A kakve filmove biste snimali vi?

LoL, mozda i hoces jednoga dana :D Sto se tice glumaca, nisam siguran, ali trazio bih mladje talente.

Ukratko poceo sam sa pisanjem knjige, tj. ako se moze tako nazvati. Forma je malo drugacija. Bice u obliku nekih serija i anima, znaci sve povezano, ali svaka glava je za sebe. Uglavno se sledeca nece nadovezivati direktno na prethodnu, ali neke sigurno hoce, jer ce radnja to zahtevati. To je zato sto bih najvise i voleo da vidim seriju po ovoj radnji, a bogami i anime. Bio bi i dobar film i to je razlog zbog kojeg cu ovde staviti nesto o radnji. :D

Sedamnaestogodisnjak se seli iz jednog grada u drugi, prebacuje se u drugu skolu. On je odlican djak i jasno mu je stavljeno do znanja da ce biti u najboljem, najtisem i najcudnijem odeljenju. Glavni lik pati od trauma, posto je gledao kako mu ubijaju roditelje. Konstantno ima nocne more. Od kada je dosao u ovaj novi grad (bice to neki manji gradic u ko zna kojoj drzavi :D) nocna mora se promenila. Sanja kako trci kroz sumu za nekim, ne zna za kim, vidi samo ljudsku figuru. Saplice se o neki kamen (mozda tako ne izgleda ali je jako bitno), ustaje i nastavlja da prati nepoznatu osobu. Izlazi na proplanak, odjednom se oko njega stvara vise osoba, svi nose maske na kojim su iscrtrani motivi besa i tuge, okruzuju ga, prilaze mu i odvalce ga ispod zemlje. Tu se budi. Njegovo novo odeljenje je ,kao sto je i cuo, krajnje neobicno. Svi cute, slusaju na casu. Niko mu nije pozeleo dobrodoslicu, apsolutno kao da ga nema. Tek negde malo kasnije ce se sprijateljiti sa jednom devojkom iz tog odeljenja koja ce mu otkriti zastrasujucu tajnu. Jedna ucenica iz tog odeljenja je pre godinu dana nestala, niko ne zna sta se s njom desilo. Mislice da laze, ali ce ipak istraziti. Ubrzo ce se toliko pribliziti istini da ce postati pretnja nekome (Kome necu otkriti). Otkrice da i njegova prijateljica nije bila najiskrenija sa njim. Shvatice da su snovi koje sanja od kada je dosao u ovaj grad neka vrsta vizije koje mu salje nestala devojka. O cemu se radi saznacete verovatno kroz moj blog, posto planiram svaku glavu da stavim ovde na blog, a i na sajt DeviantArt (bice i na Engleskom). Bice to mnogo posla, ali potrudicu se :D

Da osvezim temu malo i osvrnem se na ovo. Od trenutka kada mi je ova ideja pala na pamet razradjivao sam je sve vise i vise... Sada je to poprimilo drugu dimenziju... Zato citajte, znam da je dugacko... Nema paranormalnog,vizije od nrtve devojke su izbacene, sve je u granicama normale...

Naravno pocetak je isti, on se prebacuje u tu skolu (ili bar misli da se prebacuje, bice objasnjeno dalje u tekstu zasto)... Nocna mora je ista, samo sto kada se saplete pada u baru i dok se pridize umesto svog lica ugledace lika sa maskom na licu. Onda dolazi do cistine i tamo se desava vec opisano. Ovoga puta razlika je sto se nocna mora ne menja. Tu nocnu moru ima i pre nego sto su mu roditelji ubijeni. E sad pocinje zaplet, malo je tesko objasniti jer je komplikovano. Otkricu dosta toga, posto ako jednom napravim nesto od ovoga, niko se nece secati, a i obirsacu... Znaci, sprijateljuje se sa tom jednom devojkom, zapravo jedino ona mu prilazi i otkriva tajnu. Ostali ga ignorisu, stavise deluju kao da ga se plase. Tajna je (da napisem ponovo), jedna devojka je nestala i niko ne zna sta joj se desilo. Ono sto ne zna je da je ta devojka sestra od ove njegove drugarice. E sad sledi otkrivanje, koje je neophodno da bi razumeli o cemu se radi. Glavni lik pati od poremecaja dvostruke licnosti. To on ne zna. Druga licnost je izbila samo jednom, kada je ubio upravo tu devojku koja je nestala. Naravno kada se normalan on vratio nije se nicega secao, ali je ostala nocna mora (proplanak/cistina u nocnoj mori je zapravo mesto gde je sahranio devojku, a maskirane osobe su njegova druga licnost). Mucen nocnim morama, njegovo drugo ja se jos jednom probija do povrsine i ubija svoje roditelje. Ovaj put mu ostaju secanja na dogadjaj, ali on misli da je to uradio neko drugi. Naravno policija je saznala da je on taj koji je ubio svoje roditelje. Tu se u pricu ubacuje njegov psihijatar, strucnjak za poremecaj dvostruke licnosti, koji je razvio novi eksperimentalni lek. Lek cini da zlocinac zaboravi svoja dela, resava problem dvostruke licnosti i zlocinac ponovo postaje uzoran gradjanin. Ubacuje ga u taj eksperiment. Lek je dobar i drugu licnost drzi zatvorenu, ali nije dovoljno jak, te su nocne more ostale. Ovo je sve trebalo da bude otkriveno na kraju filma kroz pricu upravo tog psihijatra. Sad vracanje u vreme posle primljenog leka. Njegova drugarice zapravo radi za tog psihijatra. Jedina se druzi s njim da bi ga kontrolisala, ne interesuje je mnogo sto je uio svoje roditelje, dok ga se ostali zbog toga plase. Vremenom ce njihova veza ojacati i ona ce da pocne da ga zali. I tako ce mu i otkriti pricu o svojoj sestri koja je nestala. Tu imamo i malo romanse, naravno ne previse. I onda krece kraj filma, rasplet, scene pre nego sto psihijatar otkrije celu istinu. On i njegova nova ljubav ce se setati i doci do sume koju on vec neko vreme vidi u nocnim morama. Do tog trenutka je sve normalno, ali onda je odlucio da je pozove u setnju kroz sumu. Ona pristaje. "uhvati me ako mozes", kaze ona njemu (znam klasicna scena, ali neophodna) i krece da bezi. On je prati i moli je da uspori, saplice se o kamen, pada u baru i udara glavom. Pridize se. Druga licnost se probila zbog udarca u glavu. On (pod kontrolom druge licnosti) cuje glas svoje drugarice i kaze joj "stizem, uhvaticu te"... Dolaze do tog proplanka i tamo je on i stize. Baca je na zemlju, ona mu se prepusta, ali primecije nesto drugacije. Ludacki pogled, jaci stisak njegove ruke. Govori mu da je pusti, ali on odgovara "Ah, lepa secanja me vezu za ovo mest". Njene oci se sire, a on nastavlja da objasnjava. Govori joj kako je ovde ubio njenu sestru i kako ju je sahranio. Devojka umire od straha, ali i besa. Pocinje da se dere. Ali ne moze. On je jaci. Kaze joj kako ce da je spoji sa sestrom. Ona place, moli ga da se seti ko je, ali dzabe. On grabi kamen sa zemlje, ona ga gleda. Glasan vrisak "NEEEEEEEEEEE" i tup udarac. Ona je gotova, a njen vrisak ga je vratio u normalu nad njenim krvavim telom. Ovoga puta sa secanjima na sve sto je uradio, kako sada tako i ranije. Vrisak je zauvek oterao njegovu drugu licnost, ali po koju cenu. Odlazi do grada, javlja se psihijatru, ovaj zove policiju i govori im gde da idu, a njemu daje objasnjenje o leku i svemu (objasnjenje koje sam ja vec dao). I tu je zakljucak. Konacna tragedija. Nadam se da nije mnogo komplikovano...

Poslednja izmena:
Evo i krace

dem hronoloskim redosledom...

Glavni lik pati od dvostruke licnosti.
Ta druga licnost ubija devojku i sahranjuje je na proplanku.
Vraca se u normalu, ne seca se nicega.
Muci ga nocna mora (opis mozes procitati gore, nije dugacak)
Pod uticajem nocne more druga licnost se vraca i ubija njegove roditelje.
Ovaj put pamti dogadjaj, ali iz perspektive posmatraca.
Policija zna da je on ubio roditelje, ali umesto zatvorske kazne biva ukljucen u eksperiment.
Pshijatar, strucnjak za dvostruke licnosti je izmlislio lek koji drugu licnost drzi pod kontrolom i daje ga glavnom liku. (ovo je iznenadjenje za kraj, dao sam ga sad zbog hronoloskog sleda)
Lek takodje omogucava brisanje i pisanje novih uspomena sto od kriminalaca pravi uzorne gradjane. Ali nije dovoljno jak, pa jos ima istu nocnu moru.
Tako mu govore da se prebacio u drugu skolu nakon tragedije.
Svi znaju sta je uradio pa ga svi izbegavaju.
Samo jedna devojka mu prilazi, ona radi za tog psihijatra, u pocetku ne mari za njega, samo ga kontrolise.
Njihova veza se razvija pa mu otkriva da je njena sestra nestala i niko ne zna sta je sa njom. (To je zapravo prva devojka koju je ubio (takodje iznenadjenje za kraj)
Malo romanse i scena iz normalnog zivota i onda rasplet.
Setaju se pored sume (do tada su vec par) i naravno on prepozna sumu iz svojih nocnih mora. Pozove je da se prosetaju kroz nju.
Pristaje, a onda bezi uz recenicu ("uhvati me ako mozes")
On je juri, pada u baru i udara glavom. Druga licnost ponovo izbija na povrsinu zbog udarca.
Stize je na onom proplanku/cistini iz nocne more.
Tu joj otkriva celu istinu (ukljucujuci i sve detalje o njenoj sestri)
Ubija je, ali njen vrisak pred smrt ga vraca u normalu i zauvek tera njegovu drugu licnost.
Dolazi sebi nad njenim krvavim telom, ali ovaj put se seca svega (i onoga od ranije)
Odlazi kod tog psihijatra i ovaj mu isprica sve za eksperiment (vec navedeno gore)

Nisam sigurna kakva bi radnja bila, i da li bi uopste postojala radnja filma koja bi se mogla opisati na tradicionalan nacin, ali znam da bih se mnogo igrala kamerom. Najveci deo filma bio bi sniman tako da izgleda kao da glavni lik gleda; kao na pocetku Enter the Void, ili The Diving Bell and the Butterfly, da se oseti svaki treptaj i svako pomeranje zenice glavnog lika. Mislim da to zovu subjektivni kadar. Nisam sigurna, laik sam. Ali znam da bih tako snimala. I verovatno bih na to dodala misli osobe koja gleda. Neke stihove. Neke strahove.

Nisam sigurna kakva bi radnja bila, i da li bi uopste postojala radnja filma koja bi se mogla opisati na tradicionalan nacin, ali znam da bih se mnogo igrala kamerom. Najveci deo filma bio bi sniman tako da izgleda kao da glavni lik gleda; kao na pocetku Enter the Void, ili The Diving Bell and the Butterfly, da se oseti svaki treptaj i svako pomeranje zenice glavnog lika. Mislim da to zovu subjektivni kadar. Nisam sigurna, laik sam. Ali znam da bih tako snimala. I verovatno bih na to dodala misli osobe koja gleda. Neke stihove. Neke strahove.

Ne znam, meni bi bilo interesantno... Koji zanr... Slice of Life (deo zivota)... Verovatno bi se bavila psiholoskim i mentalnim stanjem glavnog lika. Predstavila bi njegove probleme i strahove... Gadjam li dobro?

Opet ja, posto smatram da je ovo sjajna tema....

Evo jos jedne ideje baj mi XD

Ovaj put nema niceg natprirodnog, u pitanju je obicna prica o zivotu, tragicna i zato bih je stavio pod zanr drama...

Prvo jedna legenda da bi onaj koji cita mogao da skapira o cemu se radi da ne bih celim recenicama objasnjavao ko je ko....

MC (glavni lik, skraceno od main character)
MFC (glavni zenski lik...)
SMFC (sestra od MFC, jeste malo cudno, ali ne mogu sad da budem kreativan, nemam vremena)

Film otvara osamanestogodisnji MC kojem je sve dosadilo u zivotu. Mrzi dnevnu rutinu i to sto zivi danas za sutra. Cesto razmislja o samoubistvu, ali uvek odluci da saceka jos malo ne bi li se nesto promenilo. Vrlo je inteligentan ali potpuno zapostavlja skolu i ocene mu nisu savrsene. Jednoga dana naidje na oglas u skoli kojim se pozivaju svi oni koji zavrsavaju cetvrti srednje da se prijave i mogu dobiti sansu da odu da studiraju u inostranstvo, a zatim odmah nakon toga dobijaju posao. Radi se o Japanu (ne zato sto sam ja opsednut Japanom ili necim slicnim, vec zato sto radnja filma to zahteva)... Prednost imaju odlicni ucenici a bira se samo 15 osoba. Iako smatra da nema sanse da uspe ipak odlucuje da pokusa i smatra da je to jedina sansa da se izvuce iz dosadne svakodnevnice. Salje svoju prijavu i biva izabran zahvaljujuci tekstu koji je napisao zasto se prijavljuje. Odlazi tamo i odlucuje da se potrudi da sto bolje zavrsi. Za samo dve godine je naucio jezik i po ubrzanom protokolu polozio sve ispite. Dobio je posao u srednjoj skoli, profesor Engleskog jezika. Tamo je predavao cetvrtoj godini, iako je on sam bio svega dve godine stariji od njih. Tu se prvi put srecemo sa MFC. Inteligenta, ali veoma depresivna i cudna ucenica. Ona trenutno ima 18 godina. MC je veoma zaintrigiran njome i pomaze joj mnogo puta sa skolom. On je uvideo da je ona sama na istom putu na kojem je i on bio i trudi se da joj pomogne da se izvuce iz toga. Tako i se i razvijaju njegova osecanja prema njoj. Ali boji se to da prizna kako ne bi doveo sebe u nezgodan polozaj. Bez obzira na godine on je profesor. I tako prolazi ta cetvrta godina, ona zavrsava i sokira ga vescu da nece nastaviti skolovanje. Kaze joj da je to njena odluka, ali se i dalje pita zasto. Uprkos svemu ostaju prijatelji. Ali sada vise nije postojala prepreka profesor/ucenik... Ipak jos uvek ne sme da prizna sta oseca jer nije siguran da i ona oseca isto. Nastavljaju da se druze, idu po festivalima i tako je on jednog dana isprati do kuce i u dvoristu ugleda petnaestogodisnju devojku u invalidskim kolicima. Iako je MFC pokusavala to da sakrije od njega sada je sve morala da mu kaze. I tako dolazimo do SMFC. Njihovi roditelji su poginuli pa se MFC brinula o svojoj sestri i ne moze je ostaviti kako bi otisla da studira. Kaze da joj je zao sto mu nije ranije rekla, ali MC razume i ne krivi je. Tako prodje neko vreme i MC se sprijatelji i sa SMFC i donosi joj novu radost u zivotu. Dele i isti hobi. Oboje vole da crtaju i slikaju. I tako joj on poklanja pribor za crtanje. SMFC obecava da ce ga cuvati zauvek. Tako jednoga dana zajedno izlaze na neki festival. Ali grupa razbojnika ih zavlaci u ulicu i pod nekim rasistickim izgovorom ih sve prebivaju, postedjujuci jedino SMFC posto je invalid. MC se budi u bolnici kako bi saznao da je MFC u dubokoj komi i da su sanse da se probudi jednake nuli. Vraca se na posao, ali je odsutan i ucenici su to primetili, tako da dobija prinudan odmor. Svaki trenutak provodi u bolnici. Doktor ga obavesti da se stanje MFC pogorsava i da ne mogu nista da ucine. MC saceka da SMFC izadje iz sobe i izjavljuje svoju ljubav i da mu je zao sto nije mogao da je zastiti. U trenutku kada je zavrsio linija koja prati otkucaje srca postaje ravna(prava?) i MFC umire, kao da je cekala da on konacno prizna kako bi otisla. Iako ophrvan bolom odlucuje da se brine o SMFC kao da je njegova sestra... Iako oboje pate nastavljaju svoj zivot i zaklinju se da nikada nece zaboraviti MFC... Ali ni ta sreca nije dugo trajala. Jednoga dana dok su bili u kupovini u radnju je upao pljackas i zapretio da ce sve pobiti ako samo pisnu. SMFC je vrisnula, a pljackas se okrenuo prema njoj i nanisanio, MC koji se jos uvek osecao krivim sto nije spasio MFC potrcao je prema pljackasu koji je zapucao. Metak ga pogadja, on pada, pljackas bezi. SMFC vristi i ustaje iz kolica, trci prema njemu (cudo). MC joj govori kako ne treba da zali, kako je ovo ucinio za nju i da mu je drago sto je konacno nasla snage da ustane iz kolica. Umire u njenom krilu. Onda se prebacujemo koju godinu u budcnost. SMFC je na groblju. MC i MFC su sahranjeni jedno pored drugog jer je to bila zelja SMFC. Polaze cvece na grob i pribor za slikanje koji joj je MC poklonio uz reci da je vreme da nastavi dalje nakon godina tuge, da je zahvaljujci njima uspela da izraste u osobu i da prohoda, kaze da MC da mu vraca pribor i da je to zato sto mora da nastavi, zatim im se oboma zahvaljuje poslednju put i odlazi, zadnje sto gledalac vidi je scena gde SMFC odlazi putem prema zalasku sunca, a iznad nje slike MC I MFC....

I sta mislite? Cita li neko uopste ovu temu ? :D

Poslednja izmena:
nisam siguran da bih uopšte snimao filmove
ali verovatno neke psihološke i socijalne drame
ili možda neku misteriju/krimić
ali ništav SF i slučno
dakle bavio bi se nekom psihosicijalnom temom/pojavom
mada su mnoge uglavnom izrabljene
pronalaženje sebe, život bednika, zavisnosti, seksualne nastranosti i tako...
ili kažem neki dobar krimić na srpski način

@akutasame

Previse depresivnih tinejdzera u filmu,devojka prohoda?(jedino ako je meksikanka)
http://2.***************/-jigWi0Ay0sg/TWVW1e529kI/AAAAAAAAAiA/w6JP5FHXMns/s1600/pathetic.jpg

Jao majke ti depresivni tinejdzeri... Tako samo pocinje, ovaj se izvlaci, devojka ima problema. I ti tinejdzerski dani cine manje od polovine filma...

Ali ja uvazavam svacije misljenje pa tako i tvoje...

Back