Колико пута сте били одбијени за посао...?

Да ли сте се досад иједном запослили преко везе?

  • да

  • не


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
... а колико пута сте успели да га добијете?
Је ли било на поштен начин или преко везе? ;)

Branka, ja nikada nisam bila odbijena za posao. Nikada nisam dobila preko veze, osim sto je moja koleginica rekla jednom gazdi jedne kafane da poznaje jednu Pevacicu, pa je on rekao da dodjem na testiranje i ja sam prosla.
 
Nijednom ali nisam nigde ni konkurisala. Na prvoj godini studija me je nahvatala novinarka jednog lista, sa kojom sam razmenjivala mejlove, i pitala me iz čista mira da im budem saradnik jer ne može sama sve da postigne. Pristala sam bezveze, nisam očekivala neki ozbiljan posao, ali evo radim za njih već tri i po godine, od pre neki dan sam i glavni urednik pomenutog lista :) Kad diplomiram verovatno ću se zaposliti za stalno u pomenutoj izdavačkoj kući i eventualno pored mog uređivati još jedan-dva časopisa.

Bila sam neko vreme i na TV. Pošteno sam došla na praksu sa još par ljudi i radila honorarno par meseci (jedina izdržala taj honorarni period do kraja) pa su mi ponudili da ostanem za stalno (doduše nisam se dugo zadržala tamo zbog obaveza na faksu). Verovatno me je, dok sam bila na praksi i učila posao, neko pohvalio i rekao da sam vredna i tako to (sumnjam na određenu osobu) ali nisam otvoreno imala niti tražila vezu :lol: Uglavnom do sada mi se dešavalo da meni nude da nešto radim a ne da sama tražim ali ako krenem da se javljam po oglasima sigurno ću mnogo puta biti odbijena.
 
... а колико пута сте успели да га добијете?
Је ли било на поштен начин или преко везе? ;)

Više puta ako su to bile pozicije u struci i za stalno...ali jedno vreme sam sama radila pa mi nije bio problem.Jedino što je interesantno da su me primali na posao za koji sam ja mislila da nema šanse da me prime a sve je bio bez ikakve veze.
 

Back
Top