Pričamo, dakle postojimo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ima li išta šta je kod nas normalno?

Pa nema nista (sada), ali ranije se znalo.

nisam mislio bukvalno ali u begišu je jako teško naći posao a da nemaš fakultetsku diplomu..gotovo nemoguće...
nemoguće je naći posao sa kojim možeš sebi da prijuštiš porodicu i normalan život(eajde da se tako izrazim) :)

A i to je bezveze - zna se za koje poslove je ona potrebna, a za koje nije - zato nam je tako kako je. :)

upravo :ok:
pogotovo kada završiš zebrice moj fakultet(pravni) i kreneš na posao..tek onda shvatiš koliko si gluposti učio i koliko zapravo nemaš pojma ni o čemu(tako mi barem kažu sve sudije sa kojima sam pričao)
mi imamo ozbiljan problem sa obrazovnim sistemom u zemlji :(
samo suve terije a praktičnog znanja i prakse nigde...

Upravo :ok:

Ali u Srbiji da bi radio kao vozač gsp-a(barem u beogradu gde ja živim) potrebna ti je fakultetska diploma :(

Problem počinje sa osnovnom školom i navlačenjem i poklanjanjem ocena, to treba sve iz korena izmeniti dakle od jaslica

Kovač, svi su podobijali kazne, pošto su svi provocirali.
Žalbe se ne vrše pljuckanjem u kafani, već prijavom supermoderatorima.

Dobar dan, ako je neko zainteresovan za neki drugi vid komunikacije, umesto za prepucavanje i navlačenje.

edit: I da, svaka dalja rasprava na tu temu je završena.
Šta imate međusobno da se ispopljuckavate, to radite na pp, uživo, ili kako već želite, ali ne ovde, na forumu.
Ako imate neku žalbu na rad moderacije, uputite je supermoderatorima.

nesto se cudno desava na putu za forum kad sam ja najbolji najumilniji, najfiniji, najkulturniji, najobrazovaniji, najelokventniji, najmudriji, najlepsi, najpozeljniji i naravno najpotentniji :lol:

Pa nema nista (sada), ali ranije se znalo.

A i to je bezveze - zna se za koje poslove je ona potrebna, a za koje nije - zato nam je tako kako je. :)

slažem se :zag:

Problem počinje sa osnovnom školom i navlačenjem i poklanjanjem ocena, to treba sve iz korena izmeniti dakle od jaslica

Treba prvo učiteljsku subjektivnost pri ocenjivanju svesti na minimum..(u americi kontrolni zadaci su isti u svakoj školi na nivou države..biraju se iz zbirke pitanja i ocenjuju se sa tačno i netačno...egzaktna pitanja na koja se daje egzaktan odgovor..staviš iksić u kvadratić i to ti je..) a kod nas diskriminacije koliko oćeš..da ti naslov lekcije pa ti piši..i svaki učitelj/nastavnik/profesor to doživi za svakog učenika/studenta drugačije...
to je glavni problem

slažem se :zag:

Treba prvo učiteljsku subjektivnost pri ocenjivanju svesti na minimum..(u americi kontrolni zadaci su isti u svakoj školi na nivou države..biraju se iz zbirke pitanja i ocenjuju se sa tačno i netačno...egzaktna pitanja na koja se daje egzaktan odgovor..staviš iksić u kvadratić i to ti je..) a kod nas diskriminacije koliko oćeš..da ti naslov lekcije pa ti piši..i svaki učitelj/nastavnik/profesor to doživi za svakog učenika/studenta drugačije...
to je glavni problem
Ne možeš ti u zemlji u kojoj se znanje ne ceni da očekuješ da to znanje da rezultat to je jednostavno nemoguće, kontradiktorno,potiruće. Ja stalno pominjem
onu dvojicu mladih naučnika koji su izumili potapajuću elektrtanu i sada traže čini mi se milion dolara da urade prototip, koga briga za to, kome je u interesu to
dok postoji Kolubara koja se muze

Ne možeš ti u zemlji u kojoj se znanje ne ceni da očekuješ da to znanje da rezultat to je jednostavno nemoguće, kontradiktorno,potiruće. Ja stalno pominjem
onu dvojicu mladih naučnika koji su izumili potapajuću elektrtanu i sada traže čini mi se milion dolara da urade prototip, koga briga za to, kome je u interesu to

dok postoje zute lopine zaboravi na progres

Ni ranije se nije znalo mila moja Sarajevo je nekada slovilo za centar kupljenih diploma u SFRJ, čak su onda postojali i dopisni strudenti
kako se to već zvalo ma užas. Imamo mi debelu tradiciju u tim rabotama

slobodno mogu da tvrdim,....
minimalno 20 % svežih studenata iz Srbije,
koji su, navodno završili fakultete u predratnoj BIH,
su sa kupljenim diplomama i to sa fakulteta gde je izgorela kompletna dokumentacija,
po kojoj bi se mogao proveriti bilo koji trag o studiranju istih,...

Poslednja izmena:

opet ona moja misao:
Kao pojedinci smo izuzetno inteligentna bića, kao kolektiv smo glupi k`o ovce...
žalosno... stvarno takva saznanja mogu da te obeshrabre...

dok postoje zute lopine zaboravi na progres

...čak ne bih ni tako generalizovao,...
lopovluk se ne vezuje za boju, nego za pojedince i grupe,...
mogu navesti desetine drugačije obojenih,...
Znači, sve dotle, dok ne bude odgovornosti
nema napretka,...
... odgovaraju samo sitne ribice,..
Sadašnji političari na vlasti u Srbiji, žele samo nekom zamazati oči,...
Dok dođe red za naš ulazak u EU,..ona će se raspasti,...
pa to je lepo rekao još Isaija,..
samo smo mi pametni pa slušamo novopečene Nostradamuse ...

a kad dodju drugi ondaa ćemo se izdići iz pepela kao feniks? :dash:

probleme resavas u hodu
kako ih resih taka ce ti biti buducnost
ako ostavis na slobodi i u zivotu izdajnike i bolesnike koji su unistili i rasprodali zemlju u bescenje samo zarad svojih bolesne patoloske opsesije za novcem onda ti ni buducnost ne moze biti svetlija
ako zavedes vojnu upravu na makar godinu dana i potamanis sav olos koji se nakotio u zemlji i kome nista nije sveto, gde su ljude ostavili da egzistiraju i gaje decu sa 200 € mesecno, gde su syebali prosvetu i od dece napravili polulude jedinke koje nista ne zanima u zivotu, gde zarad profita dozvoljavaju vivisekciju cele nacije, gde krcme prirodna bogatstva kao npr vodu sto smo jedina zemlja na zemaljskoj kugli koja je nekom prodala izvore, gde farmakolskim zapadnim mafijama dozvoljavaju da rade in vivo eksperimente na trudnicama i starima testirajuci bez njihovog znanja problematicne supstance, gde se kriminalci i ubice pustaju posle 24h iz zatvora a deca drze po 6 meseci bez ikakog valjanog razloga, gde bolesnik od predsednika ima 16 paralelnih vanustavnih funkcija, gde 5 ministara u vladi ima pasose starnih drzava i to ne jedne vec nekoliko, gde su stranacko monopolisticki preuzeli sve poslove gde ima iole profita ne dozvoljavajuci upliv bilo kome drugom, gde se uzima reket svima koji iole imaju smisla za biznis na najordinarniji kriminalni nacin.... da ne pisem vise.... sve je to pokojni djika znao i zato je izmedju ostalog ubijen kad je resio da okrene drugi list prema svojim saborcima i prema olosu sa zapada.
dok se takvima ne stane na put za nauk ostalima neces imati progresa
pametni su iranci..na trg pa macetu i seci udove jedan po jedan, vesaj i batinaj....

Poslednja izmena od moderatora:
probleme resavas u hodu
kako ih resih taka ce ti biti buducnost
ako ostavis na slobodi i u zivotu izdajnike i bolesnike koji su unistili i rasprodali zemlju u bescenje samo zarad svojih bolesne patoloske opsesije za novcem onda ti ni buducnost ne moze biti svetlija
ako zavedes vojnu upravu na makar godinu dana i potamansi sav olos koji se nakotio u zemlji kome nista nije sveto, gde su ljude ostavili da egzistiraju i gaje decu sa 200 € mesecno, gde su syebali prosvetu i od dece napravili polulude jedinke koje nista ne zanima u zivotu, gde zarad profita dozvoljavaju vivisekciju cele nacije, gde krcme prirodna bogatstva kao npr vodu sto smo jedaina zemlja na zemaljskoj kugli koja je nekom prodala njene izvore, gde farmakolskim zapadnim mafijama dozvoljavaju da rade in vivo eksperimente na trudnicama i starima testirajuci bez njihovog znanja problematicne supstance, gde se kriminalci i ubice pustaju posle 24h iz zatvora a deca drze po 6 meseci bez ikakog valjanog razloga, gde bolesnik od predsednika ima 16 paralelnih vanustavnih funkcija, gde 5 ministara u vladi ima pasose starnih drzava i to ne jednog vec nekoliko, gde su stranacko monopolisticki preuzeli sve poslove gde ima iole profita ne dozvoljavajuci uliv bilo kome drugom, gde se uzima reket svima koji iole imaju smisla za biznis na najordinarniji kriminalni nacin.... da ne pisem vise.... sve je to pokojni djika znao i zato je izmedju ostalog ubijen kad je resio da okrene drugi list prema svojim saborcima i prema olosu sa zapada.

nema svrhe da pričamo o ovome ovde..ovo je pdf filozofija..a ovo je za politiku...kad se sretnemo tamo pričaću drage volje sa tobom :)

to je problem ove zemlje.. takvi kao ti i njihovo lecemerje...serete ovde i cmizdrite ko pichqe o diplomama a kad neko napise neku ostru rec povlacite se ko sise... zato nam je i tako.

ne vidim svrhu u daljoj konverzaciji kada se naši stavovi ne poklapaju a ti nemaš nameru da vodiš civilizovan razgovor..ja mogu do sutra da ti pričam a ti nećeš to ni pročitati već ćeš samo sačekati da ja odgovorim na tvoj post samo da bi mogao da napišeš još...
nema svrhe i to je jedini razlog... ja sam za tebe samo "žuti" i ma šta ja rekao tvoje mišljenje o meni se neće promeniti..
mene sada razočarava jedna druga stvar..kako je to da su mnogi dobri ljudi bili kažnjavani i banovani a ti još uvek nisi banovan a upravo si me nazvao ..pa ne bi baš da opet pišem to ovde...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back