Прво, остао си дужан изворе за ове глупости горе или треба да погађам одакле су, само реци?
Друго, ја ти овде не видим ни једног министра одбране, министра унутрашњих послова или председника владе.Где су?
Треће, лепо што си навео Саркотића, Боројевића, Гербу, Његована али они су Срби а не Хрвати, то си могао да видиш и на једној веома лепој теми "Лика и Личани" да ниси са ње стругнуо као зец.
Четврто, Салис, Липошћак, Шњарић такође нису Хрвати, и шта онда остаје за 40 година постојања Аустроугарске, да не помињем Аустрију пре тога?
Пето, Хрвати су у време краљевине Југославије имали своје партије у парламенту и то на власти, и многе министре, у време АУ то су могли само да сањају, о министрима да и не говоримо.
Много ме брига колико су деце имали.Занима ме шта су радили и због чега су убијени?
У чему се огледа тај великосрбски терор???
Жандармерија је била тада југословенска.
Већ објаснио тај немио догађај погледај горе.Повод је био то да су ти "млади Госпићани" и та " млада Госпићанка" усташки протагонисти дошли на митинг ХСС.
Појасни мало шта се дешавало на том скупу, нису ваљда два жандара убили пет људи због повика "Живела Хрватска" а 2000 људи то све мирно посматрало.Што их нису све побили када су имали прилику, што их ови нису раскомадали???
Хоћеш ли свако убиство неког Хрвата које се десило у краљевини Југославији да припишеш државној власти, па макар дотични био и робијаш, анархиста и обичан лопов, и то све умрли под неразјашњеним околностима.
Оног Шуфлаја су ето сами Хрвати и убили, хвала колеги Мркију на обавештењу, нисам знао за то до сада?Коко то коментаришеш?
За убиство Радића убица је и осуђен, али убице краља Александра нису!Како то да се деси поред толике "србске хегемоније"?
Ко је убио србског патријарха Варнаву онда?Да није опет државна власт?
Зашто зандари нападају србску православну литију ако су загрижени великосрбством?
Зашто је Александар шаховницу ставио и на свој грб као и на грб државе, када је забрањивао хрватски грб!!!!!!!Објашњење?
Ако мислиш на шестојануарску диктатуру тада су и србске странке забрањене а не само хрватске?
Ниси одговорио каква страдања Хрвата од србског режима помиње Степинац?