I

Poruke na profilima Najnovije aktivnosti Poruke O članu Blog

• Poštovana kolegice,
    ja sam iz BiH.
    Što se tiče FSP za Vas iz EU nisam siguran kako ide postupak, mi koji smo van EU trebamo prvo predati u Regirung zahtjev za radnu dozvolu ( sa prethodnim ugovorom o radu ) te oni proslijede naše papire u ljekarsku komoru ( koliko sam ja do sad informacija imao, a i pročitao na njihovoj zvaničnoj stranici Ljekarske komore, mi sami ne možemo sami prvi put se prijaviti za FSP, samo nakon padanja 2 i sljedeći izlasci se sami prijavljujemo, jer su nam dokumenti već kod njih ) , koja nas onda kontaktira i pošalje uplatnicu za uplatu 400 E, nakon uplate Vas mjesec dana pred ispit obavijeste o terminu polaganja.
    Ako mi mozete pomoci bila bih Vam zahvalna... Posto imam HR papire i radila sam na podrucju Hrvatske 6 godina...Mozete li mi reci kako ide postupak? Jel mogu ja poslati zahtjev za Fachsprachprufung bez pozitivnog odgovora neke klinike , znaci odavde od kuce? I da li prvo ide zahtjev za priznavanje diplome pa kad to odradim onda FSP? Taj dio ne razumijem...hvala
    Kolega, hvala na iscrpnim detaljima. Kako sam i pretpostavljao sve je individualno. Al svakako u razgovoru sa kolegama koje ja znam a da su otisli, može se specijalistima priznati aprobacija i specijalizacija s time da postoji razlika u obavljenom stazu tokom specijalizacije. Tako da je potrebno neki period biti assistentarzt a onda samo polagati specijalisticki. Mislim da je to odlicno. Naravno prije toga ide B2, FSP i ostala dokumentacija.
    Sretno
    Cao. Odakle da ucim za FSP ? Koja je literatura ? Polozio sam B2 na Telc.
    Ja sam ucio medicinski nemacki iz nekih knjiga.
    pozdrav, vidjeh da pitate za staz.
    mora vam se dati plan i program staza i uzmite stazersku knjizicu i kopirajte je. to vam je isto mjesto gdje ste polagali drzavni .
    Kolega morate traziti iz ministarstva zdravlja potvrdu o odradjenom stazu. Najbolje bi bilo da odete na sajt ministatstva zdravlja i potrazite broj telefona, a zatim pozvati i pitati u vezi potvrde o odradjenom stazu.
    Postovani kolega, mozete mi se javiti na privatnu poruku- risticts@gmail.com ili na viberu
    +381641712379
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
Back