V

Poruke na profilima Najnovije aktivnosti Poruke O članu Blog

• U kojoj regiji si bila? I sta si polagala ako nije problem? Ja nikako ne mogu da se iskopam iz ovog kruga
    Hvala, takodje i tebi. Posle ovoga će sve biti lakše valjda. Samo još da supruga dobije termin za spajanje :) Idemo u Berlin za početak. Ako nam se ne svidi promenićemo. :)
    Baš udjih da ti pišem. Jeste, viza stigla u pasoš. Oko 13-14.12. putujem tamo. Je li kod tebe sve ok?
    Predao sam jutros pa ćemo videti šta će biti u pola 3. Nadam se da će sve biti ok.
    Hvala puno. Tako sam i planirao. Dva dana za redom su me zvali i oba puta sam propustio poziv. Kao za inat ceo dan sam danas imao telefon pri ruci i ostavim ga na 15 minuta i baš tada su zvali. :D Da uzeću osiguranje. Vidim da svi spominju Sava i Milenijum.
    Ako je pitanje za tip smestaja ono jedna soba zajednicki itd itd, ako ne znate mozete da preskocite to pitanje jer ne znate odgovor
    Cekala sam da polozim FSP kako bih dobila Berufserlaubnis, to mi je nedostajalo. Ali sada mi iz Regierunga traze kopiju Vize kako bi mi izdali BE. Tu se vise ne zna ko je lud :/
    kacio je neko u temi, morate potraziti malo. ako ne kontaktirajte agenciju eurotrag ili evropa
    Nema na cemu :) ja nisam imala sva potrebna dokumenta prilikom predaje tako da ih jos uvek dopunjujem pa ti ne mogu datitacnu informaciju :/
    Kada se predaju dokumenti za vizu u BG predaju se:
    -diploma + apostile
    -dodatak diplomi + apostile
    -licenca + apostile
    -uverenje o polozenom drzvnom ispitu +apostile
    -rodni list medjunarodni
    -vencani list medjunarodni
    -popunjen obrazac
    -3 fotografije

Posto se pominju orginal na uvid i dve prevedene fotokopije.
    Da li se prosta fotokopija prevodi i prilaze uz orginal ili je potrebno ponovo otici kod one divne i fine gospodje na salter C da napravi overenu kopiju pa da se to overi i prilaze...
    Pominje se da je potrebno sa nekog sajta odstampati dokaz da je diploma uporediva...
    Ako mi je nesto promaklo molim za savet...
    Kakva su Vasa iskustva?
    Jos nisam predao, tek saljem papire za Berufserlaubnis pa onda ima termin za polaganje Facsprachprufunga koji se ceka 3-6 meseci pa onda tek kad dobijem Berufserlaubnis mogu dobiti vizu... Sad pokusavam da procenim kad da prijavim termin.
    Pozdrav. Ja se nadam da hoće. Stali su negde na početku jula za NOKS 6-8. Nešto nisam primetio da ima mnogo ljudi prijavljenih u julu.
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
Back