Pomoc

S

Sinis@

Gost
Da li neko hoce malo da mi objasni te formate WMA,MP3,MPEG...
Kog Formata je Muzika na obicnom CD-u,
a kog formata je kada se presnimi u komp preko Windows Media Playera (Windows XP),zasto kada snimim obican CD neke pesme kao da ne postoje ,Winamp ih samo preskoci(na drugom kompjuteru)? :?: :?:
 
Da krenem redom... Kao prvo, na obicnom muzickom CD-u se uvijek nalazi CDA format. Ako kopiras istu tu muziku na svoj racunar preko media plejera onda ga kopiras najvjerovatnije u Wma formatu, sto jedino media plejer otvara i datoteke ti se nalaze u media biblioteci koju napravis prilikom snimanja. Dakako da je to jedan od nacina da se snimi muzika ali je ne preporucujem nikome pa ni onome ko ima previse prostora na HDD. Sta treba uraditi. Treba ripovati istu muziku iz CDA u mp3 format i to pomocu nekih od ripera a ja ti preporucujem sledece..
1. CD-ex
2. Music make juke box
3. Audio grabber
4. Audio catalist
ili jos neke slicne programe za ripovanje muzike.
Znaci pomocu tih programa ces muziku sa obicnih, muzickih Cd-eova snimiti u mp3 format i kasnije bez problema mozes da ih slusas u WinAmp-u ili nekom drugom plejeru koji podrzava mp3 a i ustedices dosta prostora na svom HDD-u i jos uvijek mozes da te iste pjesme narezes na CD dal kao obicam muzicki CD i to kompilacija po tvom izboru ili kao mp3.. Pozdrav...
 

Back
Top