gost 216949
Buduća legenda
- Poruka
- 31.866
postoje samo dva sredstva kojima se mogu leciti medljuljudski odnosi..zovu se kajanje i prastanje
Ali dva najteza

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
postoje samo dva sredstva kojima se mogu leciti medljuljudski odnosi..zovu se kajanje i prastanje
Ali dva najteza, treba preskociti svoj ego i dobiti svest da bi to uradio.
Ali dva najteza, treba preskociti svoj ego i dobiti svest da bi to uradio.
al prastanje nekome ko se nije pokajao je pogubno
medjutim bez procesa kajanja i prastanja mi ne mozemo ici dalje..ostajemo da se vrtimo u nekom zacaranom krugu bede glumeci neke velicine
medjutim bez procesa kajanja i prastanja mi ne mozemo ici dalje..ostajemo da se vrtimo u nekom zacaranom krugu bede glumeci neke velicine
Problem lezi u neprosvecenosti covecanstva. Da bi se lakse manipunisalo masom, proslost i resavanje njenih komplikacija se namerno gurne pod tepih da bi ih povampirili (ili vaskrsli) kada dodje pravi momenat za to. Zato se i radi na zaglupljivanju mase. Kada nekoga, neciju kulturu, nacin razmisljanja, poglede i njegove probleme (koji su svuda slicni) upoznam, niko me ne moze nagovoriti da vidim u njemu neprijetelja ili krivca. Cilj upravljaca nije da se prosvetlimo, naucimo na greskama (tvoje pomenuto prosipanje mleka), vec ponavljamo iste greske u novoj varijanti.
A šta uraditi Navar? Produžiti dalje na putu spoznaja ne znači vrtiti se u krugu. Čak suprotno. Sam si rekao da vapiš za razgovorima koji nisu banalni i o temama koje si nabrojao. Zato težiš razgovoru sa ljudima koje smatraš dovoljno elokventnim za razmenu mišljenja. Bar virtuelno napuštaš lokaciju gde su one periferne teme primarne. E tako ti je i sa virt prostorima.
Naravno. Oprostiti samo onome ko se kaje i ko to pokazuje na delima (mislim na RL, on je i najbitniji zar ne?)
A od onih drugih se udaljavati.
..A ako internet nije naša realnost šta je onda? ...
..upadoh ...![]()
tacno..s tim da to vazi u oba smera...valja se i pokajati i pokazati to delom a ne samo ocekivati to isto od drugih..
..upadoh ...![]()
Zanimljivo pitanje, on jeste nasa realnost (individualna), ali nije realnost, nije ono sto se zove zivotom..
..
Mudri će isticati prednosti i nedostatke ..masa, većina će ga koristiti kao priliku kad može da isključi Superego (čini mi se da se tako najviše shvata ... negdje sam pročitala nečiji post o tome kako ovdje ne mora ni pred kim da odgovara..pada mi na pamet usporedba sa ponašanjem pod alkoholisanim stanjem ..)
..a šta je istina ......
..možda da naš narod savjest, odgovornost, moral smatra teretom i ima samo površan uvid u značenje ovih pojmova ..
..upadoh ...![]()
Deo je realnosti.
Ima i dobrih i loših strana. Neverovatna dostupnost informacijama i brzina kretanja istih je ... izuzetna.
Ali je gadno kad postane jedina realnost.
Kao i bilo šta drugo. Kuća(okruženje) na primer. TV ili kockarske igre. Uvek je opasno kad jedan deo realnosti postane jedina realnost. Čak i dominantna je opasna a kamo li jedina.
E sad. I neke osobine kod jedinke mogu postati dominantne a internet samo medij kojim se plasiraju na druge jedinke. Naravno pod uslovom da su podložne uticajima sa strane.![]()
Činjenica je da na Internetu možemo samo da prezentujemo jednu stranu svoje ličnosti. Ili čak i da možemo više strana da prikažemo, virtuelni svet nikad ne može da rameni realan.
Kada bismo se svi odavde, npr, okupili uživo u jednoj porstoriji, verujem da bi imali drugačije utiske nego što ih imamo samo povodom virtuelne komunikacije.
Mudri će isticati prednosti i nedostatke ..masa, većina će ga koristiti kao priliku kad može da isključi Superego (čini mi se da se tako najviše shvata ... negdje sam pročitala nečiji post o tome kako ovdje ne mora ni pred kim da odgovara..pada mi na pamet usporedba sa ponašanjem pod alkoholisanim stanjem ..)
..a šta je istina ......
..možda da naš narod savjest, odgovornost, moral smatra teretom i ima samo površan uvid u značenje ovih pojmova ..
Itekako drugacije. Izvinite, evo sadagledam nesto,bila sam iskljucena (izlogovana) a zelena sijalica mi gori kao da sam tu.
Kako je to moguce (ja sam,Picololeone, ulogovah se sa klona, banujte ga kasnije, nema problema) samo mi objasnite kako je to moguce, tj. zasto se tako desava, jer nikad nisam koristila vidljivi mod.
Bicu tu (naravno, iz Mozille sam seulogovala, iz koje se inace i logujem).
O Boze...
Mislim, ne znam dal' da se smejem ili sta...?
Itekako drugacije. Izvinite, evo sadagledam nesto,bila sam iskljucena (izlogovana) a zelena sijalica mi gori kao da sam tu.
Kako je to moguce (ja sam,Picololeone, ulogovah se sa klona, banujte ga kasnije, nema problema) samo mi objasnite kako je to moguce, tj. zasto se tako desava, jer nikad nisam koristila vidljivi mod.
Bicu tu (naravno, iz Mozille sam seulogovala, iz koje se inace i logujem).
O Boze...
Mislim, ne znam dal' da se smejem ili sta...?
Ako si samo ugasila browser a nisi se izlogovala, gori ti lampica još otprilike pola sata.
A ako si se izlogovala, onda je, biće, neki bag...