AAS

[Ne_Vazim_Se]

Iskusan
Poruka
5.462
Konkretna iskustva, opazanja korisnika itd?

Pitanja, saveti, pomoc u vezi aas... i sve ostalo o njima.

Jedno konkretno pitanje... znamo da ih treba izbegavati solo, i da treba izbegavati oralne (ali to je kada su velike kolichine u pitanju) ali opet se nekako chini najlakshe za pochetnika ili nekoga ko ne planira duze izlete u taj svet jednostavan kick od metana na 6 nedelja i cao... je l' to ok? Neki kazu da je ako se vec radi solo najbolje raditi test... ima li istine u tome? Ima li neke razlike u masi izgradjenoj razlichitim sredstvima? Mislim, je l' od nekog vishe ostaje, od nekog manje itd?

E znam da smaram :mrgreen: al' samo josh jedno pitanje... po meni logichno al ako se izlupam *** nemojte mi se smejati :lol: ... znamo da ako upotrebom aas chovek predje svoj prirodni maksimum, potrebno je uraditi kuru-dve godishnje da se to i odrzi... ali ako chovek iskoristi aas da dodje do prirodnog maksimuma... da li je to onda moguce odrzavati normalno? Hvala unapred... :)

Poslednja izmena:
[Ne_Vazim_Se];17643175:
Konkretna iskustva, opazanja korisnika itd?

Pitanja, saveti, pomoc u vezi aas... i sve ostalo o njima.

Jedno konkretno pitanje... znamo da ih treba izbegavati solo, i da treba izbegavati oralne (ali to je kada su velike kolichine u pitanju) ali opet se nekako chini najlakshe za pochetnika ili nekoga ko ne planira duze izlete u taj svet jednostavan kick od metana na 6 nedelja i cao... je l' to ok? Neki kazu da je ako se vec radi solo najbolje raditi test... ima li istine u tome? Ima li neke razlike u masi izgradjenoj razlichitim sredstvima? Mislim, je l' od nekog vishe ostaje, od nekog manje itd?

E znam da smaram :mrgreen: al' samo josh jedno pitanje... po meni logichno al ako se izlupam *** nemojte mi se smejati :lol: ... znamo da ako upotrebom aas chovek predje svoj prirodni maksimum, potrebno je uraditi kuru-dve godishnje da se to i odrzi... ali ako chovek iskoristi aas da dodje do prirodnog maksimuma... da li je to onda moguce odrzavati normalno? Hvala unapred... :)

Jao opet ti o steroidima!
NAdam se da si se zainteresovao za njih iz cisto naucne biolosko-hemijske perspektive a ne iz perspektive sporta i primene na svom telu....Bar da si u fazonu kao Fitness Guy - zelis da znas sve o njima cisto informativno ali DA IH NIKADA NE UZMES I TO DA SI I SILOM NATERAN CAK!
I ja sam se jedno vreme interesovao za njih u smislu da sam hteo sam da se informisem a da mi drugi prica da li su stetni ili nisu po zdravlje, i kada sam SHVATIO DA JESU polako sam i prestao da se interesujem za tu tematiku....Medicina i farmakologija me skoro pa uopste ne interesuje, koriscenje steroida u sportu je varanje ili "cheating", nije fer, nekako mi nije to muzevno, i onda se postavlja pitanje kakve veze oni imaju sa sportom?? NEMAJU! Zato sam i prestao da se raspitujem i obrazujem za tu tematiku......Ne treba mi, pa nemam razloga da se informisem i obrazujem u tom smeru, to vreme trosim na druge vazne nauke koje imaju veze sa vezbanjem A NE IZAZIVAJU STETNE POSLEDICE....

Predlazem svima ostalima koji posecuju ovu temu da ti ne pisu nista ovde ako si temu otvorio samo iz razloga da se bolje informises koji steroid da kupis.....A koliko vidim mislim da je upravo tako.Zagrejao si se zesce i sad bi da uzmes puno toga ali ne znas sta kada i kako pa si otvorio temu!

Evo da ti ja dam najbolji savet odmah - Nemoj da uzimas nista od steroida.Tacka.

Jao opet ti o steroidima!
NAdam se da si se zainteresovao za njih iz cisto naucne biolosko-hemijske perspektive a ne iz perspektive sporta i primene na svom telu....Bar da si u fazonu kao Fitness Guy - zelis da znas sve o njima cisto informativno ali DA IH NIKADA NE UZMES I TO DA SI I SILOM NATERAN CAK!
I ja sam se jedno vreme interesovao za njih u smislu da sam hteo sam da se informisem a da mi drugi prica da li su stetni ili nisu po zdravlje, i kada sam SHVATIO DA JESU polako sam i prestao da se interesujem za tu tematiku....Medicina i farmakologija me skoro pa uopste ne interesuje, koriscenje steroida u sportu je varanje ili "cheating", nije fer, nekako mi nije to muzevno, i onda se postavlja pitanje kakve veze oni imaju sa sportom?? NEMAJU! Zato sam i prestao da se raspitujem i obrazujem za tu tematiku......Ne treba mi, pa nemam razloga da se informisem i obrazujem u tom smeru, to vreme trosim na druge vazne nauke koje imaju veze sa vezbanjem A NE IZAZIVAJU STETNE POSLEDICE....

Predlazem svima ostalima koji posecuju ovu temu da ti ne pisu nista ovde ako si temu otvorio samo iz razloga da se bolje informises koji steroid da kupis.....A koliko vidim mislim da je upravo tako.Zagrejao si se zesce i sad bi da uzmes puno toga ali ne znas sta kada i kako pa si otvorio temu!

Evo da ti ja dam najbolji savet odmah - Nemoj da uzimas nista od steroida.Tacka.

Zbog? (zbog da jedem go*na :lol:) Ne, stvarno... zashto? Shta choveku moze da bude od jedne kure, realno?

Sto ranije rece fitnes, nema smisla uzimati iste ako se ne sprema za takmicenje.

Svaki dan je novo takmichenje... :) ... shalu na stranu, ne zelim to da posmatram tako ogranicheno... kao ako ti krajnji cilj nije mr. olimpia nemoj da steroidashish... pa mozda mi je krajnji cilj ne da budem bodibilder nego neki ultra nadrkani batica koji ide i lomi sve unaokolo, steroidi mi tek onda trebaju.

Ali, mozda on ne misli da je AAS samo za takmicare. :)

Naravno da ne mislim, a shta ti mislish?

Ti sigurno nisi pogodio, a drug jeste na neki način. :) Naime, prema zvaničnim podacima, Arnijeva visina kretala se od 183 do 188cm. Trenutno je sigurno bliži ovoj prvoj brojci jer se starenjem smanjuje. Mislim da je pre koju godinu rekao da ga je ćerka iz zezanja merila i da ima 183cm.

Mislim, odakle ti ideja uopšte da je on ispod 180cm?! :D Vidi se iz aviona da je on malo višlji čovek.

Pa evo recimo zbog ovoga... (Klint je inache 1.88)

short-arnold-8.jpg

...ili ovoga:

short-arnold-4.jpg

...ili kada ga uporedimo sa Staloneom:

4a.jpg

...a ova je najjacha fotka (lik sa desne strane, Patrik, ima 195)

conanwilt.jpg

Men's Health je radio istrazivanje i potvrdio da je njegova navodna visina 6.2 (188) uopshte nije tachna nego da je lik znatno nizi.

Vashington Post je to objasnio jednostavno... da je u medijama bila dostupna tachna informacija o Arnoldovoj visini, on nikada ne bi postao guverner.

Zato je medijski kreirana lazna slika da je chovek visok 188. :)

Mada mozda i jeste lolz... ko zna. :lol:

Vidi se iz aviona da je on malo višlji čovek.

...e a ja bih bash rekao... vidi se iz aviona da je mali batica! :)

Samo pregruvan i penje se po nekim postoljima i nosi cipele sa platformom i te fore... :lol:

... e a svima deluje ogroman lik... zbog filma... :lol: ... al' zivot nije film ***... tako je i pochela ta pricha... ortak kao nemoj te chuje arnold da ti dodje tu :lol:

Reko i ako dodje shta ce da uradi? Da se propne na prste da me nabode? :mrgreen: ... i ovaj kao si luuuuud on je tvoje visine ovo ono... aaaaa, al juche... :lol:

... i posle kao ma i da je 1.75 svejedno bi te olomio... :lol: ... kako ne, kako ne... to sam i njemu rekao, a i dalje tvrdim... svi te holivudske gistro razbijache na gomili prosechan Srbin bi pobacao nishta im jasno ne bi bilo.

Inache apdejtovo sam kuru... dve ampule testa nedeljno i 4 metana na dan. Kad' se radi da se radi kako valja! :)

Napravicu neke slike sada, i posle shest nedelja isto pa da vidimo shta se desilo. :lol:

Druže, ja malo detaljnije pratim svet bodibilidinga jer mi je to i deo posla. Arni je svakako povezan sa bb-om, pa znam neke podatke. :) Kada sam rekao da je malo višlji, onda sam to i mislio. Nisam rekao da je visok. Tu postoji razlika. Za nekog ko je 175cm, sigurno se ne kaže da je malo višlji. :D Recimo, to se kaže za ljude preko 180cm. Nema mišićavost nikakve veze sa tim, osim što deluje tako da neko vizuelno deluje zapravo niže, a ne višlje kao što ti misliš. Što je neko mršaviji, deluje da je višlji.

Postavio si neke smešne slike za poređenje. Na slici sa Klintom, Arnold stoji stepenicu niže i to se vidi. Da nije tako, ispalo bi kao da je čovek ispod 170cm. :D Na slici sa Clintonom je očigledna fotomontaža, pa ne znam ni što si to uopšte postavljao. Valjda vidiš da mu je telo skroz umanjeno fotošopom. Ručice ko patuljak. :D
Na slici sa ekipom iz Konana, slikao se sa pravim džinovima. Da li ti znaš koliko je u cm 6 stopa i 11 inča? Očigledno ne znaš, jer ne bi napisao da je to 195cm. ;)

Rekao bih da se Arni s godinama, smanjio barem 4cm, tako da možemo pričati o njegovoj nekadašnjoj i trenutnoj visini(iako ti to nisi precizirao, a ja sam u postu gore pomenuo obe solucije).

Nego, zašto mi uopšte raspravljamo o nečijoj visini?! :D :D :D

Druže, ja malo detaljnije pratim svet bodibilidinga jer mi je to i deo posla. Arni je svakako povezan sa bb-om, pa znam neke podatke. :) Kada sam rekao da je malo višlji, onda sam to i mislio. Nisam rekao da je visok. Tu postoji razlika. Za nekog ko je 175cm, sigurno se ne kaže da je malo višlji. :D Recimo, to se kaže za ljude preko 180cm. Nema mišićavost nikakve veze sa tim, osim što deluje tako da neko vizuelno deluje zapravo niže, a ne višlje kao što ti misliš. Što je neko mršaviji, deluje da je višlji.

Postavio si neke smešne slike za poređenje. Na slici sa Klintom, Arnold stoji stepenicu niže i to se vidi. Da nije tako, ispalo bi kao da je čovek ispod 170cm. :D Na slici sa Clintonom je očigledna fotomontaža, pa ne znam ni što si to uopšte postavljao. Valjda vidiš da mu je telo skroz umanjeno fotošopom. Ručice ko patuljak. :D
Na slici sa ekipom iz Konana, slikao se sa pravim džinovima. Da li ti znaš koliko je u cm 6 stopa i 11 inča? Očigledno ne znaš, jer ne bi napisao da je to 195cm. ;)

Rekao bih da se Arni s godinama, smanjio barem 4cm, tako da možemo pričati o njegovoj nekadašnjoj i trenutnoj visini(iako ti to nisi precizirao, a ja sam u postu gore pomenuo obe solucije).

Nego, zašto mi uopšte raspravljamo o nečijoj visini?! :D :D :D

Ovu konstataciju potvrdjujem kao psiholog...Ovo je greska u opazanju.....I bas je ovako kako je rekao Fitness a ne ovaj drugi....Naime, kontra primer je jos bolji - debeli ljudi se cine kao zdepasti i izdaleka deluju kao mali....To je zato sto ljudsko culo vida vrsi opazanje kategorije, 2 dimenzije - visinu i sirinu/debljinu....Kada je neko izrazito mrsav, visina je mnogo veca nego sirina pa opazanje sirine i debljine skoro da se i ne uocava i mi to dozivljavamo kao "vitkost" a ta vitkost psiholoski izduzuje coveka i pogresno opazamo da je veci nego sto objektivno jeste kada bi uzeli merni instrument......

Tu veliku ulogu igra i odevanje i simetrija odela.....Jednom vrstom odela mozemo uciniti da neko izgleda zdepasto i malo a drugom vrstom mozemo istaci neke njegove delove i napraviti ga izduzenijim, vecim itd...Vec sam pisao o tome - haljine sa horizontalnim i vertikalnim linijama kako izazivaju kod ljudi greske u opazanju konture osobe pa na taj nacin mrsave/debele osobe manipulisu osobama koje ih opazaju
:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

A sto se ovih slika tice - :hahaha::hahaha::rotf::rotf:

Ljudi zar ne primecujete da je ovo fotoshop bre :lol:

PA na onoj slici Svarci je napravljen u patuljka od 0,90 metra :hahaha:Gde stavljate te bre smesne slike kao argumente bas sam se ismejao!!!

"Verujem da u teretani možete prevazici mnoge frustracije, pa cak i da niste toga svesni. Otkrio sam da što više treniram manje sam nasilan. Trening me oslobada napetosti i opušta. Kada odradim dobar trening osecam da sam nešto postigao, osecam se kao drugi covek. Imam želju i snagu da nastavim, samopouzdanje da radim druge stvari u kojima do tada nisam bio tako dobar." - arnold schwarzenegger

Interesantno koliki je Brus protivnik steroida a objektivno NIKADA nije imao iskustva sa njima njti se njima bavio,ali zato zna koliko su stetni pa cak i u jednoj maloj kuri.Kako mu samo nije stetno neka casica koja se pije kad se izadje ili po razlicitim festama,proslavama...Od toga umire ogroman broj ljudi,ali nikome ne pada na pamet da kaze glupost pout nemoj slucajno da si popio casu vina ili flasu vina umreces u najgorim mukama od posledica ;)

Jos pa ce da odredjuje ko ce da pise o njima ili ne,mislim Brus prijatelju malo si se zaneo.Momak ne trazi savet da li da uzme ili ne zume,vec kako i sta da uzme i da steceno zadrzi,tako da ne vidim svrhu tvog pisanja.Znam sad ces da raspalis po meni,posto se ja time bavim da mu prodam i tome slicno.Jadan bi ja bio kada bi musterije nalazio po forumima:sad2:Citavu sam deceniju u ovometako da ja imam svoje trziste i svoju klijentelu,kako ovde tako i na dalekom severu recimo u Norveskoj

Poslednja izmena:
Cobi to sto nisam pio steroide i boo se u zadnjicu ne znaci da ne znam nista bas o njima...

Evo jednog od primera - steroidi povecavaju misice , srce je misic, i srce se poveca nenormalno tj "nabuja" kao i svaki drugi misic i eto problema....Usled hormona rasta poraste ti zeludac creva i sl pa otuda vidimo pro bodibildere koji su izrezani i imaju isklesane trbusnjake a kada ga malo bolje pogledas iz ugla odn. profila vidis da imaju oooogromnu stomacinu....Meni i mnogima je to odvratno....Nije bitno samo da imas trbusnjake i 6 pack, bitno je da imas i struk uzan a ne stomacinu....nebitno da li je na njoj na kraju salo ili six pack...Dobro ajde bitno je, bolje da je na kraju six pack, ali opet dzaba to kada je stomacina.....A to nije od sala jer sala nema, nego su creva narasla, zeludac i ostali organi od hormona rasta......

Ko ima problema sa opadanjem kose i testosteronom (ne kazem da je testos direktan uzrocnik opadanja nego indirektan) isto nadrlja...Takvi muskarci jeeedva sacuvaju nesto kose na glavi sa veeelikim zaliscima i kada ne uzimaju steroide jer takva im je genetika onog enzima da se vezuje za testos i unistava folikul dlake, A STA CE TEK BITI KADA UZMU STEROIDE I POSPESE PROCES OPADANJA!!!!!! Mislim ono, osudjen si da budes celav....Neko ima cool izgled lobanje i frajerski mu stoji cela, kao npr Vin Dizel, ali neko izgleda kao Marsovac kada je celav, kao "Osmi Putnik" i sta ce on da radi???

Mislim zbog cega to sve....Meni je to ruzno i odvratno i nezdravo....Zbog cega sve to? Radi jedne tinejdzerske nezrelosti i htenja da nesto odradis preko noci? A "preko prece naokolo blize" krilatica?

A da ne pricamo o tome da je doslo vreme u kome je sve kontaminirano i da je udeo stresa i tempa zivota najveci ikada, sve je vise ljudi koji su impotentni i koji prave decu sa posebnim potrebama, JOS IM SAMO STEROIDI TREBAJU DA JOS VISE POSPESE IMPOTENTNOST I MUTACIJU DNK LANCA......

Mislim, zbog cega to?? Imas samo jedan zivot! Ne igraj se sa njim! Uvek idi na 100% sigurnosti !
Nije to samo jedna mala kurica i nista nece da mi bude....Tu se nikada ne staje..To je psihologija coveka, to ja najbolje znam! Ista fora kao i sa alkoholom , cigarama, travom-tabletama-heroinom-kokainom=smrt, kockanjem....Pa i na pozitivne stvari se navuku ljudi a kamoli na one negativne sa psihickom i fizickom zavisnoscu!
Koliko ljudi samo znam da krenu u teretanu "da se zategnu" i "samo malkice da vezba da mu se svaki misic vidi, hoce manekensku gradju nikako Svarceneger i to tako prenabildovano" PA SVI ONI ZAVRSE DA OPSESIVNO-KOMPULSIVNO IZGLEDAJU KAO RONI KOULMAN I DOBIJU MISICNU DISMORFIJU I ZELE DA BUDU STO VECI STO VEEEECI KOLIKO GOD DA SU VELIKI....:roll:
I ajde da kazemo da je to npr pozitivna zavisnost a sta da pricamo onda o negativnim primerima?

Najgore kod steroida je ta psihicka zavisnost jer kada prodje kura ti se osecaj 30 puta gore slabije pa to utice i na dusevni zivot - psihu pa pada raspolozenje, samouverenost, dozivljava se kriza identiteta, i sve i svasta da ne nabrajam!

Uvek sam bolje izgledao i bio jaci od svih tih likova koji su hteli da uzmu steroide i na kraju ih uzeli a hteli su "leba bez motike"....
Aj ok za ove nase amater/pro bodibuildere u pokusaju pa i da ih razumes oni u bolji od mene, oni se dosta i informisu itd....
ALI NE ODREAGOVATI NA POKUSAJ TINEJDZERA NEKOG KOJI SAZREVA I TRAZI SOPSTVENI IDENTITET PA ZELI SVE DA PROBA (I STEROIDE) MISLIM TO JE STVARNO ZA MENE I MOJU STRUKU NEZAMISLIVO.....
Ja sam uvek da se zastite mladi ljudi pa makar i na silu....Jednog dana ce mi doci kada budu imali svoju decu ili cak i mnogo ranije i reci ce mi - HVALA !
Zato sam Cobi onako odreagovao za tog decka iako je rekao DA CE UZETI i pitao samo sta i kako....Iako je on doneo odluku, ja sam tu kao neki zaaadnji vid njegove zastite koji ce pokusati na bilo koji nacin ovako virtuelno da ga odvrati od toga.....Nista nece izgubiti (nece biti ni gluplji, ni ruzniji, ni nesposobniji) A MNOGO CE DOBITI I MNOGE RIZIKE IZBECI......
Sta ce njemu koj' djavo steroidi?
U tome je Cobi i sustina zrelosti...Zreo covek kaze sta ce mi to, a mlad nezreo covek (bez obzira koliko ima godina) kaze - Ma bas me briga (za posledice) ima to da uradim.....ZATO SE KAZE MLADOST LUDOST I MLADOST NEZRELOST !

Evo i Fitness Guy se premnogo interesuje za steroide, citao je mnoooge knjige o njima i onda je resio da ne bude pro bilder nego Fitness Guy bas iz tog razloga jer je decko ZREO A I RANIJE SAZREO OD OSTALIH STICAJEM OKOLNOSTI (pricao mi) i shvatio sustinu da NECE MOCI FER DA SE TAKMICI SA OSTALIMA KOJI SU KUKAVICE I "ZENICE" PA NE MOGU PRIRODNO DA BUDU ONAKVI KAKVI BI HTELI NEGO ZELE NEFER, CHEAT-ING - VARANJE, ITD, A ON JE CVRSTO ODLUCIO DA NE UZIMA STEROIDE.....I iz tog razloga je u Fitness svetu a obozava i Bodibilding i Bildere...Znas li koliko je tesko tako nesto shvatiti, shvatiti sustinu i doneti tako neku zrelu i tesku odluku???

I nemoj reci "ma sta on zna", znam vrlo dobro ko je on sta je, i cime se bavi, ali ne bih ovde da otkrivam coveku identitet....

Ti Cobi imas gresku u zakljucivanju......Ne mora da znaci da neko ko nije nabio spric u zadnjicu nema pojma o steroidima, biohemiji itd, a da neki panj koji se bode u zadnjicu a priori zna svo znanje biohemije samo zato jer se bode....Kao da on to znanje dobije tacnije ubrizga ga spricem u zadnjicu hahahhahaha.....

To ti je isto kao kada za muzickog kriticara kazu npr - MA sta on zna kako on moze da kritikuje kada on u zivotu nikada nije zapevao! PA da on nije zapevao, on nije pevac, on je kriticar....Tako i ovo...Ne moras ti da se bodes u misic da bi imao znanje....Sta ja sad ako odradim 10 kura odjednom znacu vise nego sto sam do sada znao? Ne. Znacu isto.Ni manje ni vise....

Poslednja izmena:
STEROIDI - "MA SAMO JEDNA MALA KURICA I NECU VISE MAJKE MI"

bRu zLi-jev pogled na psihologiju vezbaca:

.........Nije to samo jedna mala kurica i nista nece da mi bude....Tu se nikada ne staje..To je psihologija coveka, to ja najbolje znam! Ista fora kao i sa alkoholom , cigarama, travom-tabletama-heroinom-kokainom=smrt, kockanjem....Pa i na pozitivne stvari se navuku ljudi a kamoli na one negativne sa psihickom i fizickom zavisnoscu!
Koliko ljudi samo znam da krenu u teretanu "da se zategnu" i "samo malkice da vezba da mu se svaki misic vidi, hoce manekensku gradju nikako Svarceneger i to tako prenabildovano" PA SVI ONI ZAVRSE DA OPSESIVNO-KOMPULSIVNO IZGLEDAJU KAO RONI KOULMAN I DOBIJU MISICNU DISMORFIJU I ZELE DA BUDU STO VECI STO VEEEECI KOLIKO GOD DA SU VELIKI....:roll:
I ajde da kazemo da je to npr pozitivna zavisnost a sta da pricamo onda o negativnim primerima?

Najgore kod steroida je ta psihicka zavisnost jer kada prodje kura ti se osecaj 30 puta gore slabije pa to utice i na dusevni zivot - psihu pa pada raspolozenje, samouverenost, dozivljava se kriza identiteta, i sve i svasta da ne nabrajam! ...............

...p.s.uskoro ocekujte nove clanke i tekstove - Psihologija Bodibildinga, psihologija "steroidasa"

Vidis Brus ovim tvojim esejem koji nisam procitao,jer niko ne cita kikopske postove samo si potvrdio ono st sam rekao.TI NEMAS NIKAVOG ISKUSTVA sa steroidima,ti samo znas sto si negde procitao i nista drugo.O strucnosti nasih doktora,evo jednog mog primera sa prvog takmicenja.Posto treba da se nosi potvrda od sportskog lekara da si sposoban-zdrav za takmicenje,pa sam otisao u sportski centar kod doktorke koja je magistra sportske medicine.Kada me je pitala sta sada uzimam rekao sam winstrol,nasta je ona odgovrila:E MLADICU,MLADICU ZNAS DA CE TI OD TOGA IZGORETI MOZAK!!!!!EEEEEEEJ SRBINE,MAGISTAR SPORTSKE MEDICINE!!!
Tako da kada mi budes ti ili bilo koji protivnik AAS pokazao JEDNOG koji je od jedne kure stradao,ili JEDNOG koji je ispostovao SVA pravila prilikom uzimanja i u post ciklusu i takozvano ciscenje i stradao od toga,mozemo da pricamo o stetnim posledicama,a do tada sve ovo je pisanje uz vetar nista vise
A tek ovo lupanje NIKADA se ne staje,to pa tek pokazuje tvoje neznanje,jer kao sto rekose latini neznanje nije argumet.Pokusavas AAS da stavi u rang droge a to cak nije ni u Americi

Poslednja izmena:

Back