Cobi to sto nisam pio steroide i boo se u zadnjicu ne znaci da ne znam nista bas o njima...
Evo jednog od primera - steroidi povecavaju misice , srce je misic, i srce se poveca nenormalno tj "nabuja" kao i svaki drugi misic i eto problema....Usled hormona rasta poraste ti zeludac creva i sl pa otuda vidimo pro bodibildere koji su izrezani i imaju isklesane trbusnjake a kada ga malo bolje pogledas iz ugla odn. profila vidis da imaju oooogromnu stomacinu....Meni i mnogima je to odvratno....Nije bitno samo da imas trbusnjake i 6 pack, bitno je da imas i struk uzan a ne stomacinu....nebitno da li je na njoj na kraju salo ili six pack...Dobro ajde bitno je, bolje da je na kraju six pack, ali opet dzaba to kada je stomacina.....A to nije od sala jer sala nema, nego su creva narasla, zeludac i ostali organi od hormona rasta......
Ko ima problema sa opadanjem kose i testosteronom (ne kazem da je testos direktan uzrocnik opadanja nego indirektan) isto nadrlja...Takvi muskarci jeeedva sacuvaju nesto kose na glavi sa veeelikim zaliscima i kada ne uzimaju steroide jer takva im je genetika onog enzima da se vezuje za testos i unistava folikul dlake, A STA CE TEK BITI KADA UZMU STEROIDE I POSPESE PROCES OPADANJA!!!!!! Mislim ono, osudjen si da budes celav....Neko ima cool izgled lobanje i frajerski mu stoji cela, kao npr Vin Dizel, ali neko izgleda kao Marsovac kada je celav, kao "Osmi Putnik" i sta ce on da radi???
Mislim zbog cega to sve....Meni je to ruzno i odvratno i nezdravo....Zbog cega sve to? Radi jedne tinejdzerske nezrelosti i htenja da nesto odradis preko noci? A "preko prece naokolo blize" krilatica?
A da ne pricamo o tome da je doslo vreme u kome je sve kontaminirano i da je udeo stresa i tempa zivota najveci ikada, sve je vise ljudi koji su impotentni i koji prave decu sa posebnim potrebama, JOS IM SAMO STEROIDI TREBAJU DA JOS VISE POSPESE IMPOTENTNOST I MUTACIJU DNK LANCA......
Mislim, zbog cega to?? Imas samo jedan zivot! Ne igraj se sa njim! Uvek idi na 100% sigurnosti !
Nije to samo jedna mala kurica i nista nece da mi bude....Tu se nikada ne staje..To je psihologija coveka, to ja najbolje znam! Ista fora kao i sa alkoholom , cigarama, travom-tabletama-heroinom-kokainom=smrt, kockanjem....Pa i na pozitivne stvari se navuku ljudi a kamoli na one negativne sa psihickom i fizickom zavisnoscu!
Koliko ljudi samo znam da krenu u teretanu "da se zategnu" i "samo malkice da vezba da mu se svaki misic vidi, hoce manekensku gradju nikako Svarceneger i to tako prenabildovano" PA SVI ONI ZAVRSE DA OPSESIVNO-KOMPULSIVNO IZGLEDAJU KAO RONI KOULMAN I DOBIJU MISICNU DISMORFIJU I ZELE DA BUDU STO VECI STO VEEEECI KOLIKO GOD DA SU VELIKI....
I ajde da kazemo da je to npr pozitivna zavisnost a sta da pricamo onda o negativnim primerima?
Najgore kod steroida je ta psihicka zavisnost jer kada prodje kura ti se osecaj 30 puta gore slabije pa to utice i na dusevni zivot - psihu pa pada raspolozenje, samouverenost, dozivljava se kriza identiteta, i sve i svasta da ne nabrajam!
Uvek sam bolje izgledao i bio jaci od svih tih likova koji su hteli da uzmu steroide i na kraju ih uzeli a hteli su "leba bez motike"....
Aj ok za ove nase amater/pro bodibuildere u pokusaju pa i da ih razumes oni u bolji od mene, oni se dosta i informisu itd....
ALI NE ODREAGOVATI NA POKUSAJ TINEJDZERA NEKOG KOJI SAZREVA I TRAZI SOPSTVENI IDENTITET PA ZELI SVE DA PROBA (I STEROIDE) MISLIM TO JE STVARNO ZA MENE I MOJU STRUKU NEZAMISLIVO.....
Ja sam uvek da se zastite mladi ljudi pa makar i na silu....Jednog dana ce mi doci kada budu imali svoju decu ili cak i mnogo ranije i reci ce mi - HVALA !
Zato sam Cobi onako odreagovao za tog decka iako je rekao DA CE UZETI i pitao samo sta i kako....Iako je on doneo odluku, ja sam tu kao neki zaaadnji vid njegove zastite koji ce pokusati na bilo koji nacin ovako virtuelno da ga odvrati od toga.....Nista nece izgubiti (nece biti ni gluplji, ni ruzniji, ni nesposobniji) A MNOGO CE DOBITI I MNOGE RIZIKE IZBECI......
Sta ce njemu koj' djavo steroidi?
U tome je Cobi i sustina zrelosti...Zreo covek kaze sta ce mi to, a mlad nezreo covek (bez obzira koliko ima godina) kaze - Ma bas me briga (za posledice) ima to da uradim.....ZATO SE KAZE MLADOST LUDOST I MLADOST NEZRELOST !
Evo i Fitness Guy se premnogo interesuje za steroide, citao je mnoooge knjige o njima i onda je resio da ne bude pro bilder nego Fitness Guy bas iz tog razloga jer je decko ZREO A I RANIJE SAZREO OD OSTALIH STICAJEM OKOLNOSTI (pricao mi) i shvatio sustinu da NECE MOCI FER DA SE TAKMICI SA OSTALIMA KOJI SU KUKAVICE I "ZENICE" PA NE MOGU PRIRODNO DA BUDU ONAKVI KAKVI BI HTELI NEGO ZELE NEFER, CHEAT-ING - VARANJE, ITD, A ON JE CVRSTO ODLUCIO DA NE UZIMA STEROIDE.....I iz tog razloga je u Fitness svetu a obozava i Bodibilding i Bildere...Znas li koliko je tesko tako nesto shvatiti, shvatiti sustinu i doneti tako neku zrelu i tesku odluku???
I nemoj reci "ma sta on zna", znam vrlo dobro ko je on sta je, i cime se bavi, ali ne bih ovde da otkrivam coveku identitet....
Ti Cobi imas gresku u zakljucivanju......Ne mora da znaci da neko ko nije nabio spric u zadnjicu nema pojma o steroidima, biohemiji itd, a da neki panj koji se bode u zadnjicu a priori zna svo znanje biohemije samo zato jer se bode....Kao da on to znanje dobije tacnije ubrizga ga spricem u zadnjicu hahahhahaha.....
To ti je isto kao kada za muzickog kriticara kazu npr - MA sta on zna kako on moze da kritikuje kada on u zivotu nikada nije zapevao! PA da on nije zapevao, on nije pevac, on je kriticar....Tako i ovo...Ne moras ti da se bodes u misic da bi imao znanje....Sta ja sad ako odradim 10 kura odjednom znacu vise nego sto sam do sada znao? Ne. Znacu isto.Ni manje ni vise....