nadji gresku
Prikazujem rezultate 1 do 24 od 24

Tema: nadji gresku

  1. #1
    Obećava CAREVI (avatar)
    Učlanjen
    28.01.2006.
    Lokacija
    TANZANIJA
    Poruke
    92
    Reputaciona moć
    44

    Cool nadji gresku

    pa ne mozemo da verujemo kako
    imamo veoma ljubomorne moderatore



  2. #2
    Obećava CAREVI (avatar)
    Učlanjen
    28.01.2006.
    Lokacija
    TANZANIJA
    Poruke
    92
    Reputaciona moć
    44

    Podrazumevano Re: nadji gresku

    nadjite gresku i napisite nesto slicno sa greskom
    cista provera znanja


    #include <stdio.h>
    #include <conio.h>
    #include <string.h>
    #include <stdlib.h>


    int main(void)
    {
    int vel, **tabela,i,t,brD=0;
    printf("\nUnesi velicinu kvadratne matrice: ");
    scanf("%d",&vel);
    tabela = (int **) malloc(vel * sizeof(int*));

    for(i=0;i<vel;i++)
    {
    tabela[i] = (int *) malloc(vel * sizeof(int));
    for(t=0;t<vel;t++)
    {
    printf("\nUnesi clan %d %d: ",i,t);
    scanf("%d",&tabela[i][t]);
    }

    }
    printf("\nRezultat: \n");

  3. #3
    Obećava CAREVI (avatar)
    Učlanjen
    28.01.2006.
    Lokacija
    TANZANIJA
    Poruke
    92
    Reputaciona moć
    44

    Podrazumevano Re: nadji gresku

    for(i=vel-1;i>=0;i--)
    {
    printf("\nDijagonala%d: ",++brD);
    for(t=0;t<vel;t++)
    {
    if(i+t >= vel)continue;
    printf(" %d",tabela[t][i+t]);
    }
    }

    for(i=1;i<vel;i++)
    {
    printf("\nDijagonala%d: ",++brD);
    for(t=0;t<vel;t++)
    {
    if(i+t >= vel)continue;
    printf(" %d",tabela[i+t][t]);
    }
    }

    getch();

    return 0;
    }

  4. #4
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: nadji gresku

    @CAREVI
    Nadam se da nije copy-paste? Ako nije onda ne razumem zasto si batalio svoj tvrdo ukorenjen stav da indexiranje pocinje od 1 a ne od nula
    Da ja ne kompajliram ovo bezveze( posto sam uveren u tvoje hakerske sposobnosti, pa iz sigurnosti... ), o cemu se radi kakve dijagonale ?
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  5. #5
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: nadji gresku

    Citat Original postavio Marko93
    On je haker?Ili...Neki folirant?
    Ovo drugo ...

  6. #6
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: nadji gresku

    Oi ! Tisina, ako se naljuti krstarica pada... o'ma
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  7. #7
    Elita Svabov (avatar)
    Učlanjen
    02.10.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    24.984
    Reputaciona moć
    320

    Podrazumevano Re: nadji gresku

    ajde da ne ponavljamo istu pricu 2. put, ako hocete da trazite greske jedni drugima, ok, ali.....
    Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

  8. #8
    Neproveren član MasterYoda (avatar)
    Učlanjen
    18.08.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Very Far Away from Anywhere Else
    Poruke
    4.260
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: nadji gresku

    Citat Original postavio Marko93
    On je haker?Ili...Neki folirant?
    Nije Ok da ti, koji si tek počeo s C-om, postavljaš ovdje takve komentare.
    Čini mi se da si sada u jako opasnoj fazi kada misliš da sve znaš. To se obično završi onim "****š knjigu, u njoj je sve lako, da preskočimo mi to" i kraj je, u 95% (ovo je optimistična pretpostavka), povratak igricama i kraj programerskih snova.

    Sledeća faza je kada shvatiš koliko malo znaš (al' ozbiljno) i koliko drugi mnogo znaju, pa ponovo nalegneš na učenje. :shock:

  9. #9
    Početnik sreta (avatar)
    Učlanjen
    28.03.2004.
    Lokacija
    beograd
    Poruke
    33
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: nadji gresku

    WTF, jeli ovo neki maliciozni kod. Pa ti si majstor u pisanju rootkit-ova.

    Čestitam...
    klap, klap, klap...

  10. #10
    Neproveren član MasterYoda (avatar)
    Učlanjen
    18.08.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Very Far Away from Anywhere Else
    Poruke
    4.260
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: nadji gresku

    Citat Original postavio Marko93
    Znam da ja jos uvek znam (skoro nista)poceo sam tek juce da ucim C++ nego Juzni vetar kaze da je folirant pa sam procitao ono hackers pa sam video kako ste svi pricali da ide copy paste :-D
    Nemoj se odmah povoditi za tuđim mišljenjem nego sam probaj skontati o čemu se radi
    Kada mogneš čitati tuđi kod i bar približno odrediti šta taj kod radi, onda pogledaj tuđe komentare, uporedi s svojim zaključcima itd..
    To je dobar put da ideš dalje i dalje i dalje, dok jednog dalekog dana u budućnosti ne počneš sam raditi stvari sa desetinama i stotinama hiljada linija koda (a mnogo linija treba za bilo šta ozbiljno, vjeruj mi) :-P

  11. #11
    Obećava CAREVI (avatar)
    Učlanjen
    28.01.2006.
    Lokacija
    TANZANIJA
    Poruke
    92
    Reputaciona moć
    44

    Podrazumevano Re: nadji gresku

    Pa hoce li neko 'ozbiljno' pokusati da shvati i da proba da uradi nesto?
    Od datog zadatka!!!!!!

  12. #12
    Obećava CAREVI (avatar)
    Učlanjen
    28.01.2006.
    Lokacija
    TANZANIJA
    Poruke
    92
    Reputaciona moć
    44

    Podrazumevano Re: nadji gresku

    Citat Original postavio toxi
    @CAREVI
    Nadam se da nije copy-paste? Ako nije onda ne razumem zasto si batalio svoj tvrdo ukorenjen stav da indexiranje pocinje od 1 a ne od nula
    Da ja ne kompajliram ovo bezveze( posto sam uveren u tvoje hakerske sposobnosti, pa iz sigurnosti... ), o cemu se radi kakve dijagonale ?
    Prosto zadatak je napisan sa greskom!
    a evo i resenja!

  13. #13
    Obećava CAREVI (avatar)
    Učlanjen
    28.01.2006.
    Lokacija
    TANZANIJA
    Poruke
    92
    Reputaciona moć
    44

    Podrazumevano Re: nadji gresku

    #include <stdio.h>
    #include <conio.h>
    #include <string.h>
    #include <stdlib.h>


    int main(void)
    {
    int vel, **tabela,i,t,brD=0;
    printf("\nUnesi velicinu kvadratne matrice: ");
    scanf("%d",&vel);
    tabela = (int **) malloc(vel * sizeof(int*));

    for(i=0;i<vel;i++)
    {
    tabela[i] = (int *) malloc(vel * sizeof(int));
    for(t=0;t<vel;t++)
    {
    printf("\nUnesi clan %d %d: ",i,t);
    scanf("%d",&tabela[i][t]);
    }

    }
    printf("\nRezultat: \n");

    for(i=vel-1;i>=0;i--) /*vrti petlju gdje je i pocetna kolona dijagonale */
    {
    printf("\nDijagonala%d: ",++brD); /*ispisi redni broj dijagonale */
    for(t=0;t<vel;t++)
    {
    if(i+t >= vel)continue; /*ako je i+t vece od vel tada nastavi sa sledecim */
    printf(" %d",tabela[t][i+t]);
    }
    }

    for(i=1;i<vel;i++) /*vrti petlju gdje je i pocetni red dijagonale */
    {
    printf("\nDijagonala%d: ",++brD);
    for(t=0;t<vel;t++)
    {
    if(i+t >= vel)continue;
    printf(" %d",tabela[i+t][t]);
    }
    }

    getch();

    return 0;
    }

  14. #14
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: nadji gresku

    Ako je bilo greske a ti si znao odgovor zasto si postavljao pitanje ?
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  15. #15
    Elita Svabov (avatar)
    Učlanjen
    02.10.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    24.984
    Reputaciona moć
    320

    Podrazumevano Re: nadji gresku

    ja sam to shvatio kao neku vrstu pitalice...forum-igre....to je popularno ovih dana...
    Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

  16. #16
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: nadji gresku

    Aha..... pa dobro. Ocito isam shvatio, CAREVI imas moje izvinjenje.
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  17. #17
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: nadji gresku

    Citat Original postavio Obersturmfuehrer
    ja sam to shvatio kao neku vrstu pitalice...forum-igre....to je popularno ovih dana...
    [FONT=Verdana]Baš lepo što je popularno, mada nisam siguran koliko neko ima vremena da se igra ove igre. Na osnovu dosadašnjih rezultata, ne baš.[/FONT]

  18. #18
    Elita Svabov (avatar)
    Učlanjen
    02.10.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    24.984
    Reputaciona moć
    320

    Podrazumevano Re: nadji gresku


    pa, ko voli nek izvoli...
    Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

  19. #19
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: nadji gresku

    [FONT=Verdana]Nogekako! [/FONT]

  20. #20
    Obećava CAREVI (avatar)
    Učlanjen
    28.01.2006.
    Lokacija
    TANZANIJA
    Poruke
    92
    Reputaciona moć
    44

    Podrazumevano Re: nadji gresku

    evo jedan malo tezi ali neka ga neko pokusa resiti!

  21. #21
    Obećava CAREVI (avatar)
    Učlanjen
    28.01.2006.
    Lokacija
    TANZANIJA
    Poruke
    92
    Reputaciona moć
    44

    Podrazumevano Re: nadji gresku

    #include <stdio.h>
    #include <conio.h>
    #include <stdlib.h>
    #include <string.h>

    /*stvaranje strukture:*/
    typedef struct
    {
    char *ime;
    char *prezime;
    int *ocjene;
    float prosjek;
    }UCENIK;

    /*globalne varijable*/
    int brUc,brOc;

    /*deklaracija funkcija*/
    char *unesi_str(void);
    void izracunaj_prosjek(UCENIK *uc);

    int main(void)
    {
    int i,t,priv,*redoslijed;
    UCENIK *ucenik;

    printf("\nUnesi broj ucenika: ");
    scanf("%d",&brUc);
    printf("\nUnesi broj ocjena po uceniku: ");
    scanf("%d",&brOc);

    ucenik = (UCENIK *) malloc(brUc * sizeof(UCENIK)); /*alokacija*/
    if(!ucenik) { printf("\nOut of memory!"); return; } /*provjera*/
    redoslijed = (int *) malloc(brUc * sizeof(int));
    if(!redoslijed) { printf("\nOut of memory!"); return; }


    for(i = 0;i<brUc;i++)
    {
    redoslijed[i] = i; /*pretpostavi poredak*/
    ucenik[i].ocjene = (int *) malloc(brOc * sizeof(int));
    if(!ucenik[i].ocjene){ printf("\nOut of memory!"); return; }

    printf("\nUnesi ime za ucenika %d: ",i+1);
    ucenik[i].ime = unesi_str();
    printf("\nUnesi prezime za ucenika %d: ",i+1);
    printf("\nUnesi prezime za ucenika %d: ",i+1);
    ucenik[i].prezime = unesi_str();

    for(t=0;t<brOc;t++)
    {
    do{
    printf("\nUnesi ocjenu %d za ucenika %d: ",t+1,i+1);
    scanf("%d",&priv);
    }while(priv < 1 || priv > 5);/*dali je unesena ocjena iz skupa brojeva 1-5*/
    ucenik[i].ocjene[t] = priv;
    }

    izracunaj_prosjek(&ucenik[i]);

    }


    /*sortiranje metodom razmjene*/
    for(i=0;i<brUc;i++)
    {
    for(t=0;t<brUc;t++)
    {
    if(ucenik[redoslijed[i]].prosjek > ucenik[redoslijed[t]].prosjek)
    {

    priv = redoslijed[i];
    redoslijed[i] = redoslijed[t];
    redoslijed[t] = priv;
    }
    }
    }

    /*ispis*/
    for(i=0;i<brUc;i++)
    {
    printf("\nUcenik rednog broj: %d:",redoslijed[i]+1);
    printf("\nIme :%s",ucenik[redoslijed[i]].ime);
    printf("\nPrezime :%s",ucenik[redoslijed[i]].prezime);
    printf("\nProsjek :%f\n",ucenik[redoslijed[i]].prosjek);


    }

    return 0;

    }

    /*funkcija za unos stringa*/
    char *unesi_str(void)
    {
    char priv_str[150],*s;
    int len;

    scanf("%s",priv_str);
    len = strlen(priv_str);
    s = (char *)malloc(len + 1);
    if(!s){ printf("\nOut of memory!"); exit(1); }
    strcpy(s,priv_str);
    return s;
    }

    void izracunaj_prosjek(UCENIK *uc)
    {
    int i,zbir=0;

    for(i = 0; i<brOc;i++)
    {
    zbir += uc->ocjene[i];
    }
    uc->prosjek = (float)zbir / (float)brOc;
    }

  22. #22
    Obećava CAREVI (avatar)
    Učlanjen
    28.01.2006.
    Lokacija
    TANZANIJA
    Poruke
    92
    Reputaciona moć
    44

    Podrazumevano Re: nadji gresku

    Pa pokusajte

  23. #23
    Primećen član vladimirr (avatar)
    Učlanjen
    24.05.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    690
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano Re: nadji gresku

    kao da ljudi ovde nemaju svojih obaveza....

  24. #24
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: nadji gresku

    Pa bilo bi ok da je text uredan, tj. da ima tabove i ostale "uvlake"
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

Slične teme

  1. Gde da ispravim gresku??
    Autor goga b. u forumu Softver
    Odgovora: 14
    Poslednja poruka: 04.08.2004., 01:31

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •