Rucni satovi

1271193501_top-10-japanese-watches_3.jpg
Moja chuka.

Ovo moze reci samo neko ko nikada sat nije nosio.

Satovi ili se vole ili ne. Nema nista ljepse od jednog remek djela na ruci...
Nosio, kad nije bilo mobitela.
Danas, mislim da kad neko nosi filip patek ili rolex ili neki precenjen shit, da se radi o prostoj preseracini, paunovom perju, potrebom za odobravanjem...

Inace, voleo sam krupne ronilacke satove.

koliko ti imas godina kad pominjes "mobitel" pa prvi mobilni za koji ja znam je bio na mrezi 061 a tome ima 21 GODINA !!!
ako toliko ne nosis sat pa ti si starac foco od stotinu ljeta...s tim sto sumnjam da si imao prve mobilne koji su se pojavili jer su bili tadasnjih 12 000 DM !

prvi posle vojske davne 2001. mi je bio alcatel DB...jedino sam za njega nakrpio pare :D
njesra kad se setim sta sad moze da se uzme od mob za 300e... ali pre 15 god je i isti DB bio ok tel skroz neka srednja srednja klasa :D

ali nokia 3310 nikad prezaljena :D

Bili su najgora smeca, uvek nesto nije radilo kako treba, npr polifoni tonovi, pa nece u bluetooth s nokiama, operater logo nije po standardu...
Brate dali su mi alcateli brdo kompleksa, dok ih nisam batalio skroz.

Nosio, kad nije bilo mobitela.
Danas, mislim da kad neko nosi filip patek ili rolex ili neki precenjen shit, da se radi o prostoj preseracini, paunovom perju, potrebom za odobravanjem...

Inace, voleo sam krupne ronilacke satove.

Vidi...kod skupocjenih satova se ne radi o perju vec o onome sto oni nude.
Automat chronometri sa 300-800 dijelova to su remek djela...nista drugo :)...sastaviti vjecni kalendar u malom satu zahtjeva godine konstrukcije...zato Patek nije jeftin...drugo je kada napravis kvarcni kompjuter koji ne kosta 5 Dolara u Aziji.
Onaj ko zna sta na ruci nosi...njemu Patek nije skup a uz to i lijepo izgleda.

Poslednja izmena:
to je sustina boki...
svojevremeno je Nikola Ajek...laka mu crna zemlja, udario pravo na Japance i "digitronce" casio...sa SWATCH satovima i naravno potukao ih :D
i dan danas volim swatch i imam 2 kom koje obozavam...
ali jednog dana doci ce i taj "the dark side of the moon" omega na moju ruku :D

imam 4 komada.Frederique Constant moontimer automatik, crni kožni kaiš i crna pozadina,Roamer Vanguard classic kožni kaiš i crna pozadina,Citizen Nighthawk promaster crni kožni kaiš,i jedan sportski sat Casio G-shock Mudman G-9300-1

Pitam poznavaoce rucnih satova,koji su bili r.satovi iz Istocne Nemacke I Cehoslovacke? Da li su postojale tokom tog perioda I neki drugi brendovi sa Zapada koji se vise ne proizvode (mislim da je njihova proizvodnja stala recimo 60ih,70ih,80ih).Kineske satove mi ne pominjite molim vas.

kad vim zrele ljude sa satovima odma mi na pamet padne u ovo je neki poslovan čovek, on mari za vreme, jer vreme mu je novac

imo ko srednjoškolac jedan O&O, kineski što se prodavali na kilo, kupila mi baba da ne kasnim u školu...fino služio, nisam menjo bateriju dvetri godine
sad neam nit iam nameru da iam

Back