Z

Poruke na profilima Najnovije aktivnosti Poruke O članu Blog

• Kada ste isli na termin u ambasadu da li ste imali potpisan ugovor ili einstellenzusage. Ja ne verujem da cu uspeti pre termina da pronadjem sebi ni hospitaciju a ne nesto vise. Da li da storniram tu svoju prijavu u ambasadi s obzirom da necu ispunjavati uslov za plavu kartu?
    Hvala na odgovoru
    P.S. pošto se spremaš za polazak za Nemačku, moraš znati da se u Nemačkoj kao Dr. med. možeš potpisivati samo ako si stvarno doktorirao i vodjenje titule doktora medicine mora da se zatraži-zahteva pre dobijanja aprobacije. Ako si doktorirao svaka čast, ja nisam pa se u Nemačkoj ne potpisujem kao Dr. Nemački lekari ne dobijaju titulu kao mi po završetku fakulteta automatski već ko hoće da bude Dr mora doktorira, mnogi to i rade mnogi ne i ostanu celu karijeru samo lekari a ne Dr. Inače za nas kao i lekare iz mnogih drugih lekara ima mogućnost da pre zahtevanaja Approbacije se podnese zahtev za vođenje titule Dr u Nemačkoj i kad ti to odbre piše ti ispred imena Dr. med. Univ. pa onda ime grada u kome si završio fakultet. Ali ja nisam ni to zahtevao, koji će mi…

Pozdrav,

Goran iz Čivijaške republike
    Zdravo chery pie,

žao mi je ali za trikove nikada nisam čuo. Koji si polagao nivo? Ja sam B2 položio na Göthe-Institut-u a C1-Medizin na TELC-u, ali sve u Nemačkoj. Ali princip je isti svuda, kako na Goethe tako na TELC-u. Meni je slušanje bio najteži deo, ne jer pričaju brzo već jer imaš vrlo malo vremena da pročitas i pronadješ pravi odgvor. Tu ima trik da je jedan odgovor uvek totalna nebuloza, a izmedju preostala 2 ili 3 moraš da izabereš. Trik je da čitaš odgovore pre nego što oni počnu da pričaju. Pre nego što počnu da pričaju ide uvod koji je samo objašnjenje kako se odgovara. Za vreme trajanja tog uvoda ja sam čitao odgovore na pitanja i one koji su nebuloza označio a one mislim da mogu biti realni takođe naznačio. Jel si imao knjigu za pripremu za ispit? Imaju knjige sa CD-om u kojima su predstavljena 4 primera testa, to moraš nabaviti ako već nisi. A šta ti je bilo najteže na čemu si pao? Od profesora nema mnogo vajde, većina njih je i sama slaba sa nemačkim.
    Cao. Vec duze vreme tj.oko 2, 5 god.ucim nemacki jezik. Medjutim ne mogu nikako da polozim test. Polagao sam na TELC. I nisam polozio. Naime zadaju testove gde su odgovori dvosmisleni a ima puno novih reci de ih nema u drugim zvanicnim knjigama.
    Cuo sam da postoji neka for a tj.trikovi po kojima mogu da se rese testovi I da se polozi. Jas am pitao par profesora. Oni kazu da ne znaju te trikove.
    Znas li mozda ti da mi preporucis nekog profesora koji ce da me nauci te trikove kako da polozim test ili ako ti znam, ako ti nije tesko molim te posalji mi. Bas sam u nekoj panici sad oko toga jer ucim a nisam mogao da polozim, a bacio sam tolike pare.
    Molim te pisi mi ili ovde ili na imejl: zivotjelep88@gmail.com
    Iskreno,
    Kolega doktor medicine, iz centralne Srbije.
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
Back