Interesantno kako taj veseli rezim devedesetih i dalje zivi medju nama, prisutan je u ljudim, prisutan je u mentalitetu, prisutan je u svakoj pori drustvenog zivota.
Dakle, hajde da probamo da navedemo samo neke od stvari koje su se desile, a koje su pak ostavile duboke tragove...
Ajde da krenemo od kulturne scene, gde ce se svi nasi filmovi zasnivati na ratnoj tematici, bioskopi i pozorista biti najslabije poseceni zato sto narod nema novac, biblioteke dostici toliku razmeru usamljenosti,a sve to naravno u korist raznoraznih folkoteka...Dakle, javlja se jedan totalno novi pravac u muzici (ako to uopste mozemo dako nazvati), ali to nece ostati natome.Jer, da krenemo od pocetka, krajem osamdesetih imamo Brenu koja se udaje za tenisera, cini mi se, i to je eto tako bilo simpaticno, pravile su se Barbike sa njenim likom, devojcice mastale da se udaju u belom.Sledeci korak je Cecina i Arkanova svadba, gde se doticna Gospodja Nacionale udaje za kriminalca, postaje zvezda, njenu svadbu prenosi 170 svetskih i domacih televizija (Ej, Srbine 170!) i to od pocetka do kraja (pa Pink je preko toga i tome slicnih emisija postao televizija), i to postavlja jedan kulturni model, totalno nezamisliv u jednom moralnom i duhovno uzdignutom svetu...Jer kako je normalno da san jedne desetogodisnje devojcice bude da se uda za kriminalca, ne bi li postala slavna?Da ne nastavljamo daje sa svadom Karleusa-Karic, koja je posle recenice”Ja sam se danas udala za coveka svog zivota”, posle 4 meseca zavrsila u krevetu sa obezbedjenjem svog muza-no, to ipak pripada 21. veku zemlje Srbije koji nisam sigurna da se bas mnogo razlikuje od devedeseih.
Prebacicu se malo na obrazovanje, koje je ispraceno mnogobrojnim strajkovima, demonstracijama, restrikcijama, bombardovanjem vise licilo na zmurke, nego na skolovanje jer nikako nisu mogli da se nadju...
O medijima mislim da je i nepotrebno govoriti,mislim Kurir, Pink, RTS...Ipak je suvisno!nastavak, iako se to mnogima nece svideti neki drugi put!