Sling

new mama

Početnik
Poruka
9
Ljudi, da li je neko cuo za ''Sling'' (marama za nosenje beba), ili, jos bolje, da li je neko od Vas imao iskustva sa istim? Nesto sam citala o tome i deluje mi bolje nego kengur, zbog kukova bebe. Sta Vi mislite o tome i moze li to da se nabavi kod nas?
 
new mama:
Ljudi, da li je neko cuo za ''Sling'' (marama za nosenje beba), ili, jos bolje, da li je neko od Vas imao iskustva sa istim? Nesto sam citala o tome i deluje mi bolje nego kengur, zbog kukova bebe. Sta Vi mislite o tome i moze li to da se nabavi kod nas?

Znam sta je sling, ali ne znam da li kod nas moze da se nabavi.....Stvarno ne znam ni gde bi mogla dap okusas...Ja sam dete samo jednom u zivotu stavila u tog kengurka, i on me je tako zaprepasceno i zalosno pogledao pogledom koji je vristao od uzasa "PA NECES VALJDA U OVO DA ME STAVIS!?!" da sam isti cas odustala! Izgledao je kao mace kad ga macka nosi (smesno poredjenje jer za macke je to najprirodniji moguci i najfizioloskoji nacin, ali deluje strasno neudobno!) i samo sam pomislila kolko ga to zulja i kako mora biti da mu je neudobno, te kengurko vise nije bio u upotrebi. Kolica - svuda gde smo isli (nabavili skupa aili ODLICNA, lagana, lako sklopiva, i ne-kabasta kolica!) i ruke. To je bilo to.
 
Nemam iskustva sa tim Sling" om ali sam ga vidjala kod zena i meni bas super izgleda....izgleda mi i udoban za dijete (ne znam da li je stvarno tako) i izgleda mi u tako "back to nature" fazonu.
 
Ja sam tražila maramu po našim prodavnicama bebi opreme ali su me prodavačice u čudu gledale i odmahivale glavom. Pojma one nemaju šta je to. Tako da verovatno kod nas ne može da se nabavi.
Vidim da je na Rodinom sajtu puno hvale. Na nekom od foruma sam pročitala da u Nemačkoj (ako se ne varam) doktori preporučuju isključivo sling za nošenje beba dok o kengur nosiljkama nemaju pozitivno mišljenje jer im u njima nogice vise a pogotovo da nisu dobre za dečake zbog testisa.
Medjutim, ja sam ipak kupila kengura, jer mi dobro dodje za kratke šetnjice do prodavnice i sl. Maleni voli u njemu da se šeta više nego u kolicima ali su ipak kolica tu za duže šetnje zbog spomenutih nedostataka.
 
lady me:
Ja sam tražila maramu po našim prodavnicama bebi opreme ali su me prodavačice u čudu gledale i odmahivale glavom. Pojma one nemaju šta je to.

Jos u trudnoci sam shvatila da prodavacice u nasim baby radnjama se ne razumeju mnogo u svoj posao (cast izuzecima). Vrhunac je bio kada jedna od njih nije umela da mi pokaze kako se rasklapaju kolica!!! O slingu sam malo citala i stvarno mi deluje kao super stvar, pa, eto, ako neko ko se bavi uvozom opreme za bebe prati ovaj forum, moze da iskoristi ideju... Ako ga nema sada u radnjama, mozda ce biti kada se budem odlucila za drugo dete
 
Kazu da je sling stvarno odlicna stvar! Ali samo ako nemas problema sa ledjima.
I tacno, nema na ga kod nas, moras negde iz inostranstva da ga nabavis.
Srecno :)
 

Back
Top