Издаја Николе Калабића-фалсификат
Strana 1 od 9 12345 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 221

Tema: Издаја Николе Калабића-фалсификат

 1. #1
  Iskusan Ненад (avatar)
  Učlanjen
  17.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  6.373
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Издаја Николе Калабића-фалсификат

  Мада сам ово већ био ставио на тему о Дражи, додуше давно, мислим да ово завређује да буде посебна тема.

  http://www.drugisvetskirat.org/forum/index.php/topic,3256.0.html

  Овде ћу издвојити само најбитније чињенице које доказују да Калабић није издао Дражу.

  1. Комунисти нису упали у Дражину радио везу. Они тврде да им је везу омогућио телеграфиста 2. равногорског корпуса Ненад Јовичић. Међутим, осим телеграфисте, комунистима би требала шифра мајора Раковића(командант 2. равногорског корпуса, јављао се под шифром Флеш), шифрант и посебне шифре за проверу идентитета. Наиме, код четника, као и код других професионалних војски је владало правило да шифрант не сме да зна позивне знаке, а телеграфиста не сме да зна шифре. Такође, Озна тврди да се јавила у име мајора Ћосића који је наводно командовао посебним одредом, што је нетачно, јер он није био командант већ помоћник мајора Раковића и стога је могао да се јавља само под његовом шифром и у име његове јединице. Осим тога, Дража није сазнао за Раковићеву смрт 8.1.1945. већ 26.12.1944. Све и да је ова верзија тачна, Дража никада није намеравао да напушта земљу, већ да остане да се бори, а њему главни извор информација није био мајор Ћосић, већ потпуковник Михајловић, ком. Београдске организације. Комунистичка лаж би била много убедљивија да су представили да су преко Михајловићеве станице убедили Дражу да се врати у земљу, јер негде кад је он убијен(крајем априла 1945.), већ је увелико марш ка Србији био у току.
  2. Октобра 1945. БГ организација није постојала, јер је уништена маја 1945. Деловало је само неколико независних омладинских организација које нису имале системе везе са четницима на терену. Такође ни четници на терену нису имали радио везу, већ курирску, преко сељака.(Поводом приче са ухваћеним техничарем и БГ организацијом). Понекад се као шеф те непостојеће организације помиње син војводе Бојовића, иако је он погинуо маја 1945. а отац му умро у комунистичкој тамници 21.1.1945.
  3. Доказ да Калабић није одведен у БГ 30.11.1945. је документ 11. бригаде 4. дивизије према којем је Калабић виђен у ваљевским селима Јасенице и Грабовица. Документ се налази под архивом ВА, фонд НОБ, к. 773А, 16/3. а унео га је Бојан Димитријевић у својој књизи ,,Ваљевски Равногорци. ''
  4. Калабић никада не у току рата, већ у целом свом животу није био у Вишеграду или његовој околини, самим тим није могао да познаје породицу Гајић.

  РАТНИ ПУТ НИКОЛЕ КАЛАБИЋА:
  http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopic.php?p=90178#90178
  5. Калабићеви пратиоци Мишић и Тимотијевић, познат као Јапан нису отишли у Бг 26.12.1945. по Калабићевом позиву већ су ухваћени 19.12. у Ваљеву, одакле више никада нису виђени. Калаићев пратилац Драгослав Милосављевић Черчил није наводно отишао са Калабићем у Бг нити је ликвидиран, већ је јуна 1946. под лажним именом емигрирао.
  6. Пуковник Павловић је погинуо на Зеленгори 1945, а мајор Трифковић је био ком. Авалског корпуса(а не потпуковник Михајловић) што значи да се мајор Поповић није убацио у четнике, јер да је стварно одговорио да је пуковник Павловић у Аустрији и да је био у Авалском корпусу потпуковника Михајловића, био би истог часа ликвидиран. Такође, за разлику од хронике(која тврди да четници нису могли да бекну са језицима), калабић је говорио француски, а разумео је и енглески јер је пре рата радио са једном енглеском компанијом за изградњу мостова.
  7. На сликама Удбе није Калабић, већ су у питању 2 дублера.
  Слика са 12 ознаша.
  http://www5.picturepush.com/photo/a/2296233/640/2296233.png
  Увећан лажњак са слике са 12 Ознаша и и упоређен са Калабићем.
  http://img294.imageshack.us/f/f12p2jvu4btimedf707e.jpg/
  Слика са 2 Ознаша.
  http://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2009/09_septembar/17/tema/kalabic-v.jpg
  Увећан лажњак са слике и упоређен са Калабићем.
  http://img2.imageshack.us/f/untitle444d2.jpg/
  Чињеница је да су у питању 2 глумца, првенствено на основу тога што је на групној слици лажњак виши од Ознаша Раденка Мандића(са лажњакове леве стране), док су на слици са 2 Ознаша Раденко Мандић илажњак исте висине. Такође, лажњак са друге слике је сед у односу на лажњака са прве слике.
  8. Фотографија на којој су Ознаши са Дражом је фалсификат.
  http://www.politika.rs/rubrike/tema-dana/Otkriveno-ko-je-uhapsio-Drazu-Mihailovica.sr.html
  Са лажним Калабићем се сликало 12 Ознаша, са Дражом 11. 12.-ти је накнадно стављен(са десне стране се види као дух), што намеће закључак да је Дража преко њега налепљен.
  9. Калабићева писма су фалсификати. Наиме, графологу су на вештачење поднета писма од 19.12.1945. и 26.4.1946. која су заиста истог рукописа. Међутим, нису узета на вештачење друга Калабићева писма пре, у току и после рата. Зато је Самарџић из четничке архиве сликао Калабићево писмо Дражи и упоредио га са лажним писмима.
  Прави датум.
  http://img203.imageshack.us/i/1datumoriginal.jpg/
  Лажни датум
  http://img8.imageshack.us/f/2datumfalsifikat.jpg/
  Прави рукопис
  http://img535.imageshack.us/f/3ravnagoraisrbijatakodj.jpg/
  Лажни рукопис
  http://img72.imageshack.us/f/4ravnagoraisrbijafalsif.jpg/
  Прави потпис
  http://img80.imageshack.us/f/2298291.jpg/
  Лажни потпис
  http://img72.imageshack.us/f/2298292.jpg/
  10. Калабић је погинуо 19.1.194. у градачкој клисури код Ваљева. Самарџић наводи 3 независна сведока као доказ: Самарџић је понудио 3 сведока: мајор Милан Стојановић, непознати четник који је исту причу испричао Јордану Радовановићу, прота Михаило Даниловић коме су то посведочили Божидар Божановић и Вељко Крстовић.
  Материјалан доказ да је погинуо и да није пао жив комунистима у руке је његова официрска торба пронађена 70- их година, наводно у септичкој јами у једном селу поред Ужица, на којој су похабане три фотографије његове породице и сина показале да је то заиста његова торба. Да је он заиста кренуо у Бг понео би је са собом, али како је био свестан да ће погинути није сачувао ни синовљеву слику, а камоли документа, да не компромитује сараднике и пријатеље 2. #2
  Veoma poznat
  Učlanjen
  07.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Leibstandarte
  Poruke
  10.665
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Издаја Николе Калабића-фалсификат

  фина тема.
  Моје мишљење је да Калбић није издао Михаиловића,циљ повезивања Калабића са наводном издајом је да се дестабилизује емиграција.

 3. #3
  Iskusan Ненад (avatar)
  Učlanjen
  17.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  6.373
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Re: Издаја Николе Калабића-фалсификат

  Да, и мени се чини да је то био један од циљева, мада и потпуно компромитовање четника.

 4. #4
  Iskusan Ненад (avatar)
  Učlanjen
  17.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  6.373
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Re: Издаја Николе Калабића-фалсификат

  Како је заиста заробљен генерал Дража Михаиловић.
  http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopic.php?t=17862

  Иначе, како сам набавио књигу Церско Мајевичка група корпуса, у њој сам прочитао фељтон Зашто Дража није напустио земљу од Војислава Давидовића који је побио комунистичку верзију заробљавања још пре Самарџића. Како Давидовић није користио документе, већ се ослањао на здрав разум, то је његово побијање такође значајно јер се по документима касније потврдило да су комунисти измислили причу. Како је фељтон мало дуг(40 страна), ја ћу издвојити само најбитније.

  1. За почетак, довољно је само питање свих оних апсурдних конструкција дијалога. Давидовићу је било довољно да упита ,,Па ко им све те дијалоге забележи тако детаљно?''
  2. Према комунистима Дража је остао у земљи због 3 разлога: нада у Русе, у Западне савезнике, наводни мамац Озне. Давидовић наводи да Дража није могао да има поверења у Русе, јер је знао шта се десило Пилетићу и Кесеровићу, што значи да у Русе, одн. Совјете није могао да има поверење.
  Дража наравно није имао поверења у Енглезе још од 1941. и Хадсонове саботаже. Једино што је Дража чекао јесте Хладни рат, што видимо из његовог писма Константину Фотићу:И поред све силе и пропаганде Тито не може да угуши право осећање народа и грађански рат ће се продужити не по жељи нашег вођства већ по потреби коју сам народ осећа да би се заштитио од усташко комунистичке спреге.
  Значи, још у новембру Дража пише да остаје у земљи!
  Што се тиче наводног упада комуниста у Дражин систем везе, Давидовић наводи да то и није утицало на Дражу, јер је његов главни извор био потпуковник Михајловић, па је он већ знао све што су комунисти наводно писали.
  3. Да је Дража хтео у словенију пробио би се са Ђуришићем, не би га пустио да иде сам.
  4. Комунистичка трабуњања да је Дража прешао у Србију како би се наводно стабилизовао на Равној Гори су неоснована, јер су у Србији комунисти вшили најстрашније претресе. Једини Дражин циљ је био хватање везе са Калабићем и Рачићем. Уосталом, и сами комунистички историчари сада ни не помињу мајора Ћосића, чиме и сами руше своју теорију о томе зашто је Дража остао у земи.
  5. Што се тиче наводног заробавања илегалца београдске организације, Давидовић пита како је могуће да један обавештајац носу шифровано писмо у истом џепу са новцем, и како то да милиција приводи само проститутку, а тек касније и њега?
  6. Да је Љуба Поповић мислио да се четницима представи као Дражин делегат из иностранства морао би имати доказе за то и то би морала бити четницима нека позната личност.
  7. Када је Витомир Русо према комунистима пропевао, комунисти кажу да су пожурили са четом војника и претресли све базе а никог нису нашли. Питање је зашто се војска није одмах упутила на Црни Врх већ се губило узалудно време у претресању друге две базе. Нелогично је и зашто би се према комунистима Дража враћао у базу која је већ једном откривена.
  8. Невероватно како ваљевски четници не траже од Поповића доказ да је оно за шта се представља, већ га одмах шаљу код Калабића. Логичније би било да га рецимо поручник Бошковић задржи код себе неколико дана пре него што се мало боље упозна са њим и његовим циљевима.
  9. Несклад у састанцима Поповића и Бошковића. На првом састанку Поповић сазнаје да је Дража у Вишеградском срезу и пише му писмо у име Бг илегалаца, а на трећем тражи Дражину локацију од потпоручника Благојевића. Невероватно.
  10. На четвртом састанку Поповић каже да је повео у Бг везисту пуковника Павловића, који је свратио до своје родне куће у Пожеги. Павловић међутим није одатле већ из Источне Србије, што би четници требали да знају, јер им он није командовао током рата.
  11. На сусрету са Калабићем Калабић олако прича како ће у инострансто, као да иде у бању. И на Поповићев предлог да доведе америчког официра оберучке пристаје. Да је Поповић довео Американца, четници би морали да знају да је ило и наших официра у америчкој војсци, а да исти не зна српски још пре него што стигне би набавили преводиоца.
  12. Калабић иде у Бг са све брадом, кокардом и шубаром. и плус одлазе и његови четници. О издаји Драже Калабић се ником не би открио а не целој групи.
  Осим тога стално су били на терену, њихов изостанак би се брзо приметио.
  13. Када Калабић обучава ознаше, он им говори да се понашају као кабадахије. Па да су четници тако поступали, да ли би их сељаци тако верно чували?
  14. Нелогично је да Калабић пред полазак има јаче обезбеђење од Драже и да притом распоред буде иза сваког четника други непознати четник, и још да се Дражин лични бодигард Ковач не налази на челу већ на зачељу.

  Ово су само најбитније тачке које додатно побијају целу причу о Калабићевој издаји, а коју је касније документима побио Самарџић.

 5. #5
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  11.10.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  349
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  30

  Podrazumevano Re: Издаја Николе Калабића-фалсификат

  Naravno da je sve izmisljeno od strane komunista. Na slikama je ocigledno da se radi o dvije razlicite osobe. Moze se zakljuciti da su komunisti bili jedno veliko ZLO.
  Nedao Bog da se Srbima ponovi 1941-1945 mislim da nas ponovo podijele, pa da se ponovi bratoubilacki rat.

 6. #6
  Buduća legenda Alekasandar3 (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Second Star to the Right and Straight on 'Til Morning
  Poruke
  35.462
  Tekstova u blogu
  80
  Reputaciona moć
  743

  Podrazumevano Re: Издаја Николе Калабића-фалсификат

  Ne, previše je odkaza i izjava svedoka u kojima se svi slažu da Kalabić jeste bio saradnik OZNA-a.
  trea neke stvari prihvatiti kakve jesu a ne pokušavati pošto poto da se dokaže suprotno bez čvrstkih dokaza.

 7. #7
  Elita Skydancer (avatar)
  Učlanjen
  17.07.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Serbia proper
  Poruke
  23.410
  Reputaciona moć
  2547

  Podrazumevano Re: Издаја Николе Калабића-фалсификат

  Kalabic je izdao Drazu i to je cinjenica.
  Um je feral, to jedina je rasvjeta

 8. #8
  Buduća legenda Alekasandar3 (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Second Star to the Right and Straight on 'Til Morning
  Poruke
  35.462
  Tekstova u blogu
  80
  Reputaciona moć
  743

  Podrazumevano Re: Издаја Николе Калабића-фалсификат

  Citat Original postavio Skydancer Pogledaj poruku
  Kalabic je izdao Drazu i to je cinjenica.
  I djurišić i svi ostali. Spasavali su svoja dupeta.

 9. #9
  Elita Skydancer (avatar)
  Učlanjen
  17.07.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Serbia proper
  Poruke
  23.410
  Reputaciona moć
  2547

  Podrazumevano Re: Издаја Николе Калабића-фалсификат

  Citat Original postavio Alekasandar3 Pogledaj poruku
  I djurišić i svi ostali. Spasavali su svoja dupeta.
  Da, s tim sto ga je Kalabic prakticno isporucio.
  Um je feral, to jedina je rasvjeta

 10. #10
  Legenda Grof Vronski (avatar)
  Učlanjen
  07.10.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Tu, blizu ! Na puškomet odavde...
  Poruke
  58.926
  Reputaciona moć
  2578

  Podrazumevano Re: Издаја Николе Калабића-фалсификат

  Citat Original postavio Skydancer Pogledaj poruku
  Kalabic je izdao Drazu i to je cinjenica.
  Ko ti prič'o?
  Jel' deda?
  Kada bi se ljudi odrekli lepog govora o sebi i lošeg govora o drugima -
  većina čovečanstva bi postala nema...

 11. #11
  Iskusan Ненад (avatar)
  Učlanjen
  17.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  6.373
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Re: Издаја Николе Калабића-фалсификат

  Да ли сте ви комунисти уопште читали ишта од онога што сам написао?
  Поуздани извори по вама су изјаве Ознаша према којима је по једној верзији Калабић одведен у Бг, према другој сам отишао у Бг и добровољно издао Дражу, а о његовој судбини још смешније, један тврди да је Калабић умро у Војводини природном смрћу, други да су га убили у Босни, трећи да га је у Бг-у убио човек коме је наводно поклао фамилију, али Боже мој све је то истина.
  Али не, докази су и фотографије на којима наводни Калабић после минут оседи и смањи се, па је тако на једној фотографији виши од Раденка Мандића а на другој исте висине као он.

  Чврсти докази да комунисти нису ухапсили Калабића и одвели га у БГ.
  1. Извештај 11. бригаде 4. дивизије од 11.12.1945. који каже да је Калабић виђен са 2 пратиоца у ваљевским селима Јасенице и Грабовица. Документ се налази у ВА, фонд НОБ, к. 773А, 16/3.
  2. Калабићеви пратиоци Мишић и Тимотијевић, познат као Јапан нису отишли у Бг 26.12.1945. по Калабићевом позиву већ су ухваћени 19.12. у Ваљеву, одакле више никада нису виђени. Калаићев пратилац Драгослав Милосављевић Черчил није наводно отишао са Калабићем у Бг нити је ликвидиран, већ је јуна 1946. под лажним именом емигрирао.
  3. Пуковник Павловић је погинуо на Зеленгори 1945, а мајор Трифковић је био ком. Авалског корпуса(а не потпуковник Михајловић) што значи да се мајор Поповић није убацио у четнике, јер да је стварно одговорио да је пуковник Павловић у Аустрији и да је био у Авалском корпусу потпуковника Михајловића, био би истог часа ликвидиран. Такође, за разлику од хронике(која тврди да четници нису могли да бекну са језицима), калабић је говорио француски, а разумео је и енглески јер је пре рата радио са једном енглеском компанијом за изградњу мостова.
  4. Калабић је погинуо 19.1.194. у градачкој клисури код Ваљева. Самарџић наводи 3 независна сведока као доказ: Самарџић је понудио 3 сведока: мајор Милан Стојановић, непознати четник који је исту причу испричао Јордану Радовановићу, прота Михаило Даниловић коме су то посведочили Божидар Божановић и Вељко Крстовић.
  Материјалан доказ да је погинуо и да није пао жив комунистима у руке је његова официрска торба пронађена 70- их година, наводно у септичкој јами у једном селу поред Ужица, на којој су похабане три фотографије његове породице и сина показале да је то заиста његова торба. Да је он заиста кренуо у Бг понео би је са собом, али како је био свестан да ће погинути није сачувао ни синовљеву слику, а камоли документа, да не компромитује сараднике и пријатеље .

  Тишина.

 12. #12
  Iskusan Ненад (avatar)
  Učlanjen
  17.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  6.373
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Re: Издаја Николе Калабића-фалсификат

  Сведочење Милета Булајића.

  Од дванаесторице ознаша са фотографије данас је жив још једино потпоручник Миле Булајић. Ово је цитат из ''Блица'' од 19. септембра 2009:
  ''На питање да ли је Калабић био ухапшен и да ли их је он довео до Драже одговара и да ли се сликао са њим:
  - Ја не знам ко је Калабић. Да ли је то Калабић или неко лажан, не знам. Никада га пре (п. а. избегава да каже пре сликања) нисам видео...
  На питање да ли је Калабић био тај који их је подучавао како да се понашају преобучени у четнике, тврдо одговара:
  - Нико нас није обучавао! Не знам ко је тај Калабић!''
  Другим речима, Булајићева изјава потврђује да су се њих дванаесторица окупили само ради сликања са глумцем који је имитирао Калабића. То објашњава и зашто Крстић није могао да се сети имена свих колега, којима је наводно Калабић данима држао ''четнички курс'' и које је потом одвео до Драже.
  Подсетимо и да је један од најближих сарадника Ј. Б. Тита, генерал Ђоко Јованић, пред смрт рекао да је прича о Калабићевој издаји измишљена. ''Хтјело се да се тиме четнички покрет у потпуности дискредитује'', изјавио је Јованић (НИН, 5. октобар 2000).

 13. #13
  Domaćin Sicilijanac (avatar)
  Učlanjen
  26.07.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  na obali mora
  Poruke
  4.829
  Reputaciona moć
  75

  Podrazumevano Re: Издаја Николе Калабића-фалсификат

  Ja stvarno neznam sta vi u cetnicima vidite dobro.
  Svi su izdajnici bili i Kalabic i Draza obijaca su ista g****,obojica su upadali u selima i klali sve redom
  OZNA SVE DOZNA

 14. #14
  Stara legenda BLAJBI (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U senci banana....
  Poruke
  85.315
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  2449

  Podrazumevano Re: Издаја Николе Калабића-фалсификат

  Citat Original postavio Alekasandar3 Pogledaj poruku
  I djurišić i svi ostali. Spasavali su svoja dupeta.
  "Dok petli ujutro ne kukureknu - tri puta ces me se odreci...!"
  "Dva najbolja prijatelja u zivotu su ti ogledalo i senka: ogledalo te nikada ne laze, a senka nikada ne napusta!"

 15. #15
  Iskusan Ненад (avatar)
  Učlanjen
  17.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  6.373
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Re: Издаја Николе Калабића-фалсификат

  Citat Original postavio Sicilijanac Pogledaj poruku
  Ja stvarno neznam sta vi u cetnicima vidite dobro.
  Svi su izdajnici bili i Kalabic i Draza obijaca su ista g****,obojica su upadali u selima i klali sve redom
  Косанчић, Мали Лошињ, Радуч, Јасеновац, злочини после освајања Србије...

 16. #16
  Domaćin Sicilijanac (avatar)
  Učlanjen
  26.07.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  na obali mora
  Poruke
  4.829
  Reputaciona moć
  75

  Podrazumevano Re: Издаја Николе Калабића-фалсификат

  Citat Original postavio Ненад Pogledaj poruku
  Косанчић, Мали Лошињ, Радуч, Јасеновац, злочини после освајања Србије...
  Sta li su sve cetnici radili po Srbiji,ko zna kakva sve zverstva
  OZNA SVE DOZNA

 17. #17
  Veoma poznat Koča (avatar)
  Učlanjen
  26.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd batac, gde opasnost vreba...
  Poruke
  12.374
  Reputaciona moć
  177

  Podrazumevano Re: Издаја Николе Калабића-фалсификат

  o zlocincima imas citavu tema...nigde kraja, a tek se otkriva...

  http://forum.krstarica.com/showthread.php/290743-Zlodela-vlasti-posle-II-sv.-rata/page10
  „Страст за истином прошлости је најбољи израз животне снаге у човеку и нарочит облик његовог поштовања самог себе“. (Иво Андрић)

 18. #18
  Domaćin Sicilijanac (avatar)
  Učlanjen
  26.07.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  na obali mora
  Poruke
  4.829
  Reputaciona moć
  75

  Podrazumevano Re: Издаја Николе Калабића-фалсификат

  Citat Original postavio Koča Pogledaj poruku
  o zlocincima imas citavu tema...nigde kraja, a tek se otkriva...

  http://forum.krstarica.com/showthread.php/290743-Zlodela-vlasti-posle-II-sv.-rata/page10
  O zlocnama cetnika , ta se treba napraviti tema
  OZNA SVE DOZNA

 19. #19
  Veoma poznat Koča (avatar)
  Učlanjen
  26.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd batac, gde opasnost vreba...
  Poruke
  12.374
  Reputaciona moć
  177

  Podrazumevano Re: Издаја Николе Калабића-фалсификат

  Ova je svakako daleko obimnija...a tek treba da se otkriju mnoge grobnice/jame u koje su komunisti zatrovani ideologijom bacali nevine ljude, po osvajanju vlasti....u toku samog rata dovoljno je spomenuti Pasje groblje i ''Krvava kola hercegovacka'' pa da samo nagadjamo koliki je broj njihovih zrtava po dolsaku na vlast i zavrsetku rata...

  zaista strasno...Za to bi trebala posebna tema ali kojom bi se bavili psiholozi...jer ''ruka nije zadrhtala ni kada se trebalo obracunati s rodjenim ocem...'' hvalili su se ovi sektasi...
  Poslednji put ažurirao/la Koča : 17.11.2010. u 16:07
  „Страст за истином прошлости је најбољи израз животне снаге у човеку и нарочит облик његовог поштовања самог себе“. (Иво Андрић)

 20. #20
  Legenda Grof Vronski (avatar)
  Učlanjen
  07.10.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Tu, blizu ! Na puškomet odavde...
  Poruke
  58.926
  Reputaciona moć
  2578

  Podrazumevano Re: Издаја Николе Калабића-фалсификат

  Citat Original postavio Sicilijanac Pogledaj poruku
  O zlocnama cetnika , ta se treba napraviti tema
  Pa da lamentiramo
  k'o ljudi....
  Kada bi se ljudi odrekli lepog govora o sebi i lošeg govora o drugima -
  većina čovečanstva bi postala nema...

 21. #21
  Domaćin Sicilijanac (avatar)
  Učlanjen
  26.07.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  na obali mora
  Poruke
  4.829
  Reputaciona moć
  75

  Podrazumevano Re: Издаја Николе Калабића-фалсификат

  Citat Original postavio Baćuška Pogledaj poruku
  Pa da lamentiramo
  k'o ljudi....
  Druze,i ti si svestan da su cetnici ubijali najvise,samo neces da priznas
  OZNA SVE DOZNA

 22. #22
  Veoma poznat Koča (avatar)
  Učlanjen
  26.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd batac, gde opasnost vreba...
  Poruke
  12.374
  Reputaciona moć
  177

  Podrazumevano Re: Издаја Николе Калабића-фалсификат

  Citat Original postavio Sicilijanac Pogledaj poruku
  Druze,i ti si svestan da su cetnici ubijali najvise,samo neces da priznas
  Bild:Tito među deset najvećih ubica 20. veka
  Sreda, 3. oktobar 2007. 13:35

  Nemački desničarski magazin Bild sastavio je listu najvećih masovnih ubica 20. veka na čijem se 10. mestu našao bivši predsednik SFRJ Josip Broz Tito.

  Prvo mesto na listi najvećih ubica 20. veka zauzeo je kineski diktator Mao Cetung, koji je odgovoran za smrt 50 miliona ljudi.

  Na drugom mestu je Staljin kome se na dušu stavlja 40 miliona života, a na tek treće mesto nemački magazin je stavio Hitlera koji je ubio 20 miliona ljudi.

  Četvrti na listi je dugogodišnji kineski diktator Čang Kaj Šek, odgovoran za smrt 10 miliona ljudi, a nakon njega sledi Lenjin sa cifrom od četiri miliona.

  Na šestom mestu je Japanac Tojo Hideki (tri miliona žrtava), a iza njega bivši predsednik Kampučije Pol Pot (dva miliona žrtava).

  Na osmom mestu je marksista iz Etiopije - Mengitsu, ubica cara Haila Selasija, odgovoran za smrt dva miliona ljudi, a predzadnji je Jahja Kan iz Pakistana sa milion žrtava.

  Autori članka su na poslednje, deseto mesto, stavili maršala Josipa Broza Tita, koji je bio na čelu SFRJ punih 35 godina. Bild piše da je Tito tokom svoje vladavine bio odgovoran za smrt milion ljudi.
  „Страст за истином прошлости је најбољи израз животне снаге у човеку и нарочит облик његовог поштовања самог себе“. (Иво Андрић)

 23. #23
  Stara legenda BLAJBI (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U senci banana....
  Poruke
  85.315
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  2449

  Podrazumevano Re: Издаја Николе Калабића-фалсификат

  Citat Original postavio Koča Pogledaj poruku
  Bild:Tito među deset najvećih ubica 20. veka
  Sreda, 3. oktobar 2007. 13:35

  Nemački desničarski magazin Bild sastavio je listu najvećih masovnih ubica 20. veka na čijem se 10. mestu našao bivši predsednik SFRJ Josip Broz Tito.

  Prvo mesto na listi najvećih ubica 20. veka zauzeo je kineski diktator Mao Cetung, koji je odgovoran za smrt 50 miliona ljudi.

  Na drugom mestu je Staljin kome se na dušu stavlja 40 miliona života, a na tek treće mesto nemački magazin je stavio Hitlera koji je ubio 20 miliona ljudi.

  Četvrti na listi je dugogodišnji kineski diktator Čang Kaj Šek, odgovoran za smrt 10 miliona ljudi, a nakon njega sledi Lenjin sa cifrom od četiri miliona.

  Na šestom mestu je Japanac Tojo Hideki (tri miliona žrtava), a iza njega bivši predsednik Kampučije Pol Pot (dva miliona žrtava).

  Na osmom mestu je marksista iz Etiopije - Mengitsu, ubica cara Haila Selasija, odgovoran za smrt dva miliona ljudi, a predzadnji je Jahja Kan iz Pakistana sa milion žrtava.

  Autori članka su na poslednje, deseto mesto, stavili maršala Josipa Broza Tita, koji je bio na čelu SFRJ punih 35 godina. Bild piše da je Tito tokom svoje vladavine bio odgovoran za smrt milion ljudi.
  Ovde se ne prica o Titu.

  Pricamo o Kalabicu.
  "Dva najbolja prijatelja u zivotu su ti ogledalo i senka: ogledalo te nikada ne laze, a senka nikada ne napusta!"

 24. #24
  Stara legenda BLAJBI (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U senci banana....
  Poruke
  85.315
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  2449

  Podrazumevano Re: Издаја Николе Калабића-фалсификат

  Citat Original postavio Koča Pogledaj poruku
  Bild:Tito među deset najvećih ubica 20. veka
  Sreda, 3. oktobar 2007. 13:35

  Nemački desničarski magazin Bild sastavio je listu najvećih masovnih ubica 20. veka na čijem se 10. mestu našao bivši predsednik SFRJ Josip Broz Tito.

  .
  Nadji neki jos fasisoidniji casopis od Bilda.

  Naravno da tito nije odgovarao Nemcima.

  Dajte nesto iz ruskih izvora i arhiva.

  Em su bilizi istini, em nisu zlonamerni.
  "Dva najbolja prijatelja u zivotu su ti ogledalo i senka: ogledalo te nikada ne laze, a senka nikada ne napusta!"

 25. #25
  Domaćin Sicilijanac (avatar)
  Učlanjen
  26.07.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  na obali mora
  Poruke
  4.829
  Reputaciona moć
  75

  Podrazumevano Re: Издаја Николе Калабића-фалсификат

  Citat Original postavio Koča Pogledaj poruku
  Bild:Tito među deset najvećih ubica 20. veka
  Sreda, 3. oktobar 2007. 13:35

  Nemački desničarski magazin Bild sastavio je listu najvećih masovnih ubica 20. veka na čijem se 10. mestu našao bivši predsednik SFRJ Josip Broz Tito.

  Prvo mesto na listi najvećih ubica 20. veka zauzeo je kineski diktator Mao Cetung, koji je odgovoran za smrt 50 miliona ljudi.

  Na drugom mestu je Staljin kome se na dušu stavlja 40 miliona života, a na tek treće mesto nemački magazin je stavio Hitlera koji je ubio 20 miliona ljudi.

  Četvrti na listi je dugogodišnji kineski diktator Čang Kaj Šek, odgovoran za smrt 10 miliona ljudi, a nakon njega sledi Lenjin sa cifrom od četiri miliona.

  Na šestom mestu je Japanac Tojo Hideki (tri miliona žrtava), a iza njega bivši predsednik Kampučije Pol Pot (dva miliona žrtava).

  Na osmom mestu je marksista iz Etiopije - Mengitsu, ubica cara Haila Selasija, odgovoran za smrt dva miliona ljudi, a predzadnji je Jahja Kan iz Pakistana sa milion žrtava.

  Autori članka su na poslednje, deseto mesto, stavili maršala Josipa Broza Tita, koji je bio na čelu SFRJ punih 35 godina. Bild piše da je Tito tokom svoje vladavine bio odgovoran za smrt milion ljudi.
  Nemacki desnicarski casopis...i ne cudi me sto pisu takve budalastine.
  Hitler je trebao prvi da bude sa njegovim bolesnim idejama.
  Drug Tito je uzdigao SFRJ isto ka sto SSSR drug Staljin,do zavidnih visina.
  OZNA SVE DOZNA

Strana 1 od 9 12345 ... PoslednjaPoslednja
Vrh strane

Slične teme

 1. Odgovora: 62
  Poslednja poruka: 09.02.2010., 12:44
 2. Ово је ИЗДАЈА,...Тадићу!
  Autor kisela bombona u forumu Politika
  Odgovora: 155
  Poslednja poruka: 13.04.2009., 19:10
 3. Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 16.06.2008., 23:51
 4. Издаја у Бањалуци
  Autor Шалом u forumu Politika
  Odgovora: 46
  Poslednja poruka: 22.02.2008., 08:07
 5. Odgovora: 11
  Poslednja poruka: 11.07.2006., 00:52

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •