Paralele: Isus - Horus

Ja mislim kad bi nam bilo aktivno odjednom 100% mozga umesto 50% da bismo mogli da pišemo s obe ruke istovremeno.
Ovo bi dovelo do bržeg trošenja hartije što bi pogodilo tropske prašume i ondak bismo izumrli brez kiseonika. :neutral:

Е свашта од тебе. Ја могу да пишем са обе руке истовремено, с тим што оно што пишем левом руком можеш да читаш у огледалу.:cool:

Isus-Horus

- Horus je rodjen nakon zimske kratkodnevnice 25.12. u pecini. ( Isus takodjer)
- njegovo rodjenje je bilo najavljeno sjajem zvezde na istoku, i tri mudra coveka (maga) su bili prisutni da mu donesu poklone ( kod Isusa zvjezda repatica i 3 kralja)
- Horus je bio je popularan pod imenom 'Iusa ', ili 'vjecno-postajuci sin', od 'Ptaha', sto znaci 'Otac'. Zato su ga zvali 'sveto dijete'.
- postovaoci njegovog kulta su Horusa nazivali : 'Put, Istina i Zivot', 'Mesija', 'Sin Covjeka', ' Jagnje Bogova', 'Dobri Pastir', ' Ziva Rijec', 'Rijec Istine,' itd( sve ovo su rekli i za Isusa).
- Horus je Bog materijaliziran u covjeku (Isus takodjer),
- dao je besjedu na Gori, i njegovi sledbenici su zapisivali 'Reci Iuse', i ( i Isus je drzao besjedu na gori)
- dozivjeo je transfiguraciju u Bozanski oblik na vrhu planine (smatrali ga Bogom)
- Horus i Bog otac su jedno ( kao Isus i Jahve)
- Horus je sin, i sveti duh napravljen od Boga oca (Isus takodjer),
- on je svjetlo svijeta, put istine, (Isus takodjer),
- Horus je u 12-toj godini, iznenadio svestenike ucenim izlaganjem u hramu (Isus je u 12-toj godini iznenadio fariseje ucenim izlaganjem u sinagogi).
- ne zna se sta je bilo sa Horusom tokom 18 godina, vec se odjednom pojavljuje kao 30-ogodisnjak, kada biva krsten (prociscen) u rijeci Eridanus, ili Egipatski 'Iarutana', danas poznatoj kao Jordan, od strane 'Anupa krstitelja'. Anup je nedugo posle toga ubijen od strane zlog vlastelina, tako sto mu je odsjecena glava. (ne zna se ni sta je bilo sa Isusom tokom 18 godina, i on se odjednom pojavljuje kao 30-ogodisnjak koji biva krsten u rijeci Jordanu, od strane Ivana Krstitelja, kome je car Irod nedugo nakon toga odsekao glavu)
- imao je dvanaest ucenika Har-Khutti , dvojica od kojih su bili njegovi 'svedoci', po imenu Anup i Aan.( Isus je imao 12 apostola, a Ivan i Petar su bili njegovi svjedoci).
- Horus je u toku svog zivota izvodio razna cuda, istjerivao je demone iz ljudi, hodao je po vodi, i digao je coveka po imenu El-Azarus iz mrtvih. Kada izgovoris ovo ime, zvuci kao Lazar.( Isus je takodjer cinio cuda)
- Horusa identificiraju sa krizom (Isusa takodjer)
- Horus donosi mac (Isus takodjer donosi mac, a ne mir)
- Horus je rekao da je 'dosao da ispuni zakon' .( Isus je dosao da ispuni zakon- stari zavjet iz Zaharijovog prorocanstva iz SZ)
- Horus je bio razapet izmedju dva lopova, i umro je. Bio je polozen u grobnicu, ali je nakon tri dana ustao iz mrtvih.
- nakon sto Horus umre (odnosno, svaki Sin Sunca) uspinje se na Nebo i postaje Oziris, kralj nebeskog svijeta( Isus je takodjer nakon smrti otidao u Nebo Ocu, odn. vratio se svom oblicju).

Tekst, naravno, nije moj... Jeste na hrvatskom, ali svi razumemo... Zelim cuti vase komentare...

To je dokaz da Hrišćanska religija nije tačna.. samo da je kopija neke tamo religije koja takođe nema veze s mozgom.........

Citat:
Original postavio kennedy_bakircioglu Pogledaj poruku
vidis, odje se ne bi u potpunosti slozio sa tobom iz razloga sto -
kad dodjete na sud, pa vise svjedoka ponovi istu pricu iz raznih uglova, tu pricu sudija NE smatra istinom - ukoliko ona nije potkrijepljena MATERIJALNIM DOKAZIMA

zasto? pa evo ti primjer :
na sudu, ti imas deset svjedoka koji ce da bi potvrdili tvoj alibi , ponoviti pricu da si kriticne noci sa njima gledao ligu sampiona i pio pivo..
medjutim, CCTV snimak iz diskoteke pokazuje da si u kriticno vrijeme zestoko raspravljao sa osobom koja je ubijena iste noci..

u tom slucaju, mozes naci i 1000 svjedoka, dzabe ti je, jedino sto ce svi biti krivicno gonjeni zbog laznog svjedocenja..

dakle,
veliki potop koji je unistio covjecanstvo se nije desio
jer ne postoje materijalni dokazi koji idu u prilog toj tvrdnji

poz

Još samo da nam ti dostaviš disketu na kojoj se vidi DA NIJE BILO POTOPA!!!:rotf::rotf:
Do sada si pisao pametnije stvari, ovo sad je najveća glupost koju sam pročitao od tebe.
Pošto diskete NEMA onda se uvažavaju svedoci, veruj mi, trenutno se sudim u 8 parnica.

p.s. manje gledaj TV a više misli svojom glavom :bye:

ovako antoniuss
prvo da razjasnimo neke stvari :)

1.
ja radim u advokaturi
iza sebe imam mnogo vise od tih 8 parnica
tako da su ta spocitavanja oko gledanja TV - deplasirana :)

2.
toga sudiju koji ti donese presudu u neciju korist
na osnovu svjedocenja, a bez potkrepljujucih materijalnih dokaza
treba razrijesiti duzosti

prijatelju, evo na primjeru Krivicnog prava recimo
cak i da priznas da si pocinio krivicno djelo
a dokazi ne govore u prilog tvome priznanju
zdravorazumni sudija nece prihvatiti tvoj iskaz :)

3.
nadam se da znas kako je apsurdno dokazivati da se nesto NIJE DESILO ? :dontunderstand:
sa druge strane, ja cu ti drage volje dostavit 25 DISKETA na kojima se NE VIDI BIBLIJSKI POTOP.. (ako platis troskove i postarinu :) )
doduse, na tim CD-ovima ce biti samo neka muzika ( uglavnom Banda Bassotti, Talco, Kaotiko...) ali garantujem da nema POTOPA :)

i za kraj da ponovim -

a ti slobodno nadji 1000 svjedoka, dzabe ti je :)

poz antoniuss

ovako antoniuss
prvo da razjasnimo neke stvari :)

1.
ja radim u advokaturi
iza sebe imam mnogo vise od tih 8 parnica
tako da su ta spocitavanja oko gledanja TV - deplasirana :)

2.
toga sudiju koji ti donese presudu u neciju korist
na osnovu svjedocenja, a bez potkrepljujucih materijalnih dokaza
treba razrijesiti duzosti

prijatelju, evo na primjeru Krivicnog prava recimo
cak i da priznas da si pocinio krivicno djelo
a dokazi ne govore u prilog tvome priznanju
zdravorazumni sudija nece prihvatiti tvoj iskaz :)

3.
nadam se da znas kako je apsurdno dokazivati da se nesto NIJE DESILO ? :dontunderstand:
sa druge strane, ja cu ti drage volje dostavit 25 DISKETA na kojima se NE VIDI BIBLIJSKI POTOP.. (ako platis troskove i postarinu :) )
doduse, na tim CD-ovima ce biti samo neka muzika ( uglavnom Banda Bassotti, Talco, Kaotiko...) ali garantujem da nema POTOPA :)

i za kraj da ponovim -

a ti slobodno nadji 1000 svjedoka, dzabe ti je :)

poz antoniuss

Evo opet primer iz prakse. Sude mi za nešto što NISAM UČINIO, ali to nije bitno. Događaj se desio 2004 god. Jedini svedok tvrdi da sam ja bio pijan. Ja sam sam priznao da sam tokom večeri popio četiri špricera,od 10-12 časova, događaj se desio u 3 časa ujutro, niko mi ničim nije merio alkohol u krvi,ni dregerom in vađenjem krvi, shvati NIČIM. I sad 2009.god. dolaze dva veštaka i nezavisno jedan od drugog utvrđuju da je količina alkohola u krvi kod mene iznosila ni manje ni više nego 0,08% pošto je u to vreme maksimalna dozvoljena doza bila 0,05% ja sam proglašen lako alkoholisanim, što je uticalo na moje ponašanje stimulativno (što bi rekli mi seljaci bio sam navrzan i tražio kavgu). Ovo je postupak koji je još u toku. Ja tebi kažem da NEMA MATERIJALNIH DOKAZA, ali imaju neki nazovi veštaci koji nakon 5 godina na osnovu rekla kazala odrede PRECIZNU KOLIČINU ALKOHOLA U KRVI OD PRE PET GODINA!!!
A ti svoju advokaturu okači mačku o rep. Ovo je praksa.:bye:

znas kako, ako postoji zapisnik o izvrsenom alkotestu,
mogu oni tebi i nakon 100 godina odrediti koji ti je nivo alkohola u krvi bio te noci
i to do promila precizno :)

tacno se zna prema odnosu popijenog alkohola i proteku vremena, koji je tacan broj
a ti "vjestaci" su vjerovatno tako i racunali :

kaze da je popio 4 spricera...znaci popio je 8..
jedan spricer ima toliko i toliko miligrama alkohola, 8 im 8 puta vise
u vrijeme sudara( tuce, genocida, silovanja ) alkohol u njegovoj krvi je bio toliko i toliko

al da ne duzim dalje
ZASTO SI ISTA PRIZNAVAO POLICIJI ?!?!?! :)
prvo i osnovno pravilo
u policijskoj stanici - ne govori nista, ne potpisuj nista i klimaj glavom!!!

postoje sudovi na kojima se dokazuje krivica
poz

e da ne zaboravim

kakve veze ima alkoholisanost sa bilo cime -
ako ti, kao sto kazes, NISI NISTA UCINIO?
imas li ti advokata druze? ili mislis da je onih 8 parnica dovoljno iskustvo? :)

Advokata sam imao pa sam ga najurio jer ništa nije radio nego samo upisivao dnevnice. Zapisnika nema, nikad nisam bio povodom toga u policiji, tužba je podnesena 2006. za događaj koji se dogodio 2004. Glavni i jedini svedok već 3 puta menja iskaz, ali ga veštaci podržavaju u tome da sam bio pijan. Ja sam razgovarao sa više advokata i svi tvrde da ne može da se sudi bez materijalnih dokaza, ali eto veštaci bolje znaju. Ovo je praksa u Srem.Mitrovici, veruj nemam računa da te lažem.

Isus-Horus

- Horus je rodjen nakon zimske kratkodnevnice 25.12. u pecini. ( Isus takodjer)
- njegovo rodjenje je bilo najavljeno sjajem zvezde na istoku, i tri mudra coveka (maga) su bili prisutni da mu donesu poklone ( kod Isusa zvjezda repatica i 3 kralja)
- Horus je bio je popularan pod imenom 'Iusa ', ili 'vjecno-postajuci sin', od 'Ptaha', sto znaci 'Otac'. Zato su ga zvali 'sveto dijete'.
- postovaoci njegovog kulta su Horusa nazivali : 'Put, Istina i Zivot', 'Mesija', 'Sin Covjeka', ' Jagnje Bogova', 'Dobri Pastir', ' Ziva Rijec', 'Rijec Istine,' itd( sve ovo su rekli i za Isusa).
- Horus je Bog materijaliziran u covjeku (Isus takodjer),
- dao je besjedu na Gori, i njegovi sledbenici su zapisivali 'Reci Iuse', i ( i Isus je drzao besjedu na gori)
- dozivjeo je transfiguraciju u Bozanski oblik na vrhu planine (smatrali ga Bogom)
- Horus i Bog otac su jedno ( kao Isus i Jahve)
- Horus je sin, i sveti duh napravljen od Boga oca (Isus takodjer),
- on je svjetlo svijeta, put istine, (Isus takodjer),
- Horus je u 12-toj godini, iznenadio svestenike ucenim izlaganjem u hramu (Isus je u 12-toj godini iznenadio fariseje ucenim izlaganjem u sinagogi).
- ne zna se sta je bilo sa Horusom tokom 18 godina, vec se odjednom pojavljuje kao 30-ogodisnjak, kada biva krsten (prociscen) u rijeci Eridanus, ili Egipatski 'Iarutana', danas poznatoj kao Jordan, od strane 'Anupa krstitelja'. Anup je nedugo posle toga ubijen od strane zlog vlastelina, tako sto mu je odsjecena glava. (ne zna se ni sta je bilo sa Isusom tokom 18 godina, i on se odjednom pojavljuje kao 30-ogodisnjak koji biva krsten u rijeci Jordanu, od strane Ivana Krstitelja, kome je car Irod nedugo nakon toga odsekao glavu)
- imao je dvanaest ucenika Har-Khutti , dvojica od kojih su bili njegovi 'svedoci', po imenu Anup i Aan.( Isus je imao 12 apostola, a Ivan i Petar su bili njegovi svjedoci).
- Horus je u toku svog zivota izvodio razna cuda, istjerivao je demone iz ljudi, hodao je po vodi, i digao je coveka po imenu El-Azarus iz mrtvih. Kada izgovoris ovo ime, zvuci kao Lazar.( Isus je takodjer cinio cuda)
- Horusa identificiraju sa krizom (Isusa takodjer)
- Horus donosi mac (Isus takodjer donosi mac, a ne mir)
- Horus je rekao da je 'dosao da ispuni zakon' .( Isus je dosao da ispuni zakon- stari zavjet iz Zaharijovog prorocanstva iz SZ)
- Horus je bio razapet izmedju dva lopova, i umro je. Bio je polozen u grobnicu, ali je nakon tri dana ustao iz mrtvih.
- nakon sto Horus umre (odnosno, svaki Sin Sunca) uspinje se na Nebo i postaje Oziris, kralj nebeskog svijeta( Isus je takodjer nakon smrti otidao u Nebo Ocu, odn. vratio se svom oblicju).

Tekst, naravno, nije moj... Jeste na hrvatskom, ali svi razumemo... Zelim cuti vase komentare...

Ja sam vec pisao o ovome ali glupim spekulacijama nikad kraja.
To sto je izneto u filmu zeitgeist nema veze s' mozgom. Niti je Horus Isus niti je Isus Horus.
Najjace mi je to sto se ljudi pale pa na ovakve teme pisu : ''pa naravno", "to je opste poznato'' i time iskazuju svoje neznanje.

Horus iz Egipta :

rođen 25.12. - kako je neko izveo ovaj datum ? prvo Egipat ima 3 godisnja doba - Ahet, Peret i Shemu koji su bazirani na plavljenju Nila. Ahet je plavljenje Nila - posto znamo da Nil plavi u periodu Avgust/ rani Septembar mozemo uporedno pratiti nas i staroegipatski kalendar . A kada ispratimo do kraja vidimo da Horus nije rodjen 25 decembra...postoji datum kada je Horus rodjen a to nije decembar mesec, a kamoli 25.12

I nije rodjen u pecini vec u mocvari.

A sto se tice mita o Osirsu gde je opisano Horusovo rodjenje, Osirisa je Set raskomadao u 14 delova koje je Set sakrio sirom Egipta s' tim sto je Set njegov penis bacio u reku. Kada Izida sastavi Ozirisa magijskim radnjama mu je napravila nov penis i tada se oni kresu i Horus Osvetnik se radja. Da li je to devica ? Ne.

- Zvezda sa Istoka - na koju se zvezdu tacno misli ? Sunce ? Ne, Horus nije Sunce, Sunce je Re, Horus je horizont po kome putuje Re gde je Sunce(Re) Horusovo oko. Na koju se onda to zvezdu sa istoka misli? Mozda na Sopdet odnosno Sirijus? Ne, zao mi je ona nije bila tu prisutna.

- Tri Kralja ? Tri mudraca ?Koja tri kralja su vezana za Horusa ? Izida ga je rodila u najvecoj tajnosti plaseci se da je Set ne otkrije. Prisutna je bila samo Neftis koja je babcila pri Horusovom rodjenju.

-Kada je to Horus bio popularan pod imenom Iusa? Izvor ? Da nije mozda Ihy :think: ? Ihy nije Horus, vec sin Hatora i Horus a vi se odlucite da li je Ihy(Isus, jel ? ) Horus ili sin Horusov. Ili mislite na "Hor-sa-ese ili Har-si-ese" sto znaci ''Horus, sin Izidin". Dakle ESE je Izida a ne Isus.

-put, istina, jagnje bozije,MESIJA(:hahaha:)....bla,bla,bla. Horus nije nazivan tako. On je nazivan Hor-nedj-atef sto znac ''Horus, spasioc svog oca'', ''Onaj koji okruzuje dve zemlje(gospodar dveju zemalja, gornji i donji Egipat)'' , ''Horus ujedinitelj(takodje se misli na ujedinjenje G. i D. Egipta, pogledati Narmerovu paletu ) "Cuvar Istocne granice",Hor-akheti "Horus Horizonta" ,"Horus osvetnik". Nikakva jagnjad , niti put niti istina....

- Horus nije bog materijalizovan u coveku. Horus je Bog a ne covek.

-Na kojoj gori je on to drzao besedu i kome ?
Netacno.

- sin božji, božja svetlost - naravno da je sin bozji pa i svetlost(sunceva) u kontextu Re - Harahtija . Medjutim on se nikada tako ne naziva u Egiptu

- Nije dozivljavao nikakve transfiguracije, rodjen je kao Bog od bozanskog oca i bozanske majke. Jos gluposti.

- Nisu jedno. Horus je Horus a Oziris je Oziris. Mozda ste tu pomesali nesto sa kultom Faraona gde je on na zemlji Horus a posle smrti Oziris ? Ko ce ga znati.

- Izlaganje u Hramu pred sirokim auditorijumom svestenika ? Kada ? Kako ? Bog da se pojavi pred masom svestenika i jos da ih on tako "odusevi" svojim izlaganjem. Halo bre, svestenici su tu zbog Horusa a ne Horus zbog njih....kakve su to nebuloze ? To se nikada nije desilo.

-Kojih bre 18 godina Horusa nije bilo? Horus je tu od rodjenja do kraja, nigde se on nije gubio, niti se vracao pa bivao prociscen a kamoli u reci Jordan( Koj ce Q Horus u Sirio-palestinskoj oblasti ), da je ciscen bio bi ciscen u Nilu kao sto je i bila praksa u Egiptu...i to nije KRSTENJE vec nesto posve drugo.
ANUP - odnosno Anubis je egipatski bog - kako BOG moze biti ubijen od strane VLASTELINA.
Bogami , ovo je prevrsilo svaku meru.

- 12 učenika? Horus je imao cetiri ucenika. Hapi, Kebehsenuf, Imset i Duamutef.

- izvodio je čuda - jeste, kao i svi bogovi bilo cijeg panteona. Samo nije dizao nikakvog Lazarusa ili El - Azarusa iz mrtvih. Takav lik se ne pominje nigde u Egiptu.

- Horusa ne indentifikuju sa krizom. Mada ok, pojavio se u vreme krize kada je Set divljao Egiptom.

-Horus ne donosi nikakav mac. Nadji mi neki prikaz Horusa gde drzi mac...u stvari nemoj da se trudis, takva predstava Horusa ne postoji niti je on ikada nazivan kao ''onaj koji donosi mac'' niti se on spominje u kontextu sa macem.

-Horus nije dosao da ispuni zakon. On to nigde ne tvrdi, doduse dosao je da sprovede MAAT bozanski princip kada se nameracio da ubije Seta ali to se podrazumeva, Horus to ne kaze a i Isus nije dosao da ubije nikog.
razapet na krst (ili mučenički stub) - ne, Horus nikada nije doziveo tako nesto.

-Horus nikada nije bio razapet.

- bio mrtav 3 dana - nikada. U jednom incidentu Horus gde je Horus bio najblizi smrti, on se povredio i otpali su mu odredjeni delovi tela. Sobek ga je sastavio na molbu Izide , istog dana.

- uskrsnuo nakon toga - pa moze se reci da je hmmm...uskrsnuo posle tog incidenta ako se tako nekom vise svidja. Ipak, on je izlecen magijskim radnjama boga Sobeka tako da ne postoji nikakva slicnost sa Isusom.

- Nakon sto Faraon (koji se na zemlji indentifikuje sa Horusom) umre, on se usinje na nebo i postaje Oziris(indentifikuje se sa njim). Opet greska.

Poslednja izmena:
Nemogu reći za ovo o Horusi i Isusu jer nisam upoznat baš dobro.

Što kažeš na ovo EL(kananaski bog) i isis i ra.??'
je off topic,ali nije baš slučajno.
israel iz toga.

fbm7hi.jpg

Nemogu reći za ovo o Horusi i Isusu jer nisam upoznat baš dobro.

Što kažeš na ovo EL(kananaski bog) i isis i ra.??'
je off topic,ali nije baš slučajno.
israel iz toga.

Kojim se jezikom govorilo u Egiptu u to vreme ?
Da li mislis da mi izgovaramo imena egipatskih bogova onako kako su ih oni tada izgovarali ili mozda koristimo neku drugu
verziju ?

Sto se tice Izraela http://en.wikipedia.org/wiki/Land_of_Israel

Lik Isusa (ili Isa a.s.) je direktan plagijat Egipatskog boga Sunca, Horusa. Pronađeni hijeroglofi hrama Luxor u Egiptu, čija je starost procjenjena na 5500. godina (što je oko 3500 godina prije rođenja Isusa), su čisti dokaz toga. Oni prikazuju objave, bezgrešno začeće, rođenje i poklonjenje Horusu. Slike počinju javljanjem djevici Isis da će biti bezgrešno začeta. nastavljaju sa "Neitom" Svetim Duhom koji oplođuje djevicu i konačno djevičinim porođajem i klanjanjem. Ova priča je identična onoj o Isusu. Ova priča je identična onoj o Mitri (današnji Iran). Štaviše, doslovne podudarnosti između Egipatske mitologije i krišćanske religije su nevjerovatne.

Lik Isusa (ili Isa a.s.) je direktan plagijat Egipatskog boga Sunca, Horusa. Pronađeni hijeroglofi hrama Luxor u Egiptu, čija je starost procjenjena na 5500. godina (što je oko 3500 godina prije rođenja Isusa), su čisti dokaz toga. Oni prikazuju objave, bezgrešno začeće, rođenje i poklonjenje Horusu. Slike počinju javljanjem djevici Isis da će biti bezgrešno začeta. nastavljaju sa "Neitom" Svetim Duhom koji oplođuje djevicu i konačno djevičinim porođajem i klanjanjem. Ova priča je identična onoj o Isusu. Ova priča je identična onoj o Mitri (današnji Iran). Štaviše, doslovne podudarnosti između Egipatske mitologije i krišćanske religije su nevjerovatne.

Prvo....pre 5500 godina to je 3.500 pre nove ere, PRE SVEGA TADA LUXOR NIJE BIO IZGRADJEN ! DRUGO, TADA SE KORISTE ARHAICNI HIJEROGLIFI KOJI NISU DESIFROVANI I KAKO ONDA NEKO MOZE DA TUMACI SLIKE TAKO PROIZVOLJNO.

NAJDI TU SLIKU, HAJDE !

A sto se tice mita o Osirsu gde je opisano Horusovo rodjenje, Osirisa je Set raskomadao u 14 delova koje je Set sakrio sirom Egipta s' tim sto je Set njegov penis bacio u reku. Kada Izida sastavi Ozirisa magijskim radnjama mu je napravila nov penis i tada se oni kresu i Horus Osvetnik se radja. Da li je to devica ? Ne.

Poslednja izmena od moderatora:
Hajde prekini da lazes.

I ne samo da lazes nego kao ovan radis samo copy/paste, razmisli malo pre nego sto krenes da lupetas okolo.

Prvo....pre 5500 godina to je 3.500 pre nove ere, PRE SVEGA TADA LUXOR NIJE BIO IZGRADJEN ! DRUGO, TADA SE KORISTE ARHAICNI HIJEROGLIFI KOJI NISU DESIFROVANI I KAKO ONDA NEKO MOZE DA TUMACI SLIKE TAKO PROIZVOLJNO.

NAJDI TU SLIKU, HAJDE !

Ja sam bio tamo tako da ti ne stoji priča.
Bio sam jučer i pogledao.
Ako ne vjeruješ tvoja stvar.

Ja sam bio tamo tako da ti ne stoji priča.
Bio sam jučer i pogledao.
Ako ne vjeruješ tvoja stvar.

Gde si bio, u Luxoru ?

Nadam se da si imao vodica i da ti je rekao da su hramovi u Luxoru gradjeni tokom Srednjeg i Novog carstva.

Izguglaj egipatsku hronologiju pa se uveri i sam koje godine pocinje Srednje carstvo.

Nema to nikakve veze sa religijom, ja nisam Hriscanin, meni smeta kada neko iznosi netacne cinjenice i laze i pored toga sto sam ja izneo 1000 dokaza protiv.

3.500 godine pne hramovi u Tebi (danasnjem Luxoru ) nisu ni postojali. Lepo je u mitu o Horusu izneseno da nije nastao bezgresnim zacecem.

Meni smeta sto ti, tako sto poredis Isusa i Horusa pises lazi i o jednom i o drugom. I to ne sa religijske, vec sa naucne strane.

Lik Isusa (ili Isa a.s.) je direktan plagijat Egipatskog boga Sunca, Horusa. Pronađeni hijeroglofi hrama Luxor u Egiptu, čija je starost procjenjena na 5500. godina (što je oko 3500 godina prije rođenja Isusa), su čisti dokaz toga. Oni prikazuju objave, bezgrešno začeće, rođenje i poklonjenje Horusu. Slike počinju javljanjem djevici Isis

.

Ovo sam tek sada skontao.

Hijeroglifi su pismo a ne slike, jos jedan dokaz da je ovaj debilan tekst pisala neka neznalica par excellence, a sad ti vidi kolika si ti neznalica i idiot kada verujes takvim ljudima.

Hijeroglifi su egipatsko pismo.
Slike su egipatska ikonografija.

Hijeroglifi (pismo)

hieroglyphs3.jpg

"Slike" (ikonografija)

AF14KGA0251-FB%7EPainted-Box-Tomb-King-Tutankhamun-Valley-of-the-Kings-Egypt-Posters.jpg

A o Egiptu veze nemaš.

:hahaha:

Malisa, kada pobijes ovo, na nacin na koji sam ja pobio vase teorije, onda mi mozes reci da ja o Egiptu veze nemam.

Horus iz Egipta :

rođen 25.12. - kako je neko izveo ovaj datum ? prvo Egipat ima 3 godisnja doba - Ahet, Peret i Shemu koji su bazirani na plavljenju Nila. Ahet je plavljenje Nila - posto znamo da Nil plavi u periodu Avgust/ rani Septembar mozemo uporedno pratiti nas i staroegipatski kalendar . A kada ispratimo do kraja vidimo da Horus nije rodjen 25 decembra...postoji datum kada je Horus rodjen a to nije decembar mesec, a kamoli 25.12

I nije rodjen u pecini vec u mocvari.

- Zvezda sa Istoka - na koju se zvezdu tacno misli ? Sunce ? Ne, Horus nije Sunce, Sunce je Re, Horus je horizont po kome putuje Re gde je Sunce(Re) Horusovo oko. Na koju se onda to zvezdu sa istoka misli? Mozda na Sopdet odnosno Sirijus? Ne, zao mi je ona nije bila tu prisutna.

- Tri Kralja ? Tri mudraca ?Koja tri kralja su vezana za Horusa ? Izida ga je rodila u najvecoj tajnosti plaseci se da je Set ne otkrije. Prisutna je bila samo Neftis koja je babcila pri Horusovom rodjenju.

-Kada je to Horus bio popularan pod imenom Iusa? Izvor ? Da nije mozda Ihy ? Ihy nije Horus, vec sin Hatora i Horus a vi se odlucite da li je Ihy(Isus, jel ? ) Horus ili sin Horusov. Ili mislite na "Hor-sa-ese ili Har-si-ese" sto znaci ''Horus, sin Izidin". Dakle ESE je Izida a ne Isus.

-put, istina, jagnje bozije,MESIJA()....bla,bla,bla. Horus nije nazivan tako. On je nazivan Hor-nedj-atef sto znac ''Horus, spasioc svog oca'', ''Onaj koji okruzuje dve zemlje(gospodar dveju zemalja, gornji i donji Egipat)'' , ''Horus ujedinitelj(takodje se misli na ujedinjenje G. i D. Egipta, pogledati Narmerovu paletu ) "Cuvar Istocne granice",Hor-akheti "Horus Horizonta" ,"Horus osvetnik". Nikakva jagnjad , niti put niti istina....

- Horus nije bog materijalizovan u coveku. Horus je Bog a ne covek.

-Na kojoj gori je on to drzao besedu i kome ?
Netacno.

- sin božji, božja svetlost - naravno da je sin bozji pa i svetlost(sunceva) u kontextu Re - Harahtija . Medjutim on se nikada tako ne naziva u Egiptu

- Nije dozivljavao nikakve transfiguracije, rodjen je kao Bog od bozanskog oca i bozanske majke. Jos gluposti.

- Nisu jedno. Horus je Horus a Oziris je Oziris. Mozda ste tu pomesali nesto sa kultom Faraona gde je on na zemlji Horus a posle smrti Oziris ? Ko ce ga znati.

- Izlaganje u Hramu pred sirokim auditorijumom svestenika ? Kada ? Kako ? Bog da se pojavi pred masom svestenika i jos da ih on tako "odusevi" svojim izlaganjem. Halo bre, svestenici su tu zbog Horusa a ne Horus zbog njih....kakve su to nebuloze ? To se nikada nije desilo.

-Kojih bre 18 godina Horusa nije bilo? Horus je tu od rodjenja do kraja, nigde se on nije gubio, niti se vracao pa bivao prociscen a kamoli u reci Jordan( Koj ce Q Horus u Sirio-palestinskoj oblasti ), da je ciscen bio bi ciscen u Nilu kao sto je i bila praksa u Egiptu...i to nije KRSTENJE vec nesto posve drugo.
ANUP - odnosno Anubis je egipatski bog - kako BOG moze biti ubijen od strane VLASTELINA.
Bogami , ovo je prevrsilo svaku meru.

- 12 učenika? Horus je imao cetiri ucenika. Hapi, Kebehsenuf, Imset i Duamutef.

- izvodio je čuda - jeste, kao i svi bogovi bilo cijeg panteona. Samo nije dizao nikakvog Lazarusa ili El - Azarusa iz mrtvih. Takav lik se ne pominje nigde u Egiptu.

- Horusa ne indentifikuju sa krizom. Mada ok, pojavio se u vreme krize kada je Set divljao Egiptom.

-Horus ne donosi nikakav mac. Nadji mi neki prikaz Horusa gde drzi mac...u stvari nemoj da se trudis, takva predstava Horusa ne postoji niti je on ikada nazivan kao ''onaj koji donosi mac'' niti se on spominje u kontextu sa macem.

-Horus nije dosao da ispuni zakon. On to nigde ne tvrdi, doduse dosao je da sprovede MAAT bozanski princip kada se nameracio da ubije Seta ali to se podrazumeva, Horus to ne kaze a i Isus nije dosao da ubije nikog.
razapet na krst (ili mučenički stub) - ne, Horus nikada nije doziveo tako nesto.

-Horus nikada nije bio razapet.

- bio mrtav 3 dana - nikada. U jednom incidentu Horus gde je Horus bio najblizi smrti, on se povredio i otpali su mu odredjeni delovi tela. Sobek ga je sastavio na molbu Izide , istog dana.

- uskrsnuo nakon toga - pa moze se reci da je hmmm...uskrsnuo posle tog incidenta ako se tako nekom vise svidja. Ipak, on je izlecen magijskim radnjama boga Sobeka tako da ne postoji nikakva slicnost sa Isusom.

- Nakon sto Faraon (koji se na zemlji indentifikuje sa Horusom) umre, on se usinje na nebo i postaje Oziris(indentifikuje se sa njim). Opet greska.

Back