" PREKRET U BOLJI ŽIVOT "

> predizborni poziv slobodne kapitalističke parlamentarne demokratije > ili ti :



Moć i logika novca , koje su po sopstvenoj prirodi stvari, udružile bankarski i industrijski kapital stečen u ratno zločinačko profiterskom orgijanju - u moćno okupaciono sredstvo sveta nadničara / najamnika .

Danas sa sigurnošću može se reći , da čovek- nadničar ( najamnik / plaćenik na sat ili parče ) ne može reći šta je gore : robijanje industrijskom ili pak bankarskom kapitalu. No očigledno je jedno , njihovo zločinačko poreklo i sprega , stvorila je monopolističku poziciju nad :rađanjem, kulučenjem i umiranjem u svetu nadničara / najamnika.
Može mo se zgražavati nad ovim činjenicama ; ali očigledna je istina da su ova dva sveta u zacementiranim sverama - u kojima monopolistička svera stoji kao nekakva rajska terasa iznad sveta paklenih nadničarskih muka; u kome se oni grizu , glože i otimaju oko ničega zarad sreće i boljitka monopolista -- i umiru u nečovečnim i zverskim mukama.
I ma koliko se čovek gadio nad ovim očiglednim istinama kapitala i takozvanog slobodnog kapitalističkog demokratskog društva ( uzgred ,koje je legalistički stožer , čuvar i branilac moći i logike ratno profitersko zločinačkog novca ), položaj nadničara/najamnika bez stabilnog imetka - koji naplaćuje tek petnaesti ili dvadeseti deo svog rada (( iskazanog kao višak vrednosti / profutabilni dobitak ), zatrovan i destruktivno uređen ispranog uma , a hipnotički večno sanja da će jednog dana i on inkasirati četrnaset do devetnaest desetina rada nekog drugog prokletog najamnika / plaćenika )); kao i položaj ratnih najamnika-plaćenika , izvučenih iz radničko najamnih porodica ; koji ginu za ideju i domovinu a domovina mu je robijaški okov koji ga nagoni da ubijaja sve pred sobom što je iz sveta nadničara/ najamnika ,i umesto da pucaju i ruše svet svojih gospodara, oni ubijaju jedni druge --- dakle , ti položaji odslikavaju svu bedu i prokletstvo tog sveta kome nema spasenja u takozvanom slobodnom kapitalističko demokratskom parlamentarnom društvu.

Zlo je utamničilo dobro, te ništavilom i bedom kapitalističkog demokratskog parlamentarnog društva , okovalo svet nadničara / najamnika -- oduzelo mu identitet , ljudskost , slobodu i državu . Hteli ne hteli , gmižu ko crvi u gnojnoj rani sve sanjajući lavovski " preokret u bolji život " .

GDE JE TU SMISAO BITISANJA U NAŠOJ REALNOSTI ?
 

Back
Top