Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Hvala, takodje i tebi. Posle ovoga će sve biti lakše valjda. Samo još da supruga dobije termin za spajanje Idemo u Berlin za početak. Ako nam se ne svidi promenićemo.
Hvala puno. Tako sam i planirao. Dva dana za redom su me zvali i oba puta sam propustio poziv. Kao za inat ceo dan sam danas imao telefon pri ruci i ostavim ga na 15 minuta i baš tada su zvali. Da uzeću osiguranje. Vidim da svi spominju Sava i Milenijum.
Cekala sam da polozim FSP kako bih dobila Berufserlaubnis, to mi je nedostajalo. Ali sada mi iz Regierunga traze kopiju Vize kako bi mi izdali BE. Tu se vise ne zna ko je lud :/
Kada se predaju dokumenti za vizu u BG predaju se:
-diploma + apostile
-dodatak diplomi + apostile
-licenca + apostile
-uverenje o polozenom drzvnom ispitu +apostile
-rodni list medjunarodni
-vencani list medjunarodni
-popunjen obrazac
-3 fotografije
Posto se pominju orginal na uvid i dve prevedene fotokopije.
Da li se prosta fotokopija prevodi i prilaze uz orginal ili je potrebno ponovo otici kod one divne i fine gospodje na salter C da napravi overenu kopiju pa da se to overi i prilaze...
Pominje se da je potrebno sa nekog sajta odstampati dokaz da je diploma uporediva...
Ako mi je nesto promaklo molim za savet...
Kakva su Vasa iskustva?
Jos nisam predao, tek saljem papire za Berufserlaubnis pa onda ima termin za polaganje Facsprachprufunga koji se ceka 3-6 meseci pa onda tek kad dobijem Berufserlaubnis mogu dobiti vizu... Sad pokusavam da procenim kad da prijavim termin.