NBS sertifikat???

Mora vlasnik neke menjacnice da podnese zahtev za tebe.Kao fizicko lice tj. sama se ne mozes prijaviti. Kosta oko 9000din i apsolutno je gubljenje vremena,nazalost neophodno da bi radila menjacke poslove

Naucices stvari koje si vec znala ili koje ti nikada nece zatrebati tokom rada
 
Javi se NBS i dobices brosuru. Oni jednom mesecno organizuju polaganje. Kostalo je oko 8.ooo RSD. Nije tersko da se polozi, ali ako mislis da se bavis tim, poslom, treba ti obuka da razlikujes falsifikate, da znas da formiras svoju kursnu listu, kakoo se predaje novac u banku..i milion drugih sitnica.
 
За стицање цертификата, физичко лице непосредно или преко привредног субјекта подноси пријаву за похађање обуке с попуњеним свим подацима (Прилог 7) и прилаже доказ о уплати накнаде за ту обуку (Прилог 5). Пријава се подноси у писменој форми на адресу: Одељење за контролу платног промета и мењачких послова, Београд, Немањина 17, на факс: 011/333-8597 или на и-мејл: kontrola.menjaca@nbs.rs.

Радници који ће непосредно обављати мењачке послове морају проучити прописе који регулишу мењачко пословање (Одлука о условима и начину обављања мењачких послова и Упутство за спровођење те Одлуке и Одлука о поступку контроле мењачких послова) и проћи једнодневну обуку у НБС, након чега ће полагати тест провере знања из области прописа који регулишу мењачко пословање и коришћења софтверске апликације за обављање тих послова. Уколико пријављени кандидат не положи тест провере знања из области прописа који регулишу мењачко пословање, мораће да понови обуку.

http://www.nbs.rs/internet/cirilica/50/50_8/50_8_1/index.html
 

Back
Top