Нереди поводом убиства - Македонија

Sandanski

Veoma poznat
Banovan
Poruka
11.573
Etnicko ubistvo i tenzije u Skoplju povodom ubistva Angela.P. rodjen 1995 godine od strane Albanca Naser.E.
Nesrecni Angel je ubijen nozem direktno u srce u bliznine ocne klinike u naselju Gorce Petrov.

Iste veceri je nastao haos i izbili su neredi,spaljene su nekoliko radnjie i izbile su tice sa policijom koja je pokusavala da spreci mlade Makedonce da ne dodje do veceg haosa jer su se uputili ka vecinskom Albanskom naselju - Saraj

http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=2&vest=14203
http://www.vecer.mk/default.asp?ItemID=B4D9DD98CCBFC9429EFF51BE2F79B088
http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=2&vest=14208

9A6B526604720246B06DB64F66716353.jpg

0FB68D5B2746734A85246448DFF041AC.jpg

C63DD47DB05AB34FA24002F5CE42A6BE.jpg

14203golema.jpg

Poslednja izmena:
Само се ви лижите са шипцима.... Полако али сигурно вас гутају.

А други вам нису ваљали.

да се не лажемо, Тог младића ми је искрено жао и нека му је лака земља. али твоје државе , која је експресно признала Косово само зато да би нешто ућарила иако је знала да ради директно против свог највећег и најближег суседа и пријатеља ми није жао. Звиждите српској химни, рушите статуе Цара Душана, навијате за хрвате, Србе и српски језик не желите да признате како треба, прогањате српске свештенике....
Опростите али према твојој држави немам никакве емпатије.

Како сте сејали тако сада и жањете.

Poslednja izmena:

А други вам нису ваљали.

да се не лажемо, Тог младића ми је искрено жао и нека му је лака земља. али твоје државе , која је експресно признала Косово само зато да би нешто ућарила иако је знала да ради директно против свог највећег и најближег суседа и пријатеља ми није жао. Звиждите српској химни, рушите статуе Цара Душана, навијате за хрвате, Србе и српски језик не желите да признате како треба, прогањате српске свештенике....

:ok:...

Ценим да сам рекао истину.

А да не говоримо да су готово све средњовековне манастире и цркве у македонији сазидали разни Милутини, Душани, Мравчевићи......
Сви су им били бољи од оних који су им најближи, од којих су настали

А други вам нису ваљали.

Потписујем!

Ценим да сам рекао истину.

А да не говоримо да су готово све средњовековне манастире и цркве у македонији сазидали разни Милутини, Душани, Мравчевићи......
Сви су им били бољи од оних који су им најближи, од којих су настали
исто мислим као што си ти написао(предухитрио си ме)

Мени је жао свега тога што мучи македонце. Сиротиња раја ће трпети на свом туру оно што је требало њено политичко вођство да отрпи још пре више од двадесет година.

Запамтите, македонци знају да смо братски народ. Последњих двадесет година им је сервирано да је Бог прво створио македонца, па онда амебу и парамецијум и они су се помамили на то. Жао ми их је што ће им то слепило коштати и што деца од тог слепила највише пате.

Нама су помоћ послали и Амери, Французи, Немци. Да ли треба да заборавимо Милосрдног анђела?

Помоћ су нам послали и Црногорци. Да ли треба да заборавимо Косово?

Помоћ су нам послали и Хрвати. Да ли треба да заборавимо рат који се не тако давно завршио?

Људски је помагати.

И ми помажемо кад год можемо, али не заборављамо.

Шта је ту лоше?

Нама су помоћ послали и Амери, Французи, Немци. Да ли треба да заборавимо Милосрдног анђела?

Помоћ су нам послали и Црногорци. Да ли треба да заборавимо Косово?

Помоћ су нам послали и Хрвати. Да ли треба да заборавимо рат који се не тако давно завршио?

Људски је помагати.

И ми помажемо кад год можемо, али не заборављамо.

Шта је ту лоше?

некима је довољно да им даш флашицу воде(не флашу)да би те узели за кума иако дародавац пљује на све стране по примаоцу(јаднику у главу)

где су србима свештеници у бјрм(верске слободе)??????колико срба има у куманову,каква она имају права,зашто се ћути о насилној асимилација срба после другог светског рата мењању презимена,колко има српских школа у бјрм

Da ti ja nesto kazem... Srpske skole postoje, pre su odeljenja nego skole. Nisu posecena. Zasto? Zato sto sama deca biraju gde ce da uce i na kojem ce jeziku da slusaju nastavu a to je najcesce - makedonski jezik. Da ja sada odem u Nemacku i da mi bude ponudjeno da slusam nastavu na srpskom ili nemackom, odabrala bih nemacki. I to tako najcesce i biva. Kad u jednom gradu imas 20 000 stanovnika i 10 porodica i 10 deteta (recimo) srpskog porekla, 5 deteta ce odabrati da slusa nastavu na srpskom.
U svestenike ne ulazim. Ne pratim tu temu.
A u Kumanovu imas pre svega vise Alabanaca i Roma nego Makedonaca. A od tih Makedonaca su ti manje od pola Srbi.
Nasilna asimilacija... S tim se jos nisam srela.

**
Tema je strasna. Da se oko jedne bicikle ubije dete... ocaj i beda i strahota.

Da ti ja nesto kazem... Srpske skole postoje, pre su odeljenja nego skole. Nisu posecena. Zasto? Zato sto sama deca biraju gde ce da uce i na kojem ce jeziku da slusaju nastavu a to je najcesce - makedonski jezik. Da ja sada odem u Nemacku i da mi bude ponudjeno da slusam nastavu na srpskom ili nemackom, odabrala bih nemacki. I to tako najcesce i biva. Kad u jednom gradu imas 20 000 stanovnika i 10 porodica i 10 deteta (recimo) srpskog porekla, 5 deteta ce odabrati da slusa nastavu na srpskom.
A u Kumanovu imas pre svega vise Alabanaca i Roma nego Makedonaca. A od tih Makedonaca su ti manje od pola Srbi.

**

поређење ти је страшно бабе и жабе немачка....срби тамо живе 1000 година на тим просторима..............

**

Стварно лупаш...
Опраштам ти што не знаш

Српске школе постоје али више као форма.
Српска мањина је само формално призната
Насилна асимилација...Распитај се о присилној промени презимена и забране употребе српског језика после 1945.
Црква - комунисти основали (и даље канонски непризнату) МПЦ и одвојили је од матичне цркве. Хапсе се свештеници СПЦ а СПЦ се забрањује!

Опрости али заиста не знаш много о овој теми.

**

to onda znachi da nemash pojma o chemu prichash...
Enver Hodza je u Albaniji zabranio sva imena i prezimena, jezike i kulturu koja nije albanska...
to je dobrovoljna asimilacija? aham...

поређење ти је страшно бабе и жабе немачка....срби тамо живе 1000 година на тим просторима..............

Poredjenje mi je cisto zbog poredjenja. :) Mogla sam da napisem i Kina i i Tunguzija. Svejedno.

- - - - - - - - - -

to onda znachi da nemash pojma o chemu prichash...
Enver Hodza je u Albaniji zabranio sva imena i prezimena, jezike i kulturu koja nije albanska...
to je dobrovoljna asimilacija? aham...

I? Kakve veze ima to s onim sto je napisao libe?

Стварно лупаш...
Опраштам ти што не знаш

Српске школе постоје али више као форма.
Српска мањина је само формално призната
Насилна асимилација...Распитај се о присилној промени презимена и забране употребе српског језика после 1945.
Црква - комунисти основали (и даље канонски непризнату) МПЦ и одвојили је од матичне цркве. Хапсе се свештеници СПЦ а СПЦ се забрањује!

Опрости али заиста не знаш много о овој теми.

U redu. Znas vise nego ja za crkvu. Napisala sam da ne znam dovoljno i da u tu temu ne zalazim.
Formalno priznata... O.K. Ako tako mislis. Ja kazem da nije tako.

Poredjenje mi je cisto zbog poredjenja. :) Mogla sam da napisem i Kina i i Tunguzija. Svejedno.

- - - - - - - - - -

I? Kakve veze ima to s onim sto je napisao libe?

ја сам по природи љубопитљив па ме интересује однос кине и тунгузије
бтв мани се ти бриге за србе у бјрм:cao:

- - - - - - - - - -

I? Kakve veze ima to s onim sto je napisao libe?[/QUOTE]

исто је урађено и у Македонији после 1945.

i posle prvog rata kad su pocheli da menjaju prezimena sa vic ili ic na ski...
dakle, ustanovili smo da nasha sagovornica ne zna gde je shuplja...
al dobro, ne zameram nekom neznanje..zameram bezobrazluk i nevaspitanje...

Back