Pričamo, dakle postojimo - Arhiva

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E filozofi, hoćemo li malo da filozofiramo uz tu vašu kafu ili ćete samo da je pijete?

ovo nisu filozofi vec kafopije... :hahaha: ali weiss, veruj da je degute raspravljati pomalo i suvoparno filozofski. po meni ova mesta treba da budu mesta gde se ipak daje neki svoj stav i sud o necemu a ne samo copy/paste ili ono akademsko znanje koje ovde mnogi imaju na jako visokom nivou. razlog vise zasto ne pisem o filmu jer ne mogu da se otrgnem od profesije. pokusali sunchaser i ja davno pa se mnogima smucilo i zatvorili amabasadu. ybg smorno bilo za neke do bola :)

Znachi tema : Skakucemo i smejemo se, dakle postojimo !

auuu...blago njemu...zaista fantastichan nachin da chovjek prozivi svoj lichni san...bar da gledam snimke, svega shto su oni svojim ochima gledali...(sva je sreca shto ne igra dobro, jer svaki snimak pogledam dva puta, odvlachi mi paznju naziv mjesta i igrachi, pa ne vidim okolinu iza ,josh da igraju, morala bi tri puta :D ...bash su mi ulepshali dan...kako se chovek uchauri u tegli, zaboravi koliko je mnoooooogoooooooo svegggggaaaaaa na ovoj Planeti...vishe nego shto jedan zivot moze da shvati...

Poslednja izmena:
ovo nisu filozofi vec kafopije... :hahaha: ali weiss, veruj da je degute raspravljati pomalo i suvoparno filozofski. po meni ova mesta treba da budu mesta gde se ipak daje neki svoj stav i sud o necemu a ne samo copy/paste ili ono akademsko znanje koje ovde mnogi imaju na jako visokom nivou. razlog vise zasto ne pisem o filmu jer ne mogu da se otrgnem od profesije. pokusali sunchaser i ja davno pa se mnogima smucilo i zatvorili amabasadu. ybg smorno bilo za neke do bola :)

Volela bih da od Vas čujem nešto o omiljenim Vam filmovima.:)
Tvrdim da ovde to neće nikog smoriti.

Ni ja ne mogu da se otrgnem od profesije... Možda to i nije tako loše - da svako od nas priča o onom što mu je najbliže; pa, neko o filmovima, neko o slikarstvu, fotografiji, književnosti... A sigurna sam da ima i onih :) koji imaju dovoljno široko znanje da pokriju više oblasti

Uđimo zajedno s Don Mlohavim Kihotom i Sančom Pansakojotom u sobu Dulsineje Borčice.

Košulja Don Mlohavog Kikota je na grudima isflekana crvenim mrljama, jer je užinao slaninu s paradajzom. Fleke su sasvim u redu, jer njegovo viteško poreklo upravo to i pokazuje. "La Manča" na španskom znači "mrlja", što ga povezuje sa srpskim rođacima Mrljavčevićima.

Dulsineja Borčica ga dočekuje razgoropađena. Prebacuje mu mnogo štošta: neuspešnu borbu s vetrenjačama, nespretnost, mlaćenje prazne slame, "Vidi našta ličiš?". To bi isto mogao da kaže i Vitez Tužnog Lika svojoj princezi od Tobosa, jer je pred njim stajala neuredna seljanka s kosom sličnom strnjiki, drljavih zuba i bazda na beli luk koji je štipao za oči i izazivao suze. Srećom, jer ni ostalo na njoj nije trebalo da se vidi jasno. "Koja sluta!", nije se uzdržao Sančo Pansakojot, "ovo ni pesnik ne može da zamisli."

Neću tako. Hoću da čarolija traje i zato vraćam sve unazad.

Don Mlohavi Kihot se sa Sančom Pansakojotom tiho, na prstima, penje do sobe Dulsineje Borčice, usput razgleđujući portrete u zlatnim ramovima. Prazna soba miriše na zgnječen đurđevak. Na krevetu je njena bluza s vazdušastim rukavima koji dodiruju jastuk, karner na suknji pokriva ono bezobrazno udubljenje, pozivajući mahanjem somotni kaiš da mu pomogne. Don Mlohavi Kihot s kreveta uzima čipkanu podvezicu i ljubi je. U ljubavnoj noći, kad najzad ostane nasamo s Dulsinejom Borčicom, iza svih tih parfema, čipki i volana, sigurno će se pojaviti onaj uzbudljivi miris vlažne zemlje , trave i pomuženog mleka. "Dođi ovamo, seljanko moja", žudno uzdiše savlađujući pred Sančom Pansakojotom nalete strasti.

Gde je Dulsineja Borčica? Otišla. Tako se među ljudima meri vreme, ne astronomskim postovima i političkim analizama već dolascima i rastancima. Stižemo negde i odlazimo nekud. Sve drugo treperi između ta dva odredišta.

Poslednja izmena:
Borčica je jedna vrlo obična žena.
Kao i sve druge žene, ona je pola Sanča Panse bez Don Kihota.
Kao i sve druge žene, ona je pola Don Kihota bez Sanča Panse.
Ponekad - kad Sančo odjezdi na svom magarcu - mora sama da se bori protiv vetrenjača.
Te vetrenjače su za druge ljude, pa čak i za Sanča, nevidljive golim okom. Možda i nisu vetrenjače, nego slika u slici... iluzija do iluzije. Zato su tako neuhvatljive i nesavladive za vlasnicu – čini joj se – duboko utemeljenog i zahuktalog mlina na nekom skrovitom mestu.
Mada, opšte je poznato da mlinovi melju polako.

:)

@ za dulchineju i choveka iz manche....

kol'ko klonova, pardon vetrenjacha ima na forumu treba stvarno neki don quijote da ih oduva...il' da mu... i tako.... :)

nem' se ljutish dulchinejo al' nemam ni zivaca, ni volje, a ni vremena za ponovno zakopavanje sa filmskim elaboracijama... mosh da nadjes na ambasadama i da pastuješ... ko što bi rekla jedna dama odavle.... :)

Ljudi sta je vama..svi ste odlepili:(
Zar je moguce da vi u svemu ovome vidite samo jedan od nacina za samodokazivanje?
Ja na to gledam ovako...naravno da se pravi filozof nece zamarati prepiskom sa ljudima koji pojma nemaju o cemu se tu radi...naravno da se pravi muzicar nece upustati u raspravu sa onima koji slusaju muziku koju on licno ne voli...naravno da filmski znalac nece afirmisati svoje znanje o istom na ovaj nacin...
Ili sam ja dovoljno kratko na forumu da svoju neupucenost plasiram na ovaj nacin:roll:

Ljudi sta je vama..svi ste odlepili:(
Zar je moguce da vi u svemu ovome vidite samo jedan od nacina za samodokazivanje?
Ja na to gledam ovako...naravno da se pravi filozof nece zamarati prepiskom sa ljudima koji pojma nemaju o cemu se tu radi...naravno da se pravi muzicar nece upustati u raspravu sa onima koji slusaju muziku koju on licno ne voli...naravno da filmski znalac nece afirmisati svoje znanje o istom na ovaj nacin...
Ili sam ja dovoljno kratko na forumu da svoju neupucenost plasiram na ovaj nacin:roll:

konachno..... neko...... :worth::worth::worth:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back