SNEZANA - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

širom zatvorenih očiju

SNEZANA

Oceni ovaj blog
Jedne Nove godine,ne secam se vise koje,izadjoh pred jutro na ulicu.Bilo je to u ono daleko vreme dok je jos padao sneg i jelke bile prave,a ne plasticne.

Ulica je bila zasuta slomljenim staklom i odbacenim sarenim kapama od kartona.Ucini mi se da u snegu vidim jednu palu,izgubljenu zvezdu.

Jesam li rekao da je ulica bila pusta,i duga,i bela,i bez zvuka?

Tada je ugledah kako ide prema meni.Bila je ogrnuta belim kaputom ispod koga je svetlucala duga vecernja haljina,tako nestvarno tanka i tako pripijena uz njeno telo,kao da je bila sasivena od magle i paucine.Gazila je sneg u lakim sandalama,koje su uz nogu drzala dva jedva vidljiva,zlatna kajsica.Pa ipak,njene noge nisu bile mokre.Kao da nije dodirivala sneg.Jednom rukom pridrzavala je okovratnik kaputa,a u drugoj je nosila malu barsku torbicu od pletenog alpaka,istu onakvu kakve bake ostavljaju u nasledstvo najmilijim unukama.

Jesam li rekao da je plakala i da su joj se suze ledile na licu,poput najfinijeg nakita?

Prosla je pokraj mene ne primetivsi me,kao u snu.U prolazu,obuhvati me oblak nekog egzoticnog parfema.Nikada ga posle nisam osetio.Nikada je posle nisam sreo..Da,bila je plava..ne,crna..ne,ridja!Ali imala je ogromne tamne oci,u to sam siguran.

Zasto je napustila pre vremena novogodisnje slavlje?Da li je neko,koji je te noci bio sa njom,zaspao ili odbio da je prati?Da li se napio i bio prost?

Da li je to,ustvari,bila Nova godina?Jesam li mozda jedan od retkih setaca koji je imao srecu da je vidi licno?Ili je to bila Snezana kojoj su dojadili patuljci?

Ali,zasto je plakala?

Jesam li vec rekao da sam ovu pricu napisao samo zbog toga da je ona mozda procita i javi mi se telefonom?

Vec vise od petnaest godina razmisljam o tome,zasto je plakala one noci...

MOMO KAPOR

Ps.Za one kojima znace ovakve price.
Ovo je jedna od poslednjih..jos malo,pa cu vam pozeleti svako dobro u odlasku.

Pošalji "SNEZANA" na Facebook Pošalji "SNEZANA" na Google Pošalji "SNEZANA" na My Yahoo! Pošalji "SNEZANA" na Live Pošalji "SNEZANA" na MySpace Pošalji "SNEZANA" na Twitter Pošalji "SNEZANA" na Digg Pošalji "SNEZANA" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. REVELIN (avatar)
  STA JE S VAMA LJUDI ??? ZAR I TI ???
 2. Cicoka (avatar)
  Prelepo pises,ako je razlog koji je i kod mene postojao,zelim samo da ti kazem da nesmemo dozvoliti da nam *NIKO* uskrati nase lepe trenutke sa divnim ljudima koje volimo.Racunaj da sam tik uz tebe.
  Ažurirano 30.05.2009. u 11:02, autor: Cicoka
 3. Neponovljiva Gracija (avatar)
  Izbor prica ti je fantastican...ne dozvoli nikome da ti kvari zadovoljstvo,a ni nama...izbori se...ljuub
 4. dusala000 (avatar)
  Ne nećeš otići zar i tebe muče, pogedaj komentar na mom blogu "KIŠA ", pogledaj komentar ,"borac za pravdu" i znaćeš šta ti kažem ne nemoj dozvoliti to ostani tu sa nama Srdacan Pozdrav i divno pišeš samo nastavi SREĆO...da li mogu znati i reci ime nicka koji te muči da sateramo tog idiota a pre bih rekla idiotkinje koje nište "sve što je lepo"

  Tebi ...