Pričamo, dakle postojimo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro!

Evo mene u novogodišnjem izdanju:
http://www.dancingsantacard.com/?santa=52976

Nešto staro za Novu:

Dok se 31. decembra kazaljke polako primiču nultoj tački – jer, tada, kobajagi, život počinje ispočetka, svitanje prvog dana januara predstavlja dreamcatcher, iliti zamku za snove – fini, paučinasti filter koji propušta samo ono lepo, dok košmari ostaju zauvek zarobljeni u njegovoj mreži. Od prvog se prestaje sa pušenjem ili počinje s dijetom, a od prvog dana alfa meseca januara donose se krupne životne odluke, naročito kada se, mamurni, probudite u podne, bez obaveze da žurite na posao tog i još par dana; ako ste ušuškani u toplom a kroz prozor posmatrate zimsku idilu kao živu novogodišnju čestitku; ako ste napunili frižider đakonijama kojih se inače odričete ... ako ste platili račune i pri tom – pored sve raskoši koju ste priuštili - uspeli da organizujete preživljavanje do sledeće plate ... ako ste nekom nešto poklonili i ako ste nešto dobili ... Tada sve izgleda moguće, pa čak i to da će se desiti neki veliki kopernikanski obrt u našim životima, i da će od prvog januara sve biti onako kako ste se nadali prethodnih Novih godina.
Već u februaru zaboravimo da smo u Novoj godini. Tek započeta godina uglavnom liči na ostale. Naime, nada u bolje sutra je uvek prisutna, pa nam iz sećanja ispari šta smo to, zapravo, sebi poželeli baš u novogodišnjoj noći. Jer, mnoge želje i dalje su neostvarene i neostvarljive i iz godine u godinu teglimo ih, poput Deda Mrazeva, u džakčiću koji nosimo na sopstvenim leđima.

Treba slaviti Novu Godinu. Iako je to samo jedan datum u kalendaru, za njega se spremamo nedeljama unapred ... ili čak – u ekstremnim slučajevima – 364 dana u godini ... to iščekivanje nam je slatko kao sreća koja je lepa samo dok se čeka. Sve iluzije su mahom lepe; pa makar novogodišnje noći pune želja i bile iluzije, njima hvala što nas održavaju u životu.

SREĆNA VAM NOVA GODINA!

christmas-card-photoshop-tutorial-11-500x500.jpg

Dobro jutro!

Nešto staro za Novu:

Dok se 31. decembra kazaljke polako primiču nultoj tački – jer, tada, kobajagi, život počinje ispočetka, svitanje prvog dana januara predstavlja dreamcatcher, iliti zamku za snove – fini, paučinasti filter koji propušta samo ono lepo, dok košmari ostaju zauvek zarobljeni u njegovoj mreži. Od prvog se prestaje sa pušenjem ili počinje s dijetom, a od prvog dana alfa meseca januara donose se krupne životne odluke, naročito kada se, mamurni, probudite u podne, bez obaveze da žurite na posao tog i još par dana; ako ste ušuškani u toplom a kroz prozor posmatrate zimsku idilu kao živu novogodišnju čestitku; ako ste napunili frižider đakonijama kojih se inače odričete ... ako ste platili račune i pri tom – pored sve raskoši koju ste priuštili - uspeli da organizujete preživljavanje do sledeće plate ... ako ste nekom nešto poklonili i ako ste nešto dobili ... Tada sve izgleda moguće, pa čak i to da će se desiti neki veliki kopernikanski obrt u našim životima, i da će od prvog januara sve biti onako kako ste se nadali prethodnih Novih godina.
Već u februaru zaboravimo da smo u Novoj godini. Tek započeta godina uglavnom liči na ostale. Naime, nada u bolje sutra je uvek prisutna, pa nam iz sećanja ispari šta smo to, zapravo, sebi poželeli baš u novogodišnjoj noći. Jer, mnoge želje i dalje su neostvarene i neostvarljive i iz godine u godinu teglimo ih, poput Deda Mrazeva, u džakčiću koji nosimo na sopstvenim leđima.

Treba slaviti Novu Godinu. Iako je to samo jedan datum u kalendaru, za njega se spremamo nedeljama unapred ... ili čak – u ekstremnim slučajevima – 364 dana u godini ... to iščekivanje nam je slatko kao sreća koja je lepa samo dok se čeka. Sve iluzije su mahom lepe; pa makar novogodišnje noći pune želja i bile iluzije, njima hvala što nas održavaju u životu.

SREĆNA VAM NOVA GODINA!

christmas-card-photoshop-tutorial-11-500x500.jpg

E da, nulta tačka u vremenu, uvek sam se pitala zašto sve gledamo kroz ponoć a ne kroz podne, zašto u sred noći vidimo
neki novi početak a ne u sred dana i sve sam se nadala
da će neko pokrenuti tu temu pa makar i Agata Kristi ali ništa od toga.
No čak je i ona veliku većin zlodela koja izviru iz čoveka smestila pod sunce a ne pod mesec iako
nekom čudnom logikom tama ne donosi ništa dobro pa kako se onda moglo desiti da baš
tama
donese novo sutra. Neko nas je očito želio ostaviti u dilemi hoće li svanuti.
Zbunjena sam jer još uvek mislim da je Sunce to koje rađa neki novi početak a ne Mesec i
nemojte mi kazati da je sve ovo smislio neko kome je baš u ponoć zapravo podne.

Dobar vam dan dobri ljudi.

Kako bi sve to moglo glasiti u uvodu, da probam :
"I baš dok je oko ponoći nanosila Koperton na svoje mlađahno lice braneći se tako od
zvezde koja ju je proganjala po peščanoj plaži Nedođije ..."

Poslednja izmena:
Treba slaviti samo život, sve ostalo je KOJEŠTA.
I JOŠ - ULAŽEM ŽALBU!!!

Stravično sam nadrndana danas. Još od juče. Posle hiljadu i šesto stranica Mojsilovićke u kojima je bila sjajna, ali me je konačno SMORILA uvek istom pričom o frustriranim SREDOVEČNIM ŽENAMA, EBOTE UVEK U MOJIM GODINAMA- ja konačno uzmem da čitam jednu sjajnu priču. Na sasvim drugu temu, a tema su orangutani. Obožavam orangutane. I sva srećna stignem do neke dvadeset i pete strane. I tu me pisac UBIJE U POJAM. Nikako da smognem snage i nastavim čitanje.
Čemu realnost, čemu surove istine? Alo pisci - HOĆU LAKOĆU, NEĆU PROBLEME, HOĆU BAJKU!
Neću da Tanijinu MA-MU ubiju, hoću drugačiju priču!

Dobro jutro!

Jer, mnoge želje i dalje su neostvarene i neostvarljive i iz godine u godinu teglimo ih, poput Deda Mrazeva, u džakčiću koji nosimo na sopstvenim leđima.

SREĆNA VAM NOVA GODINA!

. Neko nas je očito želio ostaviti u dilemi hoće li svanuti.
Zbunjena sam jer još uvek mislim da je Sunce to koje rađa neki novi početak a ne Mesec i

"I baš dok je oko ponoći nanosila Koperton na svoje mlađahno lice braneći se tako od
zvezde koja ju je proganjala po peščanoj plaži Nedođije
..."

I jedna velika sreca da se desi u (Novoj) godini - dovoljno je!

Svako dobro svima!

5454newyearseve20085.gif

Lijepo je zelju pozeljeti,a pogotovo srecu drugima,kolko prijateljima tolko i neprijateljima(uzviseni su oni koji mogu tako).
Moja cestitka za vas sve,moje virtuelne prijatelje,drugare,poznanike,prolaznike je da svako svoj dar iskoristi sto bolje i sto casnije u ovoj sledecoj godini.
Svako vam dobro zeli Bubreg Lijevi,sa prijateljom Obilicem :-).
Sretno!!!!!!

No, dakle, koji ti je moj ŽENO ???
Zar si i Sumi morala da ubiješ da bi bilo verno realnom svetu? ebali te virusi i borbe! otplakah od dvadset i pete do kraja! Grozno!

Ipak, hvala zbog Starog, nade i kraja.

A kraj me je podsetio da sem života moramo uvek da slavimo i slobodu. Uvek. U to ime sa belog prelazim na šampanjac. I Bulgakova. Taj me je razumeo mada nije ni slutio. Majstor i Margarita su moja priča za ovu Novu.

I još da dodam - srpsku čekam u kafani. Izeš knjige.

SJAJNE.

A TA TI JE BILA PRVA?

genijalno.

moja tema, moj pisac :) srećna ti nova

E da, nulta tačka u vremenu, uvek sam se pitala zašto sve gledamo kroz ponoć a ne kroz podne, zašto u sred noći vidimo
neki novi početak a ne u sred dana i sve sam se nadala
da će neko pokrenuti tu temu pa makar i Agata Kristi ali ništa od toga.
No čak je i ona veliku većin zlodela koja izviru iz čoveka smestila pod sunce a ne pod mesec iako
nekom čudnom logikom tama ne donosi ništa dobro pa kako se onda moglo desiti da baš
tama
donese novo sutra. Neko nas je očito želio ostaviti u dilemi hoće li svanuti.

zvezde koja ju je proganjala po peščanoj plaži Nedođije ..."

---------- zato poen.

Inače, hvala Agati na društvu u samotnim danima u Italiji.

Tebi Zebro, u poverenju, mogu da kažem da iako je najprodavanija posle Biblije - riba NIJE IMALA POJMA- o pisanju.
Ponavlja se, BESKRAJNO. UVEK.
ISTO.
U SVAKOJ KNJIZI.

D O S A D N O

Uspeva samo na TV sa Devidom. Tip je genije, a kostimi i frizure iz dvadesetih još bolji. Inače, uspeh Agate Krsti govori o tome kako ovaj svet ne ume da razlikuje. Dobro od lošeg. Komercijalno od kvalitetnog. U književnosti.

Mada, priznao je Dostojevskog. I to je dovoljno.

Logično je da početak osviće u tami, obasjan samo varljivom svetlošću Lune. Stavi prst na čelo.
Shvatićeš.

Ti to možeš.... nadam se :)

Poslednja izmena:
...ja vjerujem
u
početak svaki
ali znam
da nijesu laki
...
sve lake poznajem
i njih se sjećam
ali ni teških se
ne kajem

...
ne uzimajmo
tudje ništa
to je kao od poginulih
sa bojišta

...to je kao šerbet
kad se zasladi
svoj t e r e t

P.S.
-čestitka i nije Bog zna kakva, ali je i Istina,- takva...

---------- zato poen.

Inače, hvala Agati na društvu u samotnim danima u Italiji.

Tebi Zebro, u poverenju, mogu da kažem da iako je najprodavanija posle Biblije - riba NIJE IMALA POJMA- o pisanju.
Ponavlja se, BESKRAJNO. UVEK.
ISTO.
U SVAKOJ KNJIZI.

D O S A D N O

Uspeva samo na TV sa Devidom. Tip je genije, a kostimi i frizure iz dvadesetih još bolji. Inače, uspeh Agate Krsti govori o tome kako ovaj svet ne ume da razlikuje. Dobro od lošeg. Komercijalno od kvalitetnog. U književnosti.

Mada, priznao je Dostojevskog. I to je dovoljno.

Logično je da početak osviće u tami, obasjan samo varljivom svetlošću Lune. Stavi prst na čelo.
Shvatićeš.

Ti to možeš.... nadam se :)

I kako ja sada da ti poverujem kada kažeš tj. zahvaljuješ se Agati što ti je prvila društvo
u tvojim sumornima danima u Italiji?!
Hoćeš da me uveriš najpre da ne umem da čitam šta si napisala a zatim da čak i ako sam
umela to da pročitam nisam umela da razumem jer ja sa ovako sklomnim kapacitetom
za razumevanje pročitanoga nikako da shvatim kako to da je sumorna i dosadno ponavljajuća
Agata Kristi mogla i da ti priđe u tako sumornima danima koje si provela u Italiji a kamo li
tek da ti pravi društvo. Jasniju mazohističku strast za mučenjem odavno ne pročitah.
Ne znam baš mnogo o teatru apsurda ali da bi ovaj tvoj tekst mogao da bude
jedna sličica u njemu u to sam sigurna ukoliko baš mazohizam nije poanta tj
tvoja prikrivena (ne više) strast
koja ti je nepažnjom izletela na ekran.

Dobro vam jutro i dobro vam došla nova godina.

Poslednja izmena:
I kako ja sada da ti poverujem kada kažeš tj. zahvaljuješ se Agati što ti je prvila društvo
u tvojim sumornima danima u Italiji?!
Hoćeš da me uveriš najpre da ne umem da čitam šta si napisala a zatim da čak i ako sam
umela to da pročitam nisam umela da razumem jer ja sa ovako sklomnim kapacitetom
za razumevanje pročitanoga nikako da shvatim kako to da je sumorna i dosadno ponavljajuća
Agata Kristi mogla i da ti priđe u tako sumornima danima koje si provela u Italiji a kamo li
tek da ti pravi društvo. Jasniju mazohističku strast za mučenjem odavno ne pročitah.
Ne znam baš mnogo o teatru apsurda ali da bi ovaj tvoj tekst mogao da bude
jedna sličica u njemu u to sam sigurna ukoliko baš mazohizam nije poanta tj
tvoja prikrivena (ne više) strast
koja ti je nepažnjom izletela na ekran.

Dobro vam jutro i dobro vam došla nova godina.

Odgovor je vrlo jednostavan - njene knjige sam mogla da skinem sa neta, besplatno, na iskvarenom hrvatsko-srpskom. drugo, ako je neko preko mere nervozan, kao što sam ja bila tada ne može da čita ozbiljne knjige. samo takve limunade. dosadne. agata i dojl.
mada rekoh volim tv serijale na obe teme i to zbog glumaca i kostima.
l
inače, uvek biram da budem mazohista. sadiste imam poriv samo da sravnim sa zemljom..... doduše, teško je to. oni imaju sklonost da ispare kada im se nađeš u blizini :lol:

Odgovor je vrlo jednostavan - njene knjige sam mogla da skinem sa neta, besplatno, na iskvarenom hrvatsko-srpskom. drugo, ako je neko preko mere nervozan, kao što sam ja bila tada ne može da čita ozbiljne knjige. samo takve limunade. dosadne. agata i dojl.
mada rekoh volim tv serijale na obe teme i to zbog glumaca i kostima.
l
inače, uvek biram da budem mazohista. sadiste imam poriv samo da sravnim sa zemljom..... doduše, teško je to. oni imaju sklonost da ispare kada im se nađeš u blizini :lol:

Nema popravnoga, što je kazano kazano je i ispraviti se neda, kako god, važno je da
smo se nas dve razumele:zelenko:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back