File Prištini: Pustite priču, gde su rezultati

Halix

Elita
Poruka
16.206
File Prištini: Pustite priču, gde su rezultati

07. maj 2010. 09:08 > 09:09

Komesar za proširenje Evropske unije Štefan File rekao da Euleks nastavlja istragu protiv korupcije uprkos stavovima protivljenja kosovskih zvaničnika.

File je juče na sastanku sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem i predsednikom skupštine Jakupom Krasnićijem u Prištini rekao da borba protiv organizovanog kriminala podrazumeva neke konkretne mere, a ne samo usvajanje zakona i verbalno izjašnjavanje.

Posle sastanka File je rekao da Euleks nastavlja istragu započetu pretresom zagrade Ministarstva transporta i telekomunikacija u skladu sa mandatom, uprkos protivnom stavu kosovskih zvaničnika.

"Euleks je pozvan od kosovske vlade i ima jasan mandat da se izjasni o toku istrage", rekao je File, pružajući podršku misiji EU da se ne zaustavi na tom slučaju.

On je istakao da Evropska komisija želi da ima konkretne rezultate u borbi protiv negativnih pojava.

Tači je kazao da politika ne treba da se meša u pitanje pravde, dodajući da su kosovske institucije spremne da sarađuju sa Euleksom i Međunarodnom civilnom kancelarijom na najbolji mogući način za evropsku perspektivu Kosova.

"Naravno, evolucija tog procesa će imati nove transformacije", rekao je Tači.

File je istakao da će EU pružiti punu podršku Kosovu i Srbiji u uspostavljanju razgovora.

File i Tači su prethodno prisustvovali otvaranju nove zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Prištini, čiju su izgradnju finansirali Evropska komisija i kosovska vlada.

File će danas boraviti na severu Kosova, gde će u severnom delu Kosovske Mitrovice otovoriti Informativni centar, biznis kvart u Zvečanu i razgovarati sa studentima Univerziteta.

(Tanjug)

http://www.mondo.rs/s168970/Srbija/File_Pristini-_Pustite_pricu_gde_su_rezultati.html
 

Back
Top