poklonio čovečanstvu - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

* * * * * nl

poklonio čovečanstvu

Oceni ovaj blog
Misli koje je za svoj 70. rođendan,
16. januara 1959. godine,
Čarli Čaplin poklonio čovečanstvu.Kada sam zaista počeo da volim sebe shvatio sam da su bol i emocionalna patnja samo upozorenja koja mi govore da trenutno živim u suprotnosti sa sopstvenom istinom. Danas znam da se to zove BITI VERODOSTOJAN.Kada sam zaista počeo da volim sebe, shvatio sam koliko može biti uvrijedljivo kada pokušavam da nateram nekoga da radi ono što ja hoću, iako znam da trenutak nije pravi i da ta osoba nije spremna za to, pa čak i onda kada sam ta osoba JA. Danas, ja to zovem POŠTOVANJE.


Kada sam zaista počeo da volim sebe, prestao sam da žudim za nekim drugačijim životom i mogao sam da uvidim da je sve što me je okruživalo ustvari bilo poziv da rastem i da se razvijam. Danas, ja to zovem ZRELOST.

Kada sam zaista počeo da volim sebe, shvatio sam da sam pod bilo kojim okolnostima uvek na pravom mestu, u pravo vreme i da se sve događa u tačno pravom trenutku. Tako sam mogao biti miran. Danas to zovem SAMOPOUZDANJE.

Kada sam zaista počeo da volim sebe, prestao sam da samom sebi kradem vreme, i prestao sam da pravim grandiozne projekte za budućnost. Danas radim samo ono što mi donosi radost i sreću. Radim stvari koje volim da radim i koje vesele moje srce i činim to na svoj sopstveni način i u svom sopstvenom ritmu. Danas znam da se to zove JEDNOSTAVNOST.

Kada sam zaista počeo da volim sebe oslobodio sam se svega što nije bilo zdravo za mene: hrane, ljudi, stvari, situacija i svega ostalog što me je vuklo ka dnu a dalje od sebe samoga. U početku sam to zvao „zdravi egoizam“, ali danas znam da je to LJUBAV PREMA SAMOM SEBI.

Kada sam zaista počeo da volim sebe prestao sam da želim da sam uvek u pravu, tako sam manje grešio. Danas sam shvatio da se to zove SKROMNOST.Kada sam zaista počeo da volim sebe, odrekao sam se navike da živim i dalje u prošlosti i da se brinem za svoju budućnost. Sada pak živim samo za ovaj trenutak u kojem se SVE dešava. Tako živim svakog dana i zovem to ISPUNJENJE.

Kada sam zaista počeo da volim sebe spoznao sam da moj um može da me poremeti i da od nekih svojih misli mogu da se razbolim. Ali čim sam počeo da koristim svoje srce, moj um je dobio dragocenog saveznika. Danas ovu vezu zovem MUDROST SRCA.


Nema potrebe da se plašimo svađa, suočavanja niti bilo kakvih problema, jer se i zvezde ponekad sudare pa i iz sudara nastane neki novi svet. Danas, ja znam: TO SE ZOVE ŽIVOT.

Pošalji "poklonio čovečanstvu" na Facebook Pošalji "poklonio čovečanstvu" na Google Pošalji "poklonio čovečanstvu" na My Yahoo! Pošalji "poklonio čovečanstvu" na Live Pošalji "poklonio čovečanstvu" na MySpace Pošalji "poklonio čovečanstvu" na Twitter Pošalji "poklonio čovečanstvu" na Digg Pošalji "poklonio čovečanstvu" na del.icio.us

Oznake: čarli
Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Tol (avatar)
  Bravi pely...pravi izbor
 2. Storm+y (avatar)
  Sve to zajedno se zove sinteza zrelosti, iskustva i mudrosti.

  Hvala Čaplinu i hvala pely, što su nam preneli ove divne poruke!


 3. Aribi (avatar)
  Odlican tekst!!!! Hvala pely!
 4. zxy (avatar)
  Lepo je što si ovo našla i stavila na blog.Ti stavovi su rezime jednog života bogatog i uspešnog i mogu biti korisni saveti za svakog.
 5. miwka (avatar)
  Svidja mi se ovaj tvoj prilog..o mislima
  i životnim isustvima..jednog velikana komike kao što je Čarli Čaplin..Nadam se da se nećeš naljutiti ako ga preuzmem i postavim na svom blogu FONTANA SNOVA...normalno da ću tebe potpisati kao priredjivača....Bravo za izbor...
 6. pely (avatar)
  Citat Original postavio Tol
  Bravi pely...pravi izbor

 7. pely (avatar)
  Citat Original postavio Storm+y
  Sve to zajedno se zove sinteza zrelosti, iskustva i mudrosti.

  Hvala Čaplinu i hvala pely, što su nam preneli ove divne poruke!
  Hvala Čaplinu

 8. pely (avatar)
  Citat Original postavio Aribi
  Odlican tekst!!!! Hvala pely!
 9. pely (avatar)
  Citat Original postavio zxy
  Lepo je što si ovo našla i stavila na blog.Ti stavovi su rezime jednog života bogatog i uspešnog i mogu biti korisni saveti za svakog.  misli su veoma podsticajne za razmišljanje dušu dalo.
 10. pely (avatar)
  Citat Original postavio miwka
  Svidja mi se ovaj tvoj prilog..o mislima
  i životnim isustvima..jednog velikana komike kao što je Čarli Čaplin..Nadam se da se nećeš naljutiti ako ga preuzmem i postavim na svom blogu FONTANA SNOVA...normalno da ću tebe potpisati kao priredjivača....Bravo za izbor...
  poklon čovečanstvu...što više ljudi pročita
  to je misao njegova stigla do većeg broja ...
 11. gost 170870 (avatar)
  Odlican tekst, sazet, pozitivan i istinit. Posudicu ga :)
 12. pely (avatar)
  Citat Original postavio maji Mrav
  Odlican tekst, sazet, pozitivan i istinit. Posudicu ga
  Pozdrav maja Mrav,
  zato je postavljeno!