SKOLIOZA

marijana_mama

Početnik
Poruka
15
Imam oboljelu kicmu i 36 godina. Kod mene je ustanovljena skolioza kad sam imala 13-14 godina. Nikad mi niko nije predlozio operaciju pa je nisam ni imala, medjutim nosila sam TLSO mider oko3 godine od 14 do 17 godine. Do sada sam imala tri trudnoce tokom kojih sam se svaki put udebljala normalnih 13-15 kg. Kicma mi se tokom trudnoca jos vise iskrivila i iako nisam odavno radila RTG snimak mislim da mi je krivina i blizu 50 stepeni. Ne osjecam nikakve bolove, osim kad se mnogo umorim.Ono sto me sad muci je sto su mi cijelog zivota govorili kako su lijecenja moguca samo do 18 godine pacijenta i da sam ja prestarila za sve videove lijecenja. Sad sam otkrila sajt, odnosno ordinaciju sa Vozdovca koja se uspjesno bavi ispravljanjem kicme pomocu delfin masine, a sto je najbitnije, da imaju pacijente i u mojim godinama koji su uspjesno izlijeceni.
Da li neko ima iskustva sa DELFIN MASINOM, da li postoji neko kome je pomocu nje kicma ispravljena i da li je metoda bezopasna, jer se ja bojim da mi se tim silnim istezanjem i pritiskanjem ne ostete neki nervi, ili ko zna sta. Ako neko zna nesto o ovome, molim vas da se javite.

Сколиозу врло успешно решавају на ортопедској клиници ''Бањица''.
Нешто се не сећам да је као контраиндикација наведен број година пацијента.
Можда да одеш тамо да те прегледа неко релевантан. Са кичмом се не треба играти. :)

Сколиозу врло успешно решавају на ортопедској клиници ''Бањица''.
Нешто се не сећам да је као контраиндикација наведен број година пацијента.
Можда да одеш тамо да те прегледа неко релевантан. Са кичмом се не треба играти. :)

Bila sam ja na Banjici, doduše kad sam imala 14-15- godina i tad su mi samo uradili mider. Takodje, tada mi je krivina bila manja, dok je sad mnogo veća. Ne znam šta bi mi sad rekli. Ja bih vrlo rado otisla da probam sa tom delfin masinom, medjutim, stah me je da mi prilikom pomjeranja (ispravljanja) kicme nesto ne povrijede, jer moja je kicma, a i nervi s njom, su navikli da budu u ovom polozaju, pa ne znam sta bi se desilo ukoliko dodje do tako drasticnog pomjeranja.

Ja sam malo stariji od tebe i imam sličan problem, samo što se kod mene iskomplikovalo sa spondilolistezom u L5/S1 segmentu gradus I/II pa ima bolove u donjem delu leđa sa radikulopatijom u levoj nozi... Zajebi te delfine, pogledaj malo komentare na doktor.rs u vezi teme sa skoliozom šta kažu ljudi - čista prevara i uzimanje novca a usput mogu još da te parališu... Kiropraktika je ok, ali samo kod licenciranih i iskusnih kiropraktora (kojih kod nas ima malo). Ja sam doduše išao kod jednog licenciranog i iskusknog kiropraktičara u BG-u koji mi je dosta pomogao sa gornjim delom ali u donjem delu nemože ništa... Bilans svega - Imam zakazano sledeći mesec za prijem u Banjicu, tako da je to kod mene za sada jedino rešenje - nadam se...

Cao svima ja sam Tina,imam 25godina i apsolvent sam na medicinskom fakultetu u Novom Sadu.Imala sam godinama skoliozu koja je progresivno napredovala do 60 stepeni,na Banjici u Beogradu mi je preporuceno hirursko lecenje ugradjivanjem sipke koje me je poprilicno uplasilo.U medjuvremenu sam cula od drugarice za jednog kiroprakticara na Vozdovcu koji je njoj uspeo totalno da ispravi skoliozu od 80 stepeni i obostrane rebarne gibuse tj. rebarna izbocenja.

Citala sam dosta o njemu na internetu i ima vise njegovih sajtova udjete na google ukucate skolioza i udjete na prvi sajt koji vam se ponudi,tu ima mnogo slika pacijenata slikanih pre i posle njegovih terapija koji su resili problem skolioze alternativnim metodama kao i objasnjenje zasto dolazi do skolioze i kako se leci.Odlucila sam se da ipak prvo probam da izlecim problem moje skolioze kod njega i da probam da se izlecim bez operacije jer sam cula da sipka zna da puca i da moze doci do raznih teskih komplikacija.Isla sam tri meseca redovno na terapije koje su trajale u proseku 3 sata i nakon svake terapije se video znatan napredak u ispravljanju skolioze i jacanju vertebralnih misica koji drze kicmu.Terapije su se sastojale od istezanja misica koji su bili skraceni i atroficnih sa jedne strane koji su zaostajali u razvoju,ispravljanja kicme na delfin spravi koja fizicki pomera kicmu u svoj fizioloski polozaj i intenzivnih vezbi na spravi za hiperextenziju ledja gde sam mnogo ojacala misice ledja koji drze ispravljenu kicmu.Radikalan metod u celom lecenju je delfin sprava koju mozete videti na sajtu koja fizicki moze skoliozu od 50 stepeni da vrati od jednog tretmana na nula stepeni.

Sa obzirom da je ovo lecenje alternativno bez operacije i ugradjivanja sipke i slicno,rado bih ove terapije i ovu vrstu ne invazivnog lecenja preporucila svima koji imaju bilo kakvih problema sa kicmom,narocito sa skoliozom.Veliki pozdrav.

Marijana_mama,

da li ste mozda saznali nesto vise o DELFIN SPRAVI, i lecenju skolioze kod Bojana Lazica, mislim da je sa Vozdovca? i ja sam se raspitivala, i nista konkretno nisam saznala.. Imam skoliozu, i volela bih da je ispravim ako vec postoji nacin, ali se bojim da svoju kicmu ne dovedem u jos gore stanje. Nosila sam mider, radila neke vezbice i doktorima vise ne verujem..

Molim sve koji imaju neke informacije o ovakvom nacinu lecenja da podele sa nama..

Back