mene ti si najobični sitni Adventistički LAŽAC, ništa više ništa manje.

Poslednja izmena:
Mutljivotljino daj mi Kulu stražaju od 1 April 1919 koja ima 6414 strana da proverim to što ti ovde svedočiš kao posvećeni Adventa: „Nije li Kula strazara, jedan i jedini kanal koji Gospod od samog poccetak upotrebljava da neprekidno objavljuje istinu?" (Watchtower April 1, 1919. p. 6414) SMESKO, KO TO TVRDI, JA ILI KULA STRAZARA? Sram neka te bude!

Jer ja kažem da si ti sitni prevarant i LAŽOV :zcepanje:

PA SMESKO,
STA BI, POCEO SI SUMNJATI NE SAMO U kULU STRAZARU NEGO I U IZJAVE TVOGA PREDFSEDNIKA!

Svakako nista nije lakse nego onoga ko iznosi istinu nazvati lazovom Hahahahah.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back