Вера, не вера, опрез, завера и .... поверење

Врзмалица: ПОВЕРЕЊЕ

Почела сам да радим. Нема више ладовања, шећкања, дружења од данас до сутра,.
Време се стисло у пет сати, минус основних делатности (једи пи, тушитај се, превоз, кувај, поспреми, опери, купи...) али се врзмалице по навици и даље врзмају истим летњим темпом.

Вера, не вера, опрез, завера и .... поверење.

Обзиром да смо друштвена бића, квалитет живота је и вера и поверење у добру намеру људи, човека, колеге, приатеља, партнера, детета.
Комуникација и њен виши ниво који укључује напредовање, подстицај који показује социјалну интелигенцију који нам доприноси бољој позицији, орјентацију у социјалном свету.
Поверење , храброст, умеће , веровања у добре намере као и доследност. Умеће класификације намера које су добре у инпуту, али не доносе добар ефекат, и дволичне намере закамуфлиране добротом.
Разни народи имају различите базичности (мању или већу отвореност, поерљивост).
Последица је сасвим јасна да више пута преварени мање верују од оних који нису имали та искуства.
Наша деца преузимају и развијау однос поверења према родитељима.Доследно васпитавање без занемаривања било ког аспекта продуктује дете које верује и има поверања, отворено је за све информације без предрасуда. Уколико је научено да критички расуђује, пун погодак за будућу зрелу јединку на правом путу напретка у сваком погледу.
Како стећи поверење; за то је потребно време, посматрање свих изјава, ма коме упућено, и листа изговореног човека претставља човека коме треба или не треба указати поверење но доследно према оцени контролисати позадину речи, тј. намеру и ефекат.

Све оне са којима комуницирам, пријатеље реала, колеге, познанике и виртуалне, рангирала би у три групе:

Поверење, верујем (отворена сам за сваку реч, мисао, разговор... промене ставова, корекције...)

Опрез (сва проверити пре но што се закуцам... лоше се осећам и покварим однос...)

Не повереље , не верујем (тврд став, ако је једном особа злоупотребила полу истину, ако исмејавала, не прикладно се понела, што није достојно човека,
три пута мери пре него што таквој особи укажеш поверење)
 

Back
Top