Zasto je Srba u ww2 izginulo 1,5 miliona a Bugara samo 1,600?

zemunski kej

Elita
Poruka
21.947
Hocu da podelim sa vama jedno saznanje koje sam cuo od prof, Dragana Simeunovica.Gostujuci u emisiji Pravac koji vodi bivsa zena premijere ,Ksenija Vucic izneo je podatak koji me pogodio, U drugom svetskom ratu Jugoslavija je izubila oko 1,67 miliona stanovnika, Najvise Srba ali ne od pusaka Nemaca i Ustasa vec medjusobno se istrebljujuci, Cetnici i partizani su jedni dsrugima naneli najvece zrtve. Jedini gerilski borci su bili Srbi ,Profesor kaze da Ustase nisu imali velike gubitke do pred sam kraj rata jer su bili u kasarnama i drzavotvorni a nasi po sumama i gorama. Braca Bugari su bili uz Nemce i nisu cak morali da idu ni na ruski front, Promenili su curak pred kraj i ukupno imali hiljadu i sest stotina poginulih u drugom svetskom ratu, Eto neko ce izvuci pouku zasto nam je ovako,

Hocu da podelim sa vama jedno saznanje koje sam cuo od prof, Dragana Simeunovica.Gostujuci u emisiji Pravac koji vodi bivsa zena premijere ,Ksenija Vucic izneo je podatak koji me pogodio, U drugom svetskom ratu Jugoslavija je izubila oko 1,67 miliona stanovnika, Najvise Srba ali ne od pusaka Nemaca i Ustasa vec medjusobno se istrebljujuci, Cetnici i partizani su jedni dsrugima naneli najvece zrtve. Jedini gerilski borci su bili Srbi ,Profesor kaze da Ustase nisu imali velike gubitke do pred sam kraj rata jer su bili u kasarnama i drzavotvorni a nasi po sumama i gorama. Braca Bugari su bili uz Nemce i nisu cak morali da idu ni na ruski front, Promenili su curak pred kraj i ukupno imali hiljadu i sest stotina poginulih u drugom svetskom ratu, Eto neko ce izvuci pouku zasto nam je ovako,

Nisu te brojke sigurno dobre...izginulo je manje od toga Srba i više od navedenoga Bugara - no opet Srba je stradalo nevjerovatno puta više, tako da poenta realno stoji.

Jugoslavija je imala građanski rat, a kao takav, rat donosi strašno mnogo žrtava (pored okupacije i pružanja oružanog otpora). Takođe se zna da se pobunjenici tretiraju kao izdajnici i prema njima uvijek sve najgore...a tako su Sile Osovine Srbe i posmatrale.

Земунски, написао си да је највише Срба изгинуло у братоубилачком рату, па шта су радили Немци и усташе? Грицкали кокице? Братоубилачког рата је било, али побогу, зна се да је огромна већина изгинула у сукобима са Немцима, и кроз геноцид који је проводила Независна Држава Хрватска.

Наравно, симптоматична разлика између укупних жртава Југосалвије и суседне јој Бугарске, али кад су Бугари иначе имали неке велике губитке? Ни у Првом рату они нису претерано крварили, они се једноставно предају и уздају се у српско поштовање међународних конвенција о заробљеницима.

Земунац је једна од малобројних персона способних да поставе глупо питање што је већ по дефиницији подвиг вредан пажње.
Прогутао си комунолибтрандску мантру о србско-србској кланици и Цлатким, невиним ујканима што и није чудо обзиром на склоп личности и знање које те краси.

Moras znati da je istorija koju ucis i koja je vazeca na cijelom podrucju ex-yu napisana od komunista. Dakle od onih koji su vladali 45 godina. Njih kao vise nema, nema Jugoslavije, nema komunista a svi mi zajedno imamo zajednicko nesto iz tog perioda. Krivotvorenu povijest. Ova brojka od 1,5 mil koju navodis nema veze sa zdravom pamecu. Od Vardara do Triglava nije izginulo za vrijeme ww2 svih naroda ukupno, svih vojsku ukupno, zajedno sa njemackim , talijanskim i ruskim vojnicima zajedno niti 1 mil.

Sigurno si se zapitao zasto je toliko otpor kada se nesto ide istrazivati u vezi ww2 i u vezi komunistickog perioda. Bore se da istina ostane onakva kakvu su napisali u Jugoslaviji. I bilo kakvo ceprkanje po povijesti ne dozvoljavaju. Odmah krecu napadi od svih medija i raznih udruga i svi udaraju po takvima da su fasisti i zlocinci. Dakle ne zele da se to sto su oni napisali provjeri. Ne zele da da se uopce to istrazuje. A vjeruj da je istina ta da je najmanje Srba i Hrvata poginulo u medjusobnom sukobu. Ovo obicnom covjeku koji guta sve sto cuje moze djelovati kao fantazija. Ali vjeruj da je to istina sto kazem. I Srbi i Hrvati su imali zajednockog neprijatelja tada, a i 90-ih.

Poslednja izmena:
Mislim da sam korektno preneo pricu prof, Dragana Simeunovica. Njegove reci su da su Bugarske zrtve u ww2 1600. Nesto ne verujem da su ih makedonski partizani ubili vise od komada 2 ako i toliko, A i ovi nasi cetnici i partizani nisu se proslavili. Bugari su vise protiv srpskog naroda koristili Siptare i Makedonce.Mislim poenta je da ako smo u prvom svetskom ratu izgubili vise od 1,2 miliona ljudi a u drugom isto toliko pa nije ni cudo zasto nas nema,

Zato sto Bugari nemaju Hrvate za susede.

Zanimljivo...

Popis stanovništva 1931:
Jugoslavija: 13934038
Pravoslavci :6785501
Katolici: 5217847

E sad ako se uzme da su pravoslavci osim Srba još i Makedonci i Crnogorci, a katolici Hrvati i Slovenci po popisu 1948. dobijamo slijedeće:

Jugoslavija: 15772098

Pravoslavci
Srbi: 6547117
Mak: 810126
CG: 425703
Ukupno: 7782946

Katolici:
Hrvati: 3784353
Slovenci: 1415432
Ukupno: 5199785

https://sr.wikipedia.org/wiki/Попис_становништва_1931._у_Краљевини_Југославији
https://sh.wikipedia.org/wiki/Popis_stanovništva_1948._u_FNRJ

Dakle jasno se vidi da je broj pravoslavaca veći za milijun, a broj katolika isti! Kako to objašnjavate? :think:

Mislim da sam korektno preneo pricu prof, Dragana Simeunovica. Njegove reci su da su Bugarske zrtve u ww2 1600. Nesto ne verujem da su ih makedonski partizani ubili vise od komada 2 ako i toliko, A i ovi nasi cetnici i partizani nisu se proslavili. Bugari su vise protiv srpskog naroda koristili Siptare i Makedonce.Mislim poenta je da ako smo u prvom svetskom ratu izgubili vise od 1,2 miliona ljudi a u drugom isto toliko pa nije ni cudo zasto nas nema,

1,2 mil zrtava nije bilo ako se uzmu svi narodi od Vardara pa do Triglava. Ukljucujuci sve vojske, od cetnika, partizana, domobrana, ustasa, njemackih i talijanskih vojnika. Svi ukupni civili i sve vojske.... broj je manji od 1 mil na prostoru ex-yu.

Zanimljivo...

Popis stanovništva 1931:
Jugoslavija: 13934038
Pravoslavci :6785501
Katolici: 5217847

E sad ako se uzme da su pravoslavci osim Srba još i Makedonci i Crnogorci, a katolici Hrvati i Slovenci po popisu 1948. dobijamo slijedeće:

Jugoslavija: 15772098

Pravoslavci
Srbi: 6547117
Mak: 810126
CG: 425703
Ukupno: 7782946

Katolici:
Hrvati: 3784353
Slovenci: 1415432
Ukupno: 5199785

https://sr.wikipedia.org/wiki/Попис_становништва_1931._у_Краљевини_Југославији
https://sh.wikipedia.org/wiki/Popis_stanovništva_1948._u_FNRJ

Dakle jasno se vidi da je broj pravoslavaca veći za milijun, a broj katolika isti! Kako to objašnjavate? :think:

zato sto srbi kenjaju da su ginuli ko muve. jesu ali ne toliko. pa svaka statistika pokazuje da su demografski razbuktali posle ww2 a pri tome valjaju podatke o milion srba ubijenih u jaenovcu. a realna brojka je 80 000. i to znaju svi.

zato sto srbi kenjaju da su ginuli ko muve. jesu ali ne toliko. pa svaka statistika pokazuje da su demografski razbuktali posle ww2 a pri tome valjaju podatke o milion srba ubijenih u jaenovcu. a realna brojka je 80 000. i to znaju svi.

I to zadnje najradije nebi komentirao jer me odma baniraju. Jednom sam izjavio da zasto se ne otkopa cijelo to podrucje kao sto se inace svugdje radi i odma ban. Mora ti biti jasno i trebas se upitati koliko je zrtava pronadjeno od brojke koju navodis. Znaci zapitaj se i razmisljaj, istrazuj. Vidis podrucje Srebrenice se iskopava, traze se posmrtni ostaci. A to se u Jasenovcu ne radi. Pitaj se zasto.

Имаш ти неки доказ за ово с Русима и Бугарима, или лупаш ко и увек?
Уствари шалим се лупеташ као и увек.:super:

Opšte je poznata stvar da Rusi obožavaju Bugare.

Sećaš se kad su im hteli stvoriti Veliku Bugarsku Sanstefanskim mirom? :lol:

I što Rusi nisu kaznili Bugare nakon Drugog svetskog rata kada su u dva prethodna rata bili na strani Germana protiv njih lol? :lol:

I što Rusi nisu kaznili Bugare nakon Drugog svetskog rata kada su u dva prethodna rata bili na strani Germana protiv njih lol? :lol:

Rusi, odnosno njihova politika nije glupa pa da misle da su tamo neki Bugari, Srbi i ostali mali narodi odlucivali sto ce i gdje ce. Veliki vode igru a mali misle da ih se nesto pita i da imaju svoju volju i izbor. Nisu ruski politicari djeca. Ako covjek glupo razmislja onda ce se zapitati kako to. Bugari ih mrze a Rusi ih kao takve vole.

I to zadnje najradije nebi komentirao jer me odma baniraju. Jednom sam izjavio da zasto se ne otkopa cijelo to podrucje kao sto se inace svugdje radi i odma ban. Mora ti biti jasno i trebas se upitati koliko je zrtava pronadjeno od brojke koju navodis. Znaci zapitaj se i razmisljaj, istrazuj. Vidis podrucje Srebrenice se iskopava, traze se posmrtni ostaci. A to se u Jasenovcu ne radi. Pitaj se zasto.

Hej momci, slabi su vam argumenti, ko da ništa niste rekli. Ako osporavate neke brojke morate i sami dati neki izvor/istraživanje koje dokazuje da je prava brojka manja ili veća. Ovako kad kažete "to svi znaju" ili "prava brojka je ta i ta", to ništa ne znači i ne vredi mnogo

Hej momci, slabi su vam argumenti, ko da ništa niste rekli. Ako osporavate neke brojke morate i sami dati neki izvor/istraživanje koje dokazuje da je prava brojka manja ili veća. Ovako kad kažete "to svi znaju" ili "prava brojka je ta i ta", to ništa ne znači i ne vredi mnogo

Stvar je u tome sto nema istrazivanja, a lupa se brojkama vec 70 godina. Zato neki govore da je broj 2 000 a neki da je 1 mil. Ono sto je najbitinije je to da forenzika nije radila, niti obavila svoj posao. Postoje unaprijed postavljene istine koje postaju sluzbene. Primjer ti je Slovenije. Istoricari u RH, BIH i SRB govore da u posljeratnim likvidacijama nije pobijeno vise od 50 000 ljudi. Barataju najcesce sa frazama od nekoliko desetaka tisuca pobijenih svih nacija i vojski koje su bile okupatorske i kolaboracijske. A slovenski istrazivaci tvrde da pronalaze ogromne kolicine ljudskih ostataka na podrucju Slovenije a da nisu istrazili niti 5% tih mosovnih grobnica od njih ukupno 620 na podrucju te zemlje. Tvrde da se na podrucju te drzave nalazi do 200 000 leseva prema procjenam na osnovu dosad otkopanih nekoliko masovnih grobnica. Dakle to je samo za podrucje Slovenije. Poznato ti je sigurno da raznih jama postoji i na podrucju Srbije gdje su komunisti 1945 bacali one koji su im bili protivnici, ma sto to znacilo. Na podrucju RH postoji blizu 900 grobnica iz perioda 1945. Otkopane su samo dvije na podrucju Zagreba. A samo a podrucju Zagreba ih ima 40-ak. Prica se jedno a pod zemljom je nesto drugo. Zato bi umjesto sto se pare daju raznim nevladinim udrugama, trebalo sve to za sto se zna otvoriti. Ali to se precava i o tome se ne govori. To se mozda bude otvaralo za nekih 40-50 godina, ako i tada.

- - - - - - - - - -

Jel se tu racuna i onih 100 000 Ustasa sto su uginuli kod Staljingrada od strane Rusa ???

Da i to se racuna. Mada broj ustasa si pomnozio sa 10 i vise za Staljingrad, a broj od 1,7 mil je realan upola od toga ukljucujuci sve vojske i sve narode na podrucju ex-yu. U to su ukljucene i sve one svabe koji su se predali i zavrsili u jamama.

Bugari su,pre rata, (a i posle) živeli u Bugarskoj.Srbi su živeli u Jugoslaviji.

To je bilo "proshlo vreme", a hteli mi to da priznamo ili ne, Bugari imaju izlazak na more. Zato su i prmamljivi za dogovore.
Sa druge strane, nisu pravili velike probleme ni jednoj sili.

Stvar je u tome sto nema istrazivanja, a lupa se brojkama vec 70 godina. Zato neki govore da je broj 2 000 a neki da je 1 mil. Ono sto je najbitinije je to da forenzika nije radila, niti obavila svoj posao. Postoje unaprijed postavljene istine koje postaju sluzbene. Primjer ti je Slovenije. Istoricari u RH, BIH i SRB govore da u posljeratnim likvidacijama nije pobijeno vise od 50 000 ljudi. Barataju najcesce sa frazama od nekoliko desetaka tisuca pobijenih svih nacija i vojski koje su bile okupatorske i kolaboracijske. A slovenski istrazivaci tvrde da pronalaze ogromne kolicine ljudskih ostataka na podrucju Slovenije a da nisu istrazili niti 5% tih mosovnih grobnica od njih ukupno 620 na podrucju te zemlje. Tvrde da se na podrucju te drzave nalazi do 200 000 leseva prema procjenam na osnovu dosad otkopanih nekoliko masovnih grobnica. Dakle to je samo za podrucje Slovenije. Poznato ti je sigurno da raznih jama postoji i na podrucju Srbije gdje su komunisti 1945 bacali one koji su im bili protivnici, ma sto to znacilo. Na podrucju RH postoji blizu 900 grobnica iz perioda 1945. Otkopane su samo dvije na podrucju Zagreba. A samo a podrucju Zagreba ih ima 40-ak. Prica se jedno a pod zemljom je nesto drugo. Zato bi umjesto sto se pare daju raznim nevladinim udrugama, trebalo sve to za sto se zna otvoriti. Ali to se precava i o tome se ne govori. To se mozda bude otvaralo za nekih 40-50 godina, ako i tada.

- - - - - - - - - -

Da i to se racuna. Mada broj ustasa si pomnozio sa 10 i vise, a broj od 1,7 mil je realan upola od toga ukljucujuci sve vojske i sve narode na podrucju ex-yu. U to su ukljucene i sve one svabe koji su se predali i zavrsili u jamama.

Mislim da nikada necemo saznati pravi broj, Vidite ja sam skloniji da je broj mnogo veci jer nikada nije ni bilo pomena koliko je pobijeno antikomunista,podunavskih Svaba ,kolaboracionista i navodnih neprijatelja rezima. Imate na fejsbuku grupu Podunavske svabe,nase komsije pa kada budete u dokolici pogledajte ,Pricaju o svojim stratistima i navode mesta,Naravno masovno su ucestvovali u nemackoj vojsci ali su masovno i stradali, Njih ne vodimo kao zrtve iako to jesu jer je bilo oko 500 000 Nemaca u bivsoj kraljevini Jugoslaviji ili 350 000u Vojvodini, Danas ih nema vise od hiljadu,dve.

Back