Jel' ?
...a sta treba SLUZBA onda da uradi kad vidi da se tako nesto desi jednom, dva puta, itd. ? ha? Sta je pos'o sluzbe ? Da stiti drzavu ili da izvrsava naredjenja cak i ako su protivdrzavna ?
Neka me neko ispravi, Sluzba drzavne bezbednosti treba da uhapsi i predsednika drzave ili vlade ako za to postoje razlozi. Ne vidim da su oni izvan zakona. Zato ove sluzbe i imaju tako velika ovlascenja, nije sigurno da bi mogli mene da nadziru. Problem je sto ocigledno nemaju i odgovornost za to sto rade ili ne rade.
Logicno je da ljudi na polozajima imaju i vaznije informacije te da se stoga i vise kontrolisu, ali kod nas nikad ni jedan nije zglajznuo (osim Perisica koliko se secam).
Ja znam nekoliko ljudi koji rade za bezbednost, mada ne znam tacno sta - mislim, dousnici su u najmanju ruku, ali ne rade u DB direktno vec su "obicni gradjani". Zali Boze svakog od njih, debil do debila, uopste mi nije jasno sta ti ljudi doprinose bezbednosti - mislim, znam ih privatno, kako razmisljaju, ko su, sta su, sta imaju od skole i sl. I uglavnom su sve prepuni sebe, vrlo interesantno, to im je izgleda u krvi ili nalaze bas takve. Kako god, verujte mi njima je glavna briga kafic/poslovni prostor u Knezu, narocito mladjima. Stariji su malo nostalgicni, Yuga, politika i tako to. Mladji - samo lova i pozicija (da nesto muvaju, obezbede sebi ili drugome i sl). Cak su DB i KOS bili rivali oko istih (lokala), pa su delili ulicu (jedni sa jedne strane, a drugi sa druge).
O delovanju sluzbe na Kosovu necu ni da trosim reci, samo neka mi se neki pojavi i kaze kako je radio tamo i kako ima neke zasluge. Sto se mene tice, mogu da se ubiju. Interesantno, niko se nije nasao "uvredjen" pa skinuo svog sefa, ili sefa sefa svog sefa, tog koji mu je onemogucio da svoje sjajne bezbednosne nalaze iskoristi na pravi nacin i spasi Srbiju. Ja bih to uradio da sam u tom svetu. Posle dva takva cina bi se dobro mislili sefovi sta rade.
To vam je gospodo kao da ja kao inzenjer popalim celo postrojenje ili fabriku za koju radim i za koju sam odgovoran, izginu pri tom ljudi, i na kraju trazim beneficije i bonus!!!
To je po definiciji tezak i mucan posao, ali zao mi je - ko ga se prihvatio uzeo je velik samar ( <- citaj kako pise) na sebe. Sta mislite zasto se ja ne bavim time? Pa nisam lud. Znaci to nije muvanje riba i voznja (drzavnim parama kupljenog) dzipa, i sedenje po kaficima, uz dilovanje droge i nekakvu kontrolu istog tog dilovanja, na sta se izgleda svela sluzba za vecinu nasih "bezbednjaka".
Zato mi ovakva sluzba ne treba. Da je ja vodim, radila bi potpuno drugacije i pratila potpuno druge ljude.