Čija je naša BIA ?

A sta ako nije nesposobna , nego upravo ima suprotna naredjenja .
Ko sto mo videli , pobvatali su one iz Gnjilanske grupe, pa su ih ovi ( Sudije ) osudili smesno i jos pustili kuci

За посао који по закону требају да раде, они раде на основу наређења, али оно о чему, у суштини треба да брину (елиминисање спољних и унутрашњих непријатеља), ту су самостални, али тај рад се не види.
Али видимо кога хапсе, кога отпремају..Или је онда цела служба под контролом, али тако није било ни у време пре 90-их, а за време Слобе страдали су његови непријатељи. Глупо, не знамо ништа нпр. о Дади Вујасиновић 20 година. Чисто као пример који је јаван.

За посао који по закону требају да раде, они раде на основу наређења, али оно о чему, у суштини треба да брину (елиминисање спољних и унутрашњих непријатеља), ту су самостални, али тај рад се не види.
Али видимо кога хапсе, кога отпремају..Или је онда цела служба под контролом, али тако није било ни у време пре 90-их, а за време Слобе страдали су његови непријатељи. Глупо, не знамо ништа нпр. о Дади Вујасиновић 20 година. Чисто као пример који је јаван.
Zna se sve o tom slucaju.

He bi ga . Ni ja bas neznam puno o tim sluzbama ... al ono malo koliko znam , oni nisu ni u kom slucaju samostalni . Ni onda nisu trebali da budu i nsu bili.Samo sto je onda jedan mali deo bio kriminalziovan pa je , verovatno radio svasta na svoju ruku .
U glavnom , trebalo bi da postoji , ( a verujem da je tako ) lama komande ,. Dakle , vlada Srbije da naredjene sta da se radi , a onda oni samo iznaju kako to da sprovedu .Samo u to obliku su samotalni , ni u jednom drugom .

Poslednja izmena:

Ma, da, nalozio Sloba da se pobiju neprijatelji, a oni koji su mu najvise radili o glavi sve te godine ostali za pelcer :roll:

Pre bi se reklo da je demokratska gospoda potrsila neke sitne ribe koje su bile nezgodni svedoci "disidentske" delatnosti i iskoristila priliku da napakuje pricu...

Dal' bi ti uradio tako nesto u vreme kad znas da ceo zapad ceka da napravis pogresan potez?

Da ne pricamo o tome koliko je ljudi lojalnih Milosevicevom rezimu nestalo pod nista razjasnjenijim okolnostima, a njih danas niko ne pominje kao da nisu ni postojali...

Jel' ?
...a sta treba SLUZBA onda da uradi kad vidi da se tako nesto desi jednom, dva puta, itd. ? ha? Sta je pos'o sluzbe ? Da stiti drzavu ili da izvrsava naredjenja cak i ako su protivdrzavna ?

Neka me neko ispravi, Sluzba drzavne bezbednosti treba da uhapsi i predsednika drzave ili vlade ako za to postoje razlozi. Ne vidim da su oni izvan zakona. Zato ove sluzbe i imaju tako velika ovlascenja, nije sigurno da bi mogli mene da nadziru. Problem je sto ocigledno nemaju i odgovornost za to sto rade ili ne rade.
Logicno je da ljudi na polozajima imaju i vaznije informacije te da se stoga i vise kontrolisu, ali kod nas nikad ni jedan nije zglajznuo (osim Perisica koliko se secam).

Ja znam nekoliko ljudi koji rade za bezbednost, mada ne znam tacno sta - mislim, dousnici su u najmanju ruku, ali ne rade u DB direktno vec su "obicni gradjani". Zali Boze svakog od njih, debil do debila, uopste mi nije jasno sta ti ljudi doprinose bezbednosti - mislim, znam ih privatno, kako razmisljaju, ko su, sta su, sta imaju od skole i sl. I uglavnom su sve prepuni sebe, vrlo interesantno, to im je izgleda u krvi ili nalaze bas takve. Kako god, verujte mi njima je glavna briga kafic/poslovni prostor u Knezu, narocito mladjima. Stariji su malo nostalgicni, Yuga, politika i tako to. Mladji - samo lova i pozicija (da nesto muvaju, obezbede sebi ili drugome i sl). Cak su DB i KOS bili rivali oko istih (lokala), pa su delili ulicu (jedni sa jedne strane, a drugi sa druge).

O delovanju sluzbe na Kosovu necu ni da trosim reci, samo neka mi se neki pojavi i kaze kako je radio tamo i kako ima neke zasluge. Sto se mene tice, mogu da se ubiju. Interesantno, niko se nije nasao "uvredjen" pa skinuo svog sefa, ili sefa sefa svog sefa, tog koji mu je onemogucio da svoje sjajne bezbednosne nalaze iskoristi na pravi nacin i spasi Srbiju. Ja bih to uradio da sam u tom svetu. Posle dva takva cina bi se dobro mislili sefovi sta rade.

To vam je gospodo kao da ja kao inzenjer popalim celo postrojenje ili fabriku za koju radim i za koju sam odgovoran, izginu pri tom ljudi, i na kraju trazim beneficije i bonus!!!

To je po definiciji tezak i mucan posao, ali zao mi je - ko ga se prihvatio uzeo je velik samar ( <- citaj kako pise) na sebe. Sta mislite zasto se ja ne bavim time? Pa nisam lud. Znaci to nije muvanje riba i voznja (drzavnim parama kupljenog) dzipa, i sedenje po kaficima, uz dilovanje droge i nekakvu kontrolu istog tog dilovanja, na sta se izgleda svela sluzba za vecinu nasih "bezbednjaka".

Zato mi ovakva sluzba ne treba. Da je ja vodim, radila bi potpuno drugacije i pratila potpuno druge ljude.

Ma, da, nalozio Sloba da se pobiju neprijatelji, a oni koji su mu najvise radili o glavi sve te godine ostali za pelcer :roll:

Pre bi se reklo da je demokratska gospoda potrsila neke sitne ribe koje su bile nezgodni svedoci "disidentske" delatnosti i iskoristila priliku da napakuje pricu...

Dal' bi ti uradio tako nesto u vreme kad znas da ceo zapad ceka da napravis pogresan potez?

Da ne pricamo o tome koliko je ljudi lojalnih Milosevicevom rezimu nestalo pod nista razjasnjenijim okolnostima, a njih danas niko ne pominje kao da nisu ni postojali...

Vlajko Stojiljkovic se navodno ubio, a koliko znam i sin mu je stradao. Kundak je ubijen jer se osilio i uzeo previse od trgovine gorivom. Badza. Mislim da je ubijen i onaj pirocanac, Zoran ??? Sve ih je pocistio DB - ciscenje tragova i nezeljenih svedoka, ili onih koji nisu igrali po pravilima. Ovih se secam, ali i za druge postoje price. Ali to su bile interne cistke - ne da opravdavam ova ubistva, da se razumemo. Poenta je uvek zasto - zasto su ubijeni.

Neka me neko ispravi, Sluzba drzavne bezbednosti treba da uhapsi i predsednika drzave ili vlade ako za to postoje razlozi. Ne vidim da su oni izvan zakona. Zato ove sluzbe i imaju tako velika ovlascenja, nije sigurno da bi mogli mene da nadziru. Problem je sto ocigledno nemaju i odgovornost za to sto rade ili ne rade.
Logicno je da ljudi na polozajima imaju i vaznije informacije te da se stoga i vise kontrolisu, ali kod nas nikad ni jedan nije zglajznuo (osim Perisica koliko se secam).

Ja znam nekoliko ljudi koji rade za bezbednost, mada ne znam tacno sta - mislim, dousnici su u najmanju ruku, ali ne rade u DB direktno vec su "obicni gradjani". Zali Boze svakog od njih, debil do debila, uopste mi nije jasno sta ti ljudi doprinose bezbednosti - mislim, znam ih privatno, kako razmisljaju, ko su, sta su, sta imaju od skole i sl. I uglavnom su sve prepuni sebe, vrlo interesantno, to im je izgleda u krvi ili nalaze bas takve. Kako god, verujte mi njima je glavna briga kafic/poslovni prostor u Knezu, narocito mladjima. Stariji su malo nostalgicni, Yuga, politika i tako to. Mladji - samo lova i pozicija (da nesto muvaju, obezbede sebi ili drugome i sl). Cak su DB i KOS bili rivali oko istih (lokala), pa su delili ulicu (jedni sa jedne strane, a drugi sa druge).

O delovanju sluzbe na Kosovu necu ni da trosim reci, samo neka mi se neki pojavi i kaze kako je radio tamo i kako ima neke zasluge. Sto se mene tice, mogu da se ubiju. Interesantno, niko se nije nasao "uvredjen" pa skinuo svog sefa, ili sefa sefa svog sefa, tog koji mu je onemogucio da svoje sjajne bezbednosne nalaze iskoristi na pravi nacin i spasi Srbiju. Ja bih to uradio da sam u tom svetu. Posle dva takva cina bi se dobro mislili sefovi sta rade.

To vam je gospodo kao da ja kao inzenjer popalim celo postrojenje ili fabriku za koju radim i za koju sam odgovoran, izginu pri tom ljudi, i na kraju trazim beneficije i bonus!!!

To je po definiciji tezak i mucan posao, ali zao mi je - ko ga se prihvatio uzeo je velik samar ( <- citaj kako pise) na sebe. Sta mislite zasto se ja ne bavim time? Pa nisam lud. Znaci to nije muvanje riba i voznja (drzavnim parama kupljenog) dzipa, i sedenje po kaficima, uz dilovanje droge i nekakvu kontrolu istog tog dilovanja, na sta se izgleda svela sluzba za vecinu nasih "bezbednjaka".

Zato mi ovakva sluzba ne treba. Da je ja vodim, radila bi potpuno drugacije i pratila potpuno druge ljude.

Uh sunce ti poljubim ....pa ja tek sad vidim kolko pojma nemam o tim stvarima .

Neka me neko ispravi

images

BIA uglavnom hvata "ratne zločince" srpske nacionalnosti po Srbiji. Zato je i napravljena, zato i služi, i kao takva će i otići u istoriju čim se politička situacija promeni. Nema tu nikakve filozofije. Ako i urade nešto drugo, to im je sporedna aktivnost. Oni uhvate šiptare, sud ih (za debele pare) pusti...i Jovo nanovo. Oni uhvate neke korumpirane tipove zbog mita....sud ih pusti (uz debelo mito). :mrgreen:

Апропо теме, и као тема за размишљање: Срби и фасцинација обавештајна служба

Одма и закључак,
.
Bas me zanima kolega ... u koliko neko ( teoretski ) primeti da neka grupa postavlja ekploziv u Knez Mihajlovoj , pa to prijavi BIA , el to drukara , il savestan covek ?
Па по Вукалији то изгледа овако:
Бити друкара, тј. издајица је један од најуспешнијих начина да преживиш и да се улизујеш пословођи у новом радном окружењу, а после да све људе које си одрукао гледаш са висине, јер сада ти радиш за компом, а они и даље гурају колица.​

Тржни центар Гомекс, Зрењанин

Друкара: Иван са месаре је појео банану!
Пословођа: (пише нешто у тефтер)
Друкара: Никола је разбио флашу вискија у магацину!
Пословођа: (пише нешто у тефтер)
Друкара: Портир је спавао јутрос када сам ја дошао!
Пословођа: (Пише нешто у тефтер)

Пар недеља касније:

Друкара ради на надзору зграде за камерама седећи на узвишеном месту за компјутером и пише нешто у тефтер.​

Е сад, по твом теоретком примеру неб звао никакву Бију јер не знаш број напамет но би у најбољем случају позвао Мурију оли Ватрогасце. Укратко, Бија тако чему не служи.

А у пракси чему служи и како функционише најбоље можеш да видиш и то без много теоретисања и замишљања баш на овом форуму.

Ali ih svakako drukao nekom , zar ne ?
Dakle , drugaka .
e pa vidis , u tome je stvar .
Ja razumem da je taj negativan stav prema srpskim sluzbama bezbednosti . On , cini se dolazi iz proslosti , kad su sluzbe bezbenosti bile hugoslivenske , a to znaci hrvatske .
Medjutim , predpostavljam da ce jednom biti srpske , pa ce stvari biti , onakve kakve treba da budu . A treba da budu takve, da uh dzzivljavamo kao svoje . I

Ja razumem da je taj negativan stav prema srpskim sluzbama bezbednosti . On , cini se dolazi iz proslosti , kad su sluzbe bezbenosti bile hugoslivenske , a to znaci hrvatske .
Medjutim , predpostavljam da ce jednom biti srpske , pa ce stvari biti , onakve kakve treba da budu . A treba da budu takve, da uh dzzivljavamo kao svoje . I
pa majku mu, cije su sad ? Nema Jugoslavije, nema Tita....

У време Тите имали смо савезну и републичке службе. Чини ми се да је тада српска била "српскија" од ове сада. Хрвати нам рокну тројицу, ми њима десеторицу усташа и то се знало. Зукорлић не би шетао :lol: мада он стално прича да га прате, како да не..и џипа му дали.
На савезном нивоу су, наводно, сарађивали, али је тај раздор и бивао све већи...чак и код овог Готовине на суђењу је био сведок неки наш КОС-овац.
Па чак и најобичнији оперативац БИА би могао да се јави, да каже коју, што рече колега горе... :lol:

Back