Pravljenje Report Viewer u c#
Prikazujem rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Pravljenje Report Viewer u c#

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    20.07.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Exclamation Pravljenje Report Viewer u c#

    Kako da napravim report Viwer u c#? Ako neko moze da mi pomogne pomagajte. Zele bih da iscitam iz baze podatke u njemu. Hocu da mi sve delove koji se unose u moju bazu iscitaju. hvala unapred



  2. #2
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: Pravljenje Report Viewer u c#

    To ide iz dva koraka, prvo definises Crystal Report (slicno kao kada projektu dodajes novu formu) u kome podesis izgled strane, vezu sa bazom i sl, a onda na formu dodas Report Viewer komponentu koju povezes sa izvestajem koji hoces da stampas.
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    20.07.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Pravljenje Report Viewer u c#

    A kako da napravim Crystal Report, nesto mi bas ne ide. Pokusavao sam ali mi izlista samo jednu kolonu iz tabele.

  4. #4
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: Pravljenje Report Viewer u c#

    Za pocetak probaj iz wizarda.
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  5. #5
    Početnik
    Učlanjen
    20.07.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Pravljenje Report Viewer u c#

    probao sam i izbaci mi samo jednu kolnu iz tabele, kako da ga napunim sa svim podacima, jel ima sanse iz koda.

  6. #6
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: Pravljenje Report Viewer u c#

    CrystalReport1 cr = new CrystalReport1();
    cr.SetDataSource(Tvoj_DataSet);
    Izvestaj I = new Izvestaj();
    I.SetReportSource(cr);
    I.WindowState = FormWindowState.Maximized;
    I.Show();
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  7. #7
    Početnik
    Učlanjen
    20.07.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Pravljenje Report Viewer u c#

    hvala probacu

  8. #8
    Početnik
    Učlanjen
    20.07.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Pravljenje Report Viewer u c#

    Brate probao sam ovo i nece. Jel postoji druga forao. Ja izbacim Report Viewer na formu i sta trebam da kucam dalje u kodu i gde. Hvala na pomoci

  9. #9
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: Pravljenje Report Viewer u c#

    Ovo sto sam ti stavio gore radi sigurno. I je forma koja ima na sebi samo report viewer.
    Pogledaj malo po helpu, na netu, snacices se vec.
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  10. #10
    Početnik
    Učlanjen
    20.07.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Pravljenje Report Viewer u c#

    Nisam uspeo sa ovim nista da uradim. Potrebna mi je bar da mogu nekako da ostampam neku tabelu.

  11. #11
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: Pravljenje Report Viewer u c#

    Daj kod koji si probao pa da vidimo gde je zapelo.
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  12. #12
    Početnik
    Učlanjen
    20.07.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Pravljenje Report Viewer u c#

    Na novu formu sam povukao iz toolbox kotrolu report viewer i u njenom load dogadjaju sam otkucao kod
    CrystalReport1 cr = new CrystalReport1();
    cr.SetDataSource(bazaDataSource);
    Izvestaj I = new Izvestaj();
    I.SetReportSource(cr);
    I.WindowState = FormWindowState.Maximized;
    I.Show();
    onako kako si mi ti napisao

  13. #13
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: Pravljenje Report Viewer u c#

    Ne ne, ovaj kod ide na glavnu formu, a Izvestaj ti je druga forma gde je samo Report viewer. Ti je ovde kreiras i prenosis joj izvor podataka.

    Dakle ovako:

    Glavna Forma:

    private void button2_Click_1(object sender, EventArgs e)
    {
    tb_StocksTableAdapter.FillBy1(this.TvojDataSet.tb_ Stocks);
    Stocks rep = new Stocks();
    rep.SetDataSource(TvojDataSet);
    Reports I = new Reports();
    I.SetReportSourceStocks(rep);
    I.WindowState = FormWindowState.Maximized;
    I.ShowDialog();
    }

    Forma gde je report viewer: u ovom primeru se zove Reports.cs

    public void SetReportSourceStocks(Stocks c)
    {
    crystalReportViewer1.ReportSource = c;
    }

    Naravno, treba da imas Stocks.rpt fajl koj ipoziva odgovarajucu tabelu dataseta, u ovom primeru this.TvojDataSet.tb_Stocks
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  14. #14
    Početnik
    Učlanjen
    20.07.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Pravljenje Report Viewer u c#

    a kako da napravim Stocks.rpt

  15. #15
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: Pravljenje Report Viewer u c#

    Project/Add new item, pa izaberes Crystal report, das mu ime i pratis wizard.
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  16. #16
    Početnik
    Učlanjen
    20.07.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Pravljenje Report Viewer u c#

    zeza me
    tb_StocksTableAdapter.FillBy1(this.TvojDataSet.tb_ Stocks);
    Jel tu trebam da stavim neku moju tabelu i koji fillby da koristim.
    I ja uradim onaj vizart ali mi on neispise nista.
    jel ima negde objasnjenje za izradu vazarta.

  17. #17
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: Pravljenje Report Viewer u c#

    Kada kreiras Table adapter, tu liniju koda ti C# sam napravi i stavi u FormLoad dogadjaj. Ti mozes da promenis SQL komandu koja ti izdvaja podatke iz baze. Da bi stampao izvestaj, prvo moras da imas lepo sredjenu komunikaciju izmedju programa i sql servera, da znas kako i kojim podacima pristupas, za to ti sluzi TableAdapter. E kada imas grid i vidis podatke, posle toga pravis Crystal Report koji ce te podatke da prikaze na papiru.
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  18. #18
    Početnik
    Učlanjen
    20.07.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Pravljenje Report Viewer u c#

    dobro ja nparavim tabeli koja mi odgovara i sql upit koji mi odgovara ali nece(koji si ti sql upit koristio?)

  19. #19
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: Pravljenje Report Viewer u c#

    Uopste nije bitno koji je upit, stavi
    SELECT * FROM tabela
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  20. #20
    Početnik
    Učlanjen
    20.07.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Pravljenje Report Viewer u c#

    Pa to sam i stavio. On sve odrati kako treba i neprijavi nijednu gresku. Izgleda da ja lose napravim vizart. Neznam sta je ali me muci

  21. #21
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: Pravljenje Report Viewer u c#

    Jel imas ti grid u kome vidis podatke iz baze?
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  22. #22
    Početnik
    Učlanjen
    20.07.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Pravljenje Report Viewer u c#

    cekaj nismo se razumeli, na kojoj formi trebam ja da ubacim grid u istoj formi gde i Report Viewer? Gde trebam da ga ubacim i sta sa njim da radim? Hvalaaaaaa

  23. #23
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: Pravljenje Report Viewer u c#

    E, postajes malo naporan, jel ti mene ovde ze.zas danima ili sta?
    Na formi gde je report viewer ne moras da imas nista drugo. Evo ti par linkova koje si i sam mogao da nadjes preko bilo kog pretrazivaca.

    http://www.c-sharpcorner.com/Articles/ArticleListing.aspx?SectionID=1&SubSectionID=61
    http://diamond.businessobjects.com/node/341
    http://diamond.businessobjects.com/node/3107
    http://www.codeproject.com/csharp/leTaonarticle2.asp

    Do sada si mogao da razbijes ovu oblast da si hteo da se malo potrudis, a ne da cekas da ti neko sazvace kod koji bi samo pastovao u svoju aplikaciju.
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

Slične teme

  1. Zarada putem report-ova
    Autor TheBoss u forumu Preduzetništvo i radni odnosi
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 20.05.2005., 22:10
  2. Email Viewer 2.3
    Autor Jadza u forumu Mobilna telefonija
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 02.02.2005., 17:22

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •