Н

Poruke na profilima Najnovije aktivnosti Poruke O članu Blog

• Pokušajte direktno na website klinika, pod sekcijom Stellenangebote. CV šaljite direktno na Oberarzt ili sefa klinika...dakle, nikako preko Personalabteilunga. To je moje iskustvo, a koliko sam pročitao i ostale kolege su imale slična iskustva. Ako prijava ide preko Personalabteilunga, oni prvo traže aprobaciju i to Vas odmah u startu isključuje iz selekcije. Kada sef pokaže interes nakon obavljenog razgovora i odluci da Vas zaposli, onda Personalabteilunga ne pravi problem...
    Svako od nas je dosao ovdje "svojim putem" moras i ti svoj da nadjes. Ja sam ti opisala svoj koji je bas bio postepen, ima ljudi koji odmah dobiju mjesto preko oglasa. Jednostavno je kao i u svemu potrebno malo srece. Sve je uredu da ti neko kaze kako je on dosao i sta je radio, al da traze od tebe C2 ili da polazes jezik ponovo u Njemackoj i slicne gluposti, to je vec pretjerivanje. Ako vec ne radis, vrati forum 100 strana unazad i citaj. Meni je forum mnogo pomogao i zaista sam vracala stranice i po nekoliko puta unazad, ali svakako pisi i ovako, tu smo da pomognemo :)
    Ja sam tako slicno tebi, prvo slala samo na oglase i vidim nista se ne desava i morala sam nesto promijeniti. To je bilo da sam slala Bewerbung za hospitaciju i odmah sam dobila par poziva. Doduse na tom odjelu nisam dobila posao, ali sam uvjezbala jezik i nakon toga sam pisala Bewerbunge za posao, jer sam smatrala da sam sad spremnija a i kad napises da si radio hospitaciju negdje u Njemackoj to ti svagdje gleda kao pozitivno, a posto ti vec zivis tu onda ti nece biti frka za smjestaj. Eto odluci se, istrazuj, bori se...
    Ako smatras da bi ti jezik mogao biti problem odn ako inace imas poteskoce da nesto razumijes, onda isto mozes umjesto svih tih Bewerbunga za posao da jednostavno pises Bewerbung za hospitaciju (koju sam i sama radila), u trajanju mozda mjesec dana, to je najbolji nacin da se uvjezba jezik a da poslije te hospitacije imas i razgovor sa sefom mozes li ostati tu da radis.
    I tako redom, posalji i u te bolnice gdje si se vec javljao na oglase, posalji svima. Sto se tice jezika, po mom misljenju taj C2 je cista glupost i ako ti je to rekao neko "nas" vjeruj da je to nazalost samo sujeta i sto vece otezavanje a ne pomoc. Sasvim je logicno da imas poteskoce u razgovoru jer si stranac i zavisi koliko vremena vec zivis tu.
    Da, otvoris sajt bolnice, nadjem odjel gdje zelis da saljes, zatim mail ili od Chefarzt ili od sekretarice (samo izbjegavaj Personalabteilung) i u Betref upises Initiativbewerbung um eine Stelle als Assistenzarzt, u mailu napises 2-3 recenice tipa da si posjetio sajt bolnice sa interesovanjem i da saljes svoj initiativbewerbung, da bi bio zahvalan da pogledaju bewerbung i pozovu te na razgovor, zatim ucitas Bewerbung i posaljes.
    A sto se tice procedure za BE, ja bih rekla da to uopste nije procedura. Uz Anlage 2 potreban je ljekarski pregled i svi papiri koji su navedeni na sajtu, to se preda i ceka. Ja sam cekala 4 sedmice. Mozda da pokusas da platis nekome da ti uradi Bewerbung, mozda je problem sa Bewerbungom.
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
Back