TAJNE HRONIKE 1. deo

Lična karta glavnih likova priče:

http://forum.krstarica.com/entry.php/25642-TAJNE-HRONIKE-lična-karta-Gopodara-Elemenata-14.-deo-1-2

Još jedan Morganin rođendan

U zabitoj šumi, živela je veštica Morgana...

Ta ista veštica se upravo trgla iz najdubljeg sna, gde je astralno maltretirala svoje neistomišljenike; protresla je glavu, kao da pokušava da se oslobodi i najfinijih delića sna.
Na vratima je urlalo histerično zvono. Posetioci.

"Još nisu naučili", proškrgutala je zubima, "Ne diraj Morganu dok spava!"
Ljutito je ustala iz kreveta, zgrabivši svoj magijski bič sa 5 oštrih zubaca, i krenula ka vratima, spremna da ošine nezvanog posetioca, bez da ga sasluša. Negde na pola puta se predomislila, sela u svoju fotelju koju je nabavila negde pre 340 godina, i koja se - gle čuda, još uvek drži.

"Legolas Papi", viknula je svom falimijaru, "Otvori vrata i uvedi nezvane posetioce"... i nežno se nasmejala otkrivši krvave zube, i čvrsto držeći bič u ruci.
Međutim, nije bio u pitanju samo jedan posetilac.
Vrata su se odškrinula uz tugaljivu ciku, i unutra je revnosno kročilo nekoliko šumskih gnoma, šumska vila obamrlih krila i jedan trol koji je poprilično zaudarao.
Taman se Morgana spremila da im očita bukvicu, kada su joj privukli pažnju pokloni koje su stanovnici šume nosili u rukama...odložila je bič (ali ne predaleko, da joj se ipak nađe pri ruci, ako zatreba).

"To je za mene??" začuđeno je pitala.

"SREĆAN ROĐENDAAAAAANNNN!" pisnuli su uglas šumski stanovnici.

Morgana ih je belo gledala...

"Gospodarice šume", promucala je vila, "Vi danas slavite rođendan.. zar se ne sećate?!"

Morgana se zamislila i prebrojala dane... zatim je vešto pucnula prstima i rekla, "A da! Tačno... No, ne može se očekivati da pamtim svaki moj rođendan, zar ne? Kad imaš 5001 godina, onda neki možeš i da zaboraviš, zar ne?"

"Da, da", skupiše se šumski stanovnici...

Morgana ih je pronicljivo pogledala.

"Niste došli samo zato. Recite mi pravi razlog".

Šumski stanovnici se pogledaše međusobno, i na kraju ponovo istupi vila. Promuca...

"Imamo problem... nešto nas napada... lomi nam magijske kućice..uništava grimoare...Nešto je htelo čak i krila da mi spali!..."
Posetioci se skupiše pod Morganinim pogledom.

"I želite ja da rešim vaš mali-nemali magijski problem", dovršila je Morgana, "Ha, znala sam da nije samo čestitka u pitanju! Iš!" govor je završila ošinuvši bičem ulovljenog duha - lopova, koji se migoljio u ćošku, prekriven prašinom.

Posetioci se skameniše...

"Dobro", osmehnu se Morgana.. možda je vreme da se ponovo okupi družina, ko u stara dobra vremena...Ali, znate šta moramo da uradimo."

"Znamo"... šapnula je vila.

"Imate sreće što sam raspoložena danas. Pozovite Adeptusa!"

"Naravno, uzvrati vila", još danas ću odlebdeti do njega i preneti mu poziv"....

"Samo, recite mu moje staro ime. Recite da ga zove Valeria", krvavo se osmehnula Morgana....

NASTAVLJA SE

p.s. Info.. ovu priču pišemo Adeptus i ja, znači biće nekih delova na mom, a nekih delova na njegovom blogu.. u svakom novom nastavku biće link do prethodnog dela, zbog lakšeg praćenja.

Nastavak je na
http://forum.krstarica.com/entry.php/25376-TAJNE-HRONIKE-2.-DEO

A Covi vam sprema knj.kritiku "nezavisnu"...Zavidim jer ja nemam šanse da navatam neku babu da piše podunavske priče i hronike sa mnom...(A i da ne kažem na ovom kulturnom mestu šta s babom...:mrgreen:)
Za pisanje ljubavničkih bi se našlo ihaj!Međutim kad se tih jada setim-desna mi sama krene prema smajlijima...:hahaha::heart::rotf: (Ko li napisa da s godinama muški u ljubavi budu sve mudriji,a žene sve luđe...?Mora da je onaj cinik Šo...ili Covi...)
Četkam dalje...:heart:

coviax1;bt155817:
A Covi vam sprema knj.kritiku "nezavisnu"...Zavidim jer ja nemam šanse da navatam neku babu da piše podunavske priče i hronike sa mnom...(A i da ne kažem na ovom kulturnom mestu šta s babom...:mrgreen:)
Za pisanje ljubavničkih bi se našlo ihaj!Međutim kad se tih jada setim-desna mi sama krene prema smajlijima...:hahaha::heart::rotf: (Ko li napisa da s godinama muški u ljubavi budu sve mudriji,a žene sve luđe...?Mora da je onaj cinik Šo...ili Covi...)
Četkam dalje...:heart:

:lol: :lol: :cmok:

Back