Pričamo, dakle postojimo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Navar mi je neverovatno fascinantan čovek...toliku suvu inteligenciju ja nisam duže vremena video...

Fascinantna mi je i knjiga koju čitam...neverovatno kako ljudski rod razmišlja...iako je besmisleno bežati...čak i kada je postojao tračak nade za opstankom...vremenom se ta potreba za preživljavanjem pretvori u puku monotoniju...postajemo robovi sopstvenih navika...

kolik ljudi je pokleklo pod želju moćnika da kreira savršeno potrošačko društvo... odeš na posao..dodješ kući...poljubiš ženu i decu...večeraš i ujutru sve isto...kad stigne plata ti zameniš stari mobilni za novi zbog potpuno ne bitne funkcije koju ovaj novi ima i tako nadalje..nećeš da kupiš običan toalet papir već onaj mirišljavi...i tako sve u krug..onda kad dobiješ godišnji odmor..e onda živiš tih 10 dana..mi ljudi smo robovi koji živimo svoje navike i tudje zamisli...

Navar mi je neverovatno fascinantan čovek...toliku suvu inteligenciju ja nisam duže vremena video...

Fascinantna mi je i knjiga koju čitam...neverovatno kako ljudski rod razmišlja...iako je besmisleno bežati...čak i kada je postojao tračak nade za opstankom...vremenom se ta potreba za preživljavanjem pretvori u puku monotoniju...postajemo robovi sopstvenih navika...

kolik ljudi je pokleklo pod želju moćnika da kreira savršeno potrošačko društvo... odeš na posao..dodješ kući...poljubiš ženu i decu...večeraš i ujutru sve isto...kad stigne plata ti zameniš stari mobilni za novi zbog potpuno ne bitne funkcije koju ovaj novi ima i tako nadalje..nećeš da kupiš običan toalet papir već onaj mirišljavi...i tako sve u krug..onda kad dobiješ godišnji odmor..e onda živiš tih 10 dana..mi ljudi smo robovi koji živimo svoje navike i tudje zamisli...

U momentu kada pocnes tako da razmisljas i vidis, vise nisi:D, za tebe nije kasno da promenis mnogo toga.
A ziveti se mora u svakom okruzenju, pitanje je samo kako se snalazis u njemu i koliko posvetis vremena cemu. Gde su ti vrednosti.
Ima nade ova nasa planeta, ima puno ljudi jos uvek koji pokusavaju razmisljati svojom slobodnom glavom i posmatraju...sa strane, nisu deo mase:D

pozdrav drugari..poceo sam sa citanjem game of thrones knjiga..moram priznati da su poprilicno vreno knjigu pretocili u seriju..za svaku pohvalu
inace knjige su od george RR martina "ice and fire" serijal..dobro dodje da se covek malo odmori od ove sumorne stvarnosti..pre nego ga opet lupi po sred celenke

U momentu kada pocnes tako da razmisljas i vidis, vise nisi:D, za tebe nije kasno da promenis mnogo toga.
A ziveti se mora u svakom okruzenju, pitanje je samo kako se snalazis u njemu i koliko posvetis vremena cemu. Gde su ti vrednosti.
Ima nade ova nasa planeta, ima puno ljudi jos uvek koji pokusavaju razmisljati svojom slobodnom glavom i posmatraju...sa strane, nisu deo mase:D

hvala prijatelju :)
gde god fizički da živiš tvoj um je slobodan da šara po celom univerzumu ;)

čak i dobar cilj dostignut na loš način gubi svoju vrednost...

opiši mi ukratko u par teza radnju u toj seriji..možda stvarno počnem da je gledam...

upravo to...mada ljudima vrlo lako to moze izgledati kao dobar cilj..
mudrost je kazu sposobnost razdvajanja bitnih stvari od stvari koje samo izgledaju bitnima

dvorske intrige..8000 godina star undead neprijatelj..ponovo dolazi..svet u kome se godisnja doba smenjuju u trajanju od po desetak godina..odlicni son bin u glavnoj ulozi secas ga se po ulozi boromira iz druzine prstena..( zapazio ga prvi put u ekvilibrijumu )

upravo to...mada ljudima vrlo lako to moze izgledati kao dobar cilj..
mudrost je kazu sposobnost razdvajanja bitnih stvari od stvari koje samo izgledaju bitnima

dvorske intrige..8000 godina star undead neprijatelj..ponovo dolazi..svet u kome se godisnja doba smenjuju u trajanju od po desetak godina..odlicni son bin u glavnoj ulozi secas ga se po ulozi boromira iz druzine prstena..( zapazio ga prvi put u ekvilibrijumu )

konačno se neko setio da na mala platna stavei dvorske intrige...zanimljivije od toga ne može da bude :D
definitivno ću sutra skinuti prvu sezonu :ok:

Ja sam imao priliku da slušam pravdanja ljudi koji su lošim delima hteli nešto da postignu u životu...čak i kad im osporiš pravdanje oni odma imaju sledeće opravdanje..pa c pa d pa f..imaju oni u rezervi koliko oćeš..samo da bi pokušali sebi da utuve u glavu, da poveruju u to što pričaju, da imaju miran san...e moj prijatelju nema mirnog sna ako savest nije čista..a čista savest je vrednija i od novca i od glave ;)

uvreda je uvreda samo onda kada je ..primljena..
davno sam shvatio da se protiv seoske politike covek moze boriti samo ..postojanoscu..istrajnoscu u onome sto cinis..ne dozovljavanju ometanja i skretanja u nezeljenom pravcu od strane drugih..

uvreda je uvreda samo onda kada je ..primljena..
davno sam shvatio da se protiv seoske politike covek moze boriti samo ..postojanoscu..istrajnoscu u onome sto cinis..ne dozovljavanju ometanja i skretanja u nezeljenom pravcu od strane drugih..

samo pazi..loši ljudi ako ne mgu da te navedu u stranu rečima oni mogu i delima da ti zagorčaju život..
ako si u vrtlogu zla...najbolje je da ostaneš dobar i da budeš neprimetna tačka na radaru...

Naravno da znam:neutral:, isto tako znam i kako je pocelo i sve drugo. Ja sam mesecima posmatrao i pledirao na...postovanje i pristojnost. Doslo je vreme kraja i mom strpljenju. Zato sam stavio ovaj potpis.
Jasno je meni da nece biti lako nesto promeniti, civilna kuraza nikada nije bila odlika vecine. Nikada nisam bio partajski nastrojen, sam znas da reagujem i onima koji su mi vise simpaticni nego li drugima:D Svestan sam ja da svest naseg naroda lezi daleko od onoga sto i znaci. Zavidnost, nemastina, frustracije su primetne u mnogim postovima. Ljutski je to, ja ih ne podrzavam ali i ne osudjujem do momenta dok ne postanu..opsesija. Primetno je da postaju sve vise i da govor mrznje, nekulture i gneva sve vise kruzi virtuelnim prostorom:sad2:
Nemam ja straha ni od koga osim samoga sebe, naucio sam da sebe kontrolisem:D sto nekome smeta da nikoga ne vredjam, da svakoga ljubazno pozdravim i pokusam pomoci ako mogu, sa time izlazim odlicno u realnom zivotu. Ovde jos nisam uspeo ali sam nepopravljivi optimista.
Ima jako puno onih koji ovde svracaju i misle slicno meni, pozivam ih sve u drugarskom forumskom duhu da zajednickim snagama doprinesemo da ova Kafana bude ono sto jeste, duhovna kafana razlicitosti.
A oni, koji urlaju da su pravedni, moralni, nosioci dobrote, neka se preupitaju da li je vredjanje, podbadanje u osetljive intimne privatnosti stvarno to sto smatraju svojim dostojanstvom, velicinom i mudroscu.
Ja bih se stideo da se tako ponasam:sad2:

:worth:

samo pazi..loši ljudi ako ne mgu da te navedu u stranu rečima oni mogu i delima da ti zagorčaju život..
ako si u vrtlogu zla...najbolje je da ostaneš dobar i da budeš neprimetna tačka na radaru...

sto je odlican nacin da zlo pobedi..moras priznati..ako je naravno tacna ona da je za pobedu zla dovoljno da dobro ne cini nista..
zasto je u srbiji propao rokenrol?
pa da su rokeri bar polovinu truda ulozenog u kritiku najezde turbofolka ulozili u stvaranje rok muzike ne bi propala
s druge strane zlo se ne moze pobediti cinjenje jos zala..sta mislis zasto je milenijumima bila aktuelna ..zrtva? zrtvovao se najbolji ovan recimo..i dan danas se za slave i molitve kod nas kolju bravi ( prinosi se zrtva )..dobro i zlo su opoziti..jedno bez drugog ne mogu da postoje...ali dobar covek moze samo sebe da zrtvuje..ako zrtvuje druge nista nije bolji od zla protiv kog se samo navodno bori

sto je odlican nacin da zlo pobedi..moras priznati..ako je naravno tacna ona da je za pobedu zla dovoljno da dobro ne cini nista..
zasto je u srbiji propao rokenrol?
pa da su rokeri bar polovinu truda ulozenog u kritiku najezde turbofolka ulozili u stvaranje rok muzike ne bi propala
s druge strane zlo se ne moze pobediti cinjenje jos zala..sta mislis zasto je milenijumima bila aktuelna ..zrtva? zrtvovao se najbolji ovan recimo..i dan danas se za slave i molitve kod nas kolju bravi ( prinosi se zrtva )..dobro i zlo su opoziti..jedno bez drugog ne mogu da postoje...ali dobar covek moze samo sebe da zrtvuje..ako zrtvuje druge nista nije bolji od zla protiv kog se samo navodno bori

Corruptio optimi cuiusque pessima.

ali kako pobediti ako nemaš ni brojnost ni snagu..opet ako ćutiš i podmuklo delaš protiv njih..nisi li onda isti kao oni...šta ti da uradiš kad si u okruženju ološa osim da ti ne budeš ološ i da nikoga ne diraš..jer ako dirneš obrušiće se svi i onda znaš šta sledi...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back