S

Poruke na profilima Najnovije aktivnosti Poruke O članu Blog

• Za agencije ne znam ništa ja sam sve sama radila. U svakom slučaju ako planirate da se venčati uradite to pre odlaska u nemacaku jer ti ako budeš htela da ideš a nemaš EU pasoš moći ćeš max 3 meseca u 6meseci a ako se uzmete posle njegovog odlaska mislim da se čeka za spajanje i do godinu dana.
    Zdravo,
    Sto se pre prijavi pre će dobiti termin. Termin nema nikakve veze sa firmom i time šta oni sredjuju u de :) ako je poslodavac voljan da čeka onda je sve ok taman mu možda stigne i diploma. Za termin za blue card se čeka od 1-2meseca + još nekih 15dana do predaje papira. Ja bih na njegovom mestu probala da ubrzam to sa diplomom na faxu. NEK ide u službu ili kod prodekana za nastavu da vidi da li može da dobije diplomu jer mu treba za odlazak u inostranstvo. Ne mogu da garantujem da je uverenje dovoljno. Jezik za blue card mu nije potreban koliko znam mene su pitali na kom jeziku se priča u firmi i ja sam rekla eng. a tako i jeste . Svakako je bolje da ući jezik u srb nego ovde kad dođje plus mora da radi... Nema veze odakle je radno iskustvo mislim da oni to uzimaju da bi napravili njegov profil i kad dođje vreme za penziju... ako mu se baca tih 5meseci nek prećuti ja sigurno ne bih.
    Evo i nastavka :-)
    U informatoru za plavu kartu pise da je potrebno da se prilozi licenca ako je predvidjena za dato zanimanje,medjutim on licencu ne moze da ima,jer nema dovoljno radnog iskustva...Takodje,posjeduje radno iskustvo u trajanju od 5 meseci,ali u BiH,pa ne znamo da li to treba da prijavi ili precuti,jer poseduje dvojno drzavljanstvo(Srb i BiH).I na kraju,sta mislis o ovim agencijama koje pruzaju pomoc pri procesu sa ambasadom i imas li iskustva sa nekom od njih?
    Izvinite sto je tekst sa pitanjima ovako dugacak,ali on sad ulaze sve svoje kapacitete,sto ljudske sto finansijske,pa se nada da mu ne propadne sve zbog neke formalnosti koju bih mogao sad lako da resi...
    Mnogo ce nam znaciti neke informacije koje imate.
    Nisam bila u mogucnosti da pristupim forumu,pa tek sad pisem :-(
    Veliki pozdrav!!!
    Cao,hvala sto ste voljni da podelite informacije :-)
    Decko mi je gradjevinski inzenjer master,dobio je posao,zadovoljava minimum bruto godisnju platu za MINT zanimanja.Potpisao je ugovor pre par dana licno u firmi u Minhenu.E sad smo kuci,nije se jos prijavio za termin,jer ceka da firma odradi svoj deo u nemackim institucijama.To nas malo buni,da li moze on da aplicira za termin ili treba da ceka neki dokument od poslodavca ili poslodavac prosledjuje to direktno u ambasadu?Takodje,diplomirao je skoro,te jos nema diplomu nego uverenje koje sluzi u svrhe zaposlenja dok ne dobije istu,a dodela diploma je negde u aprilu,najkasnije u maju,pa je malo i tu skeptican,da mu uverenje nece uvaziti...Sad krece na kurs B1,zavrsio je dva prethodna nivoa,ali kako vidimo,potvrdu o znanju jezika ne traze..(nastavak u sledecoj poruci:-D )
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
Back