C#
Prikazujem rezultate 1 do 17 od 17

Tema: C#

  1. #1
    Početnik El_Grande_Capetan (avatar)
    Učlanjen
    28.04.2007.
    Lokacija
    KV
    Poruke
    19
    Reputaciona moć
    0

    Exclamation C#

    da li neko zna gde da skinem neku knjigu ili tutorial za kontrolu portova? valjalo bi da je na srp. kako bih naucio kako se to radi!!!!



  2. #2
    Primećen član maksvel (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    778
    Reputaciona moć
    57

    Podrazumevano Re: C#

    Istraži namespace System.Name.Socket, ima ga naravno u msdn-u, a trebalo bi da ima to što tražiš. Možda da pogledaš i http://www.giuciao.com/books/book.php?id=235&by=Cplus&ord=id
    Na http://www.tutoriali.org/ ima primera za Javu na srpskom - možda nađeš nešto korisno
    Let the boy try

  3. #3
    Početnik El_Grande_Capetan (avatar)
    Učlanjen
    28.04.2007.
    Lokacija
    KV
    Poruke
    19
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: C#

    treba mi za matursku imam nedelju i po a nemam pojma o kontroli portova!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Upomoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oocccccccccccccccccc!

  4. #4
    Primećen član maksvel (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    778
    Reputaciona moć
    57

    Podrazumevano Re: C#

    Aaa, nisam shvatio da ti treba za to i tako brzo... Onda bi možda trebao da pitaš codemaker-a, čovek je guru, a najviše voli da pomaže u ovakvim situacijama
    Let the boy try

  5. #5
    Početnik
    Učlanjen
    10.06.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    22
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: C#

    E ljudi imam problem u c#. Treba da napravim formu,picture box, ucitam sliku (ja to sve lepo uradim) ali kad ucitam sliku treba da zamenim boje npr. sve sto je bilo crveno da bude zeleno. Otprilike treba da citam pixel po pixel i kako se nailazim, konkretno u mom slucaju, na crvene pixele zamenjujem ih zelenim.Ako neko ima ideje ili jos bolje reseno tj kod za ovaj deo " rotacije boja" neka pise.Evo i e-mail: [email]slavkank@yahoo.com

  6. #6
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: C#

    [font=Verdana]Pošto učitaš sliku, a pre nego što je prikažeš uradiš skeniranje koje pominješ, dakle čitaš boje pixel, po pixel i menjaš sve one koji ispunjavaju uslov drugom odgovarajućom bojom.
    [/font]

  7. #7
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: C#

    Verovatno nije najelegantnije i sigurno može mnogo brže al' eto i ovo radi

    Kod:
    		private void MenjajBoju()
    		{
    			Bitmap pic1 = new Bitmap("C:\\NekaSlika.jpg");
    			for( int y = 0; y < pic1.Height; ++y) 
    				for( int x = 0; x < pic1.Width; ++x) 
    				{
    					Color boja = pic1.GetPixel(x,y);
    					if( boja.B == 0 && boja.R == 0 && boja.G == 0) //crna boja
    					{
    						pic1.SetPixel( x, y, Color.Green);
    					}
    					/* i tako dalje za svaku boju.... */
    				}
    			picFrm.BackgroundImage = pic1;
    		}

    picFrm je PictureBox kontrola...
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  8. #8
    Početnik
    Učlanjen
    10.06.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    22
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: C#

    hvala toxi ovo je extra...

  9. #9
    Početnik
    Učlanjen
    10.06.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    22
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: C#

    e jao meni ovo nece da proradi.Javlja mi gresku kod ovoga "GetPixel" i "SetPixel" ali ne znam zbog cega.Izbacio sam ovaj deo koda
    "Bitmap pic1 = new Bitmap("C:\\NekaSlika.jpg");"
    posto sam sliku ucitavao tako sto dodam "OpenFileDialog" i onda standardno:
    if (ofdSelectPicture.ShowDialog() == DialogResult.OK
    {
    picShowPicture.Image = Image.FromFile(ofdSelectPicture.FileName);
    }

    ofdSelectPicture je ime mog OpenFileDIaloga, i picShowPicture je ime mog PictureBox-a

  10. #10
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: C#

    [font=Verdana]Lepo je što ti javlja grešku, ali bi bilo još lepše kada bi napisao koju grešku javlja, za ove koji ne umeju da gledaju u kristalnu kuglu.[/font]

  11. #11
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: C#

    Па ја не знам, мислим не схватам шта питаш
    Једино што са кодом који си поставио неваља јесте то што недостаје затворена заграда код if.
    Ево ја сам мало нешто преправио оно тако да корисник бира слику..
    Kod:
    		private void MenjajBoju()
    		{
    			Bitmap pic1; // = new Bitmap("C:\\NekaSlika.jpg");
    			//ucitaj sliku preko OpenFileDialoga
    			OpenFileDialog ofd = new OpenFileDialog();
    			//ti podesi svojstva za ofd...
    			
    			//uzmi selektovanu sliku
    			if( ofd.ShowDialog() == DialogResult.OK)
    			pic1 = new Bitmap( ofd.FileName);
    			
    			//ovo ostaje isto
    			for( int y = 0; y < pic1.Height; ++y) 
    				for( int x = 0; x < pic1.Width; ++x) 
    				{
    					Color boja = pic1.GetPixel(x,y);
    					if( boja.B == 0 && boja.R == 0 && boja.G == 0) //crna boja
    					{
    						pic1.SetPixel( x, y, Color.Green);
    					}
    					/* i tako dalje za svaku boju.... */
    				}
    				
    			//promeni sliku nekoj PictureBox kontroli
    			picFrm.BackgroundImage = pic1;
    		}
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  12. #12
    Početnik
    Učlanjen
    10.06.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    22
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: C#

    toxi hvala ti sto se trudis, ali svaki put kada startujem debugging javi 2 greske i to:
    Error 1 'System.Windows.Forms.PictureBox' does not contain a definition for 'GetPixel'
    Error 2 'System.Windows.Forms.PictureBox' does not contain a definition for 'SetPixel'

  13. #13
    Početnik
    Učlanjen
    10.06.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    22
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: C#

    e toxi kad te vec smaram znas neku knjigu c# gde se objasnjava rad sa slikama i ovi fazoni sto meni trebaju a da je po mogucnosti na srpskom, ali pomogla bi i neka na engleskom ali konkretno ovo sa slikama!!!pozzzz

  14. #14
    Početnik
    Učlanjen
    04.09.2006.
    Poruke
    9
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: C#

    Citat Original postavio Nida
    e toxi kad te vec smaram znas neku knjigu c# gde se objasnjava rad sa slikama i ovi fazoni sto meni trebaju a da je po mogucnosti na srpskom, ali pomogla bi i neka na engleskom ali konkretno ovo sa slikama!!!pozzzz
    Imas dobru stvar : " Windows forms programing in C# " na rapidshare a za link malo googlovanja ))

  15. #15
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: C#

    @Nida
    иди на http://www.codeproject.com/ и наћи ћеш нека објашњења.
    Проблем који си навео се јавља зато што користиш PIctureBox а не Bitmap... Направиш Bitmap-у и у њу учиташ неку слику са компјутера и све потребне промене одрадиш над том Bitmap-ом. Тек на крају функције додај ту Bitmap-у да буде слика/позадина неке PictureBox контроле. Јави јел си успео...
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  16. #16
    Početnik
    Učlanjen
    10.06.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    22
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: C#

    izvinjavam se sto se kasnim imao sam neke obaveze.Rijesio sam problem ali malo drugacije nego ovde sto si ti prestavio ali u svakom slucaju hvala ti jer i ovo je pomoglo.Ima malo vise linija koda, ali ne mari.Bitno je da radi i mocno izgleda.Pozdrav

  17. #17
    Domaćin gost 47277 (avatar)
    Učlanjen
    16.01.2006.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Krstarica 777
    Poruke
    3.039
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: C#

    iskopah i ovo da ne otvaram novu temu...

    moj problem je konkretno u dataGrid-u
    kad hocu da obojim ono sto kliknem, zasto ne mogu da koristim bool i pitam lepo ako je kliknuto itd. ... ?
    kaze ne moze da konvertuje iz bool u [] ?

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •