Komarci - ZzzzZZZZzzzZZZzzz -

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Zlatooki

Domaćin
Poruka
3.530
KOMARCI

BEOGRAD - U Srbiji do sada nije registrovano prisustvo "tigrastog komarca" koji prenosi "virus zapadnog Nila" (oblik virusnog zapaljenje mozga), izjavio je danas Tanjugu direktor Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju Veselin Radonjić. Radonjić je dodao da su pojedini slučajevi inficiranja ljudi od strane ovih komaraca bili zabeleženi u Rumuniji, pre nekoliko godina, i da je takođe bilo i nekoliko slučajeva zabeleženih u Italiji.
Prema njegovim rečima, u Srbiji se u kontinuitetu vrše ispitivanja prisustva pojedinih vrsti insekata, a tako se pazi i na eventualnu pojavu tigrastog komarca, čija je postojbina severnoamerčki kontinent.
Radonjić naglašava da je praćenje prisustva insekata na terenu od izuzetnog značaja za Beograd, koji se nalazi na obalama dve reke, na tlu pogodnom za razvoj larvi komaraca.
On je ocenio da se u Beogradu vodi dobra i sistematska borba protiv komaraca, i to zaprašivanjem larvi i odraslih jedinki prašenjem iz vazduha i sa zemlje.
Kombinovana akcija suzbijanja komaraca na području Beograda biće izvedena sutra, saopštio je gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine.
Akcija suzbijanja komaraca iz aviona i uređajima sa zemlje planirana je u skladu sa meteorološkim uslovima, a obaviće se u kasnim popodnevnim i večernjim satima, od 18 sati do 22 časa. Sekretarijat za zaštitu životne sredine upozorava pčelare da preduzmu sve neophodne mere zaštite pčela.

http://vesti.krstarica.com/index.php?rubrika=aktuelno&sifra=96f62b4499de9ccb60d66c316e4e570d&lang=0


Radonjić je ocenio da se u Beogradu vodi dobra i sistematska borba protiv komaraca, i to zaprašivanjem larvi i odraslih jedinki prašenjem iz vazduha i sa zemlje.

On je lud čovek ako može ovako nešto da izjavi, pa ja napolje ne smem da izađem od komaraca. To nisu komarci to su ROJEVI jeb.ote. Kakva crna zaštita, kao treba da bude lepo vreme da bi se komarci prskali, da ne bude više od 25 stepeni i da ne pada kiša.... Pa bilo je mnoooogooo dana tokom leta kada je bilo LEPO vreme za prskanje komaraca, šta su koji moj čekali.... Bitno je da se na Dedinju prska se zemlje nas ostale ko je.be. Mamu vam lopovsku bre!!! :evil::evil::evil:

Kombinovana akcija suzbijanja komaraca na području Beograda biće izvedena sutra, saopštio je gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine.

Nije valjda da ste rešili da prskate komarce. Bože, ovo je Osmo svetsko čudo. :worth::worth: Baš me zanima da li će možda avioni da vam se nenajavljeno pokvare ili nešto slično...
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top