Pinhole naočare

Помажу фокусирање ока на предмет.

Текст: http://www.jdharris.co.uk/pinhole-glasses

Ne mogu da verujem da ih niko od forumaša ne koristi,
da bi nam preneo iskustvo.
Ono što reklameri pričaju o delotvornosti,graniči se sa čudotvorstvom.
Ali,znamo da reklama prodaje robu.
Realnost je,ipak,nešto drugo....
Zato,ko ih je nabavio,neka kaže ima li efekata !
Inače,kad se naruče tel. koštaju oko 2.500 din. + poštarina !

Šta znate o tome... Ako je neko koristio kakva su mu iskustva...
Nisam ih koristio ali sam čitao o njima. Ne garantuju povratak izgubljenog vida, ali pomažu u sprečavanju daljeg pogoršanja. Efekat ovih naočara se zasniva na tome što blokira periferne zrake, i omogućava prolaz do oka samo centralnim zracima koji ulaze kroz središnji deo zenice, ne dopuštajući da si primeti bilo kakva greška prelamanja. Poboljšanje vida na taj način može da postane izvanredno. Pošto su naočare tako blizu očima, materijal između rupica je prilično izvan fokusa i ne uznemirava toliko vid kao što bi se moglo pomisliti.
E sad, od mnogih očnih lekara ćeš čuti negodovanja, jer remeti njihov profit. Veliki se trud uložio da ove naočare ne dopru do javnosti.

Sad sam ovu stranu pročitala sa pin-hol naočarima jer je komšinica naručila dva para za 1300i nešto dinara (marke umbrella),pa mi donela jedne na probu.Inače sam dalekovida,koristim dioptriju plus 2,5 ili 3 kad treba nešto precizno da obavim.
Primetila sam da pomeram glavu dok čitam,znači ne očne jabučice kako inače radimo svi.To me podseća na osvetljavanje baterijskom lampom ,osvetliš prvu reč,pa pomeriš svetlosni snop na sledeću i tako do kraja reda.Vidim odlično sa njima,mada mi smeta crno saće ispred očiju.
Ne znam kako je posle nekog dužeg perioda,sada mi je pomalo neprijatno,osećam napetost i jedva čekam da ih skinem!

Nisam se navikla,vratila sam ih komšinici.

Чудило би ме да си се навикла.

Знам многе који су пробали, али никога ко се навикао и никога коме су помагале.

Уосталом , ваљда је јасно, да се увек....
али увек на сва звона рекламира оно што не ваља....

Помажу фокусирање ока на предмет.

Текст: http://www.jdharris.co.uk/pinhole-glasses

ja baš imam problem isključivo sa fokusiranjem i mislila sam da kupim pinhole... ali još nigde nisam čula pozitivno iskustvo... :neutral:
alternativa mi je da radim neke vežbe za oči, ali to uvek zaboravim... a i nisam sigurna da bi mi i te vežbe puno pomogle... :confused:
je l' postoji neko treće rešenje? :lol:

ja baš imam problem isključivo sa fokusiranjem i mislila sam da kupim pinhole... ali još nigde nisam čula pozitivno iskustvo... :neutral:
alternativa mi je da radim neke vežbe za oči, ali to uvek zaboravim... a i nisam sigurna da bi mi i te vežbe puno pomogle... :confused:
je l' postoji neko treće rešenje? :lol:

Jeл` теби проблем да задржиш дуже времена поглед када читаш на близину?
Ако имаш тих проблема онда то може да буде несклад између акомодације и конвергенције који настаје услед слабости ,премора очних мишића, евентално постојања мале диоптрије на близину итд.. итд..
Има смисла да радиш вежбе за акомодацију и конвергенцију..
Ако те више занима, може преко ппп...:)
Поззз

Jeл` теби проблем да задржиш дуже времена поглед када читаш на близину?
Ако имаш тих проблема онда то може да буде несклад између акомодације и конвергенције који настаје услед слабости ,премора очних мишића, евентално постојања мале диоптрије на близину итд.. итд..
Има смисла да радиш вежбе за акомодацију и конвергенцију..
Ако те више занима, може преко ппп...:)
Поззз

da, baš to... kad malo duže čitam ili sedim za računarom, samo mi se odjednom razlije slika... ne znam baš kako to da opišem... a nekad se desi i da mi zaigra slika... i nakon toga moram da napravim neku namrštenu facu da bih oči dovela u taj neki odgovarajući položaj pri kojem mogu da vidim jasnu sliku...
inače, dioptrija mi je 0, pre par meseci sam išla na pregled... i tada su ustanovili u čemu je ustvari problem... kad me je dr terala da pratim vrh olovke koju mi je približavala nosu, do određene granice mi je bilo ok, a onda, od napora da održim pogled na vrhu olovke, samo su počele da me peku oči i krenule su mi suze...

p.s.
javim ti se sutra na pp, sad me već izdaju oči... :lol:
hvala... :)

Back