Zamrzavanje ekrana pri startovanju DOS aplikacija

Jatak

Početnik
Poruka
2
Pri startovanju DOS aplikacija (NC, Clipper programi ili bilo šta drugo što radi pdo DOS-om) aplikacije normalno rade sve dok je u svojstvima prečice čekirana veličina ekrana - u prozoru (aplikacija se ne razvlači na ceo) ekran čim se promeni veličina ekrana na - pun ekran, aplikacija se startuje i zamrzne se na prvom ekranu. Tada se sa tastature ne primaju nikakvi unosi osim visoko prioritetnih Windows komandi (CTRL-ALT-DEL, ALT-TAB i sl.), kada se preko taska vratim u Windows aplikaciju mogu samo da je prisilno isključim preko task menadžera.
Konfiguracija na kojoj se ovo dešava je sledeća:
MB ASUS P4SP-MX P4 SYS651 (integrisana grafička)
CPU Intel Celeron 2.4 GHz
DDR 256Mb PC3200 Hynix
itd...
OS Windows XP sp1a Profesional
Napominjem da u svim testovima i pri radu bilo kojih drugih windows aplikacija i programa sistem radi stabilno i ima solidne perfomanse.
Zbog zamrzavanja ekrana sumnja mi je da treba da se izvrše neka dodatna podešavanja sistema zbog integrisane grafičke kartice, ali vrlo je interesantno da kad sam na istoj mašini instalirao Windows 2000 navedeni problem se nije javljao a i sve ostalo je radilo u savršenom redu. Upitaće te se pa zašto onda insistiram na XP-u, pa zato što je licenciran.
P.S. Normalno probao sam sve varijante podešavanja kompatibilnosti programa.
 

Back
Top