kroz rupicu na vlati trave... - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

sanja*

kroz rupicu na vlati trave...

Oceni ovaj blog
Kroz rupicu na vlati trave ugledao je potok. Rupica je bila promera svega nekih par milimetara, ali jasno je video povremene srebrnaste osice odsjaja na bistroj vodi. Osim toga, pouzdano je znao da se tiho klokotanje čuje baš odatle. Kroz rupicu.
Problem je bio u tome što kroz livadu nije tekao nikakav potok. Ne samo kroz tu, na kojoj stoji i netremice zuri u poveliku vlat trave, nego ni na tri okolne, ni na komšijskim livadama tih okolnih livada, ni kilometar dalje, ni pet. Nije se to uzalud zvalo "Suvo brdo".
Kleknuo je na toplu zemlju, upro dlanovima o tlo i savivši laktove spustio trup nisko a lice pogurao napred. Prebrzo. Oštri vrh travke ga zaseče po čelu napravivši mali ožiljak.
Pribrao se.
"Polako, ludo, ne ide to tako... dragocenosti se ne zgrabaju", rekao je samom sebi. U mislima, ne naglas.
Udahnuo je, duboko ali nečujno. Zadržao vazduh. Zamislio je da mu je glava na nekoj nevidljivoj pokretnoj traci koja se kreće lagano, lagano, puževim korakom.
Mic po mic, približio se sasvim. Naslonio zenicu na rupicu.

A onda su mu se, odjednom, otvorili vidici.


.................................
http://forum.krstarica.com/showthread.php/93836-Igra-sastavi-pri%C4%8Du?p=30204596&viewfull=1#post30204596
osanjica.wix.com/sanja

Pošalji "kroz rupicu na vlati trave..." na Facebook Pošalji "kroz rupicu na vlati trave..." na Google Pošalji "kroz rupicu na vlati trave..." na My Yahoo! Pošalji "kroz rupicu na vlati trave..." na Live Pošalji "kroz rupicu na vlati trave..." na MySpace Pošalji "kroz rupicu na vlati trave..." na Twitter Pošalji "kroz rupicu na vlati trave..." na Digg Pošalji "kroz rupicu na vlati trave..." na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. gost 382857 (avatar)
    Divna priča... zvuči kao da je bio san... da, vidici se otvaraju samo ako dozvoliš "nemogućem" da postoji i pažljivo mu se posvetiš... Mnogo mi se sviđa :)