NACIONALNA SOCIJALNA POMOĆ

Kažu da je komisija za dodelu nacionalnih penzija predala spisak sa pedest imena kojima će vlada dodeliti tu penziju ( pored postojeće ) u iznosu od 50 000 hiljada dinara. Kažu još, da neke nacionalne veličine smatraju ovu sumu kao socijalnu pomoć , koja je za mnoge od njih javna uvreda .
Izdvojio sam jedan novinski ( umereni komentar ) .

Komentar :
Buridanov magarac | 09/01/2013 23:40

Ovo je otislo sve u T.L.P.M. Gde mogu da se prijavim za tu penziju. Iako imam preko pedeset godina i advokat sam, za 95% ovih ljudi nisam čuo. Ali, ni to nije suština; kome je, bre, ovo palo na pamet. Potpuna, bjelodana diskriminacija prema drugim ljudskim bićima. Zašto je tozovac zaslužniji od bilo kog drugog čoveka (ili žene) u stradiji. I hajde ti sad druže moj plaćaj doprinose... e vala neću.
Nema nikakve sumnje da je ova država na sigurnom putu u građanski rat."


Ovo je nacionalni bezobrazluk, sa elementima poltičkog kriminala i diskriminatorskog odnosa prema većinskom časnom i poštenom stanovništvu od izvršne vlasti.
Rudari, metalurzi, kovači , zemljoradnici , električari , bravari, učitelji , inžinjeri , lekari i sav pošten i častan svet koji puni budžet nemilice, ceo jedan vek - sastavljajući kraj s' krajem u ovoj i svim predhodnim državama ; tavoreći na ivici biološkog opstanka , dok šatorske pevaljke , sa izabranicima krimigone vlasti , tu takozvanu nacionalnu penziju od 450 e smatraju socijalnom milostinjom ; koju nisu ničim zavrednovali , sem što su negovali pljaškaški sistem koji časne i poštene drži u državnom ropstu .
Nit je bilo većeg bezobrazluka na račun grbače potlačenih i eksploatisanih ; nit će istorija čovečanstva zabeležiti veću ozakonjenu podelu plena međ državnim kriminalcima . Ovakav legalizovan način podele plena , sa notama cinizma i otvorenog ruganja žrtvama ozakonjene pljačke, nezapamćen je u istoriji čovečanstva.
Drugi to rade sa stilom i suptilno ( kad nagrađuju saradnike za manipulativnu pomoć u porobljavanju i nipodištavanju časti, poštenja i ljudskosti međ stanovništvom ) , bez veličanja etičkih marginalaca i kafansko kočijaških zvezdi .
 
Slažem se i ja , nikakva to je penzija
verujem da gospoda ta ništa nisu za života uštedela
jer nisu ni štedela z:D
i sad kako će...baš nema smisla
a to što ne znamo ih mi svi
važno je da dobro se poznaju oni
sve su to zaslužni klanovi a mi smo zasluženo ...klovnovi z:((
 
Dodela nacionalne penzije za neke ljude je uvreda za sav ostali živalj ove zemlje. Ko je taj koji procenjuje nečije zasluge? Oni već imaju penzije koje su dobili na osnovu svojih uplata tokom radnog veka, kao i svi ostali i po čemu su oni ili bilo ko drugi zaslužniji od ostalih? Za posebne zasluge se dodeli medalja, plaketa, otvori se neki fond za unapredjenje nečega pa da i neko mlado talentovano čeljade vidi neku vajdu a ne bre penzija pored penzije !!!! z:((

Pisaću im da me uvrste u zaslužne ... :manikir:
 
LJILJA MMM;bt228802:
Dodela nacionalne penzije za neke ljude je uvreda za sav ostali živalj ove zemlje. Ko je taj koji procenjuje nečije zasluge? Oni već imaju penzije koje su dobili na osnovu svojih uplata tokom radnog veka, kao i svi ostali i po čemu su oni ili bilo ko drugi zaslužniji od ostalih? Za posebne zasluge se dodeli medalja, plaketa, otvori se neki fond za unapredjenje nečega pa da i neko mlado talentovano čeljade vidi neku vajdu a ne bre penzija pored penzije !!!! z:((

Pisaću im da me uvrste u zaslužne ... :manikir:

Pa šta još to nisi uradila?Nisi im pisala?Ne mogu da verujem...pa misli malo,Ljiljo...pa kad dobiješ nacionalnu penziju ima da te zovemo...LJILJKA NACIONALE...z:lol::zimag:z:poz:
 
Poslednja izmena:
"Olivera Katarina: Za mnoge je to socijalna pomoć "...fali se kako je više zaradila pevajući onu čuvenu po vašarskim šatrama na stolovima : "Niška banja divna zgoda " --- verovatno zbog toga je i na spisku za ovu socijalu ( ma vašarski cigani i tezgaroši uvek pljuju ruku koja im daje i šapom i kapom --- to se traži od nacinalnih veličina )...

Beograd - Sedmočlana Komisija za nacionalne penzije, koja je radila u sastavu: predsednik Miodrag Radovanović Mrgud, violinista Jovan Kolundžija, arheolog mr Bojana Borić Brešković, filmski glumac Tihomir Stanić, kulturni radnik Živorad Ajdačić, pesnik i esejista Viktor Šećerovski, arhitekta, konzervator Zvonko Petković, na završnoj sednici utvrdila je konačan spisak od 50 kandidata za nacionalne penzije.

"Spor oko nacionalnih penzija za Zoricu Brunclik, Zahara i Tozovca " --- kažu uspešno rešen !?

"Pritisci na komisiju urodili plodom: Olivera Katarina će dobiti nacionalnu penziju ! --- posle neverovatnih višemesečnih političkih pritisaka na komisiju, na listi potencijalnih nosilaca priznanja našla se i glumica i pevačica Olivera Katarina, koju je protežirala vladajuća SNS. Takođe, tu je i Dragan Živković Tozovac, oko koga se takođe komisija nadglasavala, kao i trubač Fejat Sejdić."
 
..nacionalni učinak, vredan nacionalnog javnog nagrađivanja - koji eto zaboravismo , a zaista predstavlja umetnički rad koji je oblikovao današnju kulturnu scenu i onoliko vazdigao duhovnost nacije ( gotovo da nema čoveka koji svoje dete ne gura u ovakvu umetnost -- pa samo pogledajte nacionalne TV programe i takmičenja u ovoj kulturnoj delatnosti )... ipak je ovo ona stvar , koja je obeležila našu duhovnost i njenu razinu :

 

Back
Top