Šta je to krug dvojke?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

brajko

Zainteresovan član
Poruka
334
Već duže vreme srećem ovaj izraz kada se govori o politici, društvu itd...
Primetio sam da neki pojedinci koji upotrebljavaju taj izraz malo zapene i nisu baš srećni kad pričaju o tome.
Znam samo to da je to lokacija unutar tramvajske linije 2 relativno gusto naseljena ali sa velikom količinom snobizma po glavi stanovnika.

Nešto određenije?

Primetio sam da neki pojedinci koji upotrebljavaju taj izraz malo zapene i nisu baš srećni kad pričaju o tome.
Znam samo to da je to lokacija unutar tramvajske linije 2 relativno gusto naseljena ali sa velikom količinom snobizma po glavi stanovnika.

Nešto određenije?

Vise se ne zna sta je.Pretpostavljam da je sad skup skorojevica (uglavmon) i stetocina politickih, a sa velikom lovom.

Nešto određenije?

To ti je slično krugu sedmice ili 511-ice...
Ali,nije !
Ima nekih razlika.
Simboličnih.

Nešto određenije?

To je bas taj deo Beograda koji opisujes, ali sa topografijom nema taj izraz mnogo veze.

Tu stanuju najlepsi,najpametniji, sa pedigreom koji nose jos od Kosovskog Boja,a najvaznija
karakterna osobina tih stanovnika je da im je prababa bila dvorska dama barem kod Drage Masin.

Nešto određenije?
Последње коначиште!
:rotf:
За одабране наставак су бандере.

tesko je to objasniti. lakse bi bilo da si se rodio u krugu dvojke

mnogi skorojevici, pa i ovi na vlasti, misle da samim boravkom postaju deo kruga dvojke. nije bas tako. ali valjda se na njih misli kada se krug dvojke navodi u losem smislu

pisao je nesto dusko radovic o beogradjanima

Ko je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može smatrati da je za danas dovoljno
postigao u životu. Svako dalje insistiranje na još necemu, bilo bi neskromno.

Nešto određenije?

To su osobe koje će ti reći da su svi ljudi isti i da je važno :heart: kod čovek a ne njegovo poreklo,a onda će ti neobavezno tokom razgovora spomenuti nekog svog pretka koji je bio neko muдo u prošlosti BG-a.A ako ih iznerviraš reći će ti u blažoj varijanti da im zavidiš,a u težoj da si seljačina.
Gledao sam onu čudnu osobu,glumca Predraga Ejdusa u nekoj tv emisiji,gde se pohvalio kako su tokom njegove mladosti negde daleko u 20. veku begej likovi prodavali dobar štof za krojenje hlačica isključivo drugim BG likovima,a onaj loš štof "seljacima i dođošima."
Nezavisno od toga što se budala ponosi onim čega se pametan stidi,počeo je da kuka da njega kao osobu iz mešanog spsko-jevrejskog braka ne smatraju svojim ni Srbi ni Jevreji,ne uviđajući zašto je to tako u tom prokletom,ukletom i maloumnom krugu dvojke.

To je srpski pojam za teritoriju na kojoj voli da stanuje najgori ljudski šljam, onaj koji koji brine samo o svojoj guzici, mamonci. Grupacija je potpuno konfuzna po ponašanju, ima ih raznih, finih manira i najgorih "seljačina" (svaka čast svakom seljaku). Ali svi redom brinu o našim nacionalnim interesima i znaju šta je za nas najbolje.

To je bas taj deo Beograda koji opisujes, ali sa topografijom nema taj izraz mnogo veze.

Tu stanuju najlepsi,najpametniji, sa pedigreom koji nose jos od Kosovskog Boja,a najvaznija
karakterna osobina tih stanovnika je da im je prababa bila dvorska dama barem kod Drage Masin.
... i animir dama na švapskim oficirskim balovima od '41.-'44.

To ti je slično krugu sedmice ili 511-ice...
Ali,nije !
Ima nekih razlika.
Simboličnih.

:think:

Opasan je taj krug sedmice i 511-ice, sirina od jednog do drugog trotoara na ulici...Tesko da u tom krugu i moze neko da zivi, osim ako ne postavi kamp prikolicu direktno na kolovoz. :think:

A krug dvojke je jednostavno objasniti- to je ono gde se nalazi turska ambasada, a izvan koga se nalazi ruska ambasada.

Doduse, izvan njega se nalaze i americka i britanska ambasada; ali to nema veze, jbala vas bre Rusija:worth:

izraz nastao na predrasudama,mada su mnogi iz tog kruga i doprineli tim predrasudama svojim ponašanjem"ja sam beograđanin do ne znam kog kolena" od strane drugih beograđana...ima snobova po bg-u i izvan toga kruga,ok teško baš u ripnju ali po nbg-u,zvezdari,dedinju,senjaku..ima ih

krug dvojke - centar beograda koji obuhvata prostor kretanja tramvaja sa linije 2 .
u beogradu , i u krugu dvojke malo ima starosedcelaca beograda /ne vise od 250 000/
lukavim deljenjem/otimanjem/ imovine starosedelaca beograd se naseljavao ljudima iz "bratskih republika", pa tako i krug dvojke.
jugoslovenska politika propasti srbije nikako da se zavrsi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back