Tragicna je ta zamena teza, gde nas uljuljkuje da koristimo fraze kao sto je promena vlasti, a da nikad ne pricamo o necemu sto se zove promena nas, promena mentaliteta. Mi uvek volimo da govorimo o nasim vlastima kao o njima, uvek imamo sindrom govorenja o misterioznom drugom koji uzurpira nas zivot.
"Ja sam ok, ali oni mi ne daju da ___________________ ."
Mi smo jedina nacija na svetu koja toliko pati od jos jednog sindroma, a to je od teorija koji je nas vladar radio za koju stranu silu.
Drugim recima, sve, samo da ne prihvatimo da su vlasti sve vreme ogledalo naroda, da su to ljudi iz nasih redova koje smo mi doveli na vlast zato sto smo takvi i takvi, i nema nikakvih drugih, mi to sve radimo sami.
Marchelo u emisiji "30 minuta"
"Ja sam ok, ali oni mi ne daju da ___________________ ."
Mi smo jedina nacija na svetu koja toliko pati od jos jednog sindroma, a to je od teorija koji je nas vladar radio za koju stranu silu.
Drugim recima, sve, samo da ne prihvatimo da su vlasti sve vreme ogledalo naroda, da su to ljudi iz nasih redova koje smo mi doveli na vlast zato sto smo takvi i takvi, i nema nikakvih drugih, mi to sve radimo sami.
Marchelo u emisiji "30 minuta"